پرداخت قسطی خلافی خودرو در سال 1401

فهرست مطالب


پرداخت قسطی خلافی خودرو طی سال‌های اخیر، راهکاری مناسب برای آن دسته از افرادی است که دارای جرایم معوقه و تخلفات رانندگی سنگین هستند. جریمه رانندگی جزء جدایی‌ناپذیر رانندگی در شهرهای شلوغ و پرترافیک، به‌خصوص تهران، است. از طرفی متنوع بودن انواع جریمه خودرو مانند جریمه با دوربین، باعث شده است رانندگان از بخش قابل توجهی از تخلفات رانندگی خود اطلاع نداشته باشند و پس از دریافت استعلام خلافی خودرو با مواردی مواجه می‌شوند که حتی به خاطرشان نمی‌آید چه زمانی در آن مکان حضور داشته‌اند.

اگرچه بعد از اعتراض به جریمه رانندگی ممکن است مقداری از آن کسر شود اما موضوع دو برابر شدن مبلغ خلافی پس از گذشت 60 روز باعث می‌شود گاهی این هزینه‌ها سر به فلک بکشد؛ خصوصا در شرایط فعلی که به‌دلیل محدودیت‌های کرونایی، جریمه‌‎های 1 میلیون تومانی هم ممکن است به مبالغ جریمه‌ خودروهای پلاک غیربومی تعلق بگیرد.

بنابراین، پرداخت یک‌جای مبالغ بالای خلافی خودرو، آن‌هم در شرایط اقتصادی فعلی برای بسیاری از افراد سخت و از حد توان‌شان خارج است. به همین دلیل پلیس راهنمایی و رانندگی با طرح پرداخت اقساطی خلافی خودرو راه‌حلی برای پرداخت جریمه‌های رانندگی بالا فراهم کرده است.

در این مقاله از مجله همراه مکانیک قصد داریم شرایط قسط‌ بندی خلافی خودرو را با جزئیات بیشتری برایتان توضیح دهیم.

طرح پرداخت قسطی خلافی خودرو چیست؟

محور کلی طرح پرداخت خلافی خودرو قسطی به این‌صورت است که شما هر زمان که خواستید می‌توانید مقدار دلخواهی از جریمه رانندگی خود را انتخاب و آن را پرداخت کنید. به‌یاد داشته باشید، تنها در صورتی می‌توانید برای قسطی کردن خلافی خودرو خود اقدام کنید که مجموع جریمه‌های خودرو کمتر از سه میلیون تومان باشد.

طرح پرداخت قسطی خلافی خودرو چیست؟

به عنوان مثال، اگر مرتکب تخلف رانندگی شوید و پلیس خودرو شما را متوقف و استعلام خلافی خودرو کند، در صورتی‌که مبلغ خلافی ماشین شما بیشتر از 3 میلیون تومان باشد؛ پلیس خودرو شما را توقیف و به پارکینگ منتقل می‌کند. در این صورت امکان استفاده از پرداخت خلافی خودرو قسطی برای شما فراهم نیست و تنها در صورتی می‌توانید از این طرح استفاده کنید که مبلغ جریمه ماشین را به کمتر از سه میلیون تومان برسانید و بعد نسبت به قسط‌بندی آن اقدام کنید.

سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا استفاده از طرح پرداخت اقساطی خلافی خودرو فقط مختص خودروهای توقیف شده است؟

خیر! قسطی کردن خلافی ماشین برای تمامی خودرو‌ها قابل استفاده است. تنها تفاوت در مبلغ جریمه رانندگی است و همان‌طور که پیش از این ذکر شد، اگر مبلغ خلافی شما کمتر از 3 میلیون تومان باشد می‌توانید هرزمان که خواستید از طرح پرداخت اقساطی خلافی خودرو استفاده کنید اما اگر مبلغ آن بیشتر باشد، باید ابتدا مقداری از خلافی خودرو را پرداخت کرده و مبلغ کل خلافی خودرو به کمتر از 3 میلیون تومان برسانید تا امکان قسط‌بندی آن برایتان فراهم شود.

پرداخت قسطی خلافی خودرو

شرایط پرداخت اقساطی خلافی خودرو چیست؟

اگرچه استفاده از طرح قسطی پرداخت خلافی برای تمامی خودروها قابل استفاده است اما این خودروها باید سه شرط مهم را دارا باشند:

خودرو در سن فرسودگی نباشد

سن فرسودگی خودرو براساس نوع کاربری و سوخت متفاوت است اما به‌طور کلی 20 سال در نظر گرفته می‌شود و خودروهای تولید شده قبل از آن مشمول استفاده از طرح پرداخت قسطی خلافی خودرو نمی‌شوند.

شکایت قضایی از خودرو وجود نداشته باشد

در صورت وجود جرائم قضایی امکان استفاده از پرداخت اقساطی خودرو فراهم نیست.

جرائم حادثه‌ساز خودرو بیش از 40 درصد نباشد

به‌عبارت دیگر نوع خلافی خودرو در پرداخت جریمه به‌صورت قسطی تاثیرگذار است.

مثال‌هایی از جرائم حادثه‌ساز عبارتند از:

  • خراب بودن چراغ‌ها و سیستم روشنایی خودرو خصوصا به‌هنگام رانندگی در شب
  • سبقت غیرمجاز
  • تجاوز از سرعت مجاز
  • عبور از چراغ قرمز راهنمایی و رانندگی
  • گردش به چپ یا راست در محل ممنوع
  • عدم رعایت حق تقدم عبور
  • عبور از پیاده‌رو با وسیله نقلیه
  • حرکت مارپیچ در مسیر
  • عبور از محل ممنوع و دور زدن ممنوع
  • عدم رعایت فاصله ایمنی با سایر خودروها
  • رانندگی با وجود نقص فنی موثر در خودرو
  • عدم رانندگی با موارد درج شده در گواهینامه مانند عینک
  • دور زدن در محل ممنوع
  • مصرف مشروبات الکلی و مواد روانگردان

در صورتی‌که یک خودرو توقیف شده حائز یکی از شرایط فوق باشد، حتی با وجود جرائم سنگین نیز قابلیت استفاده از طرح پرداخت اقساطی خلافی خودرو را ندارد و باید مبلغ خلافی را یک‌جا پرداخت کند تا امکان ترخیص خودرو از پارکینگ برای وی فراهم شود.

در صورتی‌که خودرو توقیف نشده باشد و سه شرط فوق رعایت شود، می‌تواند از طرح پرداخت خلافی خودرو به‌صورت قسطی استفاده کرده و مبلغ جریمه را پرداخت کند.

نکته مهم و قابل ذکر این است که مبلغ خلافی خودرو باید در مدت یک‌سال پرداخت شود و در این مدت امکان معامله خودرو وجود ندارد. مهری در شناسنامه خودرو ثبت می‌شود که نشان می‌دهد خودرو در حال استفاده از طرح پرداخت قسطی خلافی است. در صورت عدم پرداخت جریمه در مدت تعیین شده، امکان توقیف مجدد خودرو و انتقال آن به پارکینگ وجود دارد.

چطور خلافی خودرو را قسطی پرداخت کنیم؟

در صورتی‌که خودرو واجد شرایط پرداخت خلافی به‌صورت اقساط باشد، می‌توانید به‌ دو روشِ اینترنتی (سایت راهور120) یا از طریق دستگاه‌ خودپرداز برخی بانک‌ها نسبت به پرداخت آن اقدام کنید:

  • به سایت پلیس راهنمایی و رانندگی راهور به آدرس https://www.rahvar120.ir/ مراجعه کنید.
  • روی قسمت استعلام تخلفات رانندگی کلیک کنید.
  • در صورتی‌که قبلا در سایت پلیس راهور ثبت نام کرده باشید، با وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور می‌توانید وارد سایت شوید و در غیر این‌صورت می‌بایست نسبت به ثبت نام در سایت با وارد کردن کدملی، تاریخ تولد و شماره تلفن همراه خود اقدام کنید.
  • پس از مشاهده مبلغ خلافی خودرو روی قسمت پرداخت الکترونیکی جرائم کلیک کنید.
  • برای وارد شدن در این قسمت کافی است شماره بارکد موجود در پشت کارت خودرو و شماره پلاک را وارد کنید. پس از وارد کردن اطلاعات، تمامی خلافی خودرو شما با ذکر جزئیات نمایش داده می‌شود. با توجه به ترافیک بالای سایت راهور، ممکن است این مرحله مقداری زمان‌بر باشد، با کمی صبوری می‌توانید وارد این صفحه شوید.

استعلام خلافی خودرو

  • برای پرداخت خلافی خودرو قسطی می‌توانید یک یا چند مورد از خلافی را انتخاب کنید، تیک کنار آن را بزنید تا فعال شود و در پایین صفحه روی دکمه پرداخت کلیک کنید.
  • در ادامه، صفحه قبض پرداخت همراه با جزئیاتِ موارد انتخاب شده و مبلغ قابل پرداخت نمایش داده می‌شود؛ در صورت تایید نهایی این صفحه به صفحه پرداخت منتقل می‌شوید و با وارد کردن اطلاعات بانکی خود مبلغ جریمه پرداخت خواهد شد.
  • نکته: در صورتی‌که اقدام به پرداخت اینترنتی خلافی خودرو می‌کنید، بعد از 72 ساعت اطلاعات در سایت ثبت و خلافی خودرو شما کسر می‌شود، بنابراین در صورت عجله برای پرداخت خلافی و یا توقیف خودرو در پارکینگ، بهتر است از طریق دستگاه خودپرداز یا شعب برخی بانک‌ها مانند بانک ملی نسبت به پرداخت آن اقدام نمایید.

طرح پرداخت قسطی خلافی خودرو

پرداخت اقساطی خلافی خودرو برای خودروهای توقیف شده چطور انجام می‌شود؟

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، در صورتی‌که خودرو شما توقیف و به پارکینگ منتقل شد، بهتر است از طریق خودپرداز یا شعب بانک نسبت به پرداخت جریمه اقدام کنید، زیرا در این‌صورت قبض پرداخت، ضمیمه پرونده شما شده و می‌توانید سریعا نسبت به ترخیص خودرو خود اقدام کنید.

اما روش پرداخت اقساطی خلافی برای خودروهای توقیف شده و ترخیص آن‌ها به‌صورت زیر انجام می‌شود:

گام اول: مراجعه به ستاد ترخیص خودرو همراه با مدارک لازم

مالک خودرو به‌همراه مدارک هویتی شامل شناسنامه و کارت ملی و نیز مدارک خودرو به ستاد ترخیص که محل آن در پشت قبض پارکینگ نوشته شده است، مراجعه می‌کند.

گام دوم: دریافت تعهد پرداخت جریمه خودرو از مالک

پس از تحویل و بررسی مدارک توسط مامورین مربوطه، تعهدی مبنی بر پرداخت کامل جریمه خودرو در مدت یک‌سال از مالک خودرو گرفته می‌شود که در صورت عدم عمل به تعهدات، خودرو مجدد توقیف خواهد شد. قابل ذکر است که تنها یک میلیون تومان از مبلغ جریمه خودرو به‌صورت اقساطی پرداخت می‌شود و مابقی باید به‌صورت نقدی و قبل از ترخیص خودرو پرداخت شود.

پرداخت اقساطی خلافی خودرو برای خودروهای توقیف

گام سوم: ترخیص خودرو

پس از اخذ تعهد پرداخت مبلغ جریمه، می‌توانید خودرو را ترخیص کنید. توجه داشته باشید، در زمان ترخیص، پلیس مُهر شکایتی را روی مدارک خودرو شما می‌زند که نشان می‌دهد خودرو دارای خلافی بوده و شما در حال استفاده از طرح پرداخت اقساطی خلافی خودرو هستید. در این‌صورت امکان معامله خودرو در زمان تعهد شده را نخواهید داشت.

طرح پرداخت قسطی خلافی خودرو به مالکین کمک می‌کند که در صورت انباشته شدن مبلغ تخلفات یا توقیف خودرو، راحت‌تر نسبت به پرداخت خلافی و ترخیص خودرو خود اقدام کنند. اگرچه پیشنهاد همراه مکانیک به شما پرداخت سریع جریمه رانندگی و استفاده از طرح‌های بخشودگی خلافی خودرو است تا این امکان را داشته باشید که مبالغ کمتری را به‌عنوان جریمه خودرو پرداخت کنید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
2 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
علی
1400-07-16 14:38
امتیاز دهی :
     

ببخشیدنام همه جرایم رانوشتیدوفرمودیداگرخواهان اقساط هستیدنبایددربرگ جریمه تون،این چندنوع جریمه راداشته باشیدوگرنه اقساط شامل حالتان نمیشه،،،،،فقط مونده کمربندنبستن…وگرنه نام همه جرایم اوردیدوگفتیدنبایداین جرایم داشته باشید،،،،،،یک طرح دادیدفقط منت بذارید،ولی شامل حال یکنفرم نمیشه که

سردبیر
1400-07-17 18:14
پاسخ به  علی

سلام دوست عزیز

این قوانین از سمت همراه مکانیک تعیین نمی‌شه. ما صرفا اطلاعات موجود رو جمع آوری و در احتیار شما عزیزان قرار می‌دیم تا در جریان شرایط و قوانین قرار بگیرید. موفق باشید