چشم انداز آینده‌ی کیسه هوا

فهرست مطالب

تلاش‌های بسیاری جهت ارتقای کیفیت کیسه‌های هوا در حال انجام است. امروزه این تحقیقات از طریق شبیه‌ساز تصادفات در خودرو‌های مختلف سعی در بهبود عملکرد و کاهش آسیب‌های ناشی از کیسه هوا را دارد.

کیسه هوا
کیسه هوا

متاسفانه تا مدت‌­ها بیشتر این تحقیقات صرفاً بر ارتقای ایمنی و جلوگیری از آسیب دیدن سرنشینان در هنگام تصادف از پشت­‌سر یا روبه­‌روی خودرو متمرکز بوده است. درحالی که آمارها نشان می‌­دهد بیش از 30 درصد تصادفات منجر به مرگ یا نقص عضو و بیش از 40 درصد کل تصادفات ناشی از برخوردهای رخ داده در جناحین خودروها است. از این رو امروزه خودروسازان جهت کاهش آمار تصادفات منجر به جرح یا فوت، بر تقویت و ایمن‌سازی سقف، کف، درب‌­ها و پنجره­‌ها تاکید دارند.

با یک کلیک استعلام خلافی خودرو را بدون دغدغه از اینجا بگیرید

معجزه‌ای به‌نام کیسه هوا

خوشبختانه با تولید کیسه‌­های هوای تعبیه شده در قسمت درب‌­ها ایمنی سرنشیان افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد. محققان بر این باورند که طراحی کیسه­‌های هوای جناحین بسیار سخت­تر از طراحی کیسه­‌های هوای قسمت جلوی راننده و سرنشین است به این دلیل که در سوانح رانندگی از روبرو، مقدار زیادی از نیروی وارد شده توسط موتور، سپر و کاپوت قبل از رسیدن به سرنشین کاسته می‌­شود.

از طرفی کیسه‌های هوا نیز برای باز شدن به مدت زمانی در حدود40 تا 50 میلی ثانیه احتیاج خواهند داشت. این درحالی است که تنها محافظ سرنشین در تصادفات ازجناحین درب خودرو می باشد، که از ورقه‌ی نسبتاً نازک فلزی تشکیل شده. لذا جهت جلوگیری از وارد شدن ضربه‌­های شدید به سرنشینان و کارآمدی این کیسه­‌های هوا، حتما باید فرآیند انبساط در مدت زمانی بسیار کوتاه، ( درحدود 5 یا 6 میلی ثانیه ) به وقوع بپیوندد.

کیسه‌های هوا آئودی
شکل کیسه‌های هوا آئودی

ولوو دست‌به‌کار می‌شود

مهندسان شرکت خودروسازی “ولوو” تحقیقات خود را بر روی نسل جدیدی از کیسه­‌های هوا متمرکز کرده‌­اند که مستقل از محل نشستن مسافر بوده و جهت وقوع سانحه (جناحین، روبرو یا پشت­سر) بتواند حداکثر ایمنی ممکن را برای سرنشینان فراهم آورد. فرآیند کار کیسه­‌های هوای نسل جدید به‌گونه‌ایست که پردازنده‌­ی مرکزی این سیستم‌ها با تعبیه شدن حسگرهایی(سنسور) در زیر صندلی­‌های جلو از موقعیت دقیق راننده و سرنشینان در داخل خودرو مطلع می‌­شود، همچنین این حسگرها(سنسور) کمک می‌­کنند که تنها کیسه­‌های هوای آن بخش از خودرو فعال شوند که در آن ناحیه برخورد صورت گرفته است.

کیسه هوا
کیسه هوا

لذا در هنگام تصادف تمامی کیسه‌­های هوا فارغ از بحث لزوم و عدم لزوم فعال نخواهند شد. استفاده از این سنسورها همچنین باعث می‌­شود در مواردی که ضربات به جناحین شدید نیست (در تصادفات با عابرین یا دوچرخه سواران) کیسه‌­ی هوا فعال نشوند.

حداقل سرعت پیش‌بینی شده برای فعال­سازی کیسه­‌های هوای درب­‌ها در نسل جدید معادل 19 کیلومتر بر ساعت است .شرکت BMW نیز با قرار دادن کیسه­‌های هوای بزرگتر درون درب‌ها سعی درافزایش ایمنی سرنشینان را دارد.

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید
عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها