به گزارش صفحه اخبار خودرو مجله همراه مکانیک، بر اساس طرح اعلامشده مجلس برای فروش خودرو در بورس کالا، خودروهای داخلی یا خارجی که در تیراژ بالا تولید میشوند، در بورس کالا مورد معامله قرار خواهند گرفت.
مدیر مطالعات اقتصادی بورس کالا در این رابطه گفت: در سالهای گذشته شاهد عرضه خودروهایی نظیر سراتو و پژو 2008 در بازار بودیم، بعد از آن بهمنظور حمایت از این امر، اوراق تامین مالی هم منتشر شد؛ به صورتی که این شرکت توانست از این راه حدود ۵۰۰ میلیارد تومان تامین مالی انجام دهد.
مدیر مطالعات اقتصادی بورس کالا در رابطه با شرایط حضور افراد برای مشارکت در این معامله گفت: نخست، تمام افرادی که در این معامله حضور دارند، باید گواهینامه داشته باشند و دوم، معاملهگر فقط یکبار از یک مدل میتواند در طول سال خریداری کند.
[hm_sell_form_inline]
وی با بیان این که قرار است فرمول قیمتگذاری خودرو در بورس توسط شورای رقابت طرح شود و سپس خودروها بر اساس آن در بورس مورد معامله قرار گیرند اضافه کرد: بعد از قرارگیری قیمت در تابلو بورس کالا، معاملهگران به رقابت خواهند پرداخت و در انتها مطابق ابلاغیه مجلس، قرار است تفاوت قیمتی که در تابلو دیده میشود با قیمت پایه محاسبه شود و بعد از آن، اختلاف بهدستآمده حاصل، بین سه گروه اعم از سامانه حملونقل عمومی، تولیدکنندگان خودرو و تولیدکنندگانی که بتوانند تولید خود را افزایش دهند، تقسیم خواهد شد.
وی همچنین در مورد نحوه عرضه خودرو در بورس کالا اظهار کرد: طبق طرحی که در مجلس مطرح شده است، قرار بر این است که خود خودرو در تابلو بورس کالا معامله شود؛ اما ما به مرکز مطالعات مجلس در قالب یک طرح پیشنهاد دادیم که قطعات خودرو هم میتوانند در این معاملات مورد معامله قرار گیرند.
جواد فلاح تصریح کرد: پیشبینی که در این طرح انجام گرفته، قرار است تمام معاملات خودرو از این پس در بورس کالا انجام شود؛ اما نکتهای که در این بخش باید به آن اشاره کرد، این است که حتی پلاکگذاری هم بر حسب معاملات در بورس کالا انجام گیرد. در نتیجه، مجموع این اقدامات موجب میشود که تمام عرضه و تقاضا در مجموع، روی تابلو بورس کالا قرار گیرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بورس کالا در مورد زمان تحویل خودرو توسط گروه خودروساز به مشتری قانونی در نظر گرفته است یا خیر تاکید کرد: بورس کالا به شدت در این مورد حساسیت به خرج خواهد داد؛ به گونهای که اگر زمان تحویل خودرو به مشتری طول کشید، قطعا با آنها برخورد و خسارات وارده به مشتری از خودروساز اخذ خواهد شد.
وی همچنین در مورد این که آیا عرضه خودرو در بورس میتواند مانع اقدامات دلالان شود، گفت: از آنجایی که میزان عرضه و تقاضا یکسان نیست، قیمتهای معین نتوانسته بازار را تسویه کنند و به همین خاطر در این قیمتها با افزایش تقاضا از نوع کاذب روبهرو شدهایم.
جواد فلاح افزود: تقاضای کاذب در بازار خودرو از نوع رانت است و این مسئله موجب شده تا سفتهبازان به بازار خودرو هجوم آوردند؛ به طوری که میزان تقاضا نسبت به عرضه در بازار افزایش یافته و بازار دو قیمتی شده است؛اما اگر این معاملات خودرو به بورس کالا وارد شود، قطعا نمیگذاریم چنین اتفاقی در بازار خودرو رخ دهد.
مدیر مطالعات اقتصادی بورس کالا در مورد شفافشدن قیمت سهام در صورت عرضه خودرو در بورس گفت: ازآنجایی که اگر معاملات خودرو روی تابلو بیایند مشخص میکنند که این شرکت امسال چه قدر بازدهی داشته است، این موضوع میتواند تا حدودی به قیمتهای کشفشده در بورس کمک کند و از طرف دیگر، معاملات در بازار بورس با شفافیت مالی بیشتری روبهرو خواهند شد.
شرایط ثبتنام خودرو در بورس کالا
- تحویل فوری
- تعیین قیمت پایه توسط شورای رقابت
- داشتن حداقل سن ۱۸ سال و گواهینامه
- عدم امکان خرید بیش از یک خودرو در هر مدل طی ۱۲ ماه
- فروش خودرو به بالاترین قیمت کشفشده
- ارائه خودروهای تولید داخل و وارداتی تیراژ بالا
- تخصیص ۱۰ درصد مابهالتفاوت قیمت پایه و قیمت فروش به خودروساز به عنوان پاداش
منبع: زدفورکار
بیشتر بخوانید