راهنمای خرید سراتو دست دوم

فهرست مطالب


بازار پررونق خرید و فروش نمونه‌های دست دوم کیا سراتو ما را بر آن داشته تا در این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک مطلبی با عنوان «راهنمای خرید سراتو دست دوم» را در اختیار شما مخاطبین گرامی قرار دهیم؛ بنابراین اگر شما هم جز کسانی هستید که می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره خرید نمونه کارکرده کیا سراتو به‌دست آورید در ادامه با ما همراه باشید.

امروزه با توجه به روند افزایش قیمت خودروها، بسیاری از افراد توانایی خرید خودرو صفر را ندارند؛ بنابراین به سراغ خرید خودروهای دست دوم می‌روند که ریسک بزرگی است و امکان دارد دردسرها و مشکل‌هایی به دنبال داشته باشد؛ به همین علت باید هنگام خرید خودرو کارکرده به بسیاری از نکات مهم و تاثیرگذار توجه کرد.

سراتو، خودرویی زیبا و درعین حال محکم و امن:

راهنمای خرید سراتو دست دوم
راهنمای خرید سراتو دست دوم

سراتو یکی از سدان‌های پرطرفدار شرکت کیا موتورز کره جنوبی است که تاریخ تولید نسل اول آن به سال 2003 میلادی باز می‌گردد. در برخی از کشورها این خودرو را با نام کیا فورته نیز می‌شناسند. کیا سراتو تاکنون در چهار نسل به بازار جهانی راه یافته که از این میان تنها نسل چهارم این خودرو از عرضه به بازار ایران جا مانده است. در سال 2010 نسل دوم کیا سراتو توسط اطلس خودرو راهی بازار داخلی شد و توانست بازار داخلی را از آن خود کند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

تعویض پلاک خودرو

راهنمای خرید دست دوم

استعلام خلافی خودرو

در سال 1394 شرکت سایپا پس از چند سال تلاش و با همکاری کمپانی کیا توانست خودرو سراتو را با نام سراتوسایپا در ایران مونتاژ و تولید کند. سراتو با داشتن ظاهری زیبا و کیفیتی خوب، تبدیل به یکی از خودروهای پرطرفدار در بازار داخلی شد.

نگاهی به سراتو سایپا

سراتو سایپا
سراتو سایپا

کیا سراتو مونتاژی از لحاظ فنی در دو تیپ 1.6 لیتری و 2 لیتری بر روی خط تولید سایپا قرار دارد. کیا سراتو مونتاژی نسبت به نمونه وارداتی از تفاوت‌های بسیاری برخوردار است که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

مقایسه سراتو سایپا و کیا سراتو

  • ترمز: کیا سراتو وارداتی در هر چهارچرخ خود به ترمزهای دیسکی مجهز شده است در حالی‌که کیا سراتو مونتاژی در چرخ‌های عقب به جای ترمز دیسکی از ترمز عقب کاسه‌ای بهره می‌برد.
  • کیسه هوا: کیا سراتو وارداتی دارای 6 کیسه هوا بوده؛ در حالی‌که سراتو مونتاژی سایپا تنها 2 کیسه هوا دارد و ایربگ‌های جانبی و پرده‌ای در مدل مونتاژی حذف شده است.
  • سیستم‌های مولتی مدیا: کیا سراتو دارای سیستم صوتی JBL به همراه 8 اسپیکر، قابلیت پخش DVD و MP3، iPod، پورت USB است اما سراتو سایپا دارای سیستم صوتی معمولی با قابلیت پخش DVD و MP3 به همراه 6 اسپیکر، پورت USB است.
  • صندلی: کیا سراتو وارداتی دارای صندلی 8 جهته برقی برای راننده که ارتفاع و انحنای کمر را می‌توان تنظیم کرد، صندلی‌های عقب تاشو و صندلی‌های جلو دارای سیستم گرمایشی است؛ اما سراتو سایپا دارای صندلی‌های معمولی با تنظیم دستی بوده و سیستم گرمکن صندلی در این نمونه حذف شده است.
  • تجهیزات ایمنی و حفاظتی: کیا سراتو دارای‌ دوربین مشاهده فضای عقب، سنسور پارک (جلو و عقب)، سیستمESP، سیستم هشدار میزان مصرف سوخت و… بوده؛ اما سراتو سایپا فقط دارای سیستم هشدار مصرف سوخت است.

بسیاری از موارد دیگر وجود دارد که نشان می‌دهد شرکت سایپا هنگام مونتاژ بسیاری از امکانات کیا سراتو را حذف کرده است. شاید تنها مزیت سراتو سایپا نسبت به کیا سراتو بزرگ بودن فضای کابین و خواباندن صندلی عقب برای بزرگ شدن فضای صندوق عقب است.

خب تا اینجا در مورد سراتو صحبت کردیم و مزایا و معایب انواع آن را برای شما بیان کردیم. حال می‌خواهیم اطلاعاتی در مورد سراتو دست دوم و راهنمای خرید آن را با شما به اشتراک بگذاریم.

هنگام خرید سراتو دست دوم به چه نکاتی توجه کنیم؟

سراتو سایپا
سراتو سایپا

قبل از آن‌که اقدام به خرید سراتو کنید، به بودجه و نیاز خود توجه کنید، چون خودرویی که انتخاب می‌کنید باید متناسب با بودجه و نیاز شما باشد. اگر چندین نوع خودرو متناسب با نیاز شما وجود دارد، آپشن‌ها و ویژگی‌هایی که در یک خودرو برایتان مهم است را در ذهن خود اولویت‌بندی کنید و چند مدل متناسب با بودجه و توان خود انتخاب کنید.

از میان تمامی خودروهای موجود در بازار کشور اگر می‌خواهید به سراغ کیا سراتو بروید بهتر است پیش از اقدام به خرید با توجه به میزان بودجه و سطح انتظارات شما از امکانات خودرو تعیین کنید که کیا سراتو مونتاژی را می‌خواهید یا سراتو وارداتی؟

در ادامه سعی کرده‌ایم با اشاره به برخی از نکات مهم و اساسی، شما مخاطبین گرامی را در خرید کیا سراتو دست دوم راهنمایی کنیم:

سراتو 2000
سراتو 2000
  • کارکرد خودرو: یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در قیمت خودرو، میزان کارکرد آن است. توجه کنید که استاندارد کارکرد خودرو در یک سال بین 15 تا 20 هزار کیلومتر است، پس اگر بیشتر از این مقدار کار کرده باشد بدانید که این خودرو بیش‌ از حد استفاده شده است. فقط به حرف فروشنده اتکا نکنید، زیرا امروزه بسیاری از فروشندگان کارکرد خودرو را کاهش می‌دهند؛ پس قبل از خرید سراتو دست دوم حتما به یک کارشناس ماهر و مورد اطمینان مراجعه کنید، زیرا کارشناس‌ها با بررسی بدنه خودرو، ویژگی‌های فنی و سوابق نمایندگی و گارانتی، می‌توانند میزان واقعی کارکرد خودرو را حدس بزنند. هرچه میزان کارکرد خودرو بیشتر از میزان استاندارد باشد، افت قیمت بیشتری خواهد داشت.
  • مدل خودرو: مدل خودرو هم روی قیمت تاثیرگذار است. پس یادتان نرود به این مورد توجه کنید و در مورد آن تحقیق کنید.
  • بررسی بدنه خودرو: از هر زاویه‌ای بدنه خودرو را بررسی کنید که اگر دچار پوسیدگی، ضرب‌دیدگی، رنگ شدگی و… است متوجه آن شوید و علت آن را از فروشنده بپرسید. قسمت‌هایی از بدنه که دارای موج رنگ است، نشان دهنده تصادف است. توجه کنید که بررسی بدنه باید زیر نور آفتاب صورت گیرد و خودرو نباید خیس باشد، چون در این زمان، برخی از مشکلات خودرو قابل مشاهده نیست.
  • بیمه ماشین: حتما به مهلت بیمه ماشین توجه کنید، ماشین‌هایی که بیمه آنها تموم شده یا رو به اتمام است با قیمت پایین‌تری به فروش می‌رسند.
  • رنگ‌شدگی خودرو: اگر خودرو دارای رنگ‌شدگی باشد فروشنده باید حتما آن را به شما اطلاع دهد. رنگ‌شدگی قسمت‌های مختلف خودرو باهم فرق می‌کند. مثلا رنگ‌شدگی قسمت جلو ماشین و به‌خصوص داخل موتور، نشان‌دهنده‌ی شدت زیاد آسیب‌دیدگی بوده و خودرو از جلو تصادف شدید داشته است. تا حد ممکن از خرید چنین خودروهایی خودداری کنید.
  • لاستیک خودرو: حتما آج و لاستیک خودرو را برررسی کنید. اگر آج لاستیک کمتر از 1.6 میلی‌متر باشد، دیگر آن لاستیک قابل استفاده نیست.
  • ترمز: هنگام خرید خودرو دست دوم حتما به سیستم ترمز دقت کنید، سیستم ترمز هر خودرویی نقشی اساسی در ایمنی خودرو و زندگی شما دارد. در هنگام توقف چند بار پدال ترمز را فشار دهید تا از سالم بودن مطمئن شوید. توجه کنید ترمز کردن در سرعت بالا نباید جهت ماشین را تغییر دهد. لرزش ماشین هنگام ترمز کردن مربوط به دیسک ترمز چرخ جلو است.

  • داشبورد ماشین: به داشبورد ماشین نیز توجه کنید. در هنگام رانندگی هیچ‌گونه صدای اضافی نباید از داشبورد به گوش برسد.
  • کیسه‌ هوا: کیسه هوا را چک کنید که درست در جای خود قرار گرفته باشد و فرورفتگی یا برآمدگی در آن دیده نشود.
  • سقف خودرو: فرورفتگی، سوختگی، تغییر رنگ، سوراخ و پارگی روکش سقف خودرو و…  نشانه‌ خوبی نیست.
  • درب خودرو: توجه کنید که درب خودرو به آرامی و روان باز و بسته شود و در هنگام و بازوبسته شدن صدای غیرعادی ندهد. زبانه و قفل در سالم باشد و شیشه‌های آن به راحتی بالا پایین بشوند. توجه کنید که بین درب خودرو و بدنه درز و فاصله غیر عادی وجود نداشته باشد. شیشه را در وسط نگه دارید و به آن دست بزنید و مطمئن شوید که محکم است و لرزش ندارد.
  • سیستم تهویه : یادتان نرود سیستم تهویه را بررسی کنید. توجه کنید دکمه‌ تهویه شکسته و خراب نباشد و عملکرد مناسب داشته باشد. اگر خودرو سیستم تهویه مطبوع دارد، آن را روی دماهای مختلف امتحان کنید. در سیستم تهویه عادی کافی است فن را روشن کنید و روی درجات مختلف تنظیم و بررسی کنید.
  • کف خودرو: کف خود را با دقت بررسی کنید و درصورت مشاهده هرگونه سوراخ‌شدگی و پوسیدگی در کف خودرو، علت آن را از فروشنده جویا شوید. این موارد را در صندوق عقب نیز بررسی کنید.
  • چراغ خودرو: چراغ‌های داخل، چراغ‌های عقب و جلو خودرو دست دوم را تا حد امکان در تاریکی امتحان کنید؛ زیرا در تاریکی میزان تابش، پخش نور و سالم بودن آن مشخص می‌شود.
طراحی کیا سراتو
طراحی کیا سراتو
  • موتور خودرو: یکی از اصلی‌ترین، مهم‌ترین و تاثیرگذارترین موارد برای خرید سراتو دست دوم بررسی موتور آن است. هنگام بررسی موتور خودرو تمام لوله‌های رابط، تسمه‌ها، رادیاتور و مخزن رادیاتور و دسته موتور را به خوبی و با دقت زیاد نگاه کنید که دارای ضرب‌دیدگی، اتصالات نامناسب و پوسیدگی بیش ازحد نباشد. اگر قسمت موتور خیلی کثیف بود، آن را به کارواش برده و سپس آن را بررسی کنید. توجه کنید هنگامی که خودرو را روشن می‌کنید، موتور آن صدای غیرعادی ندهد. دور موتور را بالا ببرید، در دور بالا، موتور نباید صدا بدهد و بیش از حد داغ شود یا دود سیاه و آبی از اگزوز خارج شود.
  • فرمان خودرو: در هنگام تست خودرو، با سرعت بالا فرمان را رها کنید و مطمئن شوید که فرمان لرزش ندارد و به سمت چپ و راست کشیده نمی‌شود. بعضی اوقات مشکلات مربوط به فرمان، مربوط به فشار باد لاستیک‌ها است. حتی گاهی بالانس نبودن لاستیک‌ها باعث لرزش فرمان می‌شود. پس به این نکته توجه کنید.
  • بررسی مدارک خودرو و مدارک فروشنده: مدارک ماشین مانند کارت خودرو، کارت بیمه و… را بررسی کرده و از صحت اطلاعات آن اطمینان حاصل کنید. اطلاعات فروشنده را با اطلاعات درج شده در کارت خودرو تطبیق دهید.
  • روغن‌سوزی خودرو: برای بررسی روغن‌سوزی خودرو، هنگام روشن کردن خودرو دقت کنید که دود غلیظ از آن خارج نشود یا زمانی که ماشین را پارک می‌‌کنید، بعد از مدتی زیر خودرو را چک کنید که نشتی روغن یا آب نداشته باشد.
  • بررسی ستون و سقف خودرو: به ستون‌ها، سقف و شاسی ماشین توجه کنید. اگر سقف ماشین رنگ‌خوردگی داشته باشد نشان‌دهنده یک تصادف سنگین و بزرگ است و این باعث افت قیمت خودرو می‌شود.
  • بررسی گیربکس: گیربکس نیز از اجزای مهم است که کلاچ و دنده‌ها نیز به آن ربط دارند. کلاچ باید نرم باشد، اگر در سرعت بالا دنده‌ها به سختی جا می‌روند، صفحه کلاچ مشکل دارد. هنگام رانندگی با سرعت بالا دنده معکوس را امتحان کنید، اگر صدای غیرعادی مثل خرخر شنیدید، بدانید که گیربکس آن مشکل دارد.
  • اطمینان از راحتی خودرو: بعد از بررسی نکات بالا، به راننده بگویید که می‌خواهید برای تست خودرو یک دور با آن بزنید. هنگام نشستن روی صندلی خودرو، توجه کنید که راحت هستید یا نه؟ ارتفاع آن مناسب قد شما است یا نه؟ صندلی دارای فرورفتگی یا برآمدگی است یا نه؟ در سرعت‌های بالا و پایین رانندگی کنید. برف پاک‌کن ماشین، ترمز، کلاچ، دنده و… را دوباره چک کنید. آنگاه ببینید که از سوار شدن و رانندگی با آن لذت می‌برید؟

مطالب ارائه شده شرح مختصر آگاهی‌ها و نکات لازم برای افرادی است که در خرید خودرو دست دوم تخصص ندارند و همیشه هنگام خرید خودرو دست دوم نگران هستند. با خواندن مطالب ارائه شده با خیالی آسوده‌تر می‌توانید یک سراتو دست دوم تمیز و زیبا بخرید.

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید

کیا سراتو بخریم یا کیا اپتیما

معایب سراتو سایپا ، سایپا و معایب همیشگی

سراتو از پرطرفدارترین‌ خودروها

چرا از سایپا سراتو نخریم؟

مقایسه مزدا 3 جدید و سراتو سایپا

مقایسه رنو سیمبل و کیا سراتو

با نسل‌های مختلف کیا سراتو آشنا شویم

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها