با مدل های مازراتی در ایران آشنا شوید؛ این شما و این ایتالیایی‌های لوکس

فهرست مطالب


مازراتی (Maserati) یک کمپانی خودروسازی ایتالیایی است که تاریخ آغاز فعالیت‌های آن به سال 1914 میلادی بازمی‌گردد. طراحی متفاوت، کیفیت ساخت بالا و صد البته صدای طنین‌انداز پیشرانه‌ قدرتمند سدان‌ها و کوپه‌های این کمپانی باسابقه، باعث شده‌است تا نام خودروهای تولیدی آن همواره در صدر لیست جذاب‌ترین محصولات اسپرت و لوکس بازار جهان قرار گیرد.

باورش کمی سخت به نظر می‌رسد، اما به‌واسطه فعالیت‌های شرکت «آرتاتاک موتور» به‌عنوان نماینده رسمی برند مازراتی در ایران، بین سال‌های 2012 تا 2015 محصولات کم‌نظیری همچون مازراتی گرن توریسمو، گرن کابریو، کواترو پورته و گیبلی توانستند به‌صورت محدود و با قیمت‌هایی اعجاب‌انگیز در اختیار خریداران ایرانی قرار گیرند.

در ادامه این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک به سراغ مدل ‌های مازراتی در ایران رفته‌ایم و قصد داریم به اختصار شما مخاطبین گرامی را با مشخصات فنی، امکانات و ویژگی‌های این محصولات لوکس و منحصربه‌‌فرد آشنا کنیم؛ بنابراین اگر شما هم جزو کسانی هستید که علاقه دارید اطلاعات بیشتری درباره مازراتی‌های موجود در بازار کشور به‌دست آورید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

مازراتی گرن توریسمو (Maserati GranTurismo)

مازراتی گرن توریسمو
انواع مدل‌های مازراتی در ایران

اولین خودرویی که در مقاله مدل های مازراتی در ایران ، آن را بررسی می‌‎کنیم، مازراتی گرن توریسمو است. مازراتی گرن توریسمو در مقایسه با سایر محصولات این شرکت ایتالیایی، حضور پررنگ‌تری در بازار کشورمان دارد و بیش از سایر برادران خود در خیابان‌های کشور دیده می‌شود. این کوپه لوکس و باابهت، محصول سال 2007 کمپانی سازنده محسوب می‌شود و از آن سال تاکنون با برخی تغییرات جزئی همچنان بر روی خط تولید کمپانی مازراتی قرار دارد.

طراحی داخلی مازراتی گرن توریسمو
مازراتی گرن توریسمو

طراحی خشن و بی‌نظیر نمای ظاهری گرن توریسمو حاصل زحمات شرکت پرآوازه پینین فارینا و طراح خوش‌ذوق این شرکت یعنی جیسون کاستریوتا است. این کوپه 2+2 در سه تیپ استاندارد، S و MC در بازار کشورمان حضور دارد که از میان آن‌ها تیپ ساده با برخورداری از یک پیشرانه 4.2 لیتری 8 سیلندر و گیربکس 6 سرعته اتوماتیک، تیپ پایه این خودرو در بازار کشور به‌حساب می‌آید. تیپ S این خودرو، در سال 2008 میلادی و با برخی اصلاحات راهی بازار جهانی شد و علاوه‌بر برخی تفاوت‌های جزئی در نمای ظاهری، از نظر فنی برتری‌های فراوانی نسبت به مدل استاندارد دارد.

موتور مازراتی گرن توریسمو
مشخصات فنی مازراتی گرن توریسمو

مازراتی گرن توریسمو S به یک پیشرانه 4.7 لیتری 8 سیلندر تنفس‌طبیعی با کد F136 Y مجهز شده‌است که توان تولید 440 اسب‌بخار قدرت و 490 نیوتن‌متر گشتاور را دارد. گرن توریسمو S طی زمانی در حدود 5 ثانیه می‌تواند از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد؛ این در حالی است که تیپ پایه این خودرو با 405 اسب‌بخار قدرت و 460 نیوتن‌متر گشتاور از شتاب صفر تا صد 5.2 ثانیه برخوردار است.

قوی‌ترین تیپ این کوپه جذاب که تنها به تعداد انگشت‌شماری در بازار کشور مشاهده می‌شود، مازراتی گرن توریسمو MC نام دارد. زیر کاپوت این خودرو از پیشرانه ظاهرا مشابهی با تیپ S استفاده شده‌است، اما به لطف بازنگری‌های انجام شده توان تولید 444 اسب‌بخار قدرت و 510 نیوتن‌متر گشتاور را دارد. چنین نیروی عظیمی از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک دوکلاچه به چرخ‌های عقب منتقل می‌شود تا این کوپه جذاب بتواند طی زمانی در حدود 4.8 ثانیه به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد.

مازراتی گرن کابریو (Maserati GranCabrio)

گرن کابریو
مازراتی گرن کابریو

در نمایشگاه ژنو سال 2009 کمپانی Maserati برای اولین‌بار از یک خودروی کانورتیبل چهار صندلی رونمایی کرد که مازراتی گرن کابریو نام داشت. اگر توانایی بازوبسته شدن سقف این خودرو را نادیده بگیریم، می‌توان گفت که گرن کابریو هیچ تفاوتی با نسخه گرن توریسمو ندارد و درواقع این خودرو نمونه کانورتیبل یا اسپایدر مازراتی گرن توریسمو S محسوب می‌شود. گرن کابریو از سال 2010 راهی بازار جهانی شد و توانسته نظر علاقه‌مندان به خودروهایی با سقف جمع‌شونده را به سوی خود بکشاند.

طراحی ظاهری مازراتی گرن کابریو
مازراتی گرن کابریو

همچون برادر بزرگ‌تر، گرن کبریو نیز در سه تیپ استاندارد، S و MC در بازار کشورمان حضور دارد، اما حتی در کامل‌ترین نسخه خود هم از امکانات کمتری نسبت به رقبای آلمانی یعنی اعضای خاندان پورشه نظیر پورشه 911 کاررا (911 Carrera) برخوردار است. قلب تپنده نمونه استاندارد این خودرو نیز همان موتور 4691 سی‌سی تنفس‌طبیعی (F136 Y) است که به‌طور مشترک توسط فراری و مازراتی توسعه یافته و پیش از این امتحان خود را درون سینه گرن توریسمو S پس داده است.  

پیشرانه استفاده شده در مدل‌های S و MC از حجم مشابهی با تیپ استاندار برخوردار هستند، اما به لطف برخی اصلاحات به ترتیب توان تولید 450 و 460 اسب‌بخار قدرت را دارند. در حال حاضر مازراتی گرن کابریو MC به‌واسطه پیشرانه پرتوان و کیت آئرودینامیک خاص خود، قوی‌ترین و جذاب‌ترین خودرو در میان تمامی مدل‌های گرن توریسمو و گرن کابریو محسوب می‌شود.

مازراتی کواتروپورته (Maserati Quattroporte)

مازراتی کواتروپورته یک سدان لوکس و جذاب ایتالیایی است که از سال 1963 تا به امروز در سبد محصولات کمپانی سازنده قرار دارد. کواتروپورته تاکنون در شش نسل مختلف راهی بازار جهانی شده که از میان آن‌ها نسل پنجم و ششم این خودرو بین سال‌های 2011 تا 2014 در بازار کشور ما نیز حضور یافته است.

کواتروپورته
مازراتی کواتروپورته

نسل پنجم مازراتی کواتروپورته همچون دو برادر اسپرت خود یعنی مازراتی گرن توریسمو و مازراتی گرن کابریو بر روی پلتفرم M139 بنا شده‌است؛ این موضوع در کنار تجهیز این خودرو به پیشرانه‌های قدرتمند و پرحجم باعث شده‌است تا پشت فرمان Quattroporte بتوانید حس‌وحال رانندگی با یک کوپه اسپرت را درون یک سدان لوکس تجربه کنید. در بخش امکانات رفاهی به‌نظر می‌رسد که کواتروپورته نسل پنجم از وضعیت بهتری نسبت به گرن توریسمو و گرن کابریو برخوردار است، اما در مجموع نباید انتظار آپشن‌هایی در حد پورشه پانامرا یا بی ام و سری 7 را از آن داشته باشید!

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

کواتروپورته نسل پنجم نیز از همان پیشرانه 8 سیلندر سری F136 بهره می‌برد که در تیپ استاندارد کواتروپورته دارای حجم 4.2 لیتر بوده و توان خروجی آن برابر 400 اسب‌بخار است. در تیپ‌های S و GTS حجم این پیشرانه قدرتمند تا 4.7 لیتر افزایش یافته و به‌ ترتیب قدرت خروجی آن نیز به اعداد 430 و 440 اسب‌بخار می‌رسد. ناگفته نماند که در تمامی تیپ‌های کواتروپورته وظیفه انتقال نیروی موتور به چرخ‌های عقب برعهده یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک گذاشته شده که محصول کمپانی بنام ZF آلمان است.

کواتروپورته

در سال 2014 پای ششمین نسل از خاندان اصیل کواتروپورته نیز به خیابان‌های کشورمان باز شد؛ خودرویی که به‌کلی از نو طراحی شده و از تفاوت‌های فراوانی با نسل قبل برخوردار بود. استفاده از خطوط تند و شکسته در نمای ظاهری کواتروپورته نسل ششم باعث شد تا نمای ظاهری آن از طراحی نسبتا ساده نسل قبل فاصله بگیرد و بیش از پیش نمایانگر توانایی‌های اسپرت این خودرو باشد.

در بخش فنی نیز به لطف بهره‌مندی از پلتفرم جدید M156 و پیشرانه‌های توربوشارژ F154 و F160 شرکت فراری، انقلابی در توانایی‌های مازراتی کواتروپورته نسل ششم پدید آمده است. در تیپ استاندارد موتور 3 لیتری 6 سیلندر این خودرو به لطف برخورداری از سیستم پرخوران تویین‌توربو، توان تولید 345 اسب‌بخار قدرت و 500 نیوتن‌متر گشتاور را دارد. مازراتی کواتروپورته تیپ S نیز از پیشرانه‌ای با همین مشخصات برخوردار است، اما می‌تواند 404 اسب‌بخار قدرت تولید کند. درنهایت تیپ GTS به‌عنوان قوی‌ترین نسخه کواتروپورته نسل ششم از یک موتور 8 سیلندر تویین توربو 3.8 لیتری بهره می‌برد که دارای 523 اسب‌بخار قدرت و 650 نیتوتن متر گشتاور است!

یک گیربکس 8 سرعته اتوماتیک نیز وظیفه انتقال چنین نیروی عظیمی به چرخ‌های عقب را بر عهده دارد تا Quattroporte GTS بتواند طی زمانی در حدود 4.7 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد.

مازراتی گیبلی (Maserati Ghibli)

گیبلی

آخرین خودرویی که در مقاله مدل های مازراتی در ایران، آن را بررسی می‌کنیم، مازراتی گیبلی است. در نمایشگاه خودرو شانگهای سال 2013، کمپانی مازراتی در کنار محصولات لوکس و جذاب خود از یک سدان تازه‌نفس و جدید به نام گیبلی نیز رونمایی کرد. این سدان زیبا بر روی پلتفرم جدیدی به نام M157 بنا شده‌است که درواقع نمونه کوتاه شده پلتفرم مازراتی کواتروپورته (M156) محسوب می‌شود. چنین موضوعی موجب شده تا در طراحی نمای ظاهری این دو سدان لوکس و جذاب نیز شباهت‌های فراوانی به‌چشم بخورد.

موتور گیبلی
مشخصات فنی مازراتی گیبلی

برخلاف اغلب مازراتی‌های موجود در بازار ایران که از تیپ‌ها و پیشرانه‌های مختلفی برخوردار هستند، گیبلی تنها با یک پیشرانه و در یک تیپ به بازار عرضه شده‌است. درون سینه مازراتی گیبلی همان پیشرانه 3 لیتری 6 سیلندر تویین‌توربو استفاده شده که با کد F160 شناخته می‌شود و دارای توان خروجی 325 اسب‌بخار قدرت و 500 نیوتن‌متر گشتاور است. چنین نیرویی از طریق یک گیربکس 8 سرعته اتوماتیک به چرخ‌های عقب منتقل می‌شود تا این سدان لوکس متوسط بتواند طی زمانی در حدود 5.6 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد.

این خودرو در مدل‌های 2014 تا 2015 و در کنار سایر محصولات منحصربه‌فرد این خودروساز ایتالیایی در اختیار خریداران متمول ایرانی قرار گرفت، اما به دلیل تصویب قانون منع ورود خودروهای لوکس (بالای 2500 سی‌سی) خیلی زود از واردات آن جلوگیری به عمل آمد و به یکی از کم‌تعدادترین مدل‌ های مازراتی در ایران تبدیل شد.

جمع‌بندی بررسی مدل های مازراتی در ایران

با ما در مقاله مدل های مازراتی در ایران همراه بودید و به بررسی لوکس‌ترین خودروهای موجود در ایران پرداختیم؛ در بازار ایران واردات محدود محصولات مازراتی در کنار مواردی همچون عدم ارائه خدمات مناسب، هزینه‌های بسیار سنگین نگهداری و همین‌طور آپشن‌های محدود این خودروها نسبت به رقبا باعث شده‌است تا اغلب خریداران ایرانی عطای این خودروهای لوکس را به لقایش ببخشند و به‌سراغ رقبای کم‌دردسرتری نظیر محصولات بی ام و یا پورشه بروند.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها