در این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک قصد داریم به بررسی معایب تمام نسلهای هیوندای سوناتا بپردازیم؛ خودرویی که یکی از محصولات شاخص و محبوب کمپانی Hyundai Motor محسوب میشود و از سال 1985 میلادی تاکنون در هشت نسل مختلف راهی بازار جهانی شدهاست و توانسته فروش بسیار چشمگیری را میان متقاضیان خرید محصولات هیوندای برای این شرکت بهدنبال داشته باشد. در ادامه با ما همراه شوید تا معایب تمام نسلهای هیوندای سوناتا را برای شما همراهان گرامی شرح دهیم.
معایب نسل اول هیوندای سوناتا
مقاله معایب تمام نسلهای هیوندای سوناتا را با بررسی اولین نسل این خودرو آغاز میکنیم. هیوندای سوناتا نسل اول زمانی به مرحله تولید رسید که این خودروساز کرهای در مقایسه با حال حاضر از شهرت کمتری برخوردار بود. اولین سوناتای تولیدی حرف زیادی برای گفتن نداشت؛ خودرویی با بدنه بیکیفیت و نهچندان زیبا که در سطح جهانی به موفقیت زیادی دست پیدا نکرد. اولین نسل این خودرو به هیوندای استلا معروف بود که برای رقابت با خودروی دوو رویال وارد بازار شد.
در دسامبر سال 1987 بهدلیل کاهش فروش هیوندای سوناتا استلا، تولید این خودرو متوقف شد. این خودرو به علت نداشتن استانداردهای ایالت متحده آمریکا نتوانست به بازار خودرو این کشور راه پیدا کند. هیوندای سوناتا دارای موتور 1.6 لیتری میتسوبیشی (Saturn 4) سیلندری و دارای گیربکس 5 سرعته بود. البته شرکت هیوندای از این موتور در نسلهای بعدی سوناتا نیز استفاده کردهاست. شاید از مهمترین معایب هیوندای سونتاتا نسل اول بتوان به طراحی نامناسب و استفاده از متریال کیفیت پایین در بدنه و کابین خودرو اشاره کرد.
معایب نسل دوم هیوندای سوناتا
تولید نسل دوم هیوندای سوناتا با نام Y2 در اول ژوئن سال 1988 بعد از ناکامی نسل اول این خودرو آغاز شد و توانست به بازارهای خودرو کانادا، آمریکا، استرالیا و اروپا وارد شود. این خودرو در زمان خود از لحاظ قیمت رقیب granda scorpio محسوب میشد. هیوندای در این نسل هم از موتورهای میتسوبیشی بهره میبرد. البته نوع موتور استفاده شده متناسب با بازار هدف این خودرو بود؛ بهطور مثال مدلهای موجود در بازار آمریکا از مدل Sirius 4 سیلندری (82kw) استفاده میکردند.
طراحی این خودرو توسط جورجتو جوجارو انجام شدهبود. این مدل نیز در دو نوع سپر عرضه شد، GL و GLS. طراحی نسل دوم هیوندای سوناتا بهتر از نسل قبل بوده و بیشترین هدف تولید این نسل از هیوندای سوناتا وارد شدن به بازار آمریکا بود. نسل دوم نیز مانند نسل اول این خودرو از نظر کیفیت و طراحی بدنه حرف زیادی برای گفتن نداشت؛ زیرا با وجود بهبود طراحی خارجی، همچنان با خودروهای همرده خود قابل مقایسه نبود.
معایب نسل سوم هیوندای سوناتا
در ادامه مقاله معایب تمام نسلهای هیوندای سوناتا باید بدانیم که نسل سوم هیوندای سوناتا در سال 1994 شروع به تولید کرد. این نسل از هیوندای سوناتا همانند دو نسل قبل خود طراحی قابلتوجهی نداشت. طراحی داخلی نیز همچنان سادگی خود را حفظ کردهاست، اما ایراداتی دارد که از جمله آن میتوان به نامناسب بودن محل استراحت آرنج اشاره کرد.
بهطور کلی مشخصات فنی هیوندای سوناتا نسل سوم نسبت به نسل قبل بهبود پیدا کردهاست و از لحاظ ایمنی نیز در سطح قابل قبولی قرار دارد. همچنین این خودرو جلوبندی نسبتا ضعیفی دارد که میتواند جز ضعفهای آن محسوب شود. از جمله معایب دیگر هیوندای سوناتا نسل سوم میتوان به هندلینگ پایین آن بهویژه در سرعتهای بالا نسبت به نسلهای دیگر اشاره کرد.
معایب نسل چهارم هیوندای سوناتا
نسل جدید هیوندای سوناتا در سال 1998 با نام سری EF وارد بازار شد. این خودرو با سه پیشرانه 2 لیتری، 2.4 لیتری و 2.5 لیتری به بازار عرضه شد که به ترتیب دارای قدرت 136 اسب بخار، 138 اسب بخار و به نام Hyundai Sirius و 168 اسب بخار قدرت-مدل دلتا 6V بودند. این خودرو تا نسل چهارم در بازار ایران متداول نبود و از نسل پنجم کمکم مهمان جادههای کشورمان شد. تا نسل چهارم هیوندای سوناتا پیشرفت شگرفی در آن بهوجود نیامد و معایب خودرو کموبیش ماهیت خود را حفظ کرده بودند؛ از جمله آنها میتوان به طراحی نسبتا ساده این خودرو اشاره کرد. گرچه مشخصات فنی هر نسل نسبت به نسل قبل بهبود مییافت.
برای دیدن قیمت خودروهای هیوندای کلیک کنید
معایب نسل پنجم هیوندای سوناتا
در نسل پنجم هیوندای سوناتا تحول عظیمی رخ داد. طراحی بدنه این خودرو را میتوان بهعنوان انقلابی برای کلیه نسلهای هیوندای سوناتا نام برد. این نسل از سوناتا با نام NF در سال 2004 رونمایی شد. در این خودرو از اولین موتور تمام آلومینیوم خودروسازی کره به نام تتا (Theta) استفاده شدهاست. هیوندای سوناتا NF با دو مدل 4 سیلندر و 6 سیلندر به بازار داخلی عرضه شد که در مدل 4 سیلندر به جعبهدنده دستی و اتومات و در مدل 6 سیلندر به گیربکس اتومات مجهز بود. ناگفته نماند که در سال 2008 نسخه فیسلیفت هیوندای سوناتا NF به بازار جهانی عرضه شد که در بین سالهای 2009 تا 2010 در اختیار خریداران ایرانی قرار گرفت و افراد علاقهمند، نسبت به خرید سوناتا اقدام کردند.
از جمله معایب هیوندای سوناتا NF میتوان به فرمان آن اشاره کرد که به اندازه کافی نرم نیست. صندلیهای جلو راحتی لازم را ندارند و در صورت رانندگی طولانیمدت باعث خستگی راننده میشوند. در این نسل از هیوندای سوناتا سیستم ترمز به خوبی عمل کرده و حس اطمینان را به سرنشینان القا میکند، اما پدال ترمز خودرو تا حدودی سفت است و حتی در سرعتهای پایین و رانندگی عادی هم نیاز به فشار زیادی دارد تا عمل کند.
معایب نسل ششم هیوندای سوناتا
در ادامه مقاله معایب تمامی نسلهای هیوندای سوناتا به بررسی معایب نسل ششم این سدان کرهای میپردازیم. نسل ششم هیوندای سوناتا با طراحی فوقالعادهای که داشت همه طرفداران هیوندای را شگفتزده کرد. نسل ششم این خودرو با نام YF در سال 2009 روانه بازار جهانی شد. این خودرو مدل بسیار موفقی برای هیوندای بوده که از نظر طراحی، پیشرانه و عملکرد تحول عظیمی را ایجاد کرد. شاید بتوان کابین نسبتا شلوغ آن را یک ضعف برای این خودرو در نظر گرفت، اما داشتن آپشنهای مختلف و استفاده از متریال مناسب توانسته تا حدودی این ضعف را بپوشاند.
از جمله معایب دیگر مدل YF هیوندای سوناتا میتوان به فضای محدود در قسمت پشت خودرو برای سرنشینان اشاره کرد، بهطوری که احتمال برخورد سر افراد قدبلند با پوشش سقف وجود دارد. همچنین در صورت فشار پدال گاز تا انتها، معکوس کردن دنده به نرمی انجام نمیشود که یک ضعف برای این خودرو بهشمار میآید. سوناتا YF دارای شیفترهای پشت فرمان است، اما این شیفترها کیفیت چندان خوبی ندارند. هیوندای سوناتا YF پیشرفت زیادی در قابلیتهای دینامیکی نسبت به NF نداشته و ظاهرا هیوندای ترجیح داده بهجای این که راحتی و نرمی هیوندای سوناتا YF را بهبود دهد، بیشتر روی هندلینگ و قابلیتهای دینامیکی خودرو کار کند.
معایب نسل هفتم هیوندای سوناتا
نسل هفتم سوناتا با نام LF در سال 2014 در کره شمالی به بازار عرضه شد. هیوندای تلاش کرده در نسل جدید این خودرو را به سمت خودروهای لوکس مثل برند جنسیس ببرد. طراحی این خودرو نسبتا محافظه کارانه انجام شدهاست و مانند نسلهای پیشین همچنان کابین خودرو احساس جادار بودن را القا نمیکند. در این نسل از هیوندای سوناتا نیز از شیفترهایی ضعیفی استفاده شدهاست و همین موضوع رانندگی با آن را در شهر کمی سخت میکند. از جمله معایب دیگر مدل LF هیوندای سوناتا میتوان به فرمان خشک آن اشاره کرد.
معایب نسل هشتم هیوندای سوناتا
در نمایشگاه خودرو شانگهای 2019 نسل هشتم این سدان سایز متوسط، توسط هیوندای معرفی و یک سال بعد نیز به بازار جهانی عرضه شد. خودرویی با طراحی بسیار جذاب که نمای ظاهری آن بر اساس جدیدترین زبان طراحی شرکت هیوندای شکل گرفته و نمای کلی این خودرو را به سدانهای اسپرت یا حتی فستبک شبیه کردهاست.
این خودرو در دو مدل هیبرید و بنزینی راهی بازار شدهاست که از میان آنها قویترین نمونه این خودرو بهواسطه بهرهمندی از یک موتور 2.5 لیتری توان تولید 198 اسب بخار قدرت را دارد. بر اساس اعلام برخی از منابع معتبر بینالمللی، مواردی نظیر چالاکی کمتر نسبت به خودروهای رقیب و همینطور سواری کسل کننده در لیست نقاط ضعف و درواقع معایب هیوندای سوناتا نسل هشتم (DN8) قرار دارند. گرچه این خودرو در بازار کشور ما حضور ندارد، اما بهتر است بدانید مواردی همچون فضای جادار کابین، طراحی زیبای فضای داخلی، قیمتگذاری رقابتی و درنهایت لیست بلندبالای آپشنها و امکانات رفاهی نیز بهعنوان مزایای هیوندای سوناتا DN8 شناخته میشوند.
جمع بندی
با وجود تمام ایرادت و معایبی که در نسلهای هیوندای سوناتا شاهد آن هستیم، نمیتوان از کیفیت و محبوبیت این سدان کهنهکار در مقایسه با خودروهای رقیب چشم پوشی کرد. سوناتا در هر نسل جدید خود مسیر بهتر شدن را انتخاب کرده و انتظار میرود این روند خودرو را به جایگاهی بالاتر برساند. امیدواریم مقاله معایب تمام نسل های هیوندای سوناتا مورد توجه شما قرار گرفته باشد. در آخر برای دیدن قیمت سوناتا در تمام مدلها، کافی است روی لینک آبی کلیک کنید.
مقالات مرتبط زیر را ازدست ندهید
بررسی هیوندا سوناتا از 1985 تا 2017 و امروز
5 دلیل برای اینکه هیوندای سوناتای 2018 بخرم
مقایسه هیوندای سوناتا و کیا اپتیما
سلام من سوناتا ۲۰۰۷دارم ایا میشه جلوپنجره ۲۰۰۹ انداخت چه چیزی باید عوض بشه.ممنون اگر پاسخ دهید
حالا یه سوال جالب معایب سوناتا بیشتره یا سایپا کوییک خوشگلتون؟ زانتیا که براش سر و دست میشکونن در مقابل سوناتا ۱۹۹۴ هیچه هیچ.
من سوناتا yf 2012 حدود سه سال دارم. هیوندا کلا خوش بخره و واقعا خیره کننده است ظاهرش. وای اف، توی جاده های کوهستانی اصلا به درد نمیخوره و همیشه حس میکنی ترمز کارساز نیست و امکان اینکه نتونی ماشینو جمع کنی از اول تا آخر جاده باهت هست و واقعا حسش هم با خرت خرت ترمز و اینکه واقعا تا سرعت کم نشه نمیشه مانور بدی تو کوهستان. دقیقا روی سرعتگیرها سر سرنشینهای عقب میخوره به سقف بارها برام پیش اومده. شتاب عالی به نسبت مصرف. اویل پمپ ضعیف که باعث شد خونه دو یاتاقان بزنه و خب اونوقتها… بیشتر »
از تحلیل خوب شما متشکرم
دقیقا با اینکه نمیدونی بعدش چی جاش بخری و سوار شی موافقم!