هیوندای وراکروز یکی از بزرگترین کراس اوورهای کرهای موجود در بازار ایران است که طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ در دسترس مشتریان ایرانی قرار گرفت و با توجه به بهرهمندی از مزایایی همچون ظاهر نسبتا لوکس، امکانات مناسب و توان فنی مطلوب، موفق شد جایگاه ویژهای میان مشتریان نسبتا ثروتمند ایرانی برای خود فراهم کند. در این مقاله به بررسی هیوندای وراکروز میپردازیم تا ببینیم این شاسی بلند کرهای چه مشخصاتی دارد و نقاط قوت و ضعف آن در چه مواردی خلاصه میشود؛ پس اگر شما هم تصمیم به خرید وراکروز دارید همراه ما باشید.
معرفی هیوندای وراکروز به همراه بررسی طراحی
هیوندای وراکروز ix55 به عنوان یک مدل بزرگتر از سانتافه طی سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۳ روی خط تولید حاضر شد اما برخلاف دیگر محصولات این شرکت خبری از نسلهای بعدی آن به گوش نرسید و صرفا یک نسل از این خودرو در اختیار مشتریان سراسر جهان قرار گرفت. گرچه شرکت هیوندای از تولید وراکروز در مقایسه با دیگر محصولات خود تجربه موفقی به دست نیاورد اما این شاسی بلند نسبتا لوکس در بازار ایران توانست با ظاهر خوشپرستیژ و جذاب خود نظر مثبت کاربران ثروتمند را جلب کند و به محبوبیتی پرفروغ بین این دسته از مشتریان دست یابد.
طراحی ظاهری وراکروز در نوع خود چشمنواز جلوه میکند و نمای داخلی نیز گرچه خیلی پرطمطراق نیست، اما سادگی آن در کنار استفاده از متریال باکیفیت سبب شده تا رضایت خاطر مشتریان از این قسمت خودرو تا حدودی برآورده شود. داخل کابین هیوندای وراکروز بسیار جادار است، بهویژه در ردیفهای اول و دوم فضایی کاملا وسیع به سرنشینان اختصاص یافته است. همچنین وجود صندوق عقب بزرگ خصوصا پس از خواباندن صندلیهای ردیف سوم باعث شده تا وراکروز به راحتی بتواند احتیاجات خانوادههای پرجمعیت را پاسخ دهد.
مشخصات فنی وراکروز
هیوندای وراکروز ix55 به منظور تامین قوای خود از یک موتور ۶ سیلندر ۳.۸ لیتری تنفس طبیعی استفاده میکند که با محصولاتی مثل جنسیس کوپه و جنسیس سدان مشترک است. این پیشرانه قدرتی در حد ۲۶۰ اسب بخار به همراه ۳۴۸ نیوتون متر گشتاور را از طریق یک گیربکس ۶ دنده اتوماتیک و ترانسفرکیس به سوی چرخهای جلو عقب ارسال میکند.
بنابراین در اینجا با یک کراس اوور دو دیفرانسیل طرف هستیم که به دلیل ارتفاع مناسب از سطح زمین و همچنین برخورداری از قفل دیفرانسیل عقب میتواند در طبیعتگردیهای عادی رضایت خاطر کاربران خود را جلب کند. البته نمیتوان به خودرو خانوادگی لقب وراکروز آفرود داد؛ زیرا توانایی بیراهه نوردی این خودرو به دلیل فقدان شاسی غیرمستقل، در حد محصولات ژاپنی همچون پرادو لندکروزر نیست. با این حال ix55 میتواند در موارد عادی و مسیرهای آفرود نهچندان سنگین، عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش بگذارد.
همچنین این مجموعه فنی چالاکی نسبتا مناسبی برای هیوندای وراکروز با وزن ۱۹۴۰ کیلوگرم ایجاد کرده و شتاب صفر تا صد این خودرو را به چیزی حدود ۹ ثانیه رسانده است. بنابراین در بحث چابکی و شتاب نیز وراکروز عملکرد مهیجی ارایه میدهد. البته مصرف سوخت این خودرو با توجه به وزن زیاد و حجم موتور بالا، کمی فراتر از معمول است. به حدی که میانگین مصرف سوخت آن در سیکل ترکیبی چیزی حدود ۱۱.۵ لیتر در هر صد کیلومتر خواهد بود.
سواری هیوندای وراکروز بهویژه در ردیف اول و دوم نسبتا نرم است و سیستم تعلیق میتواند بخش زیادی از ضربات وارده را جذب کند. همچنین در موضوع هندلینگ و پایداری نیز این خودرو امتیاز قابل قبولی کسب میکند و با توجه به بهرهمندی از ترمزهای پرقدرت میتواند رانندگی اطمینان بخشی را به نمایش بگذارد.
مدل خودرو | هیوندای وراکروز ix55 |
نوع موتور | شش سیلندر-تنفس طبیعی- 3.8 لیتری |
توان خروجی | 260 اسب بخار |
گشتاور | 348 نیوتن متر |
انتقال قدرت | دو دیفرانسیل – گیربکس شش سرعته اتوماتیک |
شتاب 0-100 | 9 ثانیه |
مصرف سوخت ترکیبی (lit/100km) | 11.5 |
بیشترین سرعت | – |
وزن (kg) | 1940 |
باک سوخت (lit) | 78 |
آپشن های هیوندای وراکروز
هیوندای ix55 وراکروز در زمان خود امکانات متنوع و سطح بالایی را ارائه میداد. در حال حاضر نیز میتوان به امکانات این خودرو نمره مطلوب اعطا کرد و آن را جزو خودروهای خوش آپشن موجود در بازار دانست. در فهرست امکانات هیوندای وراکروز نسخه فول آپشن میتوان موارد زیر را دید:
کروز کنترل، سیستمهای کنترل کشش و پایداری، سنسور پارک عقب، سنسور باران، سیستم پایش فشار باد تایرها، اتولایت، سیستم شستشودهنده چراغهای جلو، نمایشگر لمسی ۷ اینچی، مانیتورهای ردیف عقب، سیستم پخش صوتی اینفینیتی با ۱۰ اسپیکر، دوربین عقب، ورود بدون کلید، تهویه اتوماتیک دوگانه، صندلی برقی راننده و سرنشین جلو، گرمکن صندلیهای جلو عقب، سردکن صندلیهای ردیف اول، سانروف، آینههای جانبی تاشونده برقی، آینه الکتروکرومیک وسط، کیسههای هوای جلو – جانبی – پردهای و… .
کلام پایانی
هیوندا وراکروز به عنوان یک خودروی نسبتا قدیمی اما مجلل در بازار ایران شناخته میشود و از مزیتهایی مثل توان فنی هیجانانگیز، شتاب بالا، متریال داخلی باکیفیت، امکانات مناسب، کابین بسیار جادار، صندوق عقب بزرگ، کیفیت ساخت بالا و بازار دست دوم نسبتا پررونق سود میبرد.
در سمت دیگر از نقاط ضعفی مثل مصرف سوخت بالا و استهلاک نسبتا زیاد موتور در صورت عدم انجام به موقع سرویسها و نگهداری ناصحیح رنج خواهد برد. درمجموع با توجه به قیمت وراکروز، این خودرو توانست محبوبیت تقریبا بالایی بین مشتریان ثروتمند ایرانی به دست آورد و نظر برخی از آنها را که قصد خرید محصولات ژاپنی همچون تویوتا پرادو را داشتند، به سوی خود جلب کند.
با این حال در بحث آفرود این خودرو نسبت به محصولات ژاپنی ضعف دارد و نمیتواند در حد و اندازه آنها ظاهر شود. به غیر از این مورد هیوندای وراکروز نشان داده که یک خودرو خانوادگی مناسب با توان فنی بالاست و به دلیل برخورداری از دو دیفرانسیل با قفل عقب قادر است به عنوان یک خودرو خانوادگی در مصارف طبیعتگردی نیز مورد استفاده قرار گیرد. برای اطلاع از شرایط خرید اقساطی خودرو و دریافت کارشناسی خودرو کلیک کنید.
ماشین خوش رخی نیست
کاش بازه قیمتی راحدودأدرج میکردید