تارا ایران خودرو؛ مشخصات فنی، مزایا و معایب تارا

فهرست مطالب


تارا ایران خودرو به‌عنوان جدیدترین محصول ملی ایران خودرو، حدود یکسالی است که در بازار حضور دارد و موفق شده توجه خریداران پرشماری را به خود جلب کند. به همین بهانه تصمیم داریم در این مقاله از مجله همراه مکانیک به بررسی مشخصات، مزایا و معایب تارا ایرانخودرو بپردازیم و یک راهنمای خرید جامع را برای این خودرو ارائه دهیم. اگر شما هم قصد خرید تارا، به عنوان یک سدان خانوادگی نه‌چندان گران‌قیمت با طراحی و امکانات به‌روز را دارید؛ بررسی تارا را از دست ندهید.

معرفی و بررسی طراحی تارا

ریشه تارا ایرانخودرو را بایستی در اواسط دهه 90 شمسی و همکاری پسابرجامی ایران خودرو با پژو جست‌وجو کنیم. زمانی که قرار بود بعد از پژو 2008، پژو 301 هم به‌عنوان یک سدان اقتصادی روی خط مونتاژ ایران خودرو بیاید و در تیراژ بالا به بازار کشورمان عرضه شود. حتی تعداد محدودی از نسخه اولیه (قبل از فیس‌لیفت) پژو 301 هم به‌صورت وارداتی با مدل 2016 در بازار کشورمان عرضه شد تا بازخورد مشتریان نسبت به آن سنجیده شود.

اوضاع بر وفق مراد ایران خودرو و شریک فرانسوی‌اش بود تا این‌که خروج آمریکا از برجام و شروع مجدد تحریم‌ها، مانع از گسترش دوباره فعالیت‌های پژو در ایران شد و پروژه مونتاژ پژو 301 هم به حالت تعلیق درآمد. اما ایران خودرو که برای این پروژه هزینه بالایی را متحمل شده بود و از طرفی حالا پلت‌فرم پژو 301 (پلت‌فرم PF1 گروه PSA) را در اختیار داشت؛ ناامید نشد و تصمیم گرفت تا خودرویی را با استفاده از این پلت‌فرم و البته با برند ملی خود به بازار معرفی کند. نتیجه این تصمیم، محصولی بود که نخستین بار در اواخر سال 1398 در قالب خودرو مفهومی (کانسپت) K 132 معرفی شد و در نهایت، نسخه تولیدی آن تارا نام گرفت.

تارا ایرانخودرو

تارا دنده‌ای از تابستان سال 1400 به بازار آمد. نسخه اتوماتیک هم که علاوه بر گیربکس، در سطح آپشن‌ها و برخی جزئیات طراحی با برادر دنده‌ای خود تفاوت دارد، از زمستان 1400 میهمان خیابان‌ها شد.

تارا ایران خودرو در نمای جلو به‌لطف چراغ‌های چندضلعی با گرافیک به‌روز، دی‌لایت‌های قرارگرفته بالای چراغ‌های مه‌شکن و خطوط عضلانی روی کاپوت، چهره‌ای به‌روز و متناسب را از خود به نمایش می‌گذارد. در نمای جانبی تارا بیش از هرچیز ردپای پژو 301 مشهود است و طرحی ساده و درخور یک سدان اقتصادی را می‌بینیم. نمای عقب این سدان ایران خودرو هم هرچند به دلیل وجود چراغ‌های به‌هم پیوسته با تِرِند روز طراحی خودرو در دنیا هماهنگ است اما گرافیک این چراغ‌ها خیلی دل‌چسب نیست و انتقادهای زیادی را متوجه طراحان ایران خودرو کرده است.

ناگفته نماند که تارا اتوماتیک با وجود ترئینات کرومی روی دستگیره درب‌ها و پایین شیشه‌های جانبی، سانروف روی سقف، رینگ آلومینیومی و جلوپنجره شبکه‌ای (لانه زنبوری) در ظاهر از نسخه دنده‌ای متمایز می‌شود.

تارا ایران خودرو

کابین تارا ایرانخودرو هم بسیار شبیه به کابین پژو 301 است و تنها در طرح غربیلک فرمان و چیدمان برخی کلیدهای کابین بین این دو خودرو تفاوت وجود دارد. البته در مجموع طراحی این کابین قابل‌قبول و چشم‌نوار است و نمره قبولی می‌گیرد. تارا اتوماتیک در کابین هم با رودری‌های متفاوت درب‌های جلو از برادر دنده‌ای خود قابل تشخیص است.

مشخصات فنی تارا

تارا ایرانخودرو از یک پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی موسوم به TU5 پلاس بهره می‌برد. این پیشرانه که نسخه ایرانیزه پیشرانه EC5 پژو محسوب می‌شود، از سیستم زمان‌بندی متغیر بازوبسته شدن سوپاپ‌ها (CVVT) و پمپ روغن متغیر بهره می‌گیرد و قادر است حداکثر قدرت 113 اسب بخار و حداکثر گشتاور 144 نیوتن‌متر را تولید کند. نیروی این پیشرانه هم از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی یا 6 سرعته اتوماتیک به محور جلو تارا می‌رسد.

مشخصات فنی تارا

مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد تارا دنده‌ای به‌ترتیب برابر با 7.1 لیتر در صد کیلومتر و 12.5 ثانیه است. درحالی‌که این اعداد برای نسخه اتوماتیک به 7.3 لیتر در صد کیلومتر و 13 ثانیه افزایش پیدا می‌کنند.

برای آشنایی بیش‌تر با مشخصات تارا و مقایسه نسخه‌های دنده‌ای و اتوماتیک آن می‌توانید جدول زیر را مطالعه کنید:

مدل خودرو

تارا دنده‌ای

تارا اتوماتیک

پیشرانه

چهار سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

چهار سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور (cc)

1587

1587

حداکثر قدرت

113 اسب بخار در 5800 دور

113 اسب بخار در 5800 دور

حداکثر گشتاور

144 نیوتن‌متر در 4000 دور

144 نیوتن‌متر در 4000 دور

گیربکس

5 سرعته دستی

6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک و مجهز به حالت‌های برفی و اسپرت

مصرف سوخت (ترکیبی)

7.06 لیتر در صد کیلومتر

7.29 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (ثانیه)

12.5

13

حداکثر سرعت (کیلومتر بر ساعت)

190

190

آپشن های تارا

لیست آپشن های تارا دنده‌ای شامل مواردی مثل مالتی‌مدیا با مانیتور لمسی، کروز کنترل، سنسور پارک عقب، سنسور فشار باد لاستیک‌ها (TPMS)، قفل مرکزی با ریموت، راهنمای تعویض دنده (GSI)، فرمان با نیروی کمکی برقی و کلیدهای کنترلی سیستم صوتی، تهویه مطبوع الکتریکی، رینگ فولادی طرح اسپرت، دی‌لایت، روکش پارچه‌ای صندلی‌ها، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HSA)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)، 2 ایربگ و… می‌شود که با توجه به قیمت خودرو، لیست چندان کاملی نیست.

نمای داخلی تارا ایران خودرو

اما در نسخه اتوماتیک تارا ایران خودرو با اضافه‌شدن مواردی مثل آینه‌های جانبی تاشو برقی، کی‌لس استارتر، سانروف، روکش چرمی فرمان و دسته‌دنده، روکش چرم و پارچه صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، سنسور نور، سنسور باران، رینگ آلومینیومی و ایربگ‌های جانبی، لیست آپشن‌ها نسبتاً کامل و قابل رقابت با هم‌کلاسان چینی می‌شود.

مزایای تارا ایران خودرو

پس از آشنایی با مشخصات تارا بهتر است به سراغ بررسی مزایای این خودرو و نکاتی که خرید آن را توجیه‌پذیر می‌کنند، برویم.

مزیت اول: کابین و صندوق‌بار بسیار جادار

یکی از مهم‌ترین موارد در لیست مزایای تارا، کابین بسیار جادار این خودرو است. تارا خودرو چندان بزرگی نیست و حتی در ابعاد بیرونی، از خودرویی مثل دنا پلاس کوچک‌تر است اما نحوه طراحی اجزای داخلی کابین آن به‌صورتی است که حداکثر فضای مفید برای استفاده سرنشینان باقی مانده و کابین تارا می‌تواند به‌راحتی از 5 سرنشین در مسافرت‌های خانوادگی پذیرایی کند. صندوق بار تارا ایرانخودرو هم با ظرفیت 640 لیتری در بین سدان‌های بازار ایران کم‌نظیر است.

مزیت دوم: پیشرانه نسبتاً مدرن و کم استهلاک

پیشرانه تارا نسخه‌ای بهینه‌سازی شده از پیشرانه معروف TU5 است و همان‌طور که اشاره کردیم، از سیستم‌های نسبتاً به‌روزی مثل زمان‌بندی متغیر بازوبسته شدن سوپاپ‌ها (CVVT) و پمپ روغن متغیر بهره می‌برد. این موارد باعث شده است تا در مجموع با پیشرانه‌ای کم مصرف و کم استهلاک و در عین‌حال پربازده‌تر و کم صداتر از نسخه قدیمی TU5 طرف باشیم.

مزیت سوم: ایمنی قابل‌قبول

پلت‌فرم تارا نسبت به دیگر خودروهای داخلی ما مدرن‌تر است و استانداردهای ایمنی سخت‌گیرانه‌تری مثل استاندارد حفاظت از عابر پیاده (Pedestrain) را پشت‌سر گذاشته است. در ضمن مواردی مثل ورق‌های بدنه دوفازی با استحکام بالا، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESP) و سیستم کنترل کشش (TCS) که برای اولین بار در یک خودرو ایرانی استفاده شده‌اند؛ باعث می‌شود تا به ایمنی تارا در تصادفات امیدوار باشیم.

مزیت چهارم: آپشن‌های مناسب در نسخه اتوماتیک

به‌عنوان آخرین مورد در لیست مزایای تارا بایستی به آپشن‌های قابل‌قبول آن اشاره کنیم که البته مختص به نسخه اتوماتیک است. این آپشن‌ها باعث شده تارا اتوماتیک به‌عنوان گزینه‌ای معقول و با ارزش خرید بالا در بین رقبای چینی خود شناخته شود.

آپشن های تارا اتوماتیک

معایب تارا ایران خودرو

اما پس از پرداخت به مزایای تارا وقت آن رسیده که نقاط ضعف و معایب تارا را هم مرور کنیم.

عیب اول: ارگونومی نه‌چندان خوب کابین

در کابین تارا کماکان الگوی کابین اقتصادی پژو 301 دیده می‌شود و صرفه‌جویی‌ در دسته‌ سیم‌های به‌کاررفته باعث شده است ارگونومی کابین تحت تأثیر قرار بگیرد. به‌عنوان مثال کلیدهای شیشه بالابر که در کنسول مرکزی قرار دارند یا محل قرارگیری دکمه‌های تنظیم آینه‌های جانبی و دکمه استارت در سمت چپ ستون فرمان، دسترسی چندان راحتی برای راننده ایجاد نمی‌کنند.

عیب دوم: کمبود آپشن در نسخه دنده‌ای

با این‌که از آپشن‌های رقابتی نسخه اتوماتیک در لیست مزایای تارا یاد کردیم اما بایستی در لیست معایب تارا هم به آپشن‌های ناکافی نسخه دنده‌ای این خودرو اشاره کنیم. در واقع با توجه به برچسب قیمتی تارا دنده‌ای و رقبای آن، جای خالی آپشن‌هایی مثل رینگ آلومینیومی، دوربین دید عقب و سانروف شدیداً در این نسخه احساس می‌شود.

عیب سوم: طراحی نه‌چندان دل‌چسب نمای عقب

این که طراحان ایران خودرو موفق شده‌اند با ایجاد تغییراتی در بدنه پژو 301، خودرو جدیدی را خلق کنند، اقدامی تحسین‌برانگیز است. اما بهتر بود که این طراحان در نمای عقب تارا کمی بیش‌تر حوصله به‌خرج می‌دادند و با تغییراتی نه‌چندان بنیادی، چهره‌ای عامه‌پسندتر را در این نما خلق می‌کردند.

معایب تارا

موضوعی که به‌سادگی در چراغ‌های عقب نسخه‌های مجهز به کیت آپکو- که البته هنوز به بازار عرضه نشده‌اند- مشاهده می‌شود. باید دید چه زمانی سری جدید تارا مجهز به چراغ های عقب جدید که در تصویر زیر نشان داده شده است در لیست ثبت نام ایران خودرو قرار می‌گیرد.

چراغ عقب آپکویی تارا

شرکت آپکو مدل دیگری از چراغ عقب تارا را نیز طراحی کرده است که در تصویر زیر مشاهده می‌شود.

تارا آپکو- چراغ عقب- 2

حال سوال اصلی این است که با توجه به استقبال مشتریان از طرح های جدید چراغ عقب، چرا در تولیدات جدید تارا از این طرح های جدی  استفاده نمی‌شود.

کلام پایانی

در پایان بررسی تارا ایرانخودرو بایستی بگوییم که این خودرو با تمام انتقاداتی که به آن وارد است، ویژگی‌های قابل‌قبولی دارد و با توجه به این‌که طراحی و تولید تارا در سخت‌ترین شرایط تحریمی صورت گرفته است، بایستی با دیده اغماض به آن نگاه و نمره قبولی را به آن اعطا کنیم. از این رو، با توجه به قیمت تارا اگر به‌دنبال یک سدان اقتصادی نسبتاً به‌روز و کم دردسر هستید که با کابین جادار خود در مسافرت‌های خانوادگی همراهیتان کند؛ تارا ایران خودرو انتخاب بسیار مناسبی برایتان خواهد بود. برای اطلاع از خرید اقساطی تارا کلیک کنید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
12 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
سالمی
1402-12-04 23:52

سلام وقت بخیر
 الان تارای دستی یه سینی زیر موتور پلاستیکی باریک براش گذاشتن. یه عده میگن اون رو باید با سینی کامل فلزی عوض کرد. یه عده دیگه هم میگن که نبایستی بهش دست زد.اگه لازم بود که کارخونه خودش فلزی شو میذاشت.چون این زیر سینی باعث گرما ی موتور و برگشت صدای موتور و فن به داخل اتاق میشه. آپکو هم میگه من دارم میل خودت هست که نصب کنی یانه
 واقعا ؛بایستی چیکار کنم؟ سینی زیر موتور پلاستیکی باریک خود کارخونه یا تعویض اون با سینی فلزی پهن آپکو؟ لطفا راهنمایی بفرمایید ممنون

پارسا
1402-04-13 16:53
امتیاز دهی :
     

سنگینی این خودرو باعث تنبل شدن ان در شتاب گیری اولیه میشه فقط خئاکنه در دراز مدت برروی موتور تاثیر نذاره

مهدی
1402-05-31 11:13
پاسخ به  پارسا

سلام من یک تارا دنده 1400 دارم 55000 هم باهش راه رفتم از بقیه خودروهای ایران خودرو بهتره.

ابراهیم قربانی
1402-02-15 02:14
امتیاز دهی :
     

فرق تارا دستی و اتوماتیک ۱۰۰تومانی میشه ولی این همه آپشن که از روی تارا دستی برداشتن یک نوع بی احترامی به مردم ایران است، واقعا متاسفم که حتی صندلی‌های جلو که که حداقل درخودردهای داخلی برقی هستندوتمامی خودروهای داخلی دارند که از نوع تارا دستی حذف شده است.سپاسگزارم

ابراهیم قربانی
1402-02-15 01:59
امتیاز دهی :
     

عالی است

علی جعفری
1402-02-10 21:27

ممنون مطالب خوبی بود

علی جعفری
1401-12-29 07:15
امتیاز دهی :
     

مطالب خوبی بود باعث افزایش روحیه ام شد چون ثبت نام کردم و منتظر جواب هستم
انشاالله که زودتر خودروی تارا رو تحویل بگیرمبه امید روز که همه هم وطنم همه یک خودروی صفر سوارشن

امیر
1401-08-06 16:11

لطفاً برای شاهین هم تحقیق بنویسید

ناشناس
1401-05-01 14:35

به نظر بنده،مسئولان ایرانخودرو ،بیایند سانروف ،رینگ المینیومی و …… در تارا دستی پیاده کنن خیلی خوب میشه و بین مصرف کننده نسبت به ایران خودرو دارای اعتماد بیشتری میشه،و مصرف کننده احساس احترام بیشتری میکنه از طرف ایرانخودر.به امید روزهای بهتر

مجید
1401-04-30 23:35

این اعداد برای قدرت و شتاب و مصرف بنزین همش دروغه به عنوان مثال دنا پلاس توربو شتابش از دنا معمولی هم کمتره پس اسب بخار و شتاب ده ثانیه ای اون کاملا دروغه در مورد مصرف هم این اعداد که میدن برای سیکل ترکیبی اشتباهه این اعداد برای بیرون شهر درسته ولی توی شهر و ترافیک مصرف سوخت خودرو ایرانی تا دو برابر هم میشه

مهدی
1402-05-31 11:16
پاسخ به  مجید

سلام، مصرف سوخت تارا اگه پشت چراغ خاموش کنی 7هست.

مهدی
1402-09-21 22:04
پاسخ به  مجید

من خودم دنا پلاس اتومات داشتم..پرشتابترین خودروی داخلی هست..شما احتمالا حالت اسپرت دنارو فعال نکردین که شتابش رو با بقیه خودروهای داخل مقایسه میکنید..ولی در مورد مصرف موافقم.