چگونه خودروی وارداتی بخریم؟ | ثبت‌نام وارداتی جدید و کارکرده

فهرست مطالب


خرید خودروی وارداتی از سامانه یکپارچه، یکی از طولانی‌ترین و عجیب‌ترین عرضه‌های دولتی خودرو در چند سال اخیر است که از زمان واریز وجه تا مشخص‌شدن خودروها، حدود 8 ماه طول کشید و پس از این مدت هم برای انتخاب و تحویل خودرو اما و اگرها و شرایط پیچیده ای وجود دارد.

عدم آگاهی از نکات نحوه خرید خودرو وارداتی از این سامانه مشکلاتی مثل جریمه و … را به دنبال دارد و به همین دلیل در این مقاله سعی کردیم تا مهم‌ترین نکات مربوط به ثبت‌ نام خودرو وارداتی در مرحله دوم عرضه را شرح بدهیم تا پاسخ کاملی به سؤال «چگونه خودروی وارداتی بخریم» داده شود و متقاضیان این خودروها بتوانند بدون دردسر خودروی خود را انتخاب و تحویل بگیرند.

 

نحوه خرید خودرو وارداتی از سامانه چگونه است؟

پس از کش‌وقوس‌های فراوان، بالاخره سامانه یکپارچه خودرو وارداتی (saleauto.ir) در روز یکشنبه 23 مهر 1402 برای مرحله دوم عرضه باز شد و به متقاضیان اعلام شد که از میان 6 خودروی موجود، می‌توانند 3 خودرو را به صورت اولویت بندی انتخاب کنند؛ یعنی بعد از پایان ثبت نام خودرو وارداتی در مرحله دوم (25 مهر 1402)، این اولویت ها بررسی و یکی از خودروها به متقاضی تحویل داده می شود.

تعداد متقاضیان خرید خودرو وارداتی در اسفندماه 1401 و مرحله اول این طرح، 34 هزار نفر بود که تعدادی از آن‌ها انصراف دادند و پس از قرعه‌کشی اولویت‌های واگذاری، تعداد متقاضیان خرید ماشین وارداتی جدید به 30 هزار نفر رسید. 

تخصیص خودرو از میان 3 گزینه انتخابی، بر اساس اولویت متقاضی در سامانه خواهد بود و طبیعتا آن هایی که رتبه بالاتری در اولویت بندی ها دارند، خودروهای بهتری نصیبشان خواهد شد. همچنین پس از تخصیص خودرو، متقاضی باید نیمی از قیمت علی‌الحساب آن (مازاد 500 میلیون پرداخت شده در اسفند) را پرداخت کند و سپس با او قرارداد تحویل 3 ماهه بسته می شود. پیش از انتخاب خودروها، متقاضیان می‌توانند کاتالوگ و مشخصات فنی خودروها را مشاهده کنند. 

در مرحله دوم عرضه خودروهای وارداتی، امکان ثبت‌نام متقاضی جدید وجود ندارد.

 

گزینه‌های موجود برای ثبت نام خودرو وارداتی

 

گزینه‌های موجود برای ثبت ‌نام خودرو وارداتی+ قیمت علی‌الحساب

تعداد خودروهای موجود در سامانه یکپارچه خودرو وارداتی در روز دوشنبه 19 مهر 7 خودرو بود که در روز پنج شنبه 20 مهر تعداد آن‌ها به 15 رسید. جدول زیر لیست اولیه و 15 تایی خودروهایی وارداتی را نشان می دهد که در آن نام شرکت داخلی عرضه‌کننده، مدل، نوع موتور و گیربکس خودروهای وارداتی قید شده است:

نام شرکت عرضه‌کننده

مدل

نوع موتور

نوع گیربکس

معین خودرو

تویوتا کرولا

1.5 لیتر تنفس طبیعی

CVT

معین موتور

تویوتا کرولا

1.2 لیتر تنفس طبیعی

CVT

کوشا خودرو

کیا سلتوس

1.6 لیتر تنفس طبیعی

AT6

کیا سونت

1.5 لیتر تنفس طبیعی

CVT

ماموت خودرو

جتا VS7

1.4 لیتر توربو شارژ

AT6

جتا VS5

1.4 لیتر توربو شارژ

AT6

بهمن موتور

بستیون TS77

1.5 لیتر توربو شارژ

7DCT

کرمان موتور

هیوندای النترا

1.6 لیتر تنفس طبیعی

AT6

هیوندای کرتا

1.5 لیتر تنفس طبیعی

CVT

راسا موتور

سوزوکی سیاز

1.5 لیتر تنفس طبیعی

4AT

گگ GS3

1.5 لیتر توربو شارژ

7DCT

ایران خودرو

دانگ فنگ شاین مکس

1.5 لیتر توربو شارژ

7DCT

سایپا

چانگان CS55 پلاس

1.5 لیتر توربو شارژ

DCT

چانگان CS35

1.5 لیتر تنفس طبیعی

CVT

پارس خودرو

زوتی DL5

1.5 لیتر توربو شارژ

CVT

 

در نهایت در روز شنبه 22 مهر قیمت 6 خودرو مشخص و اعلام شد. اگر از متقاضیان مرحله اول عرضه خودرو وارداتی هستید و برایتان سؤال است که در مرحله دوم چطور ماشین وارداتی بخریم، باید بدانید که در اولین قدم از نحوه خرید خودرو وارداتی، باید یکی از خودروهای موجود در جدول زیر را انتخاب کنید. قیمت علی‌الحساب خودروها نیز در این جدول قید شده است:

نام شرکت عرضه‌کننده

مدل

قیمت علی‌الحساب (تومان)

کوشا خودرو

کیا سلتوس

1.800.000.000

ماموت خودرو

جتا VS7

1.650.000.000

کرمان خودرو

هیوندای النترا

1.600.000.000

هیوندای کرتا

1.300.000.000

سایپا

چانگان CS55 پلاس

1.000.000.000

پارس خودرو

زوتی DL5

770.000.000

 

بر اساس اطلاعیه درج شده در سامانه فروش یکپارچه، به قیمت‌های بالا هزینه‌ها و عوارض قانونی هم اضافه خواهد شد.

 

شرایط خرید ماشین وارداتی جدید در مرحله دوم چیست؟

یکی از اهداف آن‌هایی که سؤال «چطور ماشین وارداتی بخریم» را در ذهن دارند، اطلاع از شرایط ثبت‌نام در مرحله دوم عرضه یکپارچه خودروهای وارداتی است. برخی از شرایط ثبت ‌نام خودرو وارداتی در مرحله اول همچنان در مرحله دوم هم به قوت خود باقی است و در ادامه با خلاصه شرایط مربوط به نحوه خرید خودرو وارداتی آشنا می‌شوید:

  • عدم واریز وجه در مهلت اعلام شده (مرحله دوم) به معنای انصراف متقاضی است.
  • تا زمانی که تمامی متقاضیان قبلی خودروی خود را تحویل نگیرند، امکان ثبت‌نام متقاضیان جدید وجود ندارد.
  • متقاضیان مرحله اول تا پایان آذر و نهایتاً اوایل دی خودروی موردنظر خود را تحویل می‌گیرند.
  • بندهایی مثل داشتن گواهینامه رانندگی، عدم خرید خودرو از شرکت‌های داخلی طی 48 ماه گذشته و نداشتن پلاک نظامی فعال هنوز در شرایط و نحوه خرید خودرو وارداتی وجود دارد.
  • امکان واگذاری اولویت و حواله خرید خودرو وارداتی هنوز وجود ندارد.
  • امکان خرید خودروهای داخلی و مونتاژ بری متقاضیان خودروهای وارداتی وجود ندارد.
  • در صورت انصراف پس از انعقاد قرارداد با واردکننده، متقاضی باید معادل 5 درصد قیمت پایه خودروی موردنظرش را به عنوان جریمه پرداخت کند. در نحوه خرید خودرو وارداتی، برای انصراف پیش از انعقاد قرارداد جریمه ای در نظر گرفته نشده است.
  • متقاضیان خودروی چانگان CS35 که هنوز خودروی خود را تحویل نگرفته‌اند، در مرحله دوم می‌توانند سفارش قبلی را لغو و نسبت به انتخاب خودروی جدید اقدام کنند.

 

نحوه خرید ماشین وارداتی دست دوم

 

شرایط و نحوه خرید خودرو وارداتی دست دوم چیست؟

بسیاری تصور می‌کردند که هم‌زمان با مرحله دوم عرضه یکپارچه خودروهای وارداتی صفر، آیین‌نامه خرید ماشین وارداتی دست دوم هم تصویب می‌شود و متقاضیان می‌توانند نسبت به ثبت‌نام و انتخاب آن‌ها در سامانه یکپارچه اقدام کنند. تا زمان نگارش این مقاله، آیین‌نامه خرید خودرو وارداتی دست دوم یا همان «آیین‌نامه واردات خودرو دست دوم» هنوز نهایی نشده و فقط بعضی از شرایط آن از گوشه‌وکنار و در قالب شایعه به گوش می‌رسد. 

بر اساس جدیدترین شایعات که از زبان یکی از نمایندگان مجلس نقل شده، برخی از بندهای آیین‌نامه خرید ماشین وارداتی دست دوم به منظور جلوگیری از دلالی و ایجاد بازار سیاه تغییر کرده و تنها با کارت بازرگانی می‌توان نسبت به واردات خودرو دست دوم اقدام کرد. این در حالی است که تا پیش از این اعلام شده بود هر کد ملی قادر است یک خودروی دست دوم وارد کند. همچنین به احتمال زیاد واردات خودرو دست دوم با ارز شخصی هم ممنوع شده و امکان وارد کردن خودروهایی که ظرفیت موتور آن‌ها از 250 سی‌سی بیشتر است وجود ندارد.

به دلیل نامشخص بودن شرایط آیین‌نامه و لیست دقیق خودروها، هنوز اطلاعات دقیقی در مورد نحوه خرید خودرو وارداتی دست دوم وجود ندارد.

 

خرید خودرو وارداتی از همراه مکانیک، بی‌دردسر و مطمئن

محتوای این مقاله برای ما مشخص می‌کند که نحوه خرید خودرو وارداتی از سامانه یکپارچه، چالش‌های زیادی دارد و مهم‌ترین آن‌ها بلوکه ماندن مبلغ قابل‌توجهی از سرمایه متقاضی برای مدتی حدود 8 ماه است که با احتساب زمان تحویل، به حدود یک سال هم می‌رسد. در صورت تصویب آیین‌نامه مربوط به نحوه خرید خودرو وارداتی کارکرده، یک چالش مهم دیگر به نام تضمین کارشناسی خودرو هم اضافه می‌شود.

این در حالی است که خرید خودرو وارداتی نو و کارکرده از همراه مکانیک هم سریع و هم به‌صرفه است و کارشناسی این خودرو ها هم برای 7 روز تضمین می‌شود.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها