هونگچی H5 عضوی از خانواده سدانهای میان سایز و لوکس کمپانی فاو (FAW) است که نشان Hongqi را بر پیشانی دارد. کمپانی هونگچی یکی از خودروسازان لوکس کشور چین به حساب میآید که از سال ۱۹۵۸ به ساخت اتومبیلهای تشریفاتی برای مسئولان و مقامات چینی مشغول بود و همانطور که اشاره شد، یکی از زیرمجموعههای گروه بزرگ صنعتی فاو به شمار میرود. این خودرو که بر پلتفرم نسل سوم مزدا ۶ توسعه یافته است، نخستین مرتبه در نمایشگاه گوانگجو ۲۰۱۷ رونمایی شد تا رقیبی برای محصولات کرهای نظیر سوناتا و اپتیما باشد. ظاهرا این خودرو قرار است در آینده نزدیک مهمان خیابانها و جادههای کشور ما نیز بشود؛ بنابراین در این مقاله، به بررسی طراحی، مشخصات فنی، آپشنها و ایمنی این خودرو خواهیم پرداخت.
طراحی هونگچی H5
عبارت «سدان لوکس» کاملا برازنده و زیبنده شمایل جذاب این خودرو است؛ دماغه کشیده و طول کوتاه درب صندوق عقب نیز نشان از تمایل طراحان به اسپرتجلوهدادن اچ ۵ دارد و خطوط حجمی روی بدنه نیز جلوهای ورزیده و عضلانی به شمایل این سدان چینی بخشیدهاند.
جلوپنجره بزرگ این خودرو با نوارهای عمودی کرومیرنگ تاحدودی شبیه به نمونه موجود در محصولات بوروگوارد به نظر میرسد. چراغهای کشیده با حالت اخمآلود در دو گوشه فوقانی جلوپنجره، بهعلاوه سبک طراحی ستیزهجویانه هواکش و مهشکنهای حاضر در قسمت پایین سپر، خشونتی بیحدوحصر را به چهره هونگچی H5 اعطا کرده است و اگر کمی خلاقیت ذهنی به کار ببرید، متوجه شباهت چهره این خودرو با حیوانی درنده خواهید شد که از فرط خشم، دندانهای تیز و برٌندهاش را به رخ حریف میکشد.
طول کوتاه درب صندوق عقب نیز شمایلی مانند سدانهای فستبک را به خاطر علاقهمندان میآورد که در کنار فرم زیبای چراغهای دوتکه بزرگ و نیز دیگر جزئیات نقش بسته بر ناحیه تحتانی سپر، درمجموع جلوهای کاملا متناسب و جذاب برای نمای پشت این سدان لوکس شرقی به ارمغان آورده است. گرافیک داخلی چراغهای عقب و نحوه روشنشدن آنها نیز در نوع خود منحصربهفرد و خوشایند به نظر میرسد.
طراحی کابین متناسب با زبانهای طراحی داخلی مدرن صورت پذیرفته و حضور نمایشگر دیجیتال در بالای داشبورد بههمراه پنل تهویه لمسی در قسمت جلوی اهرم تعویض دنده و نیز پنل کیلومترشمار دیجیتال پشت فرمان، تصویری کاملا فناورانه از این فضا را در ذهن بیننده پدید میآورد. خطوط سیال در اینجا کمتر به چشم میخورد؛ اما با این حال، ظرافت خاصی در طرح داشبورد و رودریها مشاهده میشود که بهراحتی میتواند مشتریان ایرانی را نسبت به وجهه بصری خودرو خرسند کند. کیفیت متریال و روکش صندلیها نیز نسبت به دیگر خودروهای چینی نظیر چری آریزو ۶، برتر احساس میشود و فاصله محوری کشیده این خودرو هم فضای وسیع مختص سرنشینان ردیف عقب را تضمین میکند.
مشخصات فنی هونگچی H5
احتمالا هونگچی اچ ۵ با یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ به قدرت 166 اسببخار و ۲۵۸ نیوتنمتر گشتاور وارد بازار ایران شود؛ چراکه طبق اطلاعات مندرج در وبسایت رسمی شرکت Hongqi، در حال حاضر تنها گزینه فنی دیگر برای این خودرو، یک سامانه هیبریدی متشکل از موتور ۱.۸ لیتری توربوشارژ و سیستم برقی ۴۸ ولت است که حضور آن در ایران با توجه به پیچیدگیهای فنی خودروهای هیبریدی بسیار بعید به نظر میرسد.
با این حال، یک احتمال دیگر نیز وجود دارد و آن این است که شاید پیشرانه ۱.۸ لیتری توربو با قدرت ۱۷۸ اسببخار و گشتاور ۲۵۰ نیوتنمتر، بههمراه گیربکس ششسرعته اتوماتیک در نمونه وارداتی به کشور ما مورداستفاده قرار گیرد. ناگفته نماند که یک گیربکس هفتسرعته دوکلاچه نیز در کنار پیشرانه 1.5 لیتری CA4GB15TD-30 جا گرفته است تا نیروی دریافتی از موتور را به سوی چرخهای جلو ارسال کند.
شتاب صفرتاصد Hongqi H5 مجهز به موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ و گیربکس هفتسرعته برابر با ۹.۲ ثانیه برآورد شده است و این در حالی است که نمونه ۱.۸ لیتری به دلیل عملکرد اقتصادی جعبهدنده ششسرعته اتوماتیک آن، حدود ۹.۷ ثانیه برای انجام این تست زمان نیاز دارد. میانگین مصرف سوخت پیشرانه کوچکتر حدود ۶.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ارزیابی شده است و پیشرانه ۱.۸ لیتری هم برابر با ۷.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر سوخت مصرف خواهد کرد.
آپشن های رفاهی هونگچی H5
در حال حاضر، چندان روشن نیست که این خودرو در قالب چه تریمهایی روانه بازار کشور خواهد شد؛ اما احتمال میرود امکانات رفاهی همچون نمایشگر لمسی ۱۰ اینچی روی داشبورد، نمایشگر هفتاینچی کیلومترشمار، تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه با پنل کنترل دیجیتال، صندلی راننده با تنظیمات ۶ یا ۸ حالته برقی، صندلی سرنشین با تنظیمات چهارحالته برقی، سانروف، دوربین عقب و ۳۶۰ درجه، حسگر پارک، آینههای جانبی تاشونده برقی، استارت و ورود بدون کلید، کروزکنترل هوشمند و… در نمونه وارداتی به ایران حضور داشته باشند.
ایمنی هونگچی H5
این سدان لوکس چینی، پنج ستاره از موسسه CNCAP دریافت کرده است و با توجه به بهرهمندی آن از پلتفرم مزدا ۶ نسل سوم، میتوان امیدهای زیادی نسبت به سطح ایمنی این خودرو داشت.
در این راستا، برخی تجهیزات ایمنی همچون کیسههای هوای جلو و جانبی جلو، ترمزهای ABS و EBD، ترمز پارک برقی، رادار هشدار تصادف از جلو و انحراف از مسیر و نیز سامانههای کنترل کشش و پایداری، قادر هستند تا امنیت جانی قابلقبولی را برای سرنشینان این سدان لوکس فراهم آورند.
جمعبندی بررسی هونگچی H5
آنطور که برخی شنیدهها خبر میدهند، hongqi h5 قرار است توسط شرکت «مانیان خودرو» وابسته به «پرشیا خودرو» وارد بازار ایران شود و در صورت عرضه، میتواند رقیب مستقیم سدانهای کرهای کارکرده نظیر هیوندای سوناتا ال اف و کیا اپتیما جی اف باشد که البته در این مسیر، راهی بسیار سخت را پیش رو دارد.
با این وجود، افرادی که به دنبال یک سدان لوکس چینی با امکانات مناسب و قیمت پایینتر از خودروهای کرهای هستند، با اطمینان خاطر میتوانند هونگچی H5 را در لیست گزینههای خود جای دهند.
در نهایت باید منتظر ماند و دید این سدان چینی با چه سطحی از امکانات، قوای فنی و قیمت به دست مشتریان ایرانی میرسد تا آنگاه بتوان به طور دقیقتر نسبت به سرنوشت آن در رقابت با سدانهای پرآوازه کرهای اظهارنظر کرد.
بیشتر بخوانید