کیا اسپورتیج SL، خودروی محبوب در ایران

فهرست مطالب


کیا اسپورتیج به ‌عنوان یکی از پرسابقه‌ترین کراس‌اوورهای دنیا از سال 1993 تاکنون روی خط تولید قرار دارد. شرکت کیا موتورز در طی این 27 سال، چهار نسل از این خودروی محبوب را تولید کرده است که به‌جز نسل اول، بقیه نسل‌ها به بازار کشور ما نیز راه پیدا کردند. در نوشتار پیش‌رو به سراغ بررسی کیا اسپورتیج SL رفته‌ایم تا بیش‌تر با این کراس‌اوور پرطرف‌دار آشنا شویم. لطفا با ما همراه باشید.

سال 2008 بود که شرکت اطلس خودرو نسل دوم Kia Sportage را نیز کنار دیگر برادرانش مثل کیا سورنتو، کیا سراتو و کیا اپیروس در بازار ایران عرضه کرد. این نسل از این خودرو تا پایان عمر خود یعنی سال 2010 در بازار کشور ما عرضه شد و هرچند آمار فروش نسبتاً قابل‌قبولی را ثبت کرد، اما هرگز نتوانست به تهدیدی جدی برای رقیبی مثل هیوندای توسان تبدیل شود.

اما آغاز محبوبیت این خودرو نزد ایرانیان با شروع عرضه نسل سوم این خودرو در سال 2011 بود. این نسل از Sportage که با نام «Sportage SL» شناخته می‌شود، به دلایلی همچون طراحی ظاهری زیبا و امکانات رفاهی کامل، توجه‌های زیادی را به خود جلب کرد و برای مدتی در صدر جدول پرفروش‌ترین خودروهای وارداتی بازار ایران قرار گرفت.

نسل چهارم آن نیز با مدل 2017 به بازار کشور ما راه پیدا کرد؛ اما حدود یک‌ سال بعد، واردات خودرو ممنوع شد و این خودرو به‌هیچ‌عنوان نتوانست موفقیت نسل قبلی خود را تکرار کند تا کماکان نام Kia Sportage برای هم‌وطنان ما بیش‌تر یادآور نسل سوم این خودرو باشد.

معرفی کیا اسپورتیج SL

این خودرو نخستین بار در سال 2010 معرفی و با مدل 2011 در بازارهای جهانی عرضه شد. این خودرو جزو اولین محصولات شرکت کیا بود که از زبان طراحی جدید این شرکت بهره می‌گرفت. از این‌رو، طراحی ظاهری آن نسبت به نسل قبلی کاملا متحول شده بود و می‌توان گفت از نظر زیبایی و هماهنگی، چند سروگردن بالاتر از پدر خود قرار داشت.

نمای بیرونی کیا اسپورتیج SL  را در این عکس مشاهده می‌کنید.

نخستین سری از این خودرو، هم‌زمان با بازارهای جهانی و در مدل 2011 به بازار ایران عرضه شد. این نسل، علی‌رغم افزایش قابل‌توجه قیمت نسبت به نسل قبلی، با استقبال فوق‌العاده‌ای از سوی خریداران مواجه شد و توانست انتقام شکست نسل قبلی خود را از هیوندای توسان بگیرد!

Sportage SL، در سال 2014 یک فیس‌لیفت مختصر را تجربه کرد و در نقاطی مثل جلوپنجره، مه‌شکن‌های جلو، رینگ‌ها و گرافیک چراغ‌های عقب، به‌روز شد. عرضه این نسخه فیس‌لیفت با برخی آپشن‌های جدید نیز جایگاه این خودرو را در بازار کشور ما بیش از پیش تثبیت کرد.

نمای ظاهری Kia Sportage 2014

تقریبا 99 درصد از کیا اسپورتیج‌های اس ال موجود در بازار ایران، مجهز به یک پیشرانه 2/4 لیتری تنفس طبیعی هستند؛ اما تعداد انگشت‌شماری از این خودرو با پیشرانه‌های 2 لیتری توربو و 2 لیتری تنفس طبیعی نیز به کشور ما وارد شده‌اند. نسخه‌های توربو را می‌توان از روی وجود دو عدد اگزوز بیضی‌شکل کرومی در طرفین سپر عقب شناسایی کرد. نسخه‌های مجهز به پیشرانه 2 لیتری تنفس طبیعی نیز رینگ‌های کوچک‌تری دارند و مجموعه چراغ جلو آن‌ها فاقد دی‌لایت است.

Kia Sportage SL نیز جزو آن دسته از خودروهایی است که از مبادی مختلف و به صورت رسمی و غیررسمی به کشور ما وارد شده است. از این‌رو، تیپ‌های مختلفی از این خودرو در بازار موجود است که بعضاً توسط واردکنندگان دست‌کاری نیز شده‌اند و تعدادی آپشن‌های غیراصلی مثل گرم‌کن صندلی، مانیتور و کی‌لس استارتر روی آن‌ها نصب شده است، اما اکثر نسخه‌های موجود در بازار ایران از نوع فول‌آپشن هستند و نسبت به سال تولید، امکانات بسیار خوبی را ارائه می‌دهند. در ادامه مقاله به بررسی مشخصات فنی، امکانات رفاهی و ایمنی اس ال خواهیم پرداخت.

مشخصات فنی کیا اسپورتیج SL

همان‌طور که اشاره کردیم، اکثر قریب‌به‌اتفاق اس ال‌های موجود در بازار کشور ما مجهز به پیشرانه 2/4لیتری تنفس طبیعی هستند؛ بنابراین ما نیز مشخصات فنی همین نسخه را بررسی خواهیم کرد.

پیشرانه مذکور از سری پیشرانه‌های Theta II کیا است و از سیستم پاشش سوخت چندنقطه‌ای (MPI) سود می‌برد و حداکثر قدرت 176 اسب‌بخار و حداکثر گشتاور 228 نیوتن‌متر را تولید می‌کند. این میزان از قدرت و گشتاور نیز از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک و سیستم تمام‌چرخ محرک AWD روانه هر دو محور این کره‌ای پرطرفدار می‌شود.

SL مجهز به پیشرانه 2/4لیتری است.

بر اساس اعلام رسمی شرکت سازنده، Sportage SL با این مشخصات فنی قادر است طی مدت زمان 9/7 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت برسد و تا حداکثر سرعت 195 کیلومتر در ساعت به حرکت خود ادامه دهد؛ اما در عمل ممکن است با زمانی در حدود 11 ثانیه مواجه شوید. برای پیمایش هر صد کیلومتر مسافت با این خودرو در سیکل ترکیبی نیز به 8/4 لیتر سوخت نیاز خواهید داشت.

مدل خودرو

کیا اسپورتیج SL

پیشرانه

چهار سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور (CC)

2359

حداکثر قدرت

176 اسب‌بخار در 6000 دور در دقیقه

حداکثر گشتاور

228 نیوتن‌متر در 4000 دور در دقیقه

گیربکس

6 سرعته اتوماتیک

مصرف سوخت (ترکیبی)

8/4

مصرف سوخت (شهری)

9/5

مصرف سوخت (جاده‌ای)

6/3

شتاب صفر تا 100 (ثانیه)

9/7

حداکثر سرعت (کیلومتر برساعت)

195

حجم مخزن سوخت (L)

55

حجم صندوق بار (L)

739

ابعاد لاستیک‌ها

235/55R18

سیستم تعلیق جلو

مک فرسون

سیستم تعلیق عقب

چنداتصالی (Multi Link)

وزن خالص (کیلوگرم)

1522

طول×عرض×ارتفاع (mm)

4440×1855×1645

فاصله بین دو محور (mm)

2640

امکانات رفاهی کیا اسپورتیج SL

زمانی که Sportage SL برای نخستین بار پا به بازار کشور ما گذاشت، هنوز آپشن‌هایی مثل سقف پانوراما، سردکن صندلی و دی‌لایت روی خودروهای آسیایی فراگیر نشده بود. از این‌رو، این خودرو نزد خریداران ایرانی بسیار جذاب جلوه می‌کرد. در حال حاضر نیز هرچند آپشن‌های این خودرو زرق‌وبرق گذشته را ندارد، اما کماکان می‌توان وضعیت این خودرو را مناسب و قابل‌رقابت با خودروهای چینی گران‌قیمت و صفرکیلومتر بازار دانست.  

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

از جمله آپشن‌های اس ال می‌توان به سقف پانوراما، کروزکنترل، کی‌لس استارتر اشاره کرد.

اکثر کیا اسپورتیج‌های اس ال موجود در بازار کشور ما مجهز به آپشن‌هایی همچون سقف پانوراما، کروزکنترل، کی‌لس استارتر، گرم‌کن صندلی‌های جلو، تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه و تنظیم برقی صندلی راننده هستند؛ اما امکانات خاصی مثل گرم‌کن صندلی‌های عقب، سردکن صندلی‌های جلو و سیستم صوتی حرفه‌ای تنها روی برخی از نسخه‌ها موجود است.

سرد کن صندلی Kia Sportage SL

البته همان‌طور که اشاره کردیم، این خودرو به دلیل تفاوت در مبدا واردات و هم‌چنین نصب آپشن‌های غیرفابریک، تیپ‌بندی‌های متعدد و گیج‌کننده‌ای دارد. جالب این‌‌جا است که تقریبا تمامی فروشندگان این خودرو نیز معتقدند که خودروهای آن‌ها فول‌ترین نسخه موجود در بازار کشور است! بنابراین اگر قصد خرید خودرو اس ال را دارید، بایستی آپشن‌ها را خیلی دقیق و ریزبینانه بررسی کنید.

در جدول زیر می‌توانید لیست کامل امکانات رفاهی فول‌ترین نسخه‌های Kia Sportage SL را مشاهده کنید.

تجهیزات

کیا اسپورتیج SL فول‌آپشن (2011-2016)

چراغ

چراغ جلو زنون، چراغ عقب LED (فیس‌لیفت 2014)، مه‌شکن جلو و عقب، دی‌لایت، سنسور نور

سیستم‌های مولتی‌مدیا

پخش DVD ،USB ،AUX ،Ipod، بلوتوث، 6 بلندگو (سیستم صوتی حرفه‌ای اینفینیتی مجهز به ساب‌ووفر در نسخه‌های فیس‌لیفت 2014)

صفحه‌نمایش

4/3 اینچی لمسی (فول شرکتی) – 7 اینچی لمسی (فول وارداتی)

رینگ‌ها

18 اینچی آلومینیومی

آینه

آینه‌های جانبی تاشو برقی مجهز به گرم‌کن، آینه میانی الکتروکرومیک

تهویه مطبوع

اتوماتیک دوگانه، دریچه برای سرنشینان عقب

صندلی

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی راننده، گرم‌کن صندلی‌های جلو و عقب، سردکن صندلی‌های جلو

شیشه

شیشه‌های برقی (شیشه راننده اتوماتیک)، شیشه عقب و شیشه‌های جانبی عقب دودی

سیستم‌های هشداردهنده

سنسور پارک عقب، سنسور پارک جلو (فیس‌لیفت 2014)، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS)

سایر امکانات

کروزکنترل، سقف پانوراما، دوربین دید عقب، کی‌لس استارتر، ترمز پارک پدالی، فرمان سه‌حالته (فیس‌لیفت 2014)، درایو مود تک‌حالته (ECO)، درایو مود چهارحالته (فیس‌لیفت 2014)

ایمنی کیا اسپورتیج SL

این خودرو در نسخه‌های فول‌آپشن به امکاناتی مثل سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم کنترل کشش، پشت‌سری‌های فعال‌شونده صندلی‌های جلو و 6 عدد ایربگ مجهز است. هرچند امروزه با وجود تجهیزشدن بسیاری از خودروهای روز دنیا به امکاناتی مثل هشداردهنده نقاط کور، هشداردهنده خروج از خط و ترمز اضطراری، آپشن‌های ایمنی Kia Sportage SL ‌چندان خاص به نظر نمی‌رسند، اما کماکان می‌توان این خودرو را در زمره کراس‌اوورهای ایمن بازار خودرو کشور جای داد.

البته تعداد نسبتاً بالایی از نسخه‌های ساده‌تر این خودرو نیز به کشور ما وارد شده‌اند که از نظر ظاهری تفاوت خاصی با نسخه‌های فول‌آپشن ندارند؛ اما فاقد سیستم‌های کنترل پایداری هستند و تنها از دو عدد ایربگ بهره می‌برند.

تجهیزات

کیا اسپورتیج SL فول‌آپشن (2011-2016)

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل سرعت در شیب (DBC)، پشت‌سری‌های فعال‌شونده صندلی‌های جلو

کیسه‌هوا

راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو، پرده‌ای سرتاسری (مجموعا 6 عدد)

سیستم ترمز

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA)

این خودرو در ابتدای معرفی خود، تست ایمنی موسسه EURO NCAP را نیز با کسب پنج ستاره ایمنی پشت سر گذاشته است.

بررسی تست ایمنی Sportage SL

جمع‌بندی

در مجموع، می‌توانیم بگوییم که کیا اسپورتیج SL یک کراس‌اوور با طراحی ظاهری متناسب و عامه‌پسند است که امکانات رفاهی و ایمنی نسبتاً کاملی را ارائه می‌دهد. همین دو نکته باعث شده است تا این خودرو، آمار فروش بسیار خوبی را در بازار ایران ثبت کند و کماکان نیز اوضاع بازار خریدوفروش نسخه‌های کارکرده و هم‌چنین قطعات یدکی آن مناسب باشد.

بنابراین می‌توان این خودرو را به عنوان یک گزینه معقول و کم‌ریسک در بازار خودروهای کارکرده معرفی کرد؛ اما این خودرو هم قطعاً نقاط ضعفی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به وجود آپشن‌های غیراصلی در بسیاری از نسخه‎‌ها، سواری نسبتاً خشک و کابین نه‌چندان باکیفیت اشاره کرد. برای اطلاع از قیمت کیا اسپورتیج فول SL و خرید اقساطی خودرو کلیک کتید.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها