تفاوت بنزین یورو 2 و یورو 4

فهرست مطالب


در این مقاله از سری مقالات نکات فنی همراه مکانیک قصد داریم به تفاوت بنزین یورو 2 و یورو 4 بپردازیم.پس اگر محیط زیست و همچنین خودرو شما برایتان اهمیت دارد مطالعه این مقاله را از دست ندهید تا در پایان تمامی استانداردهای این سوخت ها را به شما معرفی کنیم.

آلودگی هوا و ضرورت توجه به تفاوت بنزین یورو 2 و یورو 4

در طول چند سال اخیر کم نشنیده‌ایم که “آلودگی هوای فلان شهر از مرز هشدار گذشت”؛ مشکلی که گویی هیچ‌کس مسئولیتی در قبال آن نمی‌پذیرد و همه در این مواقع دست به دعا برمی‌دارند که شاید بادی، بارانی و موهبتی الهی، دست به کار شده و چهره شهرها را از این ناپاکی‌ها و پلشتی‌ها بزداید. هرچند این دست به دعا شدن‌ها هم دیگر کافی نبوده و مدتی است که نفس‌های زمین به شماره افتاده است.همه این نکات گفته شده ضرورت دانستن تفاوت بنزین یورو 2 و یورو 4 را به ما نشان می دهد.

اگر قصد فروش فوری خودرو خود به منظور خرید خودرو مدل بالاتر را دارید 

خدمت فروش فوری خودرو و نمایشگاه خودرو های کارشناسی شده همراه مکانیک تجربه یک خرید بی دغدغه را برای شما بوجود می آورند.

قطع به یقین یکی از آلاینده‌های هوای شهرهای کشورمان خودروها هستند؛ خودروهایی که فاقد استانداردهای لازم بوده و روزبه‌روز بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود؛ گویی کمر بسته‌ایم به نابودی کشوری که با خون دل آن را حفظ کرده‌ایم. قبل از آنکه وارد استانداردهای آلایندگی خودروها شویم، خالی از لطف نیست که اندکی د‌ر مورد نفس آلودگی بدانیم.

تعریف آلودگی هوا

آلودگی هوا
آلودگی هوا

قبل از بررسی تفاوت بنزین یورو 2 و یورو 4 باید تعریف آلودگی هوا را بدانیم.آلودگی هوا عبارت است از وجود یک یا چند آلاینده در هوای آزاد مانند گازها، بخارات، گرد و غبار، بو، دود غلیظ و … با کمیت، مشخصات و زمان ماندن کافی که برای زندگی انسان، حیوانات و گیاهان خطرناک و برای اموال مضر باشد و یا به طور غیرقابل قبول مانع استفاده راحت از زندگی و اموال گردد.

تاثیرات آلودگی هوا بر انسان

آلودگی تاثیرات بسیار مخربی بر بدن انسان اعم از اندام داخلی و خارجی دارد. بیشترین تاثیر آلودگی هوا بر اندام داخلی مربوط به سیستم تنفسی و قلبی عروقی است. مهم‌ترین بیماری سیستم تنفسی که آلودگی یکی از اصلی‌ترین عوامل بروز آن است، آسم بوده و حتی در این میان آسم‌های آلرژیک نیز بیشتر و بیشتر تشدید می‌شوند.

آلودگی هوا، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را تا چندین برابر افزایش می‌دهد به طوری که آلودگی هوا سکته‌های قلبی را تا چهار برابر افزایش می‌دهد. چشم‌ها از دیگر اندامی هستند که متاثر از آلودگی هوا بوده و سوزش و خارش چشم در هوای آلوده امری قابل انتظار و طبیعی است. شایان ذکر است که پوست به عنوان پوشش بدن در هوای آلوده دچار مشکلاتی چون خشکی، خارش، اگزمای دست و صورت، اگزمای پلک، کهیر،تشدید جوش‌های صورت، خشکی حاشیه لب‌ها و بینی و … می‌گردد.

آلودگی هوا و خودروها

آلودگی ناشی از سوخت خودروها
آلودگی ناشی از سوخت خودروها

بر طبق آماری که در سال گذشته و توسط دبیر کارگروه ملی آلودگی هوای کشور اعلام گردید بیش از 70 درصد آلودگی هوا، به واسطه خودروها تولید شده که این امر خسارات جبران‌ناپذیری را هم به لحاظ مادی و هم به لحاظ روحی بر بدنه جامعه وارد می‌نماید.

شاید تصور نمایید که با توجه به تیراژ بالای خودروهای شخصی، این خودرو بیشترین نقش را در آلودگی هوا ایفا می‌نمایند در حالیکه خودروهای سنگین این وظیفه خطیر! را بر عهده دارند، خودروهایی که به واسطه فرسودن بودن بیش از پیش مخرب‌تر می‌شوند.

برای کسب اطلاعات بیشتر انتهای مقاله را مطالعه بفرمایید

اما در این میان نباید از اتوبوس‌های شهری غافل شویم، اتوبوس‌هایی که به منظور گسترش حمل و نقل عمومی وشاید کاهش آلودگی هوا وارد ناوگان حمل و نقل شهری شده‌اند ولیکن به سان آن مثال معروف “از قضا سرکنگبین صفرا فزود” نتیجه عکس داشته‌اند حداقل درحوزه آلودگی هوا.

نحوه ایجاد آلودگی توسط خودروها

ایجاد آلودگی توسط سوخت خودروها
ایجاد آلودگی توسط سوخت خودروها

انرژی جنبشی لازم جهت حرکت خودروها از احتراق سوخت در موتور حاصل می‌گردد. احتراق واکنشی شیمیایی است که طی آن انرژی ذخیره شده در سوخت آزادشده و از طریق سیستم انتقال قدرت به چرخ‌ها منتقل می‌گردد. موادی که در اثر احتراق تولید شده و منجر به آلودگی هوا می‌شوند عبارتند از:

  • مونوکسید کربن (CO): این گاز در اثر احتراق ناقص تولید می‌گردد.
  • هیدروکربن‌ها (THC): همانطور که از اسم آن پیداست هیدروکربن‌ها ترکیبی از هیدروژن و کربن بوده و بسیار سمی هستند.
  • اکسیدهای نیتروژن (NOx) و ذرات جامد (PM): علاوه بر موارد فوق، در اثر احتراق، اکسیدهای نیتروژن و ذرات جامد تولید شده که باعث آلودگی می‌شوند.

استانداردهای آلایندگی خودروها

در اوایل دهه 90 بود که آلودگی و تاثیرات مخرب آن، توجه ویژه‌ای را معطوف خود نموده و اتحادیه اروپا را بر آن داشت تا محدودیت‌ها و استانداردهایی را بر میزان آلایندگی خودروها وضع نماید. این استانداردها که تحت عنوان یورو (Euro Emission Standard) معروف هستند حداکثر مقدار مجاز انتشار گازهای آلاینده  را برای کمپانی‌های خودروسازی را تعیین می‌نمایند. تا کنون 6 نسخه از این استانداردها و به صورت ذیل منتشر شده‌اند:

تمام سوخت های یورو از یورو 1 تا یورو 6    

  • یورو ۱ (۱۹۹۳) برای خودروهای سواری و کامیون‌های سبک
  • یورو ۲ (۱۹۹۶) برای خودروهای سواری و موتورسیکلت‌ها
  • یورو ۳ (۲۰۰۰) برای کلیه وسایل نقلیه و موتورسیکلت‌ها
  • یورو ۴ (۲۰۰۵) برای کلیه وسایل نقلیه
  • یورو ۵ (۲۰۰8) برای خودروهای سواری سبک و وسایل تجاری
  • یورو ۶ (۲۰۱۴) برای خودروهای سواری سبک و وسایل تجاری

این استانداردها میزان آلاینده‌های خروجی را بر حسب گرم بر ثانیه (gr/sec) یا گرم بر کیلومتر پیموده شده (gr/km) تعریف می‌نمایند.

تفاوت استانداردهای یورو 2 و یورو 4

تفاوت استاندارد سوخت یورو 2 و یورو 4
تفاوت استاندارد سوخت یورو 2 و یورو 4

یورو 2

استاندارد یورو 2 برای اولین بار در سال 1996 و برای خودروهای سواری تهیه گردید که در سال 2002 نسخه‌ای از این استاندارد برای موتورسیکلت‌ها عرضه شد. یورو 2 محدودیت‌های موجود بر روی کربن‌مونوکسید، هیدروکربن‌های نشتی و اکسید نیتروژن را به روز کرده و به عبارتی مقادیر مجاز آن‌ها را کاهش دارد. شایان ذکر است این استاندارد برای موتورهای دیزلی و بنزینی سطوح متفاوتی را به صورت ذیل ارایه کرده است:

خودروهای بنزینی

  • کربن مونوکسید: 2.2 گرم بازای هر کیلومتر پیموده‌شده
  • اکسید نیتروژن و هیدروکربن‌ها: 0.5 گرم بازای هر کیلومتر پیموده‌شده

خودروهای دیزلی

  • کربن مونوکسید: 1 گرم بازای هر کیلومتر پیموده‌شده
  • اکسید نیتروژن و هیدروکربن‌ها: 0.7 گرم بازای هر کیلومتر پیموده‌شده
  • تیتانیوم: 0.08 گرم بازای هر کیلومتر پیموده‌شده

یورو4

استاندارد یورو 4 برای اولین بار در سال 2005 و برای کلیه خودروها انتشار یافت و همانند یورو2 برای موتورهای دیزلی و بنزینی سطوح متفاوتی را تعریف نموده است:

خودروهای بنزینی

  • کربن مونوکسید: 1 گرم بازای هر کیلومتر پیموده‌شده
  • هیدروکربن‌ها: 0.1 گرم بازای هر کیلومتر پیموده‌شده
  • اکسید نیتروژن: 0.08 گرم بازای هر کیلومتر پیموده‌شده

خودروهای دیزلی

  • کربن مونوکسید: 0.5 گرم بازای هر کیلومتر پیموده‌شده
  • اکسید نیتروژن و هیدروکربن‌ها: 0.3 گرم بازای هر کیلومتر پیموده‌شده
  • تیتانیوم: 0.025 گرم بازای هر کیلومتر پیموده‌شده

همانطور که ملاحظه می‌گردد یورو 4 به شدت سخت‌گیرانه‌تر از یورو 2 بوده و با توجه به این اختلاف، خودروهای یورو2 و 4 تفاوت‌هایی در کاتالیزور و سنسور گاز اکسیژن دارند.

استاندارد سازی سوخت خودرو
استاندارد سازی سوخت خودرو

ایران نیز در راستای کاهش آلودگی‌ هوا و صیانت از محیط زیست، خودروسازها را مجبور به پذیرش و رعایت استانداردها یورو در خودروها نموده و طبق برنامه‌ریزی‌ها مقرر بود از سال 1394 استاندارد یورو6 در کشور جاری گردد که تا به امروز بدان عمل نشده و به احتمال زیاد، نسل ما آن روزها را نخواهد دید!

ضرورت کارشناسی خودرو

در پایان مقاله قصد داریم با شما کاربر گرامی اندکی در مورد اهمیت کارشناسی خودرو صحبت کنیم شاید برای شما در مورد دو خدمت ارائه شده در بالا(برای خرید خودرو نیاز به کارشناسی دارم، برای فروش خودرو نیاز به کارشناسی دارم) سوال پیش بیایید که برای فروش خودرو ما چه نیازی به کارشناسی داریم.

کاربر گرامی دقت کنید که یکی از راه ها و تله های کلاهبرداری که دلال ها از آن استفاده می کنند وارد کردن ایرادات بی جا به خودرو برای کاهش قیمت آن می باشد ولی در صورتی که شما گواهی کارشناسی از یک مرکز معتبر داشته باشید راه کلاهبرداری را برای دلالان خودرو می بندید و خودرو خود را با منطقی ترین قیمت و قیمت کارشناسی شده می فروشید

این همان دلیلی است که می گوییم با استفاده از خدمت کارشناسی خودرو همراه مکانیک لذت خرید و یا فروش خودرو دست دوم را تجربه کنید.با کلیک برو روی تصویر زیر وارد صفحه کارشناسی 209 نقطه ای همراه مکانیک شوید و جزئیات این خدمت مطلع شوید.

کارشناسی خودرو
کارشناسی خودرو

مقالات مرتبط:

بهترین زمان برای تعویض صفحه کلاچ چه زمانی است

با نحوه کارکرد سیستم کنترل در سربالایی و سرازیری آشنا شوید

نقش پیستون در خودرو چیست و چگونه عمل می کند

سیستم سوخت رسانی انژکتور چگونه عمل می کند

عملکرد دیفرانسیل خودرو چگونه است

با انواع سیستم تعلیق خودرو آشنا شوید

علت سر وصدای کابین چیست

ماهک گیربکس

مبدل کاتالیستی چیست

سیستم کنترل کشش چیست

سیستم کنترل کشش چیست

سیستم کنترل فشار باد تایر چیست

 

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
2 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها