کم مصرف ترین خودروهای بازار، عنوانی است که قصد داریم در این مقاله از سری مطالب «مجله خودرو همراه مکانیک»، به تحلیل و بررسی آن بپردازیم؛ در این مقاله به بررسی کم مصرف ترین خودروهای داخلی و خارجی میپردازیم؛ چراکه این مقوله، همواره یکی از دغدغههای عمده مالکان به شمار میآید و تمامی رانندگان تمایل دارند خودروی آنها از حداقل مصرف سوخت برخوردار باشد تا بدین ترتیب، هزینه نگهداری اتومبیل به حداقل برسد و از طرف دیگر، دل دوستداران محیطزیست نیز بیش از این به درد نیاید.
کم مصرف ترین خودروهای بازار
کممصرفترین خودروهای داخلی
بررسی کم مصرف ترین خودروهای بازار را با بررسی کممصرفترین خودروهای داخلی شروع میکنیم. متاسفانه عمده خودروهای موجود در بازار کشور از لحاظ سطح تکنولوژی و قدمت طراحی پیشرانه، بهشدت در مضیقه هستند و تقریبا وجه اشتراک چندانی با پیشرانههای کممصرف و مدرن امروزی ندارند؛ بنابراین، مصرف سوخت آنها نسبت به حجم موتور و توان خروجی پیشرانه، چندان بهینه نیست و از مصرف سوخت نسبتا بالایی رنج میبرند.
نسبت توان خروجی و حجم موتور به میزان سوخت مصرفی پیشرانههای داخلی، از موتور XU7 پژو ۴۰۵ مدل GLX 1800 گرفته تا پیشرانه ملی EF7، در قیاس با خودروهای مدرن و روز دنیا چندان قابل تمجید و تحسین نیست. موتور ۱۵۰3 سی سی M15 تیبا نیز از این لحاظ جایگاه مطلوبی ندارد. با این حال، بعضی از خودروهای داخلی نسبت به دیگر مدلها به میزان کمتری سوخت میسوزانند و از این دید، نسبت به سایر مدلها برتری دارند که در ادامه، آنها را معرفی میکنیم.
ام وی ام 110؛ اولین گزینه فهرست کم مصرف ترین خودروهای داخلی
ام وی ام 110 به عنوان گزینه اول از کم مصرف ترین خودروهای داخلی بهشمار میرود. ام وی ام ۱۱۰ بهعنوان نسخه چینی دوو ماتیز، طی دهه ۸۰ بهعنوان اولین خودروی چری وارد بازار ایران شد و از همان ابتدا، پیشرانه کوچک سه و چهارسیلندر آن، موردتوجه و گاهی انتقاد قرار گرفت. این پیشرانههای کمتوان گرچه قدرت بالایی نداشتند، اما مصرف سوخت آنها نیز به همین نسبت پایین است و از این حیث، میتوانند گزینه بسیار مطلوبی برای زوجهای جوان یا خانمها باشند؛ چراکه هزینههای سوخت خودرو بسیار پایینتر از سایر محصولات موجود در بازار است.
میانگین مصرف سوخت ام وی ام ۱۱۰ نسل اول، حدود ۳.۵ تا ۳.۷ در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد میشد که در نوع خود، جزو کم مصرف ترین خودروهای بازار به شمار میرفت. در سال ۹۴ نیز نسل دوم ام وی ام ۱۱۰ به بازار کشور راه یافت. این خودرو از یک پیشرانه یک لیتری سهسیلندر برخوردار است که مصرف سوخت آن، اندکی بیش از ۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ارزیابی میشود. بنابراین، باید گفت که ام وی ام ۱۱۰ اس لقب کممصرفترین خودروی تولید داخل را به خود اختصاص میدهد.
پژو ۲۰۶ تیپ ۲؛ معروفترین گزینه از کم مصرف ترین خودروهای داخلی
پژو ۲۰۶ تیپ ۲ از موتور ۱.۴ لیتری چهارسیلندر TU3 بهره برده و میانگین مصرف سوخت آن، برابر با ۶.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است که میتوان بهعنوان معروفترین و یکی از خوشفروشترین گزینه در کم مصرف ترین خودروهای داخلی دانست. این خودرو حدود ۸.۹ واحد در سطح شهر، معادل ۵ واحد در جاده و 6.4 لیتر در 100 کیلومتر در سیکل ترکیبی بنزین میسوزاند؛ بنابراین، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ در جایگاه دوم کممصرفترین خودروهای داخلی جای میگیرد.
پژو ۲۰۶ تیپ ۵
پژو ۲۰۶ تیپ ۵ که از موتور ۱.۶ لیتری ۱۶ سوپاپ TU5 استفاده میکند، طبق اعلام رسمی شرکت سازنده معادل ۶.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر سوخت میسوزاند. همچنین دیگر خودروهای همخانواده پژو ۲۰۶ تیپ ۵ نظیر پژو 207i و رانا نیز از پیشرانه tu5 با مصرف سوخت مشابهی بهره میبرند. درضمن پژو 206 را میتوان بهعنوان خوشفروشترین گزینه در لیست کم مصرف ترین خودروهای بازار اعلام کرد. لازمبهذکر است پژو 206 تیپ 5 بهعنوان یکی از بهترین گزینه در لیست کم مصرف ترین خودروهای داخلی نیز بهشمار میرود.
پراید ۱۱۱
علیرغم آنکه پراید ۱۱۱ یکی از کوچکترین و سبکوزنترین خودروهای داخلی است، اما به دلیل فناوری قدیمی پیشرانه، میانگین مصرف سوخت آن نسبت به توان و وزن خودرو، چندان بهینه به نظر نمیرسد. با این حال، به دلیل مصرف حدود ۶.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر به صورت ترکیبی، نام این خودرو در لیست کممصرفترین خودروهای داخلی قرار میگیرد.
تیبا
خانواده محصولات پلتفرم x200سایپا نظیر تیبا و تیبا ۲، از مصرف سوخت زیر 7 لیتر برخوردار هستند و در این بین تیبا ۲ معادل ۶.۵۳ واحد و تیبا صندوقدار نیز برابر با ۶.۹۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر سوخت مصرف میکند و جزو بهصرفهترین خودروهای داخل از این منظر به شمار میروند.
رنو تندر ۹۰
رنو ال ۹۰، قوای محرکه خود را مدیون یک پیشرانه ۴ سیلندر تنفس طبیعی از سری k4m است که میانگین مصرف سوخت آن به طور رسمی، حدود ۶.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر عنوان میشود. بنابراین، تندر ۹۰ نیز یکی دیگر از محصولات داخلی است که میانگین مصرف سوخت آن زیر ۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است و رقابت تنگاتنگی با پژو 206 تیپ 5 برای عنوان بهترین کم مصرف ترین خودروهای داخلی دارد.
دانگ فنگ اچ سی کراس
اچ 30 کراس، یکی دیگر از خودروهای مجهز به پیشرانه ۱۶ سوپاپ tu5 پژو است که به دلیل بهرهمندی از گیربکس اتوماتیک و همچنین وزن بیشتر، چیزی در حدود 7.04 لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر بنزین مصرف میکند؛ بنابراین، اچ سی کراس بهعنوان یک هاچبک شبهکراساوور خانوادگی، از مصرف سوخت تقریبا بهینهای برخوردار است و در لیست کممصرفترین خودروهای تولید داخل قرار میگیرد.
علاوه بر موارد فوق، ساینا با ۷.۰۲ ، تارا با ۷.۰۶ ، کوییک با ۷.۱۴ و پژو ۴۰۵ اس ال ایکس با ۷.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر، به لیست خودروهای نسبتا کممصرف داخلی راه پیدا میکنند.
کم مصرف ترین خودروهای خارجی
مسلم است که تکنولوژی خودروهای بهروز خارجی موجود در بازار ایران، بسیار فراتر از محصولات داخلی است و درنتیجه، میانگین مصرف سوخت آنها، پایینتر از خودروهای داخلی خواهد بود. در ادامه، چند مورد از کم مصرف ترین خودروهای خارجی موجود در بازار کشور را به طور خلاصه معرفی خواهیم کرد.
تویوتا پریوس؛ گزینه اول کم مصرف ترین خودروهای خارجی
تویوتا پریوس بهعنوان یک خودروی هیبریدی، از مصرف سوخت بسیار پایینی بهره میبرد؛ بهطوریکه میتوان آن را کممصرفترین خودروی موجود در کشور قلمداد کرد. این سدان ژاپنی، تنها حدود 3.3 لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر سوخت مصرف کرده و بهواسطه بهرهمندی از سامانه فنی برقی-بنزینی، آلایندگی بسیار پایینی را وارد جو میکند.
میتسوبیشی میراژ
میتسوبیشی میراژ، از پیشرانه ۱.۲ لیتری سهسیلندر برخوردار است و ۴.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر سوخت مصرف میکند؛ بنابراین، این هاچبک کوچک ژاپنی، یکی از سه خودروی برتر ( از نظر کم مصرف ترین خودروهای خارجی ) در بازار داخلی به شمار میرود.
هیوندای i10
هیوندای آی ۱۰ نسل دوم، در نسخه فیسلیفت مدتی توسط کرمان موتور به تولید رسید و بهعنوان کوچکترین محصول هیوندای روانه بازار کشور شد. این هاچبک کوچک به دلیل بهرهمندی از یک پیشرانه ۱.۲ لیتری، معادل ۵.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر بنزین میسوزاند و از این حیث، جزو محصولات مقرونبهصرفه تلقی میشود.
کیا پیکانتو
کیا پیکانتو نیز همانند پسرعموی خود هیوندای آی ۱۰، به پیشرانه ۱.2 لیتری ۴ سیلندر مجهز شده و میانگین مصرف سوخت آن، حدود ۵.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است؛ بنابراین، این هاچبک کرهای هم در دسته کممصرفترین خودروهای خارجی موجود در بازار کشور جای میگیرد.
تویوتا CH-R هیبریدی؛ گزینه زیبای کم مصرف ترین خودروهای خارجی
تویوتا CHR، یکی از زیباترین و کم مصرف ترین خودروهای بازار است. تویوتا CHR در نسخه هیبریدی خود، به یک سامانه 1.8 لیتری بنزینی-برقی مجهز شده است و به طور میانگین، حدود 3.9 لیتر سوخت در هر 100 کیلومتر سوخت مصرف میکند. بنابراین، کاملا شایسته است که در این لیست جای بگیرد.
میتسوبیشی اوتلندر PHEV
اوتلندر، یکی از معدود شاسیبلندهای هیبریدی بازار است و بهواسطه پیشرانه دورگه 2 لیتری خود حدود 3.2 لیتر سوخت در 100 کیلومتر خواهد سوزاند که از مصرف بسیاری خودروهای کوچک بنزینی نیز کمتر است. بنابراین، اوتلندر PHEV شایسته حضور در لیست کممصرفترین خودروهای خارجی خواهد بود.
بی ام و i8؛ خودروی بیرقیب فهرست کم مصرف ترین خودروهای خارجی
بی ام و i8 را میتوان کنکورد خودروها دانست؛ زیرا از تکنولوژی فراتر از زمان خود سود میبرد و تنها به کمک یک پیشرانه 1.5 لیتری هیبریدی، عملکرد فنی مطلوبی را به نمایش میگذارد. متوسط مصرف 2.1 لیتری، این خودروی آلمانی را به یکی از کممصرفترین خودروهای بازار ایران تبدیل کرده است.
هیوندای سوناتا هیبریدی
سوناتا هیبرید آخرین گزینهای است که در فهرست کم مصرف ترین خودروهای بازار آن را بررسی میکنیم. سوناتا هیبریدی تنها با مدل 2018 به بازار ایران پا گذاشت و از پیشرانه 2 لیتری چهارسیلندر با موتور الکتریکی به عنوان منبع تامین قوای خود استفاده میکرد. این سدان کرهای به طور متوسط 4.7 لیتر سوخت در 100 کیلومتر میسوزاند و به همین دلیل در لیست ما حضور پیدا کرده است.
جمعبندی بررسی کم مصرف ترین خودروهای بازار
متاسفانه خودروهای ایرانی همچنان نسبت به تولیدات روز دنیا مصرف نسبتا بالایی دارند و نیاز است تا خودروسازان هرچه سریعتر نسبت به رفع این مشکل اقدامکنند؛ انجام چنین هدفی باعث صرفهجویی بسیار زیاد در هزینههای دولت در امر یارانه بنزین و همچنین کاهش آلودگی هوا خواهد شد. در این راستا، قرار است بهزودی شرکت ایران خودرو از پیشرانه سهسیلندر در محصولات جدید خود استفاده کند که این مهم، میتواند گام نخست در راستای کاهش مصرف سوخت خودروهای داخلی باشد. همچنین ورود خودروهای خارجی هیبریدی و برقی نیز در کاهش مصرف سوخت و هزینههای جاری کشور بسیار راهگشا خواهد بود.
بیشتر بخوانید
- قویترین خودروهای دنیا ؛ باشگاه بیشتر از 1000 اسب بخاری!
- ارزان ترین خودروهای جدید سال 2021
- وحشتناک ترین تصادفات خودرویی جهان
- دروغ سیزده به سبک خودروییها!
- بزرگ ترین خودروهای جهان
- بزرگترین و کوچکترین موتور خودروها در دنیا
جک s3
عالی بود. خودروهای لوکس خانوادگی کم مصرف سبز الکتریکی و حتی در آینده خودروهای هیدروژنی و یا هیبرید از این دو مدل باید الگوی توسعه پایدار و جزو استراتژی اصلی حوزه حودرویی در کشور قرار بگیرند.
در خصوص خودروهای داخلی باید عرض کنم مصرف سوخت تمام این خودروها بالاتر از این مقدار هست و حتی گاهی دو برابر..خصوصا اچ سی کراس..البته مصرف سوخت تابعی از نوع رانندگی هم میباشد..تقریبا همه این خودروها را با بنزین سوپر و در جاده و با سرعت معقول تست کرده ام…
باسلام.
مطالب واطلاعات خیلی مفیدی ارائه کردین…
ولی…..
خوتون وهمه میدونین..تاوقتی مافیای خودرو درایران ریشه کن نشه…
واین دوخودروساز غول وکلاهبردار تاوقتی هستن…وباشن
اوضاع ملت ومملکت همین هست….
این خانه ازپای بست ویران است….
تشکر
اوتلندر واقعا تحسین برانگیز هستش
با اون هیکل و وزن ، خیلی مصرفش پایینه