آشنایی با کمپانی لوکس منصوری

فهرست مطالب


داستان موفقیت ایرانی‌ها در صنعت خودروسازی، موضوع جدیدی نیست و بارها شاهد درخشش طراحان و مهندسان ایرانی در شرکت‌های خودروسازی بزرگ بوده‌ایم. با این حال، ظهور برندی به نام رضوانی در ایالات متحده که توسط یک کارآفرین ایرانی‌الاصل راه‌اندازی شده است، برای مدتی سابقه فعالیت باقی ایرانیان موفق در صنعت خودروسازی را زیر سایه خود قرار داد.

 با وجود موفقیت‌های رضوانی طی چند سال اخیر، نباید از یاد برد که پیش از رضوانی نیز ایرانیان بزرگی در صنعت خودروسازی حضور داشته‌اند. یکی از شاخص‌ترین ایرانیان حاضر در صنعت خودروسازی جهان، کوروش منصوری است که همه خودرودوستان وی را با برند تیونینگش یعنی منصوری می‌شناسند.

فروریختن دیوار برلین، بنای دیوار منصوری

سال 1989 میلادی برای مردم اروپا و آلمان، نشان‌گر آغاز دورانی طلایی بود که این روند، با فروریختن دیوار برلین آغاز شد. اما پیامدهای مثبت سال 1989 تنها منحصر به اتفاقات سیاسی نبود؛ چراکه یکی از بزرگ‌ترین تیونرهای خودرو نیز در همین سال فعالیت خود را آغاز کرد. 

کوروش منصوری به‌عنوان یک مهاجر ایرانی‌تبار، کسب‌وکار خود را در مونیخ واقع در ایالت باواریا افتتاح کرد و از همان زمان، تصمیم گرفت تا فقط به تیونینگ خودروهای لوکس و گران‌قیمت بپردازد. وی تا پیش از افتتاح شرکت تیونینگ منصوری، خود را به‌عنوان یک تاجر، طراح و کارآفرین ثابت کرده بود.

علاقه کوروش منصوری به خودرو، از اقامت طولانی‌مدت وی در انگلیس نشات گرفت. او در طی سال‌ها اقامت در جزیره، با سنت‌های خودروسازی انگلستان آشنا شده بود. علاقه منصوری به نحوه فعالیت خودروسازان بریتانیایی هم‌چون بنتلی، رولزرویس و آستون مارتین، سبب شد تا وی تصمیم بگیرد شرکت تیونینگی تاسیس کرده و روح خودروسازی بریتانیایی را در دیگر اتومبیل‌ها احیا کند.

گسترش کسب‌وکار منصوری با آغاز قرن بیست‌ویکم

منصوری در طی چند دهه فعالیت خود، با برندهای معروفی همکاری داشته است. لوتوس، پورشه، بنتلی، مازراتی، بی ام و، مرسدس بنز، مک لارن، لامبورگینی و فراری، برخی از برندهایی هستند که با منصوری در طی این سال‌ها همکاری داشته‌اند و شاهد عرضه نسخه‌های تیون‌شده آن‌ها بوده‌ایم.

کمپانی منصوری در طی سه دهه حیات، فعالیت خود را از خودرو به سایر وسایل نقلیه هم‌چون موتورسیکلت و جت اسکی نیز توسعه داده است و شاهد عرضه وسایل نقلیه مختلفی با برند منصوری بوده‌ایم. امروزه منصوری یکی از بزرگ‌ترین و شناخته‌شده‌ترین برندهای سفارشی‌سازی خودرو است و سبد محصولات متنوعی را به خریداران ارائه می‌دهد.

در سال 2001، دفتر منصوری از مونیخ به Fichtelgebirge منتقل شد و از آن زمان تاکنون، مقر اصلی منصوری در همین منطقه کوهستانی در حال فعالیت است. علاوه بر دفتر مرکزی، منصوری چند نمایشگاه، مرکز طراحی و توسعه و واحد ساخت نمونه اولیه را نیز در تملک خود دارد.

مدتی بعد، منصوری بخش عمده‌ای از سهام شرکت «سوئیسی رین اسپید» را خریداری کرد و مالک این برند شد. رین اسپید، در حوزه طراحی و ساخت نمونه‌های اولیه خودرو فعالیت می‌کند و همکاری نزدیکی با پورشه دارد؛ بنابراین، منصوری با خرید سهام رین اسپید، وارد شراکت غیرمستقیم با پورشه شد. از زمان آغاز شراکت رین اسپید و منصوری، محصولات جانبی و شخصی‌سازی برندهای پورشه، بی ام و و رنجروور با نام منصوری سوئیس به فروش می‌رسند.

در سال 2009، منصوری شرکت آلمانی AEV را نیز خریداری و در مجموعه خود ادغام کرد. این شرکت در زمینه ساخت و تولید قطعات خودروها فعالیت می‌کند و تملک آن برای منصوری، گروهی زبده از متخصصان و طراحان را به ارمغان آورد. علاوه‌برآن، منصوری سایتی را در جمهوری چک اداره می‌کند که وظیفه آن، تولید قطعات جایگزین فیبرکربنی برای خودروها و کاهش وزن مهندسی‌شده است. یکی از مشخصه‌های بارز خودروهای تیون‌شده توسط منصوری، وزن اندک آن‌ها است که به‌واسطه استفاده گسترده از فیبرکربن به جای فلزات تحقق می‌یابد. در سال 2012 نیز، منصوری به‌عنوان شریک رسمی برای سفارشی‌سازی خودروهای لوتوس شناخته شد.

منصوری در طی سی سال فعالیت خود در زمینه سفارشی‌سازی خودروهای مختلف، موفق شد تا در بیش از بیست کشور نمایندگی رسمی تاسیس کند. اکنون منصوری در ایالات متحده، ژاپن، چین، کانادا، روسیه و امارات متحده عربی شعبه دارد و هم‌چنین دارای 23 نمایندگی رسمی در سراسر جهان است. آخرین نمایندگی منصوری، شعبه سئول این شرکت بود که در سال 2019 افتتاح شد.

امروزه منصوری با دراختیارداشتن 250 نفر پرسنل خبره و متخصص، آرزوی هر شخصی را که به دنبال شخصی‌سازی خودرو باشد، برآورده می‌کند. بی‌شک، تمرکز شخص کوروش منصوری بر استانداردهای سخت‌گیرانه و معیارهای عالی، سبب شده است تا امروزه شرکت تیونینگ منصوری به شهرت قابل‌توجهی دست یابد. در ادامه، نگاهی به برخی تولیدات مشهور و به‌یادماندنی منصوری خواهیم داشت که بر شهرت این شرکت تیونینگ افزوده‌اند.

منصوری بوگاتی ویوره دیاموند ادیشن

این خودرو، یک نسخه خاص و منحصربه‌فرد از بوگاتی ویرون است که منصوری آن را در نمایشگاه ژنو 2018 به نمایش درآورد. منصوری برای ظاهر این خودرو، از پارچه کربنی خاصی به نام Marble Collage استفاده کرده و یک آرم V‌ را نیز به جلوپنجره خودرو افزوده است. خروجی‌های هوای بزرگ‌تری برای بوگاتی منصوری در نظر گرفته شده‌اند تا به خنک‌سازی بهتر خودرو کمک کنند. فضای داخلی خودرو نیز با پارچه کربنی خاصی که همانند سنگ مرمر به نظر می‌رسد، مزین شده است.

منصوری سیروس DB11

منصوری سیروس DB11، درحقیقت همان آستون مارتین DB11 است که توسط این شرکت موردتغییر قرار گرفت. پس از آن‌که منصوری آستون مارتین DB9 را تیون کرد و با نام کوروش به بازار فرستاد، تصمیم گرفت تا نسخه بالاتر این خودرو، یعنی آستون مارتین DB11 را مورد دست‌کاری قرار دهد.

سیروس DB11 نسبت به نسخه استاندارد، ورودی‌های هوای بهتری دارد و ظاهر آن، آیرودینامیک‌تر از نمونه اصلی است. بسیاری از قطعات ظاهری خودرو نیز از فیبرکربن ساخته شده‌اند که سبب شده‌اند تا وزن کلی خودرو کاهش یابد و با خودرویی سبک‌تر و سریع‌تر روبه‌رو باشیم.

منصوری با اجرای برخی بهینه‌سازی‌ها، قدرت موتور V12 نسخه اصلی را 100 اسب‌بخار و گشتاور آن را 150 نیوتن‌متر افزایش داد. این کار موجب شده است تا شتاب صفرتاصد سیروس DB11 نسبت به نسخه اصلی، دو دهم ثانیه بهبود یابد و حداکثر سرعت آن نیز با افزایش اندکی به 329 کیلومتر بر ساعت برسد.

تسلا مدل S

اجرای تیونینگ روی یک خودروی الکتریکی، کار ساده‌ای نیست و تنها برخی شرکت‌های محدود هم‌چون منصوری، جرات انجام چنین کاری را دارند. با وجود آن‌که تسلا مدل S یک خودروی عالی محسوب می‌شود و اعتبار فوق‌العاده‌ای را برای ایلان ماسک مهیا کرده است، تیم منصوری اعتقاد داشت که می‌توان این خودرو را نیز بهبود داد.

منصوری برای تیونینگ تسلا مدل S، در ابتدا شاسی این خودرو را با فیبرکربن سبک و فوق‌محکم از نو طراحی کرد. برخی قطعات ظاهری خودرو نیز اصلاح شدند تا ضرایب آیرودینامیکی خودرو بهبود یابد. تجهیزات بیشتری نیز به تسلا مدل S اضافه شدند، ازجمله اسپویلر عقب که مصرف انرژی خودرو را کاهش داده است و موجب افزایش شتاب خودرو می‌شود. منصوری برای تاکید بر سبزبودن تسلا مدل S، دو خط سبز را به کاپوت خودرو اضافه کرد. رینگ‌های 22 اینچی آلومینیومی نیز دیگر قطعه‌ای هستند که توسط منصوری به تسلا مدل S اضافه شده‌اند. در حال حاضر، بسته تیونینگ منصوری، تنها برای تسلا مدل S ارائه شده است و این امید وجود دارد که در آینده، منصوری بسته‌ای دیگر برای تسلا مدل X عرضه کند.

منصوری زاپیکو

همان‌طورکه در قسمت‌های قبل اشاره شد، منصوری علاوه بر خودرو، به تیونینگ قایق و موتورسیکلت نیز علاقه دارد. یکی از موتورسیکلت‌های جذاب ارائه‌شده توسط این شرکت، منصوری زاپیکو است که با همکاری Thomas M. George به تولید رسیده است. تمامی قطعات این موتورسیکلت، توسط سایت منصوری در آلمان و از جنس فیبرکربن ساخته شده‌اند.

پیشرانه منصوری زاپیکو، یک موتور V2 دو لیتری با قدرت 160 اسب‌بخار است که توسط شرکت آمریکایی S&S ساخته شده است. منصوری زاپیکو، تنها 330 کیلوگرم وزن دارد و قادر است در 3.3 ثانیه، از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد. مخزن سوخت، دسته فرمان و آینه‌های این موتور نیز توسط نماینده هارلی دیویدسون در آلمان تامین شده‌اند.

کلام پایانی: توسعه امپراطوری منصوری در ربع قرن

حدود ربع قرن از تاسیس شرکت اصلی منصوری می‌گذرد و کوروش منصوری در طی این سال‌ها، موفق شده است تا یک شرکت کوچک را به شهرت و اعتبار قابل‌توجهی برساند. خرید زیرمجموعه‌های مختلف، مشارکت با خودروسازان مطرح بین‌المللی و رعایت استانداردهای سخت‌گیرانه، منصوری را به جایگاه بزرگی در تیونینگ رسانده است که برای کمتر شرکتی در این حوزه قابل‌دسترسی بوده است.

به نظر می‌رسد روند رو‌به‌رشد منصوری، طی سال‌های آتی نیز ادامه داشته باشد و این شرکت تیونینگ با مدیریت موسس ایرانی‌الاصل خود، به موفقیت‌های بیشتری دست یابد. با پایان‌یافتن پاندمی کرونا و رونق مجدد نمایشگاه‌های خودرو، شاهد رونمایی از محصولات جدید و فوق‌العاده مجلل و گران‌قیمت منصوری خواهیم بود.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
2 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
علی اریا
1400-01-16 22:41

افرین واقعن خدا خستتون نکنه اینا باعث شدن که ابرو خودرو سازی از دست رفته ما دوباره یکم برگرده.
ولی حیف واقعن حیف که دیگه تو این کسور جا واسه اینچنین ادم ها و شرکت هایی نیست.
یک ایرانی چطوری نمیتونه تو ایران یدونه نماینده هم نداشته باشن.اما اگه این اشغالهای چینی اگه بودن نه تنها دولت التماس میکرد که برید این اشغالهایی که چین درس کرده رو با کمترین مزایا بیارید ایران بلکه خود ما هم صف میکشیم هم واسه نمیایندگیش و هم خریدش!
حیف واقعن حیف

محمد
1400-01-11 18:39

بله ایران هم می‌توانست صنعتی شود ولی نخبگان را حمایت نکردند که فراری دادند وبعد الکی میگویند که ما نخبگان را حمایت میکنیم