برگ سبز خودرو «سند مالکیت» محسوب میشود. بر اساس آخرین اخبار بهدست آمده، دادستان کل کشور، محمدجعفر منتظری، در نامه اخیر خود به دادستانهای عمومی و انقلاب کل کشور، بر این موضوع تاکید کرد که دیگر نیازی به تنظیم سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی نیست.
بر اساس ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، رانندگان میبایست بههنگام نقل و انتقال خودرو، پس از انجام تعویض پلاک برای دریافت سند رسمی خودرو به دفاتر اسناد رسمی مراجعه میکردند. این قانون که در دی ماه 1389 بهتصویب رسید، منجر به ایجاد اختلافاتی میان نیروی انتظامی و کانون سردفتران شده بود.
کشمکشهای برگ سبز خودرو و سند مالکیت بر سر چه بود؟
پیش از این نیروی انتظامی معتقد بود که کلیه مراحل مربوط به اسناد مالکیت و تعویض پلاک خودرو برعهده این ارگان است و رانندگان و صاحبان خودرو نیازی به مراجعه به دفترخانهها برای ثبت سند ندارند اما کانون سردفتران و دفاتر اسناد رسمی کشور برگ سبز را فاقد اعتبار رسمی میدانستند و بر این عقیده بودند که رانندگان موظف هستند مراحل ثبت سند خودرو را بهطور کامل و با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی انجام دهند، در غیر اینصورت مالکیتی روی خودرو نخواهند داشت.
در این میان، دیوان عدالت اداری مراجعه به دفاتر اسناد رسمی پس از صدور برگ سبز از سوی نیروی انتظامی را اختیاری اعلام کرده بود.
همین موضوع باعث شد، اینگونه تصور شود که خریداران پس از خرید خودرو، تا زمانیکه مراحل تنظیم سند مالکیت را انجام ندهند، مالک آن خودرو نیستند. بنابراین، به افراد پیشنهاد میشد، پس از انجام فرایند نقل و انتقال خودرو هرچه سریعتر برای صدور سند رسمی خودرو اقدام کنند.
اکنون با دخالت مقامات قضایی در این موضوع، ماجرا خاتمه پیدا کرده و از این پس برگ سبز سند مالکیت خودرو تلقی میشود، مگر اینکه خریدار و فروشنده خود خواهان ثبت سند در این دفاتر باشند.
[hm_buy_form_inline]