آشنایی با هیوندای النترا AD مونتاژ کرمان موتور؛ سدانی مناسب برای تمامی سلایق

فهرست مطالب


قبل از پرداختن به هیوندای النترا AD، باید بگوییم داستان حضور النترا در کشور، به دهه نود میلادی بازمی‌گردد؛ زمانی که کمپانی‌های کره‌ای هنوز پیشرفت اعجاب‌انگیزی در صنعت خودروسازی تجربه نکرده بودند و محصولات آن‌ها قدرت رقابت با ماشین‌های ژاپنی و اروپایی را نداشتند.

در آن دوره، خودروهایی نظیر اکسنت و النترا همواره زیر سایه رقبای قدر خود قرار می‌گرفتند و کمتر کسی در مورد آن‌ها صحبت می‌کرد؛ اما بالاخره نسل سوم النترا که با نام هیوندای آوانته توسط «کرمان موتور» به بازار خودروی کشور معرفی شد، توانست اعتماد ایرانیان را به خود جلب کند و به‌لطف کیفیت مناسب و ویژگی‌های فنی راضی‌کننده، به خودرویی محبوب و قابل اعتماد تبدیل شود.

طراحی ظاهری هیوندای النترا

 تنها مشکل این خودرو، سادگی طراحی و کمبود آپشن‌های رفاهی بود که این موضوع نیز با واردات نسل پنجم النترا، به دست فراموشی سپرده شد تا همه در مقابل سرعت پیشرفت کره‌ای‌ها سر تعظیم فرود آورند و از النترا به عنوان سدانی زیبارو و مجهز یاد کنند؛ اما چشم‌بادامی‌های سخت‌کوش، برخلاف خودروسازان هموطن، خیال درجازدن نداشتند و پس از مدتی، نسل ششم این سدان محبوب را به بازار جهانی معرفی کردند که از جهات بسیاری، بهینه تر از مدل قبلی شده بود.

قبل از بسته‌شدن در‌های واردات، تعدادی از این محصول در نمونه‌های وارداتی توسط آسان ‌موتور و تعدادی هم به صورت مونتاژ داخل توسط کرمان‌ موتور به بازار داخلی عرضه شد تا یاد و خاطره شیرین آوانته‌های کرمان موتور یک بار دیگر زنده شود. هرچند متاسفانه با آغاز تحریم‌های جدید، این همکاری عالی میان هیوندای و خودروساز وطنی به بن‌بست خورد و مجبور شدیم خیلی زود با این محصول خوش‌ساخت و موفق خداحافظی کنیم. آنچه در این مقاله «همراه مکانیک» می‌خوانید، حاصل ملاقاتی کوتاه با نسل ششم هیوندای النترا در نسخه عرضه‌شده توسط کرمان ‌موتور است.

طراحی ظاهری و داخلی هیوندای النترا

طراحان هیوندای برای ساخت نسل ششم النترا (AD) سنگ تمام گذاشته‌اند و خودرویی شیک و چشم‌نواز خلق کرده‌اند. در واقع، میهمان امروزمان نه مثل نسل‌های سوم و چهارم از سادگی مفرط رنج می‌برد و نه مشابه نسل پنجم در استفاده از حجم‌های اغراق آمیز و خطوط فانتزی زیاده‌روی کرده است؛ بلکه در نهایت سادگی و پختگی، زیبایی را به تصویر کشیده است.

نکته مثبت دیگر، در عامه‌پسندبودن طراحی هیوندای النترا AD نهفته است. النترا از یک سو، با چراغ‌های کشیده، جلوپنجره بزرگ و رینگ‌ها و سپرهای اسپرت سلیقه جوانان را هدف قرار داده است و از طرف دیگر، با سادگی خطوط کناری و هارمونی کم‌نقص قطعات، طرف‌داران اتومبیل‌های شیک و نیمه‌لوکس را راضی نگه می‌دارد. در یک جمله باید گفت از هر طرف که به این محصول می‌نگریم، چیزی جز زیبایی و هماهنگی نمی‌بینیم و در نتیجه، باید از طراحی ظاهری النترا به عنوان یکی از نقاط قوت این محصول یاد کنیم.  

طراحی پشت هیوندای النترا AD

با ورود به داخل کابین، مقداری از این شور و هیجان و خلاقیت کاسته می‌شود. البته دیزاین داخلی النترا نیز مشابه قسمت بیرونی از اصول هارمونی بهره برده است و به‌واسطه وجود آپشن‌های پرشمار، مدرن و امروزی به چشم می‌آید؛ اما اگر بخواهیم چیدمان کابین را با طراحی بیرونی ماشین مقایسه کنیم، باید بگوییم امتیازات این بخش مقداری پایین‌تر است. در واقع، به نظر می‌رسد که طراحان هیوندای هنگام ساخت کابین، ویژگی‌های کاربردی و ارگونومی را به زیبایی ترجیح داده‌اند؛ مثلاً نشان‌گرهای پشت آمپر با اینکه بسیار خوانا هستند، اما طراحی هیجان‌انگیزی ندارند و دریچه‌های تهویه و خطوط کلی کابین هم به نسبت انتظاری که با دیدن ظاهر النترا در ذهن ایجاد شده بود، زیادی ساده به نظر می‌رسند.

به غیر از این چند مورد جرئی، مشکل دیگری در داخل کابین به چشم نمی‌آید. کیفیت کلی فضای کابین هم به نسبت رقبای این رده قابل ‌قبول است و از نظر فضاسازی نیز شرایط ردیف عقب و جلوی این خودرو برای خودرویی در این سگمنت رضایت‌بخش به‌ نظر می‌رسد. قبل از پایان بررسی این بخش، نگاهی هم به صندوق عقب انداختیم و مشاهده کردیم که محفظه نسبتاً جادار النترا، برای  نیازهای معمول یک خانواده کافی خواهد بود.

امکانات رفاهی و ایمنی هیوندای النترا

کابین هیوندای النترا AD

کرمان موتور، نسل سوم النترا XD (همان آوانته خودمان) را با حداقل امکانات جانبی به بازار عرضه کرده بود و هیوندای آوانته برای طرف‌داران ماشین‌‌های آپشنال جذابیت چندانی نداشت؛ اما خوشبختانه کرمانی‌ها این بار اشتباه گذشته را تکرار نکردند و النترا AD را با امکانات کامل در اختیار مشتریان قرار دادند.

در واقع، به غیر از کیسه‌هوای زانویی راننده که تنها در نسخه‌ فول وارداتی دیده می‌شود، در سایر موارد کمبود خاصی به چشم نمی‌خورد و النترای کرمان با داشتن امکاناتی نظیر سیستم ورود و استارت بدون کلید، کروزکنترل، نشانگر فشار باد تایرها، سانروف برقی، تریم داخلی تمام‌چرم، چراغ‌ها و برف‌پاک‌کن هوشمند، چراغ روشنایی در روز و چراغ مشایعت، صندلی‌‌های برقی جلو مجهز به گرم‌کن و تهویه، حافظه یک‌پارچه صندلی راننده، گرم‌کن صندلی‌های عقب، نمایش‌گر مرکزی و نمایش‌گر رنگی TFT پشت آمپر، سنسورهای پارک به همراه دوربین دنده عقب، درب صندوق برقی، تهویه مطبوع اتوماتیک دومنطقه‌ای، شیشه‌های فتوکرومیک، آینه الکتروکرومیک، قابلیت انتخاب نوع رانندگی در سه حالت (نرمال، اسپرت و اکونومیک)، کیسه‌هوا برای راننده و سرنشینان کناری به‌ همراه ایربگ‌های جانبی و پرده‌ای، ترمزهای مجهز به سیستم ضدقفل، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، ترمز کمکی، کنترل کشش و پایداری الکترونیکی، کنترل ایستایی در سربالایی و رادار نقطه‌کور، به عنوان یکی از کامل‌ترین‌ها در میان رقبای این رده می‌درخشد.

ایمنی هیوندای النترا AD

هم‌چنین با نگاهی به گزارش‌های موسسه تست تصادف IIHS امریکا متوجه شدیم که النترا AD جدا از تجهیزات ایمنی مذکور، از نظر استحکام بدنه و شاسی هم نسبت به نسل قبلی مورد بازنگری و اصلاحات اساسی قرار گرفته است و درنتیجه، موفق شده است آزمون‌های سخت‌گیرانه این نهاد معتبر را با بالاترین امتیاز (Top Safety Pick +) پشت سر بگذارد.

پیشرانه و مشخصات فنی هیوندای النترا

پیشرانه هیوندای النترا AD

نسل قبلی النترا فقط در نمونه مجهز به موتور 1.8 لیتری به ایران راه یافته بود و در نتیجه، علاقه‌مندان به سرعت و شتاب، امثال کیا سراتو یا حتی مزدا 3 پابه‌سن‌گذاشته را به النترا ترجیح می‌دادند؛ اما خوشخبتانه این نسل با پیشرانه قوی‌تر 2 لیتری قدم به سرزمین ما گذاشته است تا در این پارامتر هم کمبودی در برابر رقبا احساس نکند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

این موتور تنفس طبیعی 4سیلندر 16سوپاپ قادر است در بهترین حالت 152 اسب‌بخار قدرت را در دور موتور 6200 و 196 نیوتن‌متر گشتاور را در دور 4500 تولید و نیروی حاصله را توسط یک جعبه‌دنده 6‌سرعته اتوماتیک روانه چرخ‌های جلو کند. حاصل این مجموعه، به شتاب صفرتاصد قابل قبولی در حدود 10 ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی معادل 7.5 لیتر در صد کیلومتر منتهی شده است که برای یک خودرو تنفس طبیعی با کاربری خانوادگی کافی به نظر می‌رسد.

سیستم تعلیق جلو از نوع مک فرسون و عقب CTBA است که شاید بهترین عملکرد را در میان رقبا نداشته باشد، اما در مجموع کارآمد ظاهر می‌شود و توازن نسبتاً خوبی میان پایداری اتومبیل و رفاه سرنشینان ایجاد می‌کند؛ هرچند که فاق کوتاه لاستیک‌ها باعث می‌شود گاهی اوقات کوبش‌هایی هم داخل اتاق احساس شود.

تجربه رانندگی با هیوندای النترا

پشت فرمان از نظر دید به اطراف و دسترسی به ادوات، اوضاع بر وفق مراد است و در نتیجه، ظرف مدت کوتاهی با اتومبیل سازگار خواهید شد. فرمان نرم و عملکرد جعبه‌دنده نیز روان ارزیابی شده است و تعویض دنده‌ها با سرعت و دقت قابل قبولی صورت می‌گیرد. صندلی‌های خودرو اندکی سفت هستند؛ اما به دلیل طراحی مناسب و سازگاری با بدن سرنشینان، مانع از خستگی زودهنگام می‌شوند.

همان‌طور که در بخش قبلی اشاره شد، النترا نسل ششم (AD) از نظر کیفیت سواری در بهترین حالت ممکن قرار ندارد و در برخورد با دست اندازهای خشک و خشن، ضرباتی به داخل کابین نفوذ می‌کند؛ اما با این حال و با وجود اینکه النترا از امثال کرولا خشک‌تر است، می‌توانیم از عمکلرد کلی سیستم تعلیق ابراز رضایت کنیم.

از لحاظ فرمان پذیری هم شرایط به همین شکل است و به‌لطف وجود انواع سیستم‌های کمکی پایداری، اتومبیل حتی در پیچ‌های تند تحت کنترل قرار دارد؛ اما به طور کلی، حس فرمان النترا بیش از آن‌ که از خصلت‌های اسپرت نظیر میتسوبیشی لنسر بهره برده باشد، روی آسایش و خصلت‌های خانوادگی تاکید دارد و در نتیجه، درک راننده از وضعیت چرخ ها در سرعت‌های بالا و رانندگی اسپرت از سطح ایده‌آل مقداری فاصله دارد.

در خصوص شتاب و کشش هم باید گفت که قدرت پیشرانه هیوندای برای بدنه 1250 کیلوگرمی النترا کافی است و با توجه به هماهنگی مناسب میان گیربکس و موتور، تقریباً در تمامی سرعت‌ها واکنش به پدال گاز مناسب است؛ ضمن اینکه تا وقتی دور موتور از حوالی 4500 دور در دقیقه فراتر نرود، سکوت بسیار خوبی در کابین حکم‌فرما است. ترمزها نیز شرایط مطلوبی دارند و با عملکرد منطقی، حس اطمینان را به راننده منتقل می‌کنند.    

کلام آخر

هیوندای النترا AD کرمان موتور یک سدان کامل است که در اوج ظرافت و زیبایی، می‌تواند انتظارات شما را از نظر ایمنی، امکانات رفاهی و کیفیت برآورده سازد. البته قبول داریم که این محصول، سریع‌ترین و نرم‌ترین سدان این سگمنت نیست و از نظر فرمان‌پذیری هم بهترین انتخاب ممکن به نظر نمی‌رسد؛ اما حتی در همین پارامترها نیز فاصله چندانی با بهترین‌های این رده، البته در بازار داخل، ندارد و مجموع امتیاز بسیار خوبی در میانگین تمامی شاخص‌های مورد انتظار دریافت می‌کند.

نظیر برخی از خودروهای خارجی، در مورد النترا نیز قیمت خودرو مسئله‌ای تعیین‌‌کننده است. از مشکلات این خودرو، قیمت کمی بالاتر آن نسبت به رقبا است و این نکته که به دلیل تیراژ پایین، احتمالاً از نظر دسترسی به قطعات یدکی به خصوص ظاهری، با کمبودهایی در قیاس با امثال سراتو روبرو خواهیم شد. به غیر از این دو نکته، النترا از هر جهت اتومبیل کاملی به نظر می‌رسد و قادر است به خوبی در خدمت جوانان و خانواده‌ها باشد و سواری ایمن و لذت‌بخشی را به سرنشینان خود هدیه دهد.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها