مزایا و معایب کیا موهاوی هشت سیلندر موضوع این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک است که قصد داریم نگاهی به مشخصات فنی و طراحی و… این شاسی بلند کرهای داشته باشیم.
کیا موهاوی را باید اولین تلاش جدی کیاموتورز در بازار اس یو ویهای تمام عیار دانست. این خودرو در بحبوحه بحران اقتصادی سال 2008 به بازار معرفی شد. گرچه در بازار جهانی، موهاوی بزرگ و پرمصرف به آن جایگاهی که شایستگیاش را داشت نرسید، ولی تواناییهای قابل توجه این خودرو به عنوان یک SUV سبب شدهاست تا همچنان در بین شاسیبلند سواران جایگاه خاص خود را داشته باشد. موهاوی از نظر تکنیکی نیز با سایر شاسی بلندهای گروه کیا-هیوندای متفاوت است؛ بهطوریکه آن را باید از معدود خودروهای شاسی بلند مدرن دانست که در کنار میتسوبیشی پاجرو و تویوتا لندکروزر، مشخصات کامل یک محصول آفرودی را دارند.
البته مقایسه موهاوی و لندکروزر تا حدودی ناعادلانه است، چون بالاخره لندکروزر جزو محصولاتی است که به عنوان یک معیار سنجش شناخته میشود، با این حال موهاوی نیز به عنوان اولین تلاش کیا در این سگمنت آن هم زیر نظر شخص پرآوازهای چون پیتر شرایر آلمانی خودرویی نیست که دست کم گرفته شود!
موهاوی در بازار ایران نیز کاملا در سایه لندکروزر قرار گرفت اما وضعيت آن در بازار بهتر از دیگر رقیبش یعنی میتسوبیشی پاجرو است. کیا موهاوی بین سالهای 2009 تا 2013 در دو نسخه 6 و 8 سیلندر به بازار کشور عرضه شد. در ادامه با ما همراه باشید تا مزایا و معایب کیا موهاوی هشت سیلندر را برایتان ذکر کنیم.
مزایای کیا موهاوی هشت سیلندر
اولین مزیت، موتور قوی
در ابتدای مقاله مزایا و معایب کیا موهاوی به بررسی پیشرانه این خودرو میرویم. بدون شک وقتی خودرویی با پسوند هشت سیلندر در بازار شناخته میشود ناخودآگاه انتظار مشتری در مورد تواناییهای حرکتی آن بالا میرود. کیا موهاوی حتی در نسخه ضعیف خود نیز مشخصات فنی قابل توجهی دارد. نسخه 6 سیلندر این خودرو از موتور V6 تنفس طبیعی با حجم 3.8 لیتر استفاده میکند که با موتور هیوندای جنسیس کوپه، جنسیس سدان و وراکروز یکسان است. این موتور 276 اسب بخار قدرت و 362 نیوتن متر گشتاور دارد. علیرغم عمر بیش از یک دهه، همین مشخصات نیز در مقایسه با خودروهای کنونی بازار بسیار بهتر و قابل توجهتر است.
اما موهاوی هشت سیلندر داستان متفاوتی دارد. موتور V8 این خودرو با قدرت 340 اسب بخار و گشتاور 438 نیوتن متر که از طریق گیربکس 6 دنده خودکار به هر دو محور انتقال پیدا میکند، موهاوی را تبدیل به یکی از قویترین اس یو ویهای بازار کرده است. اگر اسب بخار ملاک شما باشد تنها شاسی بلندهایی مانند بی ام و X6، لکسوس LX570 یا پورشه کاین هستند که قدرتی بیشتر از موهاوی دارند. به این ترتیب موهاوی با وجود قیمتی پایینتر از رقبا همچنان جزو قویترین شاسی بلندهای بازار است.
موهاوی هشت سیلندر میتواند در 7 ثانیه سرعت خود را به 100 کیلومتر بر ساعت برساند و حداکثر سرعت آن 225 کیلومتر بر ساعت است.
مزیت دوم، شاسی مستقل
اگر به این مورد از دید وزن و مصرف سوخت نگاه کنید میتواند یک نکته منفی هم باشد، ولی برای اس یو وی سواران و آفرودرها جدا بودن شاسی و بدنه از هم مهم است. برخلاف کراس اوورها که مانند خودروهای سواری از شاسی و بدنه یکپارچه استفاده میکنند، در موهاوی هشت سیلندر مانند کامیونها و وانتها از شاسی نردبانی استفاده شدهاست. مزیت شاسی نردبانی استحکام بالای خودرو در برابر فشارهای عبور از جادههای صعبالعبور و همچنین افزایش توانایی یدک کشی خودرو است. موهاوی هشت سیلندر به مدد موتور قدرتمند خود و همین شاسی تنومند، توانایی یدک کشی 3400 کیلوگرم بار را دارد.
مزیت سوم، دنده کمکی
از دیگر مزایای کیا موهاوی میتوان به دنده کمکی این شاسی بلند اشاره کرد. خودروهای کراس اوور معمولا تنها به یک کلید قفل دیفرانسیل مرکزی مجهز هستند که آن هم در بیشتر مواقع کارایی چندانی ندارد، در عوض موهاوی نه تنها از قفل دیفرانسیل مرکزی استفاده میکند بلکه به دنده کمکی نیز مجهز است. این دنده کمکی که از طریق یک کلید چرخشی در سمت چپ فرمان کنترل میشود میتواند حالت چهارچرخ سنگین را در اختیار راننده قرار دارد. وجود چنین سیستمی در کیا موهاوی، قابلیت بالا رفتن این خودرو از شیبها و عبور از جادههای ناهموار را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.
مزیت چهارم، کابین جادار
کیا موهاوی با طول نزدیک به 4.9 متر و فاصله محوری 2895 میلیمتری خودرویی بزرگ است و فضای کابین بسیار خوبی دارد. موهاوی میتواند تا ۷ سرنشین را در سه ردیف صندلی خود جای دهد. صندلیهای ردیف سوم در این خودرو قابلیت تا شدن در کف صندوق عقب را دارند. به دلیل حالت جعبهای کابین، سرنشینان در هر سه ردیف از فضای سر خوبی برخوردار هستند و فضای پا نیز برای دو ردیف جلویی مناسب است. با تا شدن صندلیهای ردیف سوم، یک فضای بار بزرگ و کاربردی نیز در اختیار سرنشینان عقب قرار میگیرد.
معایب کیا موهاوی
اولین ایراد، مصرف سوخت بالا
در این بخش از مقاله مزایا و معایب موهاوی به بررسی ایرادات این خودرو میپردازیم. کیا موهاوی 2096 کیلوگرم وزن دارد و از سویی موتور V8 این خودرو نیز اشتیاق بالایی در مصرف سوخت را از خود نشان میدهد. این دو عامل در کنار آیرودینامیک بدی که مشخصه اکثر SUVها است سبب شدهاند تا موهاوی هشت سیلندر در سیکل ترکیبی نتواند عددی بهتر از 12.8 لیتر در هر 100 کیلومتر را از خود بر جای بگذارد. با چنین عددی، کیا موهاوی هشت سیلندر خودرویی مناسب برای استفاده روزمره نیست.
عیب دوم، کیفیت مواد و مونتاژ
موهاوی در زمان خود پرچمدار شاسی بلندهای کیا بود؛ با این حال کیفیت مواد بهکار رفته در کابین این خودرو بههیچوجه قابل قبول نیست. در نقاط زیادی از کابین استفاده از پلاستیک خشک دیده میشود که حتی ظاهر مرغوبی هم ندارد. از سویی کیفیت مونتاژ نیز به خوبی خودروهای امروزی کیا نیست و معمولا در خودروهای با کارکرد بالا بهتر است به صدا افتادن اتاق را چک کنید.
نتیجه گیری مزایا و معایب کیا موهاوی
اگر به دنبال آفرود رفتن با یک خودروی همه کاره، کم استهلاک، جادار و با قیمت معقول هستید، کیا موهاوی بدون شک یکی از بهترین انتخابها است. موهاوی در بین شاسی بلندهای کرهای، حتی امروز نیز توانمندترین خودرو در بحث آفرود است؛ برای مصرف کنندگان عادی نیز موهاوی میتواند خودرویی بسیار قوی، جادار و راحت باشد. با داشتن یک موهاوی هشت سیلندر، شما خودرویی دارید کمی ضعیفتر از لندکروزر در آفرود اما سریعتر، کمی ضعیفتر از پورشه کاین در شتاب اما ارزانتر و در نظر گرفتن این موارد با قیمت موهاوی، نشان میدهد که این خودرو ارزش خرید در برابر بهای پرداختی بالایی را در بین خودروهای موجود در بازار دارد.
از دیگر مواد مثبتی که در موهاوی هشت سیلندر دیده میشوند باید به گرمکن و سردکن صندلیهای جلو، تهویه مجزا برای ردیف عقب، قابلیت تنظیم ارتفاع پدالها و صندوق عقب برقی را نام برد. از موارد منفی دیگر این خودرو نیز میتوان به هزینه نگهداری بالاتر در مقایسه با دیگر محصولات کیا، هندلینگ متوسط و کیفیت سواری پایین در مقایسه با رقبا اشاره کرد. برای اطلاع از قیمت کیا موهاوی فول V8 و دریافت کارشناسی خودرو از همراه مکانیک کلیک کنید.
بیشتر بخوانید