تفسیرهای متفاوت از بیمهنامه و بندهای و تبصرههای پیچیده، یکی از چالشهای همیشگی مشتریان و شرکتهای بیمه است و گاهی اوقات کار آنقدر بالا میگیرد که به دعاوی حقوقی و دادگاه ختم میشود. پوشش شکست شیشه در بیمه بدنه یکی از پوششهای مفید این بیمه است که ممکن است بیشتر از بسیاری از پوششهای دیگر به کارتان بیاید؛ اما اگر خدایناکرده روزی به این پوشش نیاز پیدا کنید و بدون اطلاع از شرایط دقیق آن بخواهید طلب خسارت کنید، ممکن است با چالشهای بالا روبرو شوید.
در این مقاله قصد داریم شما را با تعریف دقیق پوشش شکست شیشه در بیمه بدنه و ریز شرایط آن آشنا کنیم و با خواندن آن از میزان فرانشیز شکست شیشه، نحوه دریافت خسارت مربوط به این پوشش و چگونگی افزایش شرایط تحت پوشش آن اطلاع پیدا میکنید.
پوشش شکست شیشه در بیمه بدنه چیست و چه شرایطی دارد؟
پوشش شکست شیشه در بیمه بدنه هم در پوششهای اصلی و هم اختیاری این بیمه بدنه حضور دارد. ازآنجاییکه خرید بیمه بدنه به دلیل افزایش قیمت خودرو و قطعات آن و همچنین آمار روزافزون سرقت خودرو به یک ضرورت تبدیل شده، این پوشش میتواند جلوی یکی از خسارتهای رایج خودرو در اثر سرقت را بگیرد و تأثیر زیادی در جبران ضرر و زیان ناشی از آن داشته باشد.
شکست شیشه در بیمه بدنه خسارتهای وارده به شیشههای جلو، عقب، دربها و سانروف را تحت شرایط خاصی پرداخت میکند که در بخش بعدی، این شرایط را دقیق توضیح میدهیم.
شرایط تحت پوشش شکست شیشه چیست؟
همانطور که در بخش قبلی گفتیم، این پوشش هم در دسته پوششهای اصلی و هم فرعی قرار میگیرد. درصورتیکه شیشههای خودرو در اثر برخورد سنگ و اجسام خارجی، سرقت و کلیه خطرات و حوادث تعریف شده در پوششهای اصلی بشکنند، شکست شیشه در دسته پوششهای اصلی قرار میگیرد و کلیه شرکتهای بیمه موظفاند بر اساس ضوابط و شرایط مندرج در بیمهنامه، خسارت آن را بپردازند.
درصورتیکه شیشههای خودرو به دلایل دیگری مثل تغییرات دما یا فشار هوا بشکنند، پوشش شکست شیشه در بیمه بدنه در دسته پوششهای فرعی قرار میگیرد و برای اضافه کردن آن به بیمهنامه، باید معادل 5 درصد حق بیمه پایه را بپردازید. در این شرایط، به این پوشش «شکست شیشه به تنهایی» میگویند.
در چه شرایطی خسارت شکست شیشه در بیمه بدنه پرداخت نمیشود؟
در صورت وقوع شرایط زیر، نباید توقع پرداخت خسارت شکست شیشه را داشته باشید و هیچ شرکت بیمهای شرایط زیر را برای پرداخت خسارت این پوشش قبول نمیکند:
- خسارات ناشی از بلایای طبیعی مثل سیل، زلزله و طوفان
- خسارات عمدی ناشی از اقدامات بیمهگزار و سایر ذینفعان
- جنگ، شورش، اغتشاش و اعتصاب
- استفاده غیرمجاز از خودرو
فرانشیز شکست شیشه؛ چقدر از خسارت را باید شما پرداخت کنید؟
فرانشیز شکست شیشه بخشی از خسارت ناشی از این حادثه است که باید خودتان پرداخت کنید و شرکتهای بیمه آن را پرداخت نمیکنند؛ مگر این که پوشش حذف فرانشیز را بخرید. البته خرید این پوشش قیمت بیمهنامه را 5 تا 7 درصد افزایش میدهد. فرانشیز شکست شیشه در اکثریت قریب به اتفاق شرکتهای بیمه، 20 درصد است.
بهترین شرکتها برای خرید پوشش شکست شیشه در بیمه بدنه
از نظر مشتریان، شرکتهای بیمه تعاون، تجارت نو، رازی، دی، پارسیان، سامان، ایران، سرمد، کوثر و پاسارگاد از شرکتهای برتر در زمینه ارائه خدمات بیمه بدنه محسوب میشوند و با خیال راحت میتوانید پوشش شکست شیشه در بیمه بدنه را از آنها خریداری کنید. برخی از آنها مثل بیمه ایران تعاریف دقیقتری در مورد شرایط تحت پوشش شکست شیشه دارند و اگر دنبال شفافیت در قرارداد بیمه خود هستید، بهتر است این شرکتها را انتخاب کنید.
چگونه خسارت شکست شیشه در بیمه بدنه را بگیرید؟
نحوه دریافت خسارت شکست شیشه در بیمه بدنه مشابه دریافت خسارات دیگر در این بیمهنامه است و شامل مراحل زیر میشود:
- مراجعه به مراکز پرداخت خسارت بیمه بدنه که آدرس آنها را میتوانید در سایت شرکت طرف قرارداد خود پیدا کنید.
- ارائه بیمهنامه بدنه، مدارک شناسایی مالک و مدارک خودرو برای دریافت خسارت
- درصورتیکه خسارت شکست شیشه ناشی از تصادف باشد، باید کروکی ترسیم شده توسط افسر راهنماییورانندگی را هم تحویل بدهید.
- بازدید خودرو توسط کارشناس بیمه و تعیین میزان خسارت
- تعمیر خودرو
- بازدید مجدد کارشناس بیمه و صدور چک برای دریافت خسارت
تبصره 1: برای دریافت خسارت شکست شیشه، باید تا حداکثر 5 روز بعد از وقوع حادثه اقدام کنید.
تبصره 2: امکان دریافت خسارت بدون بازدید کارشناس بیمه هم وجود دارد. در صورت انتخاب روش بازدید بدنه توسط مشتری، باید تمامی اصول عکاسی از خودرو مثل ترتیب زوایا، رعایت فاصله 2 متری، عکس برداری در فضای باز و … را رعایت کنید.
پوشش شکست شیشه در بیمه بدنه؛ مبهم ولی ضروری
در این مقاله شما را با تعریف دقیق پوشش شکست شیشه در بیمه بدنه، شرایط آن و همچنین تعاریفی مثل پوشش شکست شیشه به تنهایی آشنا کردیم. آشنایی با این مفاهیم به رفع ابهام از این پوشش ضروری و کارآمد کمک میکند و باعث میشود که با اطلاع از حقوق خود، نسبت به دریافت خسارت از شرکتهای بیمه اقدام کنید و به دلیل نداشتن آگاهی از تعاریف حقوقی، متضرر نشوید.