بحث خصوصیسازی صنعت خودرو مطرح از سال ۱۳۹۴ مطرح شده است و همان سال رئیسجمهور اعلام کرده بود که خصوصیسازی سیاست دولت است.
رئیسجمهور در همایشی که با حضور نوبخت، جهانگیری و نهاوندیان برگزار شد، گفت: «صنعت خودرو باید به طور کامل خصوصی شود. در آن جلسه که پنج سال از برگزاری آن میگذرد، موضوع خصوصیسازی صنعت خودرو مطرح شد و اصلیترین مساله این بود که دولت حدود بیست درصد از سهام ایرانخودرو و سایپا را در اختیار دارد، ولی عملاً این دو شرکت دولتی هستند.»
طی آن جلسه رئیسجمهور دستور داد برای کم شدن نقش دولت در صنعت خودروسازی، سهم حدود بیست درصدی که متعلق به دولت است برای فروش عرضه شود تا سهم دولت به صفر برسد. بعد از آن دستور رئیسجمهور، این موضوع در هیات دولت نیز باید به تصویب میرسید تا عملیاتی میشد ولی تا امروز عملی نشده است.
حال بهجای واگذاری امور این صنعت به بخش خصوصی و بهبود شرایط، شاهد دوچندان شدن مشکل حضور دولت در آن با ورود نهاوندیان معاونت اقتصادی رئیسجمهور است. بر اساس نظر بسیاری از کارشناسان تا صنایع خودرو در ایران خصوصی نشود، بسیاری از مشکلات حل نخواهد شد، اما برخی دیگر نیز خصوصیسازی صنایع خودروسازی ایران را بسیار پیچیده میدانند.
به اعتقاد آنها در شرایط فعلی اگر باقیمانده و میزان بالای سهام خودروسازان در بورس عرضه شود، بورس دچار تلاطم خواهد شد. شرکتی مانند ایرانخودرو حدود سه میلیارد دلار ارزش دارد و شاید حتی ۵ درصد از سهام این شرکت قیمتی حدود ۱۳۰ میلیارد تومان داشته باشد که یا سرمایهداری در ایران وجود ندارد یا به دلیل ترس از سرمایهگذاری به دلیل نبودن امنیت مالکیت، این سرمایهگذاری شکل نمیگیرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
بیشتر بخوانید: