سریع‌ترین کراس‌اوورهای بازار ایران

فهرست مطالب


به جرات می‌توان گفت که از ابتدای قرن بیست و یکم شاسی‌بلندهای اسپرت ترکیبی و برادران کوچکتر آن‌ها یعنی کراس‌اوورها، به قدرت مطلقه خودروسازی در سراسر دنیا تبدیل شده‌اند و این روند تا به امروز ادامه یافته است. در این بین کراس‌اوورها به دلیل قابل استفاده بودن در شهرهای بزرگ، به شدت مورد علاقه مخاطبین واقع شده‌اند. امکانات رفاهی متعدد، چهره جذاب و ابعاد نه چندان بزرگ از جمله دلایل محبوبیت کراس‌اوورها در سال‌های اخیر هستند.

در این نوشتار به بررسی سریع‌ترین کراس‌اوورهای بازار ایران خواهیم پرداخت. با توجه به ذات شهری خودروهای کراس‌اوور، اکثر این خودروها با پیشرانه‌های کوچک و تنفس طبیعی به بازار عرضه می‌شوند. با این حال خودروهایی در بخش کراس‌اوور وجود دارند که شتابی در حد یک سدان نیمه لوکس ارائه می‌دهند. اگر به دنبال شناخت این کراس‌اوورهای سریع هستید، در ادامه متن با ما همراه باشید.

بورگوارد BX7

سرمایه‌گذاری شرکت‌های چینی در برندهای ورشکسته اروپایی و احیای مجدد آن‌ها، یکی از رویه‌های نفوذ خودروسازی چین طی سالیان اخیر بوده است. برند آلمانی بورگوارد نیز با همین روش پس از نیم قرن احیا شد و بار دیگر به مدار تولید بازگشت. با توجه به اقبال مشتریان جهانی نسبت به خرید خودروهای کراس‌اوور، نخستین محصولات این شرکت را دو کراس‌اوور به نام‌های بورگوارد BX7 و بورگوارد BX5 تشکیل می‌دادند.

[hm_sell_form_inline]

بورگوارد BX7 به عنوان محصول لوکس‌تر و بزرگتر، به پیشرانه دو لیتری چهار سیلندر توربوشارژر با 224 اسب‌بخار قدرت و 300 نیوتن‌متر گشتاور مجهز است. این ارقام در ترکیب با گیربکس شش سرعته اتوماتیک، بورگوارد BX7 را قادر می‌سازند در زمانی کمتر از ده ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتربرساعت دست یابد که در کلاس شاسی‌بلندهای سایز متوسط رقمی قابل دفاع محسوب می‌شود.

دی اس 7 کراس بک

دی اس زیرشاخه لوکس گروه پژوسیتروئن است که خودروهایی مجلل را با قیمتی کمتر از رقبا به بازار عرضه می‌کند. دی اس 7 کراس‌بک، بزرگترین عضو سبد محصولات این شرکت است که نمونه‌های معدودی از آن موفق شدند به بازار کشورمان راه پیدا کنند. این کراس‌اوور لوکس فرانسوی با وجود پیشرانه کم‌حجم و سیستم انتقال قدرت دیفرانسیل جلو، خودرویی سریع است و قدرت رقابت با دیگر کراس‌اوورهای موجود در بازار را دارد.

پیشرانه 1.6 لیتری توربوشارژر THP165 که نقطه قوت محصولات گروه پژو سیتروئن در سال‌ها اخیر بوده است، زیر کاپوت دی اس 7 کراس‌بک قرار دارد و در ترکیب با گیربکس شش سرعته دوکلاچه شتابی قابل قبول را ارائه می‌دهد. دی اس 7 کراس‌بک قادر است در 9.5 ثانیه از حالت توقف به سرعت صد کیلومتربرساعت برسد و با توجه به پیشرانه کم‌حجم‌تر نسبت به رقبا، سوخت کمتری را برای این کار نیاز خواهد داشت.

لکسوس NX300h

لوکس، باوقار و پاک، سه کلمه‌ای هستند که به راحتی ماهیت لکسوس NX300h را آشکار می‌کنند. این کراس‌اوور زیبا و اسپرت از زیرشاخه لوکس تویوتا یکی دیگر از سریع‌ترین کراس‌اوورهای بازار ایران به شمار می‌رود که با توجه به ذات لوکس این خودرو، به آپشن‌هایی درون آن دسترسی خواهید داشت که در دیگر خودروهای این سگمنت مشاهده نمی‌شوند.

پیشرانه 2.5 لیتری لکسوس NX300h از هیچ توربوشارژر و سوپرشارژری بهره نمی‌برد و به جای آن از کمک یک موتور الکتریکی استفاده می‌کند. پیشرانه الکتریکی و بنزینی لکسوس NX300h در کنار یکدیگر 194 اسب‌بخار قدرت و 210 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کنند و این کراس‌اوور لوکس را در 9.2 ثانیه به سرعت صد کیلومتربرساعت می‌رسانند. این شتاب فوق‌العاده با توجه به وزن حدود دو تنی لکسوس NX300h، نشان از مهندسی بی‌عیب و نقص ژاپنی‌ها دارد که البته با بهایی گزاف در بازار کشورمان قابل دسترسی خواهد بود.

فولکس واگن تیگوان

فولکس واگن برای چند سال متوالی، به عنوان پرفروش‌ترین برند خودروسازی جهان شناخته شده است اما محصولات این شرکت در بازار کشورمان مورد توجه نبوده‌اند. فولکس واگن تیگوان یکی از معدود خودروهای داس متحرک آلمانی است که به همراه پاسات و گلف در بازه زمانی کوتاهی مجوز ورود به کشورمان را دریافت کرد.

تیگوان به راستی یک کراس‌اوور سریع است و بعید به نظر می‌رسد در کوتاه مدت شاهد عرضه رقیبی قدرتمند برای این خودرو در بخش محصولات نیمه لوکس بازار باشیم. پیشرانه دو لیتری توربوشارژر با 180 اسب‌بخار قدرت و گیربکس هفت سرعته دوکلاچه به همراه وزنی در حدود 1700 کیلوگرم، نویدبخش شتابی مثال زدنی برای این کراس‌اوور آلمانی هستند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

فولکس واگن تیگوان قادر است در 7.7 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتربرساعت دست یابد که رقمی دست نیافتنی برای سایر رقبا در بازار ایران محسوب می‌شود. با این حال پیشرانه تیگوان همانند هر خودرو مدرن آلمانی دیگری به شدت پیچیده است و به دقت بالا در زمینه تعمیر و نگهداری نیاز دارد.

پورشه ماکان

رسالت پورشه در دنیای خودروسازی، عرضه محصولات اسپرت و سوپراسپرت مقرون به صرفه است و این کار را در تمامی سگمنت‌ها به بهترین نحو انجام می‌دهد. پورشه ماکان نیز یکی از کراس‌اوورهای سایز متوسط بازار است که شتاب و عملکردی جذاب را نصیب مالک خود می‌کند و علاوه برآن، امکانات رفاهی و ایمنی متعددی را در خود جای داده که حتی در رقبای ژاپنی آن نیز قابل دسترسی نیستند.

پورشه ماکان به پیشرانه دولیتری توربوشارژر با 252 اسب‌بخار قدرت به همراه گیربکس هفت سرعته اتوماتیک دوکلاچه مجهز است که این کراس‌اوور لوکس آلمانی را در 6.7 ثانیه به سرعت صد کیلومتربرساعت می‌رسانند. عملکرد فنی و امکانات رفاهی پورشه ماکان را در کمتر خودرویی خواهید دید، با این حال پیچیدگی فنی و هزینه نگهداری بالا از جمله مواردی هستند که پورشه ماکان را از سبد خرید مشتریان بسیاری خارج کرده‌اند.

بی ام و X3

با وجود حضور برندهایی همچون پورشه و لکسوس در بازار کراس‌اوورها، ایرانیان محصولات بی ام و را به عنوان نماد تجمل در بازار خودرو کشورمان می‌شناسند. فیس‌لیفت نسل دوم بی ام و X3 که واردات آن به کشورمان از سال 2015 آغاز شد، یکی دیگر از کراس‌اوورهای کوچک و سریع بازار ایران است که البته امکانات رفاهی بسیاری را در کابین این خودرو مشاهده خواهید کرد.

ترکیب پیشرانه دو لیتری توربوشارژر با 242 اسب‌بخار قدرت به همراه گیربکس شش سرعته دوکلاچه، این کراس‌اوور جمع‌وجور و لوکس آلمانی را قادر ساخته‌اند تا در 6.5 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتربرساعت برسد. بی ام و X3 قادر است تا در بحث شتاب به راحتی لکسوس NX را پشت سر بگذارد و در زمینه امکانات رفاهی نیز رقابت تنگاتنگی بین این دو خودرو در جریان است. اگر مصرف سوخت اقتصادی یک محصول لوکس فاکتور کلیدی برای شما محسوب نمی‌شود، بی ام و X3‌ انتخاب بهتری در مقایسه با لکسوس NX‌ برای شما خواهد بود.

بی ام و X4

بی ام و X4 بیش از آن‌که برادر بزرگتر بی ام و X3‌ محسوب شود، به عنوان نسخه‌ای کوچکتر از بی ام و X6 شناخته شده است. فرم کوپه این خودرو باعث می‌شود تا بی ام و X4‌ متفاوت از محصولات رقبا به نظر برسد و در عین حال بینندگان بین این خودرو و بی ام و X6 تمایز اندکی قائل شوند.

بی ام و X4 همانند عضو کوچکتر خانواده به پیشرانه دو لیتری توربوشارژر با قدرت 241 اسب‌بخار مجهز است اما در قسمت گیربکس تفاوت‌هایی میان این دو خودرو وجود دارد. بی ام و X4 به جای جعبه دنده شش سرعته دوکلاچه، از گیربکس هشت سرعته اتوماتیک استفاده می‌کند و به واسطه آن قادر است تا شتاب صفر تا صدی معادل 6.4 ثانیه را به نام خود ثبت کند.

لکسوس NX، پورشه ماکان و فولکس واگن تیگوان سه رقیب عمده بی ام و X4 در بازار هستند که هر سه آن‌ها شتاب کمتر و قیمت‌ پایین‌تری را نسبت به رقیب باواریایی خود ارائه می‌دهند. با این حال برای افرادی که به دنبال خاص بودن هستند، بی ام و X4 گزینه‌ای گران و البته رضایت‌بخش محسوب می‌شود.

جمع‌بندی، این آلمانی‌های سریع!

بازار خودرو ایران در طی چند دهه گذشته به واسطه انحصار و تنوع اندک خود شهرت یافته است، با این حال به نظر می‌رسد کراس‌اوورهای لوکس و نیمه لوکس آلمانی توانسته‌اند تا راه خود را به این بازار بسته و محدود باز کنند. اکثر محصولات موجود در لیست سریع‌ترین کراس‌اوورهای بازار ایران محصولاتی آلمانی هستند و توسط برندهای این کشور تولید شده‌اند و تنها نماینده غیرآلمانی این لیست، لکسوس NX300 هیبریدی است. این مساله نشان از قدرت مهندسی برتر آلمانی و بازاریابی جهانی آن‌ها دارد، به حدی که حتی در بازار بسته کشورمان نیز با تنوع قابل قبولی از محصولات آلمانی روبرو هستیم.

باید خاطرنشان کرد که خرید کراس‌اوورهای سریع و قدرتمند در بازار کشورمان، نیاز به پرداخت بودجه‌ای بیش از یک و نیم میلیارد تومان خواهد داشت. اگر صاحب چنین بودجه‌ای هستید و تصمیم دارید تا مالک یک کراس‌اوور سریع شوید، همکاران و کارشناسان ما در تیم همراه مکانیک آماده هستند تا بهترین مشاوره‌ها در زمینه خرید خودرو را با شما در میان بگذارند.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
2 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
ناشناس
1400-03-21 23:20

DS7 چی؟

رضا
1400-03-20 01:28

ام جی جی اس رو جا انداختید ۲۱۷ اسب بخار و ۳۵۰ نیوتون متر گشتاور