در این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک به سراغ پرفروشترین کراساوور فرانسوی موجود در بازار کشور رفتهایم و قصد داریم معایب رنو کولئوس را برای شما مخاطبین عزیز بیان کنیم؛ لطفا تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
دلت میخواد رنو کولئوس رو کارشناسی شده و با ضمانت بخری، روی لینک زیر کلیک کن |
برند رنو در ایران با خودروهایی همچون رنو 5، رنو 21 و سپس رنو تندر 90 شناخته شده است؛ محصولاتی مقرونبهصرفه که برای استفاده عموم مردم ساخته شدهاند و از دوام بالایی برخوردار هستند. بااینوجود تغییر سلیقه مشتریان، رنو را به مسیری متفاوت هدایت کرد و در نهایت این شرکت محصولاتی در سگمنت کراساوورهای اسپرت را در خط تولید خود قرار داد. محصولاتی همچون رنو کپچر، رنو کجار و رنو کولئوس کراساوورهای جدید رنو هستند که اکثرا بر پایه همکاری این شرکت با کمپانی نیسان ژاپن توسعه یافتهاند.
معرفی رنو کولئوس
نسل نخست رنو کولئوس خودرویی کسلکننده و به دور از هرگونه جذابیت بود که با استقبال چندانی در بازار جهانی مواجه نشد، و حتی در ایران نیز محصولی ناشناخته بهحساب میآید. به همین دلیل این خودروساز فرانسوی تصمیم گرفت تا معایب رنو کولئوس را با ایجاد اصلاحاتی اساسی برطرف کند.
برای دستیابی به این هدف، مهندسین رنو فرانسه در توسعه نسل دوم کولئوس، از همکاری شریک ژاپنی خود و پلتفرم نیسان ایکستریل بهره بردند که حاصل آن خودرویی بسیار زیبا و باوقار بود. اکنون دومین نسل از رنو کولئوس میتواند با حریفهای آلمانی و ژاپنی خود رقابتی منصفانه داشته باشد و بهعنوان محصولی باکیفیت در جهان شناخته میشود.
نسل دوم رنو کولئوس در سال 2016 به بازارهای جهانی عرضه شد و خوشبختانه نمونههایی از این کراساوور جذاب توسط نگین خودرو به ایران وارد شدند. کولئوس در بازار ایران با خودروهایی نظیر نیسان ایکستریل، تویوتا RAV4، فولکسواگن تیگوان و میتسوبیشی اوتلندر رقابت میکند. آنچه در ادامه میخوانید، نقدی سختگیرانه بر این خودرو و ارائه لیست معایب رنو کولئوس است. اگر مایل به شناخت بیشتر مشکلات و ضعفهای این فرانسوی زیبا هستید، در ادامه با ما همراه شوید.
پیشرانه مشترک با نسل اول
نسل دوم رنو کولئوس خودرویی بسیار زیبا است که بهواسطه بهرهمندی از پلتفرم مشترک با نیسان ایکستریل و زبان جدید طراحیهای شرکت رنو، بسیار جذاب و پرابهت بهنظر میرسد. بسیاری اعتقاد دارند که طراحان رنو این خودرو را بسیار زیباتر از نیسان ایکستریل خلق کردهاند و از این نظر رنو کولئوس بر برادر ژاپنی خود برتری یافته است. شباهتهای فنی فراوانی بین رنو کولئوس و نیسان ایکستریل وجود دارد، اما وقتی نخستین مورد از معایب رنو کولئوس را ذکر میکنیم، تفاوت اصلی آشکار میشود.
رنو در نسل دوم کولئوس از همان پیشرانه 2.5 لیتری استفاده میکند که در نسل اول این خودرو نیز دیده شده بود. فناوری این موتور مربوط به یک دهه پیش است، بنابراین راندمان موتور رنو کولئوس متوسط ارزیابی میشود. این پیشرانه میتواند حداکثر 171 اسببخار قدرت و 233 نیوتنمتر گشتاور ارائه دهد که ارقام جذابی برای خودرویی در این رنج قیمتی بهنظر نمیرسند و از این نظر کولئوس در مقایسه با برخی از رقبای خود که مجهز به پیشرانههای توربوشارژ هستند، ضعیف ارزیابی میشود. با اینوجود پیشرانه کولئوس از مصرف سوخت ترکیبی قابلقبولی برخوردار است و نسبت به کیفیت بنزین داخلی حساسیت چندانی ندارد؛ موضوعی که به بازاریابی موفق این کراساوور رنو در خاورمیانه کمک شایانی کرده است.
گیربکس CVT
دومین مورد از معایب رنو کولئوس نیز به ضعف در قوای فنی آن مربوط میشود. رنو برای جعبهدنده کولئوس از گیربکس CVT X-TRONIC استفاده کرده است که انتخاب جذابی در این رده بهنظر نمیرسد. البته از آن جایی که این نوع جعبه دنده برای رانندگیهای طولانیمدت در مسیرهای شلوغ و پرترافیک شهری بهینهسازی شدهاند، طی استفادههای روزمره مشکل چندانی با گیربکس رنو کولئوس نخواهید داشت.
اما درصورتی که بخواهید در یک رانندگی تهاجمی اندکی حس ماجراجویی بیشتری را تجربه کنید یا تواناییهای این بلندقامت فرانسوی را در مسیرهای سخت و ناهموار به چالش بکشید، عملکرد گیربکس CVT X-TRONIC رنو کولئوس نمیتواند در این بخش چندان رضایتبخش باشد.
استفاده افراطی از پلاستیک در کابین
طی سالهای اخیر اغلب شرکتهای خودروسازی سعی داشتهاند تا فضای کابین محصولات میانرده و اقتصادی خود را به سمت زیبایی توام با سادگی سوق دهند. طراحان رنو کولئوس نیز سعی داشتهاند تا از این روند جهانی پیروی کنند و ریسک طراحی داشبورد نوآورانه را به جان نخرند. بنابراین کابین کولئوس همان چیزی است که در اکثر خودروهای مشابه نیز دیده میشود؛ یک نمایشگر بزرگ، حضور گسترده قطعات پلاستیکی و ترکیب آنها با چرم مصنوعی در سایر نقاط!
با اینوجود یکی از معایب رنو کولئوس به کابین آن بازمیگردد. استفاده از پلاستیک در داشبورد خودرو فراگیر است و ممکن است گاهی حس کنید با خودرویی اقتصادی و ارزانقیمت مواجه هستید. گویا مهندسان رنو به ساخت خودروهای مقرونبهصرفه در طی سالیان طولانی عادت کردهاند و قادر به خلق خودرویی نیمه لوکس نیستند. این مسئله بهخصوص در زمان حال و با توجه به قیمت میلیاردی رنو کولئوس، نمود بیشتری پیدا کرده است.
آینده نامعلوم خدمات فنی و قطعات یدکی
خودروهای رنو در بازه زمانی کوتاهی توسط عاملیت این برند یعنی نگین خودرو و در تعداد بالا به ایران وارد شده است. رنو کولئوس سهم نسبتا بالایی از واردات رنو را به خود اختصاص داده بود و بسیاری امیدوار بودند این خودرو به رقیبی جدی برای پرفروشهای بازار یعنی هیوندای سانتافه و کیا سورنتو تبدیل شود. بااینوجود توقف واردات و پساز آن افزایش مشکلات اقتصادی، راه را برای ادامه مسیر کولئوس و دستیابی به موفقیتهای بیشتر مسدود کردند.
حال و پس از گذشت بیش از دو سال از توقف واردات، اکثر شرکتهای واردات خودرو ورشکست شدهاند یا شدیدا نیروهای خود را تعدیل کردهاند. در چنین شرایطی بسیاری از مراکز خدمات تعطیل هستند و مالکان خودروهای وارداتی بهراحتی قادر به انجام سرویسهای دورهای اتومبیل خود نخواهند بود. این مشکل هنگامیکه خودروی شما بر اثر تصادف آسیب دیده و نیازمند قطعات یدکی باشد، حادتر نیز خواهد شد. این مورد نیز یکی دیگر از معایب رنو کولئوس و بسیاری دیگر از خودروهای وارداتی بازار کشور به شمار میرود، بهویژه آنکه خودروهای فرانسوی به پیچیدگی فنی زیاد و استهلاک بالا شهرت دارند. برای دریافت کارشناسی خودرو سیار از همراه مکانیک کلیک کنید.
جمعبندی معایب رنو کولئوس
رنو کولئوس خودرویی زیبا، کاربردی و مجهز است که سازنده فرانسوی آن را برای مقابله با کراساوورهای پرفروش کرهای نظیر هیوندای سانتافه و کیا سورنتو به بازار فرستاد. در واقعیت نیز رنو موفق شد تا حدی رقبای کرهای و ژاپنی خود را به عقب براند و سهمی از بازار پرتقاضای داخلی را به خود اختصاص دهد.
بااینحال مشکلاتی بر سر راه رنو کولئوس در بازار ایران وجود دارد که مانع از موفقیت همهجانبه این خودرو میشود. این خودرو در مقایسه با رقبای ژاپنی خود که به کیفیت مشهور هستند، مزایای چندانی را ارائه نمیکند و در سطح حریفهای کرهای خود ظاهر میشود. در چنین شرایطی بسیاری از مصرفکنندگان ایرانی ترجیح میدهند که گزینههای شناختهشده و کهنهکار کرهای نظیر سانتافه را خریداری کنند. این خودروها بهواسطه گستردگی شبکه نمایندگیهای پساز فروش، ریسک تهیه قطعات یا دریافت خدمات را به همراه ندارند و در هنگام فروش با دردسرهای کمتری مواجه هستند. علیرغم تمامی گفتهها، رنو کولئوس همچنان خودرویی خانوادگی و دوستداشتنی است که میتواند برای طولانیمدت یاور یک خانواده متوسط و نیازهای آنها باشد. برای اطلاع از قیمت رنو کولیوس و خرید اقساطی رنو کلیک کنید.
بیشتر بخوانید
دوست عزیز!!!!!!!! سلام ▪︎گیربکسcvt کولئوس خیلی عالیه مصرف کم و قدرت بالا. چرا تو معایب نوشتیدش؟؟ ▪︎پیشرانهاش هم بد نیست فقط معمولیه اما با این وجود از سانتافه و سورنتو بهتره. ▪︎کابین ماشین اگه پلاستیک نباشه باید چی باشه؟ نه واقعا آهن باشه؟!! مگه سانتافه و راوفور آهنه؟؟؟ (والا چرمش هم طبیعیه مصنوعی نیس!) ▪︎آینده نامعلوم هم که الان واس همه ماشین ها هست.. با این تحریم ها و مسئولین … واقعا بدون ایراده از معایبش میشه چشم پوشی کرد.. بهترین خودرو شاسیبلند ایرانه. کمر سانتافه و سونتو و اسپورتج و توسان و راوفور رو شکسته برای خرید مدل… بیشتر »
سلام
من سانتافه داشتم و همش دلهره خرابی اویل پمپ و یاتاقان زدن رو داشتم .
کولئوس چطوره ؟
آدم میتونه با خیال راحت برای حداقل دو سه سال روش حساب باز کنه ؟
الان ما میخوایم بخریم ب نظر شما ارزشش رو داره بخریش ؟؟شما ک داری ازش راضی هستی مابین کولیوس و تالیسمان گیر کردیم کدومش بهتره؟؟
قطعا کولیوس بهتره تالیسمان کوبش زیاد داره صدای داخل کابین آزار دهندست
قطعا کولئوس بهتره، از خشک بودن و کوبش تالیسمان زیاد گفته شده
سلام اونهایی که همش میگن ماشین کرهای بازار دست دوم و قطعات زیاد،، باید بگم که دوستان اگه ماشین کره ای به درد بخوره که اصلاً نمیفروشنش!!!! شاید تعداد اندکی برای تعویض ماشین این کار رو بکنند ولی من هر سایتی رو و هر اتوگالری ای تو تهران میرم میبینم هزار تا سانتافه و توسان و وراکروز گذاشتن واسه فروش (البته دیگه خرید این ماشین ها برای قشر عادی کشور که با سمند و کوییک سر میکنن رویائی بیش نیست ) و اگر هم قطعهاش زیاده دلیلش اینه که خودرو های کرهای به استهلاک بالا مشهورن و اگه قطعهاش کم… بیشتر »
والا من میخوام ساتتافه یا سورنتو بخرم میگن مونور ضعیفه احتمال داره یاتاقان بزته رفتم سمته کولیوس میگن صاحب اول اخرش خودتی خلاصه گیر کردم
یاتاقان زدن کره ای ها بخاطر عدم سرویس صحیح هست،اویل پمپ باید پس از مدتی تعویض بشه و مصرفی هست،وقتی تعویض نشه روغن رو درست جریان نمیده و یاتاقان میزنه