با نسل های مختلف کیا سراتو آشنا شوید

فهرست مطالب


در این مقاله از سری مقالات معرفی خودرو همراه مکانیک قصد داریم شما را با یکی از خودرو های با سابقه در بازار کشور آشنا کنیم. در این مقاله شما با نسل های مختلف سراتو آشنا خواهید شد

از میان تمامی دسته بندی‌های جهانی، سدان‌های خانوادگی جمع و جور جز متنوع‌ترین و پرطرفدارترین کلاس‌های خودرویی جهان هستند که تقریبا تمامی خودروسازان شاخص دنیا، حداقل از یک نماینده قدرتمند در این رده خودرویی برخوردار هستند. در میان تمامی خودروسازان معتبر جهان، کمپانی کیا نیز نمایندگانی در این رده خودرویی دارد که مطمئنا یکی از محبوب‌ترین آن‌ها کیا سراتو (Kia Cerato) یا کیا فورته (Kia Forte) است.

کیا سراتو

 کیا سراتو نام سدانی محبوب از سرزمین کره جنوبی است که اولین نسل آن در سال 2004 به بازار عرضه شد. از آن سال تاکنون چهار نسل از این سدان دوست داشتنی به بازارهای جهانی عرضه شده است که محدودیت‌های مربوط به واردات خودرویی کشور، باعث شده تنها سه نسل از کیا سراتو در بازار کشورمان حضور داشته باشند و نسل چهارم این خودرو نتواند راهی بازار کشورمان شود. 

با توجه به محبوبیت نسل‌‎های مختلف کیا سراتو و همچنین علاقه فراوان مشتریان ایرانی به این خودرو، همراه مکانیک در این مقاله قصد دارد تا شما همراهان گرامی را با مشخصات فنی، امکانات، مزایا و معایب تمامی نسل‌های کیا سراتو آشنا کند؛ بنابراین اگر شما هم به این سدان شرقی علاقه‌مند هستید و می‌خواهید جزییات بیشتری را در مورد نسل‌های مختلف سراتو بدانید، در ادامه با ما همراه باشید.

1. کیا سراتو نسل اول

کیا سراتو نسل اول

کیا سراتو نسل اول (LD) یک سدان جمع و جور خانوادگی است که اولین بار در سال 2004 به بازار عرضه شد. این خودرو که در برخی کشورها با نام کیا اسپکترا (Kia Spectra) شناخته می‌شود، در اواخر سال 2007 و به عنوان مدل 2008 توسط شرکت «اطلس خودرو» به بازار کشورمان راه یافت. این خودرو در ابتدای ورود خود به بازار ایران، از قیمتی در حدود 35 میلیون تومان برخوردار بود و به لطف طراحی متفاوت، پیشرانه کم مصرف و قیمت مناسب خود توانست به محبوبیت بالایی در بازار داخلی دست پیدا کند.

قلب تپنده این خودرو یک موتور 1998 سی‌سی بود که توان تولید 143 اسب بخار قدرت و 190 نیوتن‌متر گشتاور را داشت. شرکت کیا برای این که بتواند نیروی تولید شده موتور این خودرو را به چرخ‌های جلو منتقل کند از یک گیربکس 4 سرعته اتوماتیک استفاده کرده بود که باعث می‌شد این سدان کامپکت بتواند طی مدتی در حدود 11 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد.

با در نظر گرفتن سال تولید کیا سراتو نسل اول، باید قبول کرد که این خودرو از لحاظ امکانات رفاهی و آپشن در حد قابل قبولی قرار دارد. کروز کنترل، سنسور پارک عقب، نمایشگر داخل آینه، تنظیم برقی آینه به همراه گرم‌کن، سنسور باران، سانروف دو حالته و چراغ اتولایت تنها برخی از تجهیزاتی هستند که کیا سراتو نسل اول به آن‌ها مجهز شده بود.

2. کیا سراتو نسل دوم

کیا سراتو نسل دوم

در سال 2008 تولید نسل دوم کیا سراتو تحت عنوان کیا فورته آغاز شد و در سه کلاس هاچبک، سدان و کوپه راهی بازارهای جهانی شد. در سال 2010 شرکت اطلس خودرو کیا سراتو را در کلاس کوپه و سدان به بازار داخلی عرضه نمود. با وجود اینکه در این رنج قیمتی خودروهای پرآوازه‌ای همچون مزدا 3 و تویوتا کرولا نیز قرار داشتند، کیا سراتو نسل دوم (TD) از بدو ورود خود توانست سهم قابل توجهی از بازار را از آن خود کند. استقبال فراوان خریداران از این خودرو باعث شد تا شرکت سایپا مذاکرات خود را با کمپانی کیا برای مونتاژ کیا سراتو نسل دوم آغاز کند. پس از کش مکش‌های فراوان سرانجام در سال 1393 شرکت سایپا موفق شد مونتاژ کیا سراتو را در 4 تیپ مختلف آغاز نماید.

البته در ابتدا تنها نمونه 1.6 لیتری کیا سراتو در دو تیپ دنده دستی و اتوماتیک به بازار عرضه شد و بعدها نمونه 2 لیتری آن نیز به جمع محصولات سایپا پیوست. پیشرانه 1.6 لیتری 4 سیلندر کیا سراتو توان تولید 124 اسب بخار قدرت و 157 نیوتن‌متر گشتاور را دارد و پیشرانه 2 لیتری آن نیز می‌تواند قدرتی معادل 156 اسب بخار و گشتاوری برابر با 194 نیوتن‌متر را تولید نماید.

شرکت سایپا دو نوع گیربکس 6 سرعته دستی و 6 سرعته اتوماتیک را برای این سدان خود در نظر گرفته که نمونه دنده دستی بر روی مدل‌های معمولی و نمونه اتوماتیک نیز بر روی نمونه آپشنال نصب شده است. سراتو آپشنال علاوه بر بهره‌مندی از تمامی امکانات مدل‌های معمولی از تجهیزاتی همچون کلید هوشمند (Key Less + Smart Key)، پدال شیفتر پشت فرمان، آمپر سوپر ویژن (نورپردازی قرمزرنگ نشان‌دهنده‌ها)، سیستم مولتی‌مدیا (نمایشگر لمسی 7 اینچ مجهز به GPS)، سانروف، سنسور پارک دنده‌عقب، دوربین دید عقب و صندلی چرمی نیز برخوردار است که باعث می‌شود این مدل‌ آپشنال کیا سراتو در سطح کاملا متفاوتی از نمونه‌های معمولی قرار بگیرند.

 

3. کیا سراتو نسل سوم

کیا سراتو نسل سوم

در ماه جولای سال 2012 کمپانی کیا از نسل سوم کیا سراتو (YD) رونمایی کرد که نسبت به دو نسل گذشته خود کاملا متفاوت به نظر می‌رسید. این خودرو که در سال 2013 وارد بازارهای جهانی شد، همچون نسل‌های گذشته خود توانست نظر خریداران فراوانی را به سوی خود جلب کند. مدل 2013 کیا سراتو در سال 2014 به بازار داخلی وارد شد و چالش جدیدی را با رقبای دیرینه‌ای همچون هیوندای النترا و مزدا 3 آغاز کرد.

کیا سراتو نسل سوم در سال 2016 تحت یک فیس‌لیفت جزئی قرار گرفت که تغییراتی را در فرم چراغ‌های جلو، حالت سپرها و همچنین چراغ‌های عقب برای این سدان کره‌ای به همراه داشت. در سال 2017 به همت اطلس خودرو نمونه فیس‌لیفت این سدان جذاب به طور رسمی در دسترس خریداران ایرانی قرار گرفت و به یکی از محبوب‌ترین و جذاب‌ترین سدان‌های خانوادگی کشور بدل شد.

کیا سراتو با دو پیشرانه 1.8 لیتری و 2 لیتری در بازار ایران حضور دارد که به ترتیب توان تولید 148 اسب بخار و 173 اسب بخار را دارند. نیروی تولید شده توسط هر دو پیشرانه از طریق یک گیربکس اتوماتیک 6 سرعته به چرخ‌های جلو منتقل می‌گردد که باعث می‌شود این سدان جذاب در نمونه 1.8 لیتری طی 12 ثانیه و در نمونه 2 لیتری طی 11 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد.

همچون نسل‌های قبلی شرکت کیا برای نسل سوم کیا سراتو نیز از نظر امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی چیزی کم نگذاشته است که از جمله آن‌ها می‌توان به صفحه نمایش 4.8 اینچی به همراه 6 بلندگو، سانروف، پدال تعویض دنده پشت فرمان، دوربین عقب، درگاه شارژ USB، امکان ارتباط تلفنی از طریق بلوتوث و هماهنگی با سیستم‌های اپل‌ کارپلی و اندرویداتو، گرم‌کن و سردکن صندلی‌های جلو و سنسور نور و باران اشاره کرد.

4. کیا سراتو نسل چهارم

کیا سراتو نسل چهارم

جدیدترین و آخرین نسل از کیا سراتو یا همان کیا فورته، نسل چهارم این خودرو است که اولین بار در نمایشگاه دیترویت سال 2018 در معرض دید عموم قرار گرفت. نمای ظاهری کیا سراتو نسل جدید بر اساس زبان جدید طراحی‌های شرکت کیا شکل گرفته است، به همین دلیل در چهره جسورانه سراتو جدید شباهت‌های زیادی میان این خودرو و کیا استینگر به چشم می‌خورد.

فضای کابین کیا سراتو نسل چهارم نیز همچون نمای بیرونی آن تحولات زیادی را شاهد بوده و در مقایسه با سه نسل گذشته سنت شکنی‌های زیادی به چشم می‌خورد و همه چیز در لوکس‌ترین و جذاب‌ترین حالت ممکن طراحی شده است.

کمپانی کیا برای به حرکت در آوردن سراتو 2019 از یک پیشرانه 2 لیتری چهار سیلندر استفاده کرده که 147 اسب بخار قدرت و 178 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. با نگاهی به اعداد و ارقام مربوط به توان فنی کیا سراتو می‌توان متوجه شد که توان خروجی موتور این خودرو در مقایسه با نسل سوم تغییر چندانی نداشته است، اما به واسطه گیربکس هوشمندی (IVT) که در این نسل از کیا سراتو استفاده شده مصرف سوخت ترکیبی آن از حدود 7.3 به 6.7 لیتر در هر صد کیلومتر کاهش یافته است.

این خودرو در سه تیپ S، EX و LX به بازار عرضه شده که اگر استفاده از گیربکس دنده دستی در تیپ پایه را نادیده بگیریم، از نظر توان فنی هیچ تفاوتی با هم ندارند، اما از نظر امکانات رفاهی و تجهیزات امنیتی از اختلافاتی زیادی برخوردارند. از جمله امکانات رفاهی و تجهیزات امنیتی به کار رفته در کیا سراتو نسل چهارم می‌توان به نمایشگر ۸ اینچ با پشتیبانی از اپل کار پلی و اندروید اتو، رادار نقطه کور، هشدار خروج از مسیر، کروز کنترل هوشمند (تطبیق پذیر)، سیستم کمکی ترمز، شارژر بی‌سیم تلفن همراه، سیستم صوتی هارمن کاردون، تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه، صندلی‌های چرمی همراه با گرم‌کن و تنظیم 10 حالته برقی برای راننده، استارت دکمه‌ای، اسپویلر عقب، سیستم تشخیص عابر پیاده و سامانه رهیاب (GPS) اشاره کرد. برای اطلاع از قیمت کیا سراتو  و خرید اقساطی خودروکلیک کنید.

مقالات مرتبط:

چرا از سایپا سراتو نخریم

کیا سراتو بخریم یا کیا اپتیما

در شرایط کنونی خرید کدام خودرو اتومات مناسب است

رنو مگان مناسب تر جاده ایران است یا کیا سراتو

سراتو از پر طرفدار ترین خودرو

مقایسه مزدا 3 جدید و کیا سراتو

مقایسه هیوندای النترا و کیا سراتو

مقایسه لیفان 820 و کیا سراتو

مقایسه آریزو توربو و سراتو سایپا

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها