راهنمای خرید زانتیا دست دوم

فهرست مطالب


در این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک تحت عنوان «راهنمای خرید زانتیا دست دوم» قصد داریم مشکلات عمده نمونه‌های کارکرده سیتروئن زانتیا را برای شما مخاطبین گرامی شرح دهیم؛ بنابراین اگر شما هم جزو کسانی هستید که قصد خرید زانتیا دست‌دوم را دارید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

زانتیا به‌عنوان یک سدان جمع‌وجور فرانسوی و نماینده شرکت سیتروئن از ابتدای دهه ۸۰ وارد کشورمان شد و به‌واسطه طراحی جذاب، پیشرانه پرتوان و امکانات منحصربه‌فرد خود از همان بدو ورود به بازار موفق شد فروش بسیار خوبی را تجربه کند.

با وجود این‌که زانتیا در اواخر تولید جهانی خود توانست به بازار کشورمان راه پیدا کند و در حال‌حاضر نیز حدود 10 سال از توقف تولید آخرین نمونه‌های آن می‌گذرد، اما در بازار داخلی این خودرو هنوز هم طرفداران بسیاری دارد و عده قابل‌توجهی از افراد ترجیح می‌دهند به‌جای خرید نمونه‌های صفرکیلومتر خودروهای داخلی به سراغ این سدان به‌اصطلاح فرانسوی بروند.

معرفی سیتروئن زانتیا

معرفی سیتروئن زانتیا

در ابتدای مقاله راهنمای خرید زانتیا دست دوم نگاهی به تاریخچه و معرفی این خودروی محبوب خواهیم انداخت. در بازار کشور ما زانتیا در دو مدل 2 و 1.8 لیتری تولید می‌شد که مدل 2 لیتری آن بیش از نمونه دیگر مورد استقبال علاقه‌مندان قرار گرفته بود. قلب تپنده مدل 2 لیتری توانایی تولید 135 اسب‌بخار قدرت را داشت و می‌توانست در کمتر از 10 ثانیه سرعت خود را از صفر به صد کیلومتر بر ساعت برساند که در زمان عرضه این خودرو، برای یک سدان جمع‌وجور رکورد خوبی به‌حساب می‌آمد.

برای خرید سیتروئن زانتیا به‌صورت کارشناسی‌شده و با گارانتی‌ وارد نمایشگاه آنلاین خودرو همراه مکانیک شوید.

جعبه‌دنده 5 سرعته به همراه فرمان هیدرولیک و همچنین طراحی منحصربه‌فرد، از جمله ویژگی‌های برجسته این خودرو محسوب می‌شود؛ علاوه‌بر این توانایی تنظیم ارتفاع خودرو به‌صورت دستی (سیستم تعلیق بادی) ویژگی خاص دیگری بود که زانتیا را نسبت به سایر خودروهای هم‌رده خود متمایز می‌کرد.

سایپا در سال‌های پایانی عرضه این خودرو تلاش کرد که نسخه فیس‌لیفت زانتیا را تحت عنوان «زانتیا 2» به بازار عرضه کند. حاصل این تلاش تغییر قسمت‌های جلویی و سپر عقب خودرو بود که البته با عدم استقبال بازار مواجه شده بود و شکست سختی را تجربه کرد.

معرفی سیتروئن زانتیا

سواری نرم، فرمان‌پذیری مثال‌زدنی، تعلیق خاص، تعادل و چسبندگی خوب در پیچ‌ها جزء مزایا و ویژگی‌هایی است که طرفداران زانتیا همواره از این خودرو ذکر می‌کنند. درصورتی‌که سایپا می‌توانست زانتیا را همچنان بر روی خط تولید خود نگه دارد، در بحبوحه کنونی که نبود خودروهای باکیفیت کاملا مشهود است، ممکن بود زانتیا هنوز هم در صدر لیست خودروهای هم‌رده خود باشد و به‌راحتی می‌توانست با سدان‌های تازه‌نفس بازار به رقابت بپردازد.

با توجه به آن‌که زانتیا حدفاصل سال‌های ۸۰ تا ۸۹ در کشورمان تولید می‌شد، این روزها به‌عنوان یک خودروی از رده خارج شناخته می‌شود، اما هنوز هم بازار دست‌دوم زانتیا رونق خاص خود را حفظ کرده‌است. در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی داشته باشیم بر این خودرو و نکته‌هایی که باید در هنگام خرید نمونه‌های دست دوم زانتیا به آن توجه داشته باشید.

راهنمای خرید زانتیا دست دوم

راهنمای خرید زانتیا دست دوم

اجازه دهید در ابتدای مقاله « راهنمای خرید زانتیا دست دوم » صادقانه به شما توصیه کنیم که اگر بودجه مناسبی در اختیار دارید به سمت خرید خودرو زانتیا نروید. درست است که این محصول نسبت به بسیاری از خودروهای تولید داخل باکیفیت‌تر بوده و چشم‌پوشی از مزایای آن کمی سخت به‌نظر می‌رسد، اما مشکلات خاص این خودرو و همچنین بازار لوازم‌یدکی آن در طولانی‌مدت شما را کلافه کرده و از خرید خود پشیمان می‌کند. به‌هرحال اگر تصمیم گرفتید که این خودرو را خریداری کنید، بهتر است نکاتی که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم را در زمان خرید رعایت کنید.

به کارکرد و وضعیت کلی خودرو توجه کنید!

یکی از نکات مهم که در مقاله راهنمای خرید زانتیا دست دوم به آن خواهیم پرداخت، کارکرد و وضعیت کلی این خودرو است. زانتیا تا زمانی‌که فاقد تصادف و بدون مشکل باشد برای مالک خود، خودرویی ایده‌آل و رویایی خواهد بود. اغلب مشکلات این خودرو درست پس از تصادف و نیافتن لوازم‌یدکی باکیفیت، یکی‌یکی شروع می‌شود؛ بنابراین نکته اول در خصوص خرید زانتیا یافتن خودرویی است که فاقد تصادف بوده و ارزش خرید داشته باشد.

به‌طورکلی توصیه می‌شود به‌سراغ نمونه‌هایی از زانتیا بروید که نهایتا کارکردی بین 110 تا 160 هزار کیلومتر دارند، چراکه این خودروها نسبت به نمونه‌هایی که از کارکرد بالایی برخوردار هستند، ارزش خرید بیشتری داشته و هزینه‌های نگهداری آن‌ها نیز به‌مراتب کمتر خواهد بود.

اجازه دهید با شما صادق باشیم، اگر خوش‌شانس بوده و موفق شوید زانتیایی را در بازار بیابید که تصادف سنگینی را تجربه نکرده و جلوبندی آن نیز سالم باشد، بازهم در ابتدای امر ناچارید هزینه قابل‌توجهی را برای تعویض قطعات مصرفی آن خرج کنید تا سواری نرم و ایده‌آلی نصیب شما شود.

مشکلات مربوط به قطعات و لوازم

یکی از مشکلات اصلی و عمده خریداران زانتیا، بازار لوازم‌یدکی این خودرو است. استهلاک بالا، خرابی زودهنگام قطعات و مصرف بیش‌ازحد دیسک و صفحه در کنار فراوانی لوازم‌یدکی تقلبی و گران‌قیمت در بازار، سبب شده‌است تا هزینه نگهداری و دردسرهای مربوط به تهیه لوازم مصرفی زانتیا دست‌دوم، بسیار فراتر از چیزی باشد که انتظار می‌رود.

 

مشکلات مربوط به قطعات و لوازم

در این میان یکی دیگر از مشکلات عمده سیتروئن زانتیا دست دوم که هنگام خرید باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید، روغن‌ریزی از قسمت‌هایی نظیر سیستم هیدروپنوماتیک، سیستم ترمز و پمپ هیدرولیک فرمان است. فراموش نکنید که در صورت خرابی هر یک از قسمت‌های نام برده شده، هزینه‌های بسیار گزافی در انتظار شما خواهد بود؛ زیرا قطعات اصلی و باکیفیت زانتیا بسیار گران‌قیمت و صدالبته نایاب هستند.

به خاطر داشته باشید که هرگز به سراغ لوازم‌یدکی تقلبی و ارزان‌قیمت نروید. این لوازم‌یدکی خودرو شما را به خرج انداخته و در طولانی‌مدت هزینه بیشتری را به شما تحمیل می‌کنند.

ضعف ایمنی زانتیا

نقطه‌ضعف غیرقابل‌انکار دیگری که در خصوص زانتیا وجود دارد به امنیت پایین بدنه این خودرو بازمی‌گردد. درست است که زانتیا بسیار جادار بوده و از نظر طراحی بسیار عامه‌پسند به‌نظر می‌رسد، اما بدنه ضعیف و ناکارآمد این خودرو مشکلی است که پیش از خرید نمونه دست‌دوم زانتیا باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید. بدنه این خودرو بسیار ضعیف بوده و گواه این ادعا نیز کسب 1.5 ستاره از 5 ستاره موسسه معتبر ایمنی یوروانکپ (Euro Ncap) در سال 1997 میلادی است. در هنگام خرید این خودرو با دقت بدنه آن را مورد بررسی قرار دهید و به‌خصوص به قسمت‌هایی نظیر سینی جلو و کاپوت توجه کنید.

ضعف ایمنی زانتیا

زانتیا به‌دلیل طراحی خاص بدنه و سیستم تعلیق خود، در تصادفاتی که به‌صورت مستقیم با ماشین جلویی برخورد می‌کند به پایین‌ترین ارتفاع خود می‌رسد و همین موضوع سبب می‌شود که بخش قابل‌توجهی از سپر، کاپوت، چرا‌غ‌ها، سینی جلو، شاسی و به‌طورکلی نمای جلویی خودرو با آسیب جدی مواجه شود. در این‌گونه تصادفات، رادیاتور و سیستم خنک‌کننده زانتیا آسیب فراوانی می‌بیند و همین موضوع دلیلی است که تأکید می‌شود هنگام خرید زانتیا دست دوم، به قسمت‌های جلویی و کاپوت آن توجه ویژه‌ای داشته باشید.

مشکلات سیستم تعلیق

بیشترین جذابیت زانتیا به سیستم خاص تعلیق این خودرو بازمی‌گردد که دردسرهای نگهداری مخصوص به خود را دارد و استفاده صحیح از این سیستم نیز در حیطه توانایی‌های هر شخصی نیست. اکثر زانتیاهای موجود در بازار مشکل جلوبندی دارند؛ اگر در هنگام خرید به این موضوع دقت نکنید و خودرویی را خریداری کنید که پیش از این سیستم تعلیق آن دچار مشکل باشد، باید هزینه قابل‌توجهی را صرف تعمیر خودرو کنید و صدالبته که درنهایت بازهم خودروی شما ارزش چنین هزینه‌ای را نداشته و در طول زمان استفاده، شما را اذیت خواهد کرد.

مشکلات سیستم تعلیق

همچنین سیستم ایربگ زانتیا نیز در هنگام خرید باید مورد بررسی قرار گیرد. این سیستم حتی در نمونه‌های صفرکیلومتر نیز چندان موفق عمل نکرده و گاها حتی کار نمی‌کنند؛ بنابراین دور از انتظار نیست که نمونه‌های کارکرده آن وضعیتی به‌مراتب بدتر داشته باشند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

توجه داشته باشید که زانتیا به‌علت سیستم تعلیق خاصی که دارد توسط هر مکانیکی قابل تعمیر نیست؛ بنابراین شما علاوه‌بر قطعات اصل، باید مکانیک کاربلد و قابل‌اطمینانی نیز سراغ داشته باشید.

همچنین حتما پیش از خرید، خودروی موردنظر خود را به یک مکانیک زبده نشان داده و علاوه‌بر نکات فوق، سیستم ترمز و شتاب آن را نیز مورد بررسی قرار دهید.

جمع‌بندی بررسی راهنمای خرید زانتیا دست دوم

به انتهای مقاله « راهنمای خرید زانتیا دست دوم » رسیدیم؛ در حال حاضر مدل 83 و 84 این خودرو  قیمتی در حدود 141 میلیون تومان آگهی می‌شود که البته این رقم بسته به نوع لاستیک و یا میزان تخفیف بیمه بدنه ممکن است متغیر باشد. در آگهی دیگری نیز مدل 89 این خودرو که تنها 216 هزار کیلومتر کارکرد داشت، از قیمتی در حدود 220 میلیون تومان برخوردار بود.

این برچسب قیمتی تنها می‌تواند برای عاشقان زانتیا توجیه داشته باشد، چراکه با توجه به آنچه تاکنون در مقاله « راهنمای خرید زانتیا دست دوم » توضیح دادیم، علاوه‌بر هزینه خرید، هزینه‌های مربوط به تعمیرات و نگه‌داری این خودرو نیز قابل‌توجه است. در پایان به شما مژده می‌دهیم اگر قصد خرید زانتیا دست دوم را دارید، کارشناسان همراه مکانیک می‌توانند در تمامی مراحل خرید این سدان پرطرفدار، شما را همراهی کرده و به تمامی سوالات شما در این زمینه پاسخ دهند.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
10 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
اصغرم
1403-06-03 03:08

زانتیا پوخ است لطفا نخرید بجای آن 206 آبی اصغر را سوار بشوید
به خدا من خیلی ازش راضیم
آه

محمدامین امیری
1402-11-13 15:40

درود برشما…بامطالعه ازآزمونهاو تجربیات شماکارشناسان وکارگزاران محترم این برنامه علاوه بربروزشدن و بهترشدن معلومات شخصی ام نسبت به خودرو زانتیا ،راهنمایی شما وهمچنین پیشنهاد پشتیبانی همراه مکانیک برای دریافت جوابی از سوال هایی احتمالی ام که ممکنه درحیطه علم وتجربه بسیاری از دیگران حتی مکانیک نباشد،موجب راحتی خیالم نسبت به امورات مربوطه ام درپی گرد خرید ومعامله احتمالی ام گردید که صمیمانه سپاسگزارم.به امیدپیشرفت روزافزون همینطور تولید وازسرگیری زانتیا

محمدرضا
1402-04-06 12:44

سلام
حدود 1 ساله یه زانتیا مدل 85 خریدم
یعنی خداس هیچ خرجی نداره
نمیشه توصیفش کرد سگش ب پژو امسال اونا میارزه
اگ میخایین بخرین شکی توش نداشته باشید
موفق باشید ❤️❤️

محسن
1402-11-20 21:49
پاسخ به  محمدرضا

درود اگه میشه شمارتون رو بزارید یه مشاوره ازتون بگیرم

امیر
1401-08-11 02:03

ممنون از اطلاعاتی ک در اختیار هموطناتون قرار دادید ولی خدایش با این ماشین های ایران خودرو و گرونی ماشین های خارجی دیگه گزینه بهتری برای مردم نمیمونه والا ما هم میدونیم مدل ماشینی که ۸۶ دیگه ارزشی نداره اگه دست مردم باز باش مثل مردم اروپا یا کشورهای عربی بهترین ماشین اول ماشین های آمریکایی بعدم ماشین های المانی

علی
1400-11-26 00:52

اینجوری شما زدین تو سر زانت که انگار پارید حلبی کهنه خیلی استاندارده و محکمه !
امروزه تمامی ماشین های ایران بنجلن
حتی از ضخامت رنگ بدنه خودروهای صفر کم کردن !
پراید پژو کوییک تیبا سمند ال۹۰ وغیره همه اشغال به تمام معنا هستن اینو کسی که همشو تست کرده باشه و داشته باشه میفهمه…
ماشین خارجی از رده خارج هم باشه یه چرخش به لگن های ایرانی صفر کیلومتر هم می ارزه

رضا
1400-08-08 00:06

سلام احوال شما نزدیک‌ب یه هفتست ک خریداری کردم مدل ۸۶ با کار کرد کم
یه سوالی دارم ایا در حنگام پارک در پارکینگ یا خاموشی طولانی ماشین هیدرو پنوماتیک رو در چ حالتی بگذاریم ایا در حالت حد بالا یا پایینی ب ماشین اسیب میرسد ؟

امیر
1399-12-05 20:24

عشق لامصب عشق❤️

شهرام
1402-07-10 21:19
پاسخ به  امیر

سلام من یک ریو داشتم بعد یک زانتیا خریدم خیلی پشیمونم از زانتیا آشقال

Mr Azizi
1402-07-17 18:04
پاسخ به  شهرام

سلام شهرام، حتما ریو تمیز و سالمی داشتی و زانتیای خسته و فرسوده ای خریدی… زانتیا اگر سالم باشه و قطعاتش هم اورجینال خودش باشن فوق العاده هستش. البته زانتیا نگهداری هایی داره که قطعا ریو نداره