به گزارش صفحه اخبار خودرو مجله همراه مکانیک، شورای رقابت باید هر ۳ ماه یکبار، اقدام به بازنگری در قیمتها کند. این در حالی است که خودروسازان باید هر ماه در مجموع ۲۵ هزار دستگاه را در قالب فروش فوقالعاده عرضه کنند. این موضوع باتوجه به اینکه هزینه تولید بر اساس نرخ ارز و تورم متغیر است، میتواند برای خودروسازان مشکلساز شود.
باتوجه به اینکه تحویل محصولات ۳ ماهه است و با قیمت قطعی انجام میشود، این نکته وجود دارد که خودروسازان شاید مجبور به فروش محصولاتشان با قیمت قبل شوند. به طور مثال، محصولاتی که در مهرماه عرضه میشود، باید قیمت قطعی داشته باشد و اگر شورای رقابت قیمتها را تغییر ندهد، این خودروها باید با قیمت قبل به فروش برسد.
[hm_sell_form_inline]
بنابراین در صورت ادامهداربودن فروش فوقالعاده ماهانه، خودروسازان مجبور میشوند تا محصولات خود را در هر فصل، دو بار با قیمتهای بهروزنشده عرضه کنند؛ بنابراین تا پایان سال در مجموع شش فروش فوقالعاده (بهصورت مشترک) انجام میشود و این در حالی است که قیمتها تنها دو بار تغییر خواهند کرد.
این موضوع باعث میشود که خودروسازان در عرضه محصولاتشان احتیاط به خرج دهند. با این شرایط، به مسئله فروش ماهانه با قیمتهای فصلی، به احتمال فراوان با اعتراض خودروسازان مواجه خواهد شد و این امکان وجود دارد که آنها وزارت صمت و شورای رقابت را بابت تغییر سیاستهای فعلی تحت فشار قرار دهند.
بهاحتمال زیاد، خودروسازان خواستار لغو فروش یا کوتاهشدن بازه زمانی تغییر قیمتها از سوی شورای رقابت خواهند شد. این درخواست از آن جهت است که هزینه تولید خودرو در کشور با توجه به نرخ ارز و تورم و احتمالاً سختتر شدن روند تأمین قطعات (به دلیل تحریمهای اخیر)، پیدرپی بالا میرود و بنابراین، تعادل لازم میان نرخ فروش و قیمت تمامشده شکل نمیگیرد.
همچنین با توجه به اینکه دولت وزیر پیشنهادی صمت را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرده است و جلسه رای اعتماد وی این هفته برگزار خواهد شد، بنابراین این امکان وجود دارد که سکاندار جدید صمت، مصوبات قبلی مربوط به خودرو از جمله همین فروش فوقالعاده ماهانه را لغو کند و روند دیگری را در پیش گیرد.
منبع: خودرو تک
بیشتر بخوانید