بررسی مشخصات فونیکس FX از نظر فنی، ظاهری و ارزش خرید

فهرست مطالب


فونیکس FX یکی از جدیدترین کراس‌اوورهای چینی بازار کشور ما است و در همین مدت کوتاه حضور در بازار، با استقبال مناسبی از سوی خریداران روبه‌رو شده است. با توجه به این‌که قیمت فونیکس FX در محدوده‌ای رقابتی و نزدیک به تعداد زیادی از دیگر کراس‌اوورهای چینی تعیین شده است؛ آگاهی دقیق از مشخصات فونیکس FX می‌تواند دید بازتری به خریداران احتمالی بدهد.

از این رو، در ادامه به سراغ بررسی فونیکس FX رفته‌ایم و این خودرو را از جنبه‌های مختلف زیر ذره‌بین قرار داده‌ایم. اگر شما هم قصد خرید یک کراس‌اوور مدرن، مجهز و البته اسپرت را دارید؛ در ادامه همراه ما باشید.

 

معرفی فونیکس FX

اواخر سال 2021 و در نمایشگاه خودرو گوانژو چین بود که شرکت چری از زیر مجموعه جدید خود با نام اومودا (omoda) و نخستین محصول این زیر مجموعه یعنی اومودا 5 رونمایی کرد. اومودا 5 که با نام اومودا C5 هم شناخته می‌شود از اوایل سال 2022 روی خط تولید آمد و به بازارهای هدف چری راه پیدا کرد.

چری اومودا 5 از اواخر سال 1401 به بازار ایران آمد و مونتاژ آن تحت زیرمجموعه فونیکس و نام فونیکس FX در شرکت مدیران خودرو شروع شد. فونیکس FX در ابتدا با دو تیپ اکسلنت و پرمیوم توسط مدیران خودرو عرضه شد. دو تیپ مذکور از نظر ظاهر و آپشن یکسان بودند اما مشخصات فنی متفاوتی داشتند.

 

معرفی فونیکس FX

 

البته فونیکس FX اکسلنت دوام چندانی روی خط مونتاژ مدیران خودرو نداشت و پرونده آن بعد از تولید حدود 700 دستگاه بسته شد. در حال حاضر تنها فونیکس FX پرمیوم در مدیران خودرو تولید می‌شود اما از آن‌جایی که تیپ اکسلنت هم در بازار حضور دارد؛ در ادامه به بررسی مشخصات فنی فونیکس FX اکسلنت هم خواهیم پرداخت.

 

مشخصات فونیکس FX از نظر ظاهری

در نمای جلو فونیکس FX شاهد چراغ‌های دوقسمتی هستیم که در ترکیب با جلوپنجره بزرگ و بدون فریم، جلوه‌ای مرموز و خشن به این نما بخشیده است.

در نمای جانبی فونیکس FX رنگ مشکی ستون‌ها، حالتی شناور به سقف داده که با اکثر خودروهای این سگمنت متفاوت است. ضمن این‌که طراحان چری با استفاده از رنگ قرمز در حاشیه رینگ‌ها، زیر درب‌ها و آینه‌های جانبی، سعی در القای هرچه بیش‌تر حس اسپرت داشته‌اند. 

در نهایت به نمای عقب می‌رسیم که به لطف چراغ‌های به‌هم پیوسته، شیب زیاد شیشه عقب و بال دوتیکه با ترکیب رنگ قرمز و مشکی، حس یک خودرو اسپرت تند و تیز را به بیننده القا می‌کند.

 

طراحی فونیکس FX

 

طراحی کابین فونیکس FX هم به لطف حالت یکپارچه مانیتور سیستم مالتی مدیا با صفحه نشان دهنده‌ها، دریچه‌های تهویه باریک و مخفی، لیور دنده الکترونیکی و استفاده حداقلی از دکمه‌های فیزیکی، همان چیزی است که از یک خودرو به‌روز انتظار داریم. ضمن این‌که شیب خاص کنسول میانی کمی متفاوت از دیگر خودروها است و برای قشر جوان جذاب به نظر می‌رسد.

در مجموع مشخصات فونیکس FX از نظر ظاهری جذاب و به‌روز است. تنها نقاط ضعف ظاهری این خودرو را هم می‌توانیم ابعاد کوچک رینگ‌ها نسبت به بدنه و خروجی‌های غیرواقعی اگزوز با طراحی نه‌چندان پخته بدانیم.

 

مشخصات فونیکس FX از نظر فنی

مشخصات فونیکس FX در تیپ اکسلنت، شامل یک پیشرانه 1.5 لیتری توربو در کنار گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) است. این پیشرانه حداکثر قدرت 156 اسب بخار و حداکثر گشتاور 230 نیوتن متر را تولید می‌کند و ضمن مصرف سوخت ترکیبی 7.1 لیتر در صد کیلومتر، شتاب صفرتاصد 9.9 ثانیه را به این نسخه از فونیکس FX می‌بخشد.

اما مشخصات فونیکس FX پرمیوم کاملاً متفاوت است و این تیپ از یک پیشرانه 1.6 لیتری توربو در کنار گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT) بهره می‌برد. این پیشرانه حداکثر قدرت 197 اسب بخار و حداکثر گشتاور 297 نیوتن متر را تولید می‌کند و ضمن مصرف سوخت ترکیبی 7 لیتر در صد کیلومتر، شتاب صفرتاصد 8 ثانیه را به این تیپ پرطرفدار فونیکس FX می‌بخشد.

 

مشخصات فونیکس FX پرمیوم

 

تفاوت فونیکس FX اکسلنت و پرمیوم علاوه بر موتور و گیربکس، در ساختار سیستم تعلیق عقب نیز هست. چراکه نسخه اکسلنت از سیستم تعلیق عقب یکپارچه با ساختار میله پیچشی (Torsion Beam) بهره می‌برد. در حالی که تعلیق عقب فونیکس FX پرمیوم از نوع مستقل چند اتصالی (Multi Link) است. این نکته باعث می‌شود تا تیپ پرمیوم هم از نظر هندلینگ و هم نرمی سواری برتر از تیپ اکسلنت ظاهر شود.

فونیکس FX در تیپ اکسلنت هم توانایی‌های فنی معقولی دارد اما نسخه پرمیوم از نظر فنی بسیار خوب ظاهر می‌شود و باید آن را یکی از پرشتاب‌ترین کراس‌اوورهای چینی مونتاژی محسوب کنیم. ناگفته نماند که هر دو تیپ فونیکس FX از نوع دیفرانسیل جلو هستند و این خودرو در هیچ بازاری تیپ چهار چرخ متحرک ندارد.

برای آشنایی کامل‌تر با مشخصات فونیکس FX و مقایسه دو نسخه آن باهم می‌توانید جدول زیر را ببینید:

مدل خودرو

فونیکس FX اکسلنت

فونیکس FX پرمیوم

پیشرانه

چهار سیلندر توربوشارژر با آرایش خطی سیلندرها و سیستم تزریق چند نقطه‌ای سوخت (MPI)

چهار سیلندر توربوشارژر با آرایش خطی سیلندرها و سیستم تزریق مستقیم سوخت (GDI)

حجم موتور (cc)

1498

1598

حداکثر قدرت

156 اسب بخار در 5500 دور

197 اسب بخار در 5500 دور

حداکثر گشتاور

230 نیوتن متر در 1750 – 4000 دور

290 نیوتن متر در 1750 – 4000 دور

گیربکس

اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) با قابلیت تیپ ترونیک 9 سرعته مجازی

7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT) با قابلیت تیپ ترونیک

مصرف سوخت (ترکیبی)

7.1 لیتر در صد کیلومتر

7 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (S)

9.9

8

حداکثر سرعت (Km/h)

191

206

 

مشخصات فونیکس FX از نظر آپشن

فونیکس FX به لطف سیستم‌های کامل کمکی رانندگی (ADAS) که رانندگی خودکار سطح 2.5 را به آن می‌بخشد، یکی از پرآپشن‌ترین خودروهای بازار کشور ما محسوب می‌شود و از این نظر جذابیت بالایی برای خریداران دارد.

 

آپشن های فونیکس FX

 

لیست آپشن‌های فونیکس FX بسیار بلند بالا است. به همین دلیل، این لیست در قالب جدول آورده‌ایم. فقط بدانید که تیپ‌های اکسلنت و پرمیوم از نظر آپشن تقریباً یکسان هستند و تنها تفاوت آن‌ها به آپشن جزئی حالت‌های رانندگی (درایو مد) برمی‌گردد. درایو مد فونیکس FX اکسلنت از نوع دو حالته (ECO – SPORT) است اما تیپ پرمیوم علاوه بر این دو حالت، حالت رانندگی NORMAL را هم ارائه می‌دهد.

تجهیزات

فونیکس FX

چراغ

چراغ‌های جلو و عقب LED، دی‌لایت، سنسور نور، مه‌شکن عقب، نور بالا اتوماتیک، تنظیم ارتفاع اتوماتیک چراغ‌های جلو

سیستم‌های مالتی مدیا

USB، بلوتوث، اپل کارپلی، اندروید اتو، مانیتور 10.25 اینچی لمسی، 8 بلندگو با برند سونی

رینگ ها

18 اینچی آلومینیومی

شیشه و آینه

شیشه‌های برقی، پاور ویندوز، سیستم تشخیص مانع شیشه‌های جانبی و سانروف، آینه‌های جانبی تاشوبرقی با گرم‌کن، آینه میانی الکتروکرومیک

تهویه مطبوع

اتوماتیک دوکاناله با قابلیت تصفیه هوای PM 2.5، دریچه برای سرنشینان عقب

صندلی

روکش چرمی، صندلی راننده برقی 6 حالته، صندلی سرنشین جلو برقی 4 حالته، گرم‌کن و سردکن صندلی‌های جلو

ایمنی

ترمز کمکی (EBA)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)، ترمز اضطراری اتوماتیک (AEB)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل سرعت در شیب (HDC)، هشداردهنده نقاط کور (BSD)، هشداردهنده موانع متحرک عقب در هنگام خروج از پارک (RCTA)، هشداردهنده خروج از لاین (LDW)، هشداردهنده تغییر لاین (LCA)، هشداردهنده خطر برخورد از جلو (FCW)، سیستم هوشمند جلوگیری از برخورد، رادار حرکت بین خطوط اضطراری (ELK)، رادار کمکی حرکت در ترافیک (TJA)، 6 ایربگ در 10 نقطه

سایر امکانات

کی‌لس استارتر، کروز کنترل تطبیقی، سانروف، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین 360 درجه، پشتیبانی از فرامین صوتی (Voice Command)، درب صندوق بار برقی، نورپردازی داخلی 64 رنگ، شارژر وایرلس تلفن همراه، کول باکس، سنسور باران، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS)، درایو مد (دو حالته برای تیپ اکسلنت و سه حالته برای تیپ پرمیوم)، ترمز پارک برقی با اتوهلد، فرمان سه حالته

 

جمع بندی و بررسی ارزش خرید فونیکس FX

در پایان بررسی مشخصات فونیکس FX  باید این خودرو را با توجه ظاهر جوان‌پسند، توانایی‌های فنی مناسب، آپشن‌های کامل و قیمت رقابتی، کراس‌اووری با ارزش خرید بالا بدانیم که این ارزش خرید در نسخه پرمیوم به مراتب بالاتر از نسخه اکسلنت است. 

از این رو اگر جوان هستید و یک کراس‌اوور به‌روز و توانمند می‌خواهید که علاوه بر استفاده‌های روزمره، به حس هیجان طلبی شما نیز تا حدود زیادی پاسخ بدهد؛ می‌توانیم خرید فونیکس FX را به شما توصیه کنیم.

اما اگر سبک رانندگی آرامی دارید و بیش‌تر استفاده‌های خانوادگی مدنظرتان است؛ شاید فونیکس FX با توجه به نکاتی مثل فضای دلگیر ردیف عقب، صندوق بار کوچک و سواری نسبتاً خشک، چندان مناسب شما نباشد. برای اطلاع از قیمت FX  و خرید و فروش اقساطی فونیکس کلیک کنید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها