محبوب‌ترین مدل‌های هامر

فهرست مطالب

هامر، همان خودروی خشن و با‌صلابتی است که ابتدا به‌عنوان یک اتومبیل نظامی در اختیار ارتش ایالات ‌متحده قرار گرفت؛ اما پس از آن‌که جنرال موتورز متوجه پتانسیل بالای این نوع از خودروها در راستای جلب‌توجه خریداران شهری شد، آستین‌ها را بالا زد و امتیاز توسعه آن را از کمپانی AM General خریداری کرد.

هامر از این‌جا بود که به طور نسبتا گسترده در بازار خودروهای شهری حضور یافت و مدل‌های مختلفی از آن شامل H1 و H2  و H3 در اختیار مشتریان قرار گرفت. در سال ۲۰۱۰‌، جنرال موتورز خط تولید این محصول را مهروموم کرد و به نظر می‌رسید که هامر نیز هم‌چون گاوچران‌های هفت‌تیرکش غرب وحشی، به تاریخ پیوسته باشد؛ اما در سال ۲۰۲۰، نمونه‌های کاملا برقی هامر تحت نشان GMC به بازار معرفی شدند تا عصر جدیدی از دوران حیات این خودرو آغاز شود.

محبوب‌ترین مدل‌های هامر در جهان

با توجه به خاطره‌انگیزبودن این برند، تصمیم گرفتیم تا محبوب‌ترین محصولات آن را به‌صورت اجمالی در قالب مقاله پیش رو از سری مطالب «مجله خودرو همراه مکانیک» به حضورتان معرفی کنیم. لطفا با ما همراه باشید.

هاموی – Humvee

ریشه و اساس توسعه محصولات برند هامر، روی همین خودرو یعنی مدل‌ هاموی شکل گرفته است و بدون ساخت این مدل، حالا چیزی به نام برند هامر در ذهن ما شکل نگرفته بود. این خودروی نظامی، نخستین مرتبه در نبرد پاناما ۱۹۸۹ به خدمت فراخوانده شد که البته قرارداد تولید آن، در سال ۱۹۸۳ بسته شده بود.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

 این خودروی تاکتیکی نظامی با قابلیت‌های آفرود بسیار بالا، جزو سرسخت‌ترین خودروهای آمریکایی به شمار می‌رفت. بعد از مشاهده عملکرد مطلوب و بازخورد مناسب این خودروی ارتشی در میان افراد جامعه، جرقه تولید مدل‌های شهری بر اساس آن شکل گرفت و اولین هاموی شهری از سال 1992 توسط AM جنرال راهی بازار شد. پس از آن نیز جنرال موتورز به تولید مدل‌های دیگر با نشان هامر روی آورد.

هاموی ۲.۵ تنی، از پیشرانه‌های V8 دیزل یا بنزین به حجم ۵.۷ تا ۶.۵ لیتر سود می‌برد که در این میان، موتور ۶.۲ لیتری دیزلی حدود ۱۹۰ اسب‌بخار قدرت و ۵۱۵ نیوتون‌متر گشتاور را ارائه می‌داد‌. گیربکس‌های ۳ یا ۴‌سرعته اتوماتیک نیز وظیفه انتقال قدرت به تمامی چرخ‌های این خودروی نظامی را بر عهده داشتند.

هامر H1

این خودرو بر اساس مدل‌ هاموی و توسط جنرال موتورز ساخته شده است و می‌توان آن را نمونه شهری دیگری از آن خودروی نظامی تلقی کرد. هامر H1 در ۵ تیپ با استایل استیشن واگن، روباز و سقف‌ثابت تولید شد و ۱۲ هزار دستگاه از آن به فروش رسید. از‌جمله مهم‌ترین قابلیت‌های این مدل،‌ می‌توان به توانایی آفرود بالا به‌علاوه قابلیت حرکت مطلوب با یک چرخ پنچر اشاره کرد.

این خودروی دو-دیفرانسیل، دربازه ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۶ روی خط تولید قرار داشت و از انواع پیشرانه‌های هشت‌سیلندر بنزینی و دیزلی بهره‌مند بود. گیربکس‌های ۳ و ۴ سرعته به‌علاوه جعبه‌دنده آلیسون ۱۰۰۰ پنج‌سرعته اتوماتیک نیز در این خودرو به خدمت گرفته شدند. قدرت‌مندترین پیشرانه این مدل، نمونه ۶.۶ لیتری دیزلی دوراماکس بود که حدود ۳۰۰ اسب‌بخار قدرت و ۷۰۵ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کرد.

هامر H2

هامر اچ2 در سال ۲۰۰۳ راهی بازار شد و به‌عنوان یکی از خاص‌ترین شاسی‌بلندهای آن دوران مورد‌توجه قرار گرفت. این خودرو، بسیار پرمصرف بود؛ طوری که انگار تنها ساخته شده بود تا سوخت بسوزاند.

 در آن دوران، قیمت سوخت در جهان پایین بود و به همین دلیل، مصرف بالای H2 چندان برای مشتریان انتقادبرانگیز جلوه نمی‌کرد. این خودرو با تمام نقاط ضعفش، از کابین بسیار لوکس و راحتی برخوردار بود و به همین دلیل نیز بسیاری از افراد مشهور تصمیم گرفتند پول خود را صرف خرید هامر H2 کنند. این شاسی‌بلند آمریکایی، طی سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۹ روی خط تولید حضور داشت و توانست به یکی از مشهورترین و محبوب‌ترین مدل‌های برند هامر تبدیل شود.

 هامر H2 به طور عمده، از پیشرانه ۶ لیتری ورتک با قدرت ۳۲۵ اسب‌بخار بهره می‌برد. صفر تا ۹۶ این مدل، حدود ۱۰.۷ ثانیه بود؛ اما در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹، پیشرانه هشت‌سیلندر ۶۲۰۰ با قدرت ۳۹۳ اسب‌بخار جایگزین نمونه پیشین شد و چابکی خودرو نیز به حدود ۹.۱ ثانیه در فرایند سرعت‌گیری صفرتاصد کیلومتر بر ساعت ارتقا یافت.

هامر H3

هامر اچ ۳، از آوریل ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ توسط جنرال موتورز به تولید می‌رسید. این خودرو در قالب شاسی‌بلند پنج‌درب یا وانت‌پیکاپ H3T، در اختیار مشتریان قرار گرفت. گرچه پلتفرم اچ3 با شورلت کلرادو مشترک بود، اما به‌روزرسانی‌های زیادی به طور اختصاصی روی ساختار هامر صورت گرفت.

 این خودرو از پیشرانه‌ای به قدرت ۲۴۲ اسب‌بخار و گشتاور ۳۲۸ نیوتن‌متر سود می‌برد. هم‌چنین موتور ۸ سیلندر توربو با قدرت ۳۰۰ اسب‌بخار و گشتاور ۴۳۴ نیوتن‌‌متر نیز برای این خودرو در نظر گرفته شد. شرکت جنرال موتورز سعی داشت تا با عرضه این شاسی‌بلند، نظر ثروت‌مندان بیشتری را به سمت هامر جلب کند که البته تا حدی نیز در این باره موفق ظاهر شد.

هامر  NXT 360

این مدل، به‌عنوان یک سورپرایز از محصولات هامر در نمایشگاه پاریس ۲۰۱۸ به نمایش درآمد. این خودرو تاکتیکال نظامی سبک، از قابلیت حمل ۴ تا ۶ سرنشین برخوردار بود و دارای پیشرانه توربودیزل و قابلیت آفرود بسیار مطلوبی است. هم‌چنین در برابر موج انفجار نیز به‌حدی مطلوب مقاوم‌سازی شده و از قابلیت تجهیز به مسلسل جهت محافظت از سرنشینان خود بهره‌مند است.

باید بدانید که وزن ناخالص ۶۴۰۰ کیلوگرمی این خودرو، توسط یک موتور توربوشارژ دیزل ۶.۵ لیتری V8 به‌علاوه گیربکس 4سرعته اتوماتیک و دو ترانسفرکیس به حرکت درخواهد آمد.

هامر H1 آلفا

این خودرو، یکی از خاص‌ترین و بهترین مدل‌های  H1 است که صرفا طی سال ۲۰۰۶ و تنها در تیراژ ۶۹۳ دستگاه روانه بازار شد. اچ وان آلفا، فقط در استایل هارد‌تاپ و با پیشرانه V8  دورا ماکس به دست مشتریان رسید. در مقایسه با اچ وان معمولی، این خودرو یک جهش بزرگ در جهت درست به شمار می‌رود؛ چرا‌که سطح پرفورمنس آن نسبت به قبل ارتقا یافته و راحتی آن نیز به‌دلیل بهره‌مندی از امکانات داخلی بیشتر، بسیار افزایش نشان داده است؛ بنابراین، H1 آلفا یکی از خاص‌ترین و محبوب‌ترین مدل‌های هامر موجود در بازار جهانی به شمار می‌رود.

جمع‌بندی

هامر در دوران فعالیت خود، به یکی از خاص‌ترین خودروسازان آمریکایی تبدیل شد و محصولاتش توجه مشتریان بسیاری را در سراسر جهان به سمت خود جلب کرد؛ اما مصرف سوخت بالا و هزینه نگه‌داری سنگین، پاشنه آشیل این مدل‌ها بود و سبب شد تا جنرال موتورز در سال ۲۰۱۰، درب کارخانه آن را برای مدتی نامعلوم تخته کند.

سال‌ها گذشت و در دورانی که کمتر کسی تصور می‌کرد این برند دوباره احیا شود، محصولات الکتریکی هامر از سوی جنرال موتورز در سال ۲۰۲۰ به بازار معرفی شدند و امیدها را نسبت به تولد دوباره این خودروساز خوش‌نام آمریکایی در دل ‌زنده کردند و احتمالا از این به بعد، باید شاهد حضور مدل‌های متنوع‌تری از سری تولیدات هامر، البته از نوع الکتریکی در بازار خودروهای جهانی باشیم.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
علی اریا
1400-01-20 02:07

عالی