گزارش 1401 همراه‌مکانیک از بازار خودروی ایران

فهرست مطالب

داستان همراه‌مکانیک از سال 1391 و در کش‌و‌قوس خرید یک خودروی کارکرده شروع شد. حجم بالای معاملات در این حوزه و فقدان یک بازیگر قدرتمند برای پاسخگویی به نیاز خریداران خودرو، دلیل خوبی برای شروع یک کسب‌وکار بود. از همان روز نخست، ایجاد بزرگ‌ترین کسب‌وکار در حوزه خدمات جامع خودرویی به مهم‌ترین هدف همراه‌مکانیک تبدیل شد.

طی 10 سال فعالیت این مجموعه، بانک اطلاعات ارزشمند و منحصر‌به‌فردی در زمینه خرید و فروش و کارشناسی خودرو ایجاد شده که همراه مکانیک را به بزرگ‌ترین بانک اطلاعات خودروی ایران تبدیل کرده است. از آنجا که این اطلاعات می‌تواند باعث شفافیت بیشتر در بازار خودرو شود و فرآیند تصمیم‌گیری را برای خریداران خودرو راحت‌تر کند، تصمیم گرفتیم تا برای اولین بار این اطلاعات را در قالب یک گزارش منتشر کنیم.

گزارش همراه مکانیک از بازار خودروی ایران در سال 1401، شامل این سرفصل‌هاست:

  • رشد قیمت خودرو
  • پرفروش‌ترین خودروها
  • شایع‌ترین ایرادات خودروها
  • رفتار آنلاین خریداران خودرو 

 

ابزار قیمت همراه مکانیک

ابزار قیمت همراه مکانیک امکان تخمین دقیق قیمت بیش از 3200 مدل خودروی کارکرده داخلی و خارجی را برای کاربران فراهم کرده است. در سال 1401 صفحه این ابزار در سایت همراه مکانیک بیش از 14 میلیون بازدید داشته است.

 

رشد قیمت خودروها در سال 1401

سال 1401 با رشد بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار ایران همراه بود. طی این مدت، رشد قیمت خودروهای داخلی و چینی تقریبا در یک حد و اندازه بوده اما رشد قیمت خودروهای وارداتی به مراتب بالاتر بوده است. دلیل این موضوع به کمبود این نوع خودروها در بازار و در دسترس نبودن مدل‌های جدید آنها برمی‌گردد. برخی از خودروهای وارداتی بیش از 200 درصد افزایش قیمت را نسبت به سال 1400 تجربه کرده‌اند!

 

معاملات همراه‌مکانیک در سال 1401

در سال 1401 چندین هزار خودروی صفر و کارکرده در نمایشگاه آنلاین همراه مکانیک آگهی شد. تمام این خودروها کارشناسی شده بوده‌اند و تست‌های فنی و بدنه کارشناسان همراه مکانیک را گذرانده‌اند. خودروهای خرید و فروش شده در همراه مکانیک شامل انواع خودروهای صفر و کارکرده داخلی، چینی و وارداتی بوده و در سه سطح اقتصادی، میان رده و لاکچری معامله شده است.

 

پرفروش‌ترین خودروهای همراه‌مکانیک

کوییک با سهم 17 درصدی از کل فروش خودروهای ایرانی در نمایشگاه همراه مکانیک، پرفروش‌ترین خودروی داخلی بوده است.

از کل فروش خودروهای چینی در نمایشگاه همراه مکانیک، 15 درصد به جک S5 تعلق دارد که این خودرو را به پرفروش‌ترین چینی مونتاژ تبدیل کرده است.

بر اساس آمار خرید و فروش ثبت شده در نمایشگاه همراه مکانیک، هیوندای سانتافه با 8 درصد از کل فروش خودروهای وارداتی در همراه مکانیک، پرفروش‌ترین خودروی وادراتی لقب می‌گیرد.

با توجه به رشد شدید قیمت خودرو در بازار و سخت شدن تامین تمام هزینه خرید خودرو به صورت نقدی، خرید اقساطی یا لیزینگی خودرو تبدیل به جذاب‌ترین گزینه خریداران شده است. کوییک محبوب‌ترین خودرو در طرح فروش اقساطی همراه مکانیک بوده است.

 

شایع‌ترین ایرادات خودروهای کارکرده

شرکت همراه مکانیک به‌واسطه 10 سال فعالیت تخصصی در حوزه کارشناسی خودرو و انجام بیش از 300 هزار کارشناسی موفق، به مجموعه بی‌نظیری از اطلاعات و تجربیات منحصربه‌فرد دست پیدا کرده است. استفاده از این اطلاعات ارزشمند همراه با جزئیات کارشناسی خودروها باعث شده تا احتمال خطا برای کارشناسان همراه مکانیک به کمترین حد ممکن برسد.

ایرادات بدنه شامل قطعات رنگ یا تعویض‌شده با 45 درصد شایع‌ترین مشکل در بین خودروهای دست‌دوم محسوب می‌شود. اگرچه در بازارهای جهانی این نوع ایرادات تا زمانی که به ایمنی خودرو آسیب وارد نکند از اهیمت چندانی برخوردار نیستند اما در بازار ایران حتی رنگ‌شدگی بخشی از در یا گلگیر منجر به افت قیمت خودرو می‌شود.

34 درصد خودروهای کارکرده بازار هم در زمان فروش دارای انواع مشکلات فنی از جمله نشت روغن، ایراد در جلوبندی، سر و صداهای غیرعادی و… هستند. این موارد اغلب چون تعمیرپذیرند در افت قیمت خودرو تاثیر کمتری دارند.

ایراد در عملکرد آپشن با 12 درصد در جایگاه سوم قرار می‌گیرد. در حقیقت ایراد در کارکرد صحیح آپشن‌ها به ویژه در خوردوهای وارداتی می‌تواند به میزان قابل توجهی خریدار خودرو را با ضرر مالی مواجه کند.

 

 

خودروهای تولید داخل سهم قابل توجهی از بازار دست‌دوم را به خود اختصاص می‌دهند. وجود ایراد در بدنه از شایع‌ترین ایرادات موجود در خودروهای کارکرده داخلی است. وقتی 45 درصد از خودروهای داخلی دارای ایراد در بدنه هستند، یعنی از بین دو خودرویی که برای خرید مدنظر دارید، یکی از آن‌ها دارای ایرادی در بدنه است! ایرادهای فنی نیز با 37 درصد در رتبه دوم قرار دارد .

وضعیت خودروهای دست‌دوم مونتاژ در مقایسه با خودروهای تولید داخل کمی بهتر است که علت اصلی آن می‌تواند کیفیت ساخت نسبتا بالاتر خودروهای مونتاژی باشد. با این حال 42 درصد از خودروهای مونتاژ دارای حداقل یک ایراد در بدنه هستند و این یعنی ریسک بالای خرید خودرو به قیمتی بالاتر از قیمت واقعی!

خودروهای وارداتی کارکرده بیشترین سهم ایرادات را به خود اختصاص داده‌اند. یکی از دلایل این اتفاق، وضع قوانین ممنوعیت واردات خودروهای خارجی طی سال‌های اخیر است که باعث کاهش تعداد خودروهای صفر خارجی در بازار شده است. نتیجه کمبود خودروی صفر خارجی در بازار، افزایش حجم معاملات خودروهای خارجی دست‌دوم و کارکرده و افزایش متوسط عمر این خودروها است. در این شرایط کاملا منطقی است که شاهد بالاتر بودن درصد ایرادهای فنی، بدنه و آپشن در این دسته از خودروها باشیم.

با توجه به رابطه مستقیم افزایش طول عمر خودرو با افزایش آسیب‌های آن، در این قسمت از گزارش قصد داریم تا خودروها را براساس طول عمر آن‌ها بررسی و ایرادهای شایع در کارشناسی‌های انجام‌شده توسط کارشناسان همراه مکانیک را مشخص کنیم. طبق آمار کارشناسی همراه مکانیک فقط حدود 10 درصد شانس خرید خودروی بالای 10 سال بدون ایراد را دارید! بر همین اساس، خودروهای بالای 10 سال اساسا وارد نمایشگاه همراه مکانیک نمی‌شوند.

طبق آمار کارشناسی همراه مکانیک، 34 درصد کل خودروهای کارشناسی شده دارای حداقل یک ایراد فنی مثل ایراد در موتور و گیربکس هستند.

در این فاکتور خودروهای 206 صندوقدار و مگان در بین ماشین‌های ایرانی و خارجی بیشترین ایرادات فنی را در کارشناسی‌های همراه مکانیک داشته‌اند.

 

بر اساس کارشناسی‌های انجام‌شده توسط کارشناسان همراه مکانیک، خودروهای زیر بیشترین میزان تعویض یا رنگ‌شدگی بدنه را داشته‌اند.

 

رفتار آنلاین خریدارن خودرو

در حال حاضر، سایت همراه مکانیک به عنوان مرجع اطلاع از قیمت روز خودرو، خرید و فروش خودرو کارشناسی‌شده، درخواست سرویس کارشناسی و آگاهی از اخبار و اطلاعات حوزه خودرو شناخته می‌شود. تعداد کاربران منحصربه‌فرد سایت و اپلیکیشن همراه مکانیک در سال 1401 چیزی حدود 23 میلیون نفر بوده که نسبت به سال 1400 حدودا 24 درصد رشد پیدا کرده است.

 

 

در این صفحه سعی کردیم خلاصه‌ای از گزارش سال 1401 همراه مکانیک را بیاوریم. برای دسترسی به اطلاعات کامل‌تر و مطالعه نسخه اصلی گزارش روی دکمه زیر کلیک کنید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها