راههای کاهش مصرف سوخت، موضوع این مقاله از سری مقالات فنی مجله همراه مکانیک است که با توجه به بالا رفتن قیمت سوخت قصد داریم راهکارهایی برای کاهش و مدیریت مصرف سوخت ارائه دهیم که با استفاده از آن میتوانید مصرف سوخت خودرو خود را پایین بیاورید.
با یک کلیک استعلام خلافی خودرو را بدون دغدغه از اینجا بگیرید
این روزها به علت افزایش قیمت سوخت و سهمیهبندی بنزین، کاهش مصرف سوخت خودروها به یک امر مهم برای مالکان خودرو مبدل شدهاست. درواقع با راهکارهای ساده میتوان علاوهبر صرفهجویی در هزینه، از مصرف بیش از حد بنزین جلوگیری کرد. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا بهترین راههای کاهش مصرف سوخت را برای شما همراهان عزیز شرح دهیم.
با راهکارهای کاهش مصرف سوخت خودرو خودرو آشنا شوید
- پرهیز از درجا کار کردن خودرو: یکی از مواردی که موجب افزایش مصرف سوخت میشود درجا کار کردن خودرو است؛ اگر خودرو در حالت درجا روشن باشد یعنی بدون اینکه هیچ حرکتی انجام دهد در حال مصرف سوخت خودرو است. به همین دلیل اکثر کارشناسان توصیه میکنند که پشت چراغ قرمزهای طولانی خودرو را خاموش کنید.
- درب باک را چک کنید: یکی از سادهترین راهها برای کاهش مصرف سوخت چک کردن سالم بودن درب باک خودرو است. باز ماندن در باک بنزین، باعث تبخیر بنزین و در نتیجه افزایش مصرف سوخت خودرو خواهد شد.
- رانندگی یکنواخت: از شتابگیریها و افزایش سرعتهای آنی و یکدفعهای بپرهیزید و سعی کنید به صورت آهسته و پیوسته بر فشار پدال گاز بیفزایید. سرعتهای بالا طبعا افزایش مصرف سوخت خودرو را در پی دارند، لذا همواره در محدوده سرعت مطمئن و مجاز رانندگی کنید. با کم کردن سرعت به اندازه 10 کیلومتر بر ساعت، میتوانید تا هفت درصد در مصرف سوخت صرفهجویی کنید.
- استفاده از دندههای سبکتر: به منظور کاهش سوخت خودرو بهتر است که از دندههای سبکتر استفاده کنید البته استفاده بهجا و مناسب.
- رانندگی کمگاز و دور موتور پایین: رانندگان حرفهای همواره به صورت کمگاز و با دور موتور پایین رانندگی میکنند که این امر خود بر کاهش مصرف سوخت خوردو تاثیرگذار است.
- رانندگی با شیشههای بسته: پایین بودن شیشهها منجر به افزایش مقاومت هوا شده و در نتیجه افزایش مصرف سوخت خودرو را در پی خواهد داشت. این امر مخصوصا در مورد خودروهای داخلی که آیرودینامیک آنها دارای طراحی قابل قبولی نیست بیشتر تاثیرگذار خواهد بود.
- تنظیم باد چرخها: چنانچه باد تایرها به درستی تنظیم نشده باشند منجر به افزایش مصرف سوخت خودرو خواهند شد. با کاهش یا افزایش دمای هوا و تغییر فصول، لازم است تا فشار هوای لاستیکها مطابق فصل کاهش یا افزایش یابد. جهت تنظیم بادها به دفترچه راهنمای خودرو خود مراجعه کرده و بر اساس اطلاعات آن باد تایرها را تنظیم کنید.
- استفاده از کروزکنترل: استفاده از کروزکنترل به علت تنظیم پدال گاز روی سرعت موردنظر و ثابت نگه داشتن دور موتور در خودرو میتواند مصرف سوخت را کاهش میدهد.
- عدم حمل بارهای اضافی: تا آنجا که میتوانید خودرو خود را سبک کرده و از حمل بار اضافی و غیرضروری در صندوق عقب و باربند خودرو خودداری کنید. شایان ذکر است بستن باربند نیز به دلیل افزایش مقاومت هوا، افزایش مصرف سوخت خودرو را به دنبال دارد. هر 50کیلوگرم بار اضافه مصرف سوخت خودرو را یک تا دو درصد افزایش میدهد.
- پیش از خاموش کردن گاز ندهید: متاسفانه بسیاری از افراد قبل از خاموش کردن خودرو، چندین بار پدال گاز را میفشارند! این کار نه تنها هیچ مزیتی ایجاد نمیکند بلکه باعث فرسودگی زودرس سیلندرها و افزایش مصرف سوخت خودرو خواهد شد.
- تعویض فیلتر هوا: در بازههای زمانی معین، فیلتر هوا را بررسی و در صورت لزوم تعویض کنید. فیلتر هوای کثیف منجر به اختلال در جریان ورود هوا به موتور شده و منجر به احتراق ناقص میشود. به همین دلیل موتور نیروی کمتری نسبت به حالت استاندارد تولید میکند و باید فشار بیشتری به پدال گاز وارد شود که این امر بهراحتی میتواند مصرف سوخت خودرو را افزایش دهد.
- پارک در جاهای سربسته و خنک: حرارت و گرما باعث تبخیر بنزین میشود و این یعنی افزایش مصرف سوخت خودرو. همچنین پارک کردن در پارکینگهای سربسته باعث میشود که در فصول گرم نیاز شدید به کولر بهوجود نیاید که این امر موجب کاهش مصرف سوخت خودرو خواهد شد.
- اجتناب از ترمزهای پیدرپی: ترمزهای پیاپی در جاده علاوه بر ایجاد استهلاک دیسک و لنت ترمز، موجب افزایش مصرف سوخت خودرو نیز میشود. در صورت استفاده به جا و به موقع از ترمز تا 35 درصد در مصرف سوخت اتومبیل خود صرفهجویی خواهید کرد.
- بررسی لاستیکهای خودرو: یکی از راههای کاهش مصرف سوخت بالانس بودن لاستیکهای خودرو است. لاستیکهای خودرو سطح تماس اتومبیل با جاده را ایجاد میکنند و حرکت خودرو از طریق آنها صورت میگیرد، بنابراین طبیعی است که سلامت آنها تاثیر قابلتوجهی بر کارکرد خودرو و مصرف سوخت داشته باشد. بالانس نبودن چرخها فشار بیشتری به موتور خودرو وارد میکند و موتور برای به حرکت درآوردن خودرو به انرژی بیشتری نیاز دارد، درنتیجه سوخت بیشتری مصرف میشود. بالانس نبودن چرخها عملا بازدهی کلی خودرو را پایین آورده و مصرف سوخت خودرو را افزایش میدهد.
- مینیمم کردن استفاده از کولر: استفاده از کولر مصرف سوخت خودرو را افزایش خواهد داد، ولی توجه کنید که شیشههای پایین مخصوصا در بزرگراهها به دلیل سرعت بالا بیشتر از کولر، افزایش مصرف سوخت خودرو را در پی دارد.
-
تعمیر جلوبندی خودرو: هنگامی که زاویه چرخها به هم بریزد یا سیستم تعلیق از تنظیم خارج شود، موتور به قدرت بیشتری برای به حرکت درآوردن چرخها نیاز دارد. در نتیجه میزان بنزین بیشتری مصرف میشود و البته استهلاک لاستیکها نیز افزایش مییابد؛ بنابراین اگر احساس میکنید که خودرو به یک سمت کشیده میشود یا زاویه چرخها به هم خورده است، در اسرع وقت نسبت به اصلاح آنها اقدام کنید تا مصرف سوخت اتومبیل بیش از حد افزایش نیابد.
- روغن موتور مناسب انتخاب کنید: تعویض روغن موتور مناسب در فواصل زمانی معین و استاندارد علاوه بر کاهش مصرف سوخت، راندمان موتور را افزایش میدهد. با انتخاب روغن موتور مناسب برای خودرو میتوانید تا دو درصد از مصرف سوخت را کاهش دهید.
جمعبندی راههای کاهش مصرف سوخت
با رعایت نکات گفته شده میتوانید مصرف سوخت خودرو و هزینههای نگهداری اتومبیل را کاهش دهید. علاوهبراین دقت داشته باشید به علت کیفیت پایین بنزین در کشورمان بهتر است در فواصل زمانی منظم انژکتور خودرو را شستشو دهید؛ زیرا انژکتور آلوده نمیتواند میزان سوخت و هوا را بهخوبی تنظیم کند و در نتیجه مصرف سوخت خودرو افزایش مییابد.
فارغ از اینکه چه خودرویی سوار میشوید ایرانی یا خارجی، کممصرف یا پرمصرف برای حفظ منابع ملی و کاهش هزینههای جانبی همواره به مساله کاهش مصرف سوخت خودرو توجه کنید.
مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید
سلام ممنون از اطلاعات خوبتون، من یه مطلبی توی مجله اقتصاد آفرین خوندم نوشته بود از روش ترمز موتور هم میشه استفاده کرد برای کاهش مصرف سوخت خودرو، خواستم بدونم این چه روشیه و شما پیشنهاد میکنید؟ ممنون میشم راهنمایی کنید