دی اس ۷ کراسبک، یکی از آخرین محصولات شاخه تولید محصولات لوکس کمپانی سیتروئن است که طی بازه نسبتا کوتاهی، توانست ثروتمندان ایرانی را به یمن وجود خود سعادتمند کند. این شاسیبلند جمعوجور و لوکس فرانسوی، در سال ۹۷ و با مدل ۲۰۱۸ به خریداران داخلی لبخند زد. ابتدا قرار بود سه تیپ از این خودرو شامل مدلهای ریولی، اپرا و پرفورمنس در کشورمان عرضه شوند که نهایتا، فقط دو نسخه ریولی و اوپرا فرصت حضور در جمع خریداران داخلی را پیدا کردند.
در مقاله پیش رو از سری مطالب مجله خودرو همراه مکانیک، شاسیبلند لوکس شرکت آرین موتور پویا را مورد واکاوی قرار دادهایم تا به ویژگیهای مثبت و منفی دی اس ۷ کراسبک اشراف پیدا کنید. لطفا ادامه این مطلب را از دست ندهید.
نقاط قوت دی اس ۷ کراسبک
بررسی را با مزایای این خودرو شروع میکنیم:
ظاهر باوقار و زیبا
برخلاف برخی از محصولات کمپانی پژو – سیتروئن که از لحاظ ظاهری شاخصههای دلچسبی را ارائه نمیدهند، DS 7 کراسبک در بحث طراحی ظاهری، رقیبی بسیار قدر و توانا در برابر رقبای مطرح اروپایی و ژاپنی است.
انصافا نتیجه کار نیز بسیار دلنواز از آب درآمده است و این خودرو ضمن ارائه شمایلی باوقار و شکیل، از شاخصههای جوانپسند بسیاری نیز سود میبرد؛ بهویژه گرافیک داخلی چراغهای جلو شامل سه چراغ LED که هنگام روشنشدن اتومبیل معادل ۱۸۰ درجه شروع به چرخش خواهند کرد، کمک شایانی به افزایش پرستیژ ظاهری این محصول میکند. الگوی سهبعدی و الماسیشکل چراغهای ال ای دی عقب نیز تکمیلکننده شخصیت دیداری این خودروی لوکس فرانسوی خواهد بود.
فضای داخلی بسیار باکیفیت و خوشساخت
رهاورد مجلل سیتروئن، بهراحتی میتواند مشتریان ثروتمند حاضر در کابین خود را شگفتزده کند. استفاده از مواد باکیفیت در ساخت داشبورد و رودریها ، ساعت آنالوگ لوکس که بعد از فشردن دکمه استارت به سمت کابین میچرخد، صفحه نمایشگرهای دیجیتال روی داشبورد و پشت فرمان بهعلاوه طراحی خاص کلیدهای روی فرمان و پنل تعویض دنده، بعضی از مهمترین معیارهای جذاب این خودرو هستند که میتوانند هر کسی را شیفته و دلباخته کابین DS کنند. از طرف دیگر، بخش داخلی این خودرو بسیار جادار است و ۵ سرنشین بزرگسال با قد متعارف، میتوانند از حضور در این فضای لوکس لذت ببرند.
بهرهمندی از آپشنهای متنوع
از شیر مرغ تا جان آدمیزاد، از سیر تا پیاز، از A تا Z و خلاصه هر عبارت دیگری را که مفهوم کاملبودن از آن برداشت میشود، میتوان به لیست امکانات رفاهی و ایمنی دی اس ۷ کراسبک فولآپشن (اوپرا) نسبت داد.
لیست آپشنهای این خودرو، غنی و سرشار از موارد متعدد است و اگر بخواهیم تمام تجهیزات دی اس ۷ اپرا را در این مقاله بیاوریم، آنگاه باید به لیستی بلندبالا از امکانات مختلف اشاره کنیم.
به هر صورت، در این خصوص باید به انواع و اقسام رادارهای ایمنی و تشخیص مانع، سامانههای هشداردهنده و حسگرهای پارک، سیستم پایش خوابآلودگی راننده، کروزکنترل هوشمند، سیستمهای کنترل کشش و پایداری، انواع آپشنهای روشنایی نظیر اتولایت و تنظیم ارتفاع نور اتوماتیک، چرخش چراغها با زاویهگرفتن فرمان، پدالشیفتر، سیستم صوتی فوکال با ساب ووفر، نمایشگر لمسی ۱۲ اینچی، گرمکن و سردکن و ماساژور صندلیها، سقف پانوراما، سانروف، آینههای تاشونده برقی و… اشاره کرد.
پیشرانه مشترک با پژو ۲۰۰۸
یافتن قطعات یدکی و خدمات پسازفروش مناسب برای یک خودروی لوکس که در شمارگان محدود وارد بازار کشور شده است، احتمالا به دغدغه خاطر مالکان این خودروها تبدیل خواهد شد؛ اما ماجرای دی اس 7 کراسبک تاحدودی متفاوت است؛ زیرا این خودروی لوکس، علیرغم آنکه بهصورت کمشمار به بازار ایران راه پیدا کرده است، اما از لحاظ پیشرانه با مدلهایی همچون پژو ۲۰۰۸ ایران خودرو و سیتروئن سی تری سایپا مشابهت کامل دارد.
بنابراین، قطعات و لوازم یدکی آن به میزان بیشتری در دسترس قرار دارد و مشتریان میتوانند آنها را با قیمت نسبتا پایینتر از رقبای آلمانی و ژاپنی تهیه کنند و نگرانی زیادی از بابت هزینههای سرسامآور تعمیر موتور اتومبیل خود درصورت خرابی نداشته باشند. همچنین این پیشرانه، توان فنی مناسبی را در اختیار کاربران قرار میدهد و در کنار عملکرد دقیق سیستم تعلیق، سواری مهیج و آسایشبخشی را برای کاربران به دنبال خواهد داشت.
معایب دی اس ۷ کراسبک
در ادامه، به بررسی معایب این خودرو میپردازیم:
سیستم انتقال قدرت دیفرانسیل جلو
حداقل انتظار از خودروهای بلندقامت و گرانقیمت امروزی، بهرهمندی آنها از ساختار تمامچرخمحرک و دو دیفرانسیل است که درنتیجه، قابلیتهای حرکتی این وسایل نقلیه بلندبالا در جادههای مختلف، به نحوی مطلوب ارتقاء مییابد؛ اما دی اس ۷، تنها بهصورت دیفرانسیلجلو در بازار ایران حضور یافته است که این مورد، میتواند یکی از نقاط ضعف این محصول فرانسوی در قیاس با حریفان ژاپنی و آلمانی به شمار برود.
حتی کراساوورهای ارزانتر کرهای، عمدتاً بهصورت دودیفرانسیل در بازار کشور یافت میشوند و فقدان این مورد در چنین محصول گرانقیمتی، تا حد زیادی ذوق مالک آن را کور خواهد کرد.
واردات محدود
دی اس ۷ کراسبک، فرصت زیادی برای حضور در بازار کشورمان پیدا نکرد و خیلی زود با سد ممنوعیت واردات خودرو مواجه شد. بنابراین، در حال حاضر، این اتومبیل لوکس به تعداد نسبتا معدودی در جادههای کشورمان مشغول تردد است و همین مسئله، سبب شده است تا وضعیت خدمات پسازفروش آن نیز تا حدی تحتالشعاع قرار بگیرد.
بهویژه اگر تصادف سنگین برای این خودرو به وجود بیاید، بازسازی و پیداکردن لوازم بدنه آن، دردسرهای زیادی را برای مالک به دنبال خواهد آورد و علاوه بر صرف هزینه مالی فراوان، وقت زیادی را نیز طلب خواهد کرد؛ بنابراین، خریداران ثروتمند این خودرو گرچه از خاصبودن اتومبیل خود لذت خواهند برد، اما ریسک بیشتری را نیز در بحث خدمات پسازفروش و لوازم بدنه به جان خواهند خرید.
جمعبندی
دی اس ۷ کراسبک در حال حاضر، جزو باکیفیتترین و لوکسترین شاسیبلندهای جمعوجور بازار ایران است که از لحاظ کیفیت و طراحی، بهراحتی میتواند با حریفان مطرح اروپایی و ژاپنی به رقابت بپردازد؛ اما با این وجود، توان پیشرانه و سامانه انتقال قدرت تکدیفرانسیل آن چندان مهیج به نظر نمیرسد و برای خودرویی در این سطح قیمت، بههیچوجه دندانگیر محسوب نمیشود. بهتر است پیش از خرید این خودرو، مدلهایی همچون لکسوس nx یا محصولات کرهای (با درجه لوکسبودن پایینتر) نظیر کیا سورنتو ۲۰۱۸ را نیز مدنظر قرار داده است و پس از بررسی تمام جوانب، به انتخاب خودرویی متناسب با نیاز و توقعات خود اقدام کنید.
بیشتر بخوانید
- مقایسه پژو 2008 و دی اس 3
- با مزایا و معایب دی اس 3 آشنا شوید
- مقایسه نیسان جوک و دی اس 4 کراس ؛ رقابت غرب و شرق
- با مزایا و معایب دی اس 5 آشنا شوید
- مقایسه دی اس 5 و آلفارومئو جولیتا