معایب تویوتا پرادو ؛ 3 مشکل پرادو که شاید از خرید آن منصرف شوید.

فهرست مطالب


در طول شش دهه حضور محصولات کمپانی تویوتا در بازار کشورمان، این خودروهای کم‌استهلاک  با تکیه‌بر معیارهایی نظیر دوام و کیفیت بالا، به‌خوبی توانسته‌اند میان خریداران ایرانی طرفداران بسیاری به‌دست آورند و خود را به مشتریان اثبات کنند. تویوتا پرادو به همراه تویوتا لندکروزر و تویوتا FJ کروزر سه مورد از شاسی‌بلندهای آفرودی تویوتا هستند که در چند دهه اخیر شاهد حضور پررنگ آن‌ها در بازار خودرو ایران بوده‌ایم.

تویوتا پرادو یا تویوتا لندکروزر پرادو (Toyota Land Cruiser Prado)، نسخه‌ای جمع‌وجور و مقرون‌به‌صرفه از تویوتا لندکروزر است که در بازار کشورهای حاشیه خلیج‌فارس فروش مناسبی را تجربه کرده است. این خودرو مناسب کسانی است که به تویوتا لندکروزر علاقه دارند، اما خودرویی کوچک‌تر و کاربردی برای مصارف روزانه می‌خواهند و قابلیت‌های آفرودی برای آن‌ها در درجه اهمیت پایین‌تری قرار دارد.

نسل‌های تویوتا پرادو

نسل‌های تویوتا پرادو
تویوتا پرادو j120

نخستین نسل از تویوتا پرادو در سال 1999 وارد سبد محصولات تویوتا شد و تولید این خودرو طی این سال‌ها همواره ادامه داشت. تاکنون چهار نسل از تویوتا پرادو به بازار جهانی عرضه شده‌است که نسل سوم و چهارم آن موفق شدند به بازار کشورمان راه پیدا کنند. نسل سوم پرادو در فاصله سال‌های 2002 تا 2009 به تولید رسید و حضور نسبتا قدرتمندی در کشورمان داشت. این نسل در مدل‌های 2005 الی 2009 در ایران موجود است و با کد اتاق J120 شناخته می‌شوند.

نسل چهارم تویوتا پرادو با کد اتاق J150 شناخته می‌شود و از سال 2009 تاکنون روی خط تولید تویوتا قرار دارد. این خودرو در مدل‌های 2010 الی 2013 در بازار کشورمان موجود است و مشتریان قادر به خرید این خودرو در دو تیپ چهار در و دو در هستند. میتسوبیشی پاجرو را می‌توان عمده‌ترین رقیب تویوتا پرادو در نسل سوم و چهارم عنوان کرد؛ گرچه خودروهایی همچون کیا موهاوی و لکسوس RX نیز به‌عنوان رقبای تویوتا پرادو چهاردر مطرح هستند.

نسخه‌های چهار در تویوتا پرادو از پیشرانه‌های 4 لیتری شش سیلندر بهره می‌برند و قدرت و گشتاور مناسبی را در اختیار راننده قرار می‌دهند. نسخه‌های دو در نیز درون سینه خود یک پیشرانه چهار سیلندر 2.7 لیتری را جای داده‌اند و تا حدودی می‌توانند انتظارات مشتریان از یک خودرو شاسی‌بلند را برآورده کنند.

نسل چهارم تویوتا پرادو مانند هر خودرو دیگری، مزایا و معایب مربوط به خود را دارد که ممکن است مصرف‌کنندگان را به خرید این خودرو ترغیب کند یا آن‌که مشتری را از خرید منصرف سازد. در ادامه این مطلب، قصد داریم به بررسی معایب تویوتا پرادو نسل چهارم در نمونه‌های دو در و چهار در بپردازیم. اگر مایل به شناخت بیش‌تر مشکلات و معایب تویوتا پرادو هستید، در ادامه با ما همراه شوید.

معایب تویوتا پرادو

عیب اول مصرف سوخت بالا

معایب تویوتا پرادو

اولین مورد در لیست معایب تویوتا پرادو، به مصرف سوخت بالای این خودرو مربوط می‌شود. همان‌طور که در مقدمه متن گفته شد، بازار هدف تویوتا پرادو کشورهای حاشیه خلیج‌فارس است و این خودرو نیز در کشورهایی همچون کویت به فروش بسیار بالایی دست یافته است. در چنین کشورهایی قیمت سوخت مسئله چندان مهمی برای خریداران نیست؛ بنابراین هنگام خرید خودرویی همچون تویوتا پرادو، مقدار مصرف سوخت مشخصه چندان مهمی محسوب نمی‌شود. با این‌وجود در کشور ما شرایط کمی متفاوت است و مصرف سوخت خودرو یکی از عوامل تأثیرگذار هنگام خرید خودرو خواهد بود.

در این حوزه، تویوتا پرادو به‌هیچ‌عنوان قابل‌قبول محسوب نمی‌شود و از مصرف سوخت بالایی برخوردار است. مصرف سوخت تویوتا پرادو حتی در گزینه‌های چهار سیلندر نیز کم نیست و با بلعیدن 12.4 لیتر بنزین در هر صد کیلومتر به‌صورت ترکیبی، خود را به‌عنوان یک هیولا اثبات کرده است!. نسخه شش سیلندر نیز با مصرف ترکیبی 13 لیتر بنزین در هر صد کیلومتر، یک شاسی‌بلند بزرگ و پرمصرف محسوب می‌شود. البته سایر شاسی‌بلندهای هم‌نسل تویوتا پرادو کم‌وبیش چنین مصرف سوخت بالایی دارند و پرادو در این مورد تنها نمونه بازار کشور محسوب نمی‌شود.

 عیب دوم نامشخص بودن امکانات

 عیب دوم نامشخص بودن امکانات

خودروهای تویوتا همواره از محبوبیت قابل‌توجهی در بازار کشورمان برخوردار بوده‌اند و به همین دلیل افراد و شرکت‌های مختلفی نسبت به واردات خودروهای تویوتا از مبدأهای مختلف اقدام کرده‌اند. در مورد تویوتا پرادو نیز شرایط به همین‌گونه پیش رفته است.

تا پیش از آن‌که واردات خودروهای سبک با حجم موتور بیش از 2.5 لیتر ممنوع شود، واردات تویوتا پرادو در تیراژ گسترده‌ای انجام می‌شد. این خودروها توسط افراد و شرکت‌های مختلفی وارد کشورمان شدند و به همین دلیل امروزه می‌توان مدل‌های متعددی از تویوتا پرادو با سطح امکانات مختلف را در بازار مشاهده کرد.

بسیاری از این خودروها، نمونه‌های پایه تویوتا پرادو هستند که در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، امکانات رفاهی مختلفی به‌صورت غیرفابریک به آن‌ها افزوده شده‌است. برای مثال، نمایشگر بسیاری از مدل‌های تویوتا پرادو مربوط به شرکت‌های چینی است یا آن‌که دوربین دنده‌عقب در جایگاه اصلی خود قرار ندارد.

به‌واسطه همین واردات بی‌نظم و آپشن‌های بی‌کیفیت، خرید نسخه‌های فول یا نیمه‌فول اصلی تویوتا پرادو به دردسری بزرگ برای مشتریان تبدیل شده‌است؛ چراکه آن‌ها نمی‌دانند کدام نسخه از تویوتا پرادو امکانات استاندارد را در خود جای داده است. باید گفت که چنین مشکلی در مورد رقبای تویوتا پرادو کم‌تر حس می‌شود.

عیب سوم فرمان‌پذیری ضعیف

عیب سوم فرمان‌پذیری ضعیف

خودروهای شاسی‌بلند به‌واسطه ارتفاع زیاد از سطح زمین و مرکز ثقل بالا، همواره با مشکل فرمان‌پذیری و تعادل روبه‌رو هستند. در سوی مقابل نیز به‌واسطه همین ارتفاع، دید راننده نسبت به اطراف بهتر است و تسلط بیش‌تری بر جاده دارد.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

بااین‌حال مشکل فرمان‌پذیری در مورد تویوتا پرادو بیش‌تر از سایر خودروهای هم‌رده و رقبای این شاسی‌بلند ژاپنی حس می‌شود. مشکل فرمان‌پذیری تویوتا پرادو در نسخه دو درب به‌واسطه فاصله محوری کم‌تر و مرکز ثقل بالاتر، بیش‌تر حس می‌شود و حتی ممکن است این مشکل در جاده‌‌های پرپیچ‌وخم نیز گریبان‌گیر شما شود. البته به‌واسطه افزوده شدن سیستم کنترل پایداری به نسل چهارم تویوتا پرادو، این مشکل به اندازه نسل سوم حس نمی‌شود. با این‌وجود همچنان می‌توان فرمان‌پذیری را یکی از معایب تویوتا پرادو عنوان کرد.

نتیجه‌گیری بررسی معایب تویوتا پرادو

در پایان مقاله «با معایب تویوتا پرادو آشنا شوید» می‌توان گفت که Prado یکی از محصولات پرافتخار و دوست‌داشتنی کمپانی به‌نام TOYOTA است که در بازار کشورمان نیز به‌عنوان محصولی با پرستیژ شناخته می‌شود. تویوتا پرادو با تمرکز بر تاب‌آوری در شرایط سخت و خشن محیطی ساخته شده‌است؛ بنابراین برای استفاده در کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، خودرویی ایده‌آل به‌نظر می‌رسد.

نتیجه‌گیری بررسی معایب تویوتا پرادو

با این‌وجود، معایب تویوتا پرادو مانع از آن می‌شود که چنین خودرویی را برای مصرف‌کننده ایرانی مناسب بدانیم. در کنار مواردی که به‌عنوان معایب تویوتا پرادو ذکر شد، موارد دیگری همچون قیمت بالا نیز در تصمیم مشتری برای خرید تویوتا پرادو تردید ایجاد می‌کنند. علاوه‌بر این، باید بپذیریم که نسخه‌های موجود از تویوتا پرادو در ایران اکنون خودروهایی قدیمی هستند که از واردات آخرین نسخه آن‌ها حدود هفت سال می‌گذرد. چهره تویوتا پرادو در طی این سال‌ها برای بینندگان عادی شده است و دیگر نمی‌توان جذابیت سابق را در ظاهر نسل چهارم این خودرو مشاهده کرد.

امروزه بازار خودرو ایران در تسلط کراس‌اوورهای لوکس چینی قرار دارد که نسبت به تویوتا پرادو، از قابلیت‌های حرکتی و کیفیت کم‌تری برخوردار هستند یا آن‌که توانایی انجام عملیات آفرودی را ندارند. با این‌حال از مصرف سوخت بسیار کم‌تری برخوردار هستند و از نظر امکانات رفاهی نیز در سطح مطلوبی قرار دارند. از سوی دیگر، مشتری برای خرید آن‌ها به بودجه کم‌تری نیاز دارد و از همه مهم‌تر، این خودروها در نسخه صفرکیلومتر قابل خریداری هستند. طبیعی است که چنین امکانی اکنون در مورد تویوتا پرادو وجود ندارد!.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
6 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
پارسین
1402-06-01 10:57

تویوتا، از شکوهمندان بازار خودروی ایران و جهان، ایراد گرفتن ازش خجالت داره

علی
1402-05-29 15:14

لگن متحرک

علیرضا
1402-05-13 07:25

یک چرخ تویوتا به همه ماشین های چینی می ارزه…

کامران
1402-03-21 15:42

3 عیب ولی کلی محاسن دارد

صدر
1401-04-13 17:11

باز هم بهترین بهترین ماشین است چون در مقابل ۳ عیب ۱۰۰ حُسن دارد

مهدی
1402-06-06 15:20
پاسخ به  صدر

برند تویوتا قابل احترام است