مزایا و معایب داچیا اسپرینگ، ارزان‌ ترین خودروی الکتریکی بازار اروپا

فهرست مطالب


گسترش استفاده از خودروهای الکتریکی در سطح جهان و وضع قوانین سخت‌گیرانه دولت‌ها به نفع آن‌ها، سبب شده است تا اتومبیل‌های برقی به سبد محصولات اکثر خودروسازان راه پیدا کنند. داچیا اسپرینگ (Dacia Spring) نیز یکی از محصولاتی است که مطابق رویه جدید صنعت خودروسازی، به تولید رسیده است که در این نوشتار به بررسی آن خواهیم پرداخت و سپس، مزایا و معایب داچیا اسپرینگ را بیان خواهیم کرد.

مزایای داچیا اسپرینگ

ابتدا به بررسی مزایای این خودرو می‌پردازیم:

قیمت ارزان، مزیتی بزرگ برای داچیا اسپرینگ

بزرگ‌ترین مانع بر سر راه توسعه استفاده از خودروهای الکتریکی، قیمت اتومبیل‌های برقی است. فناوری‌های پیچیده‌ای در فرآیند تولید خودروهای الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرند و علاوه‌برآن، باتری‌های فلزی مورد استفاده در این اتومبیل‌ها، قیمت فوق‌العاده گزافی دارند. همین مساله، سبب می‌شود تا قیمت خودروهای الکتریکی از خودروهای درون‌سوز بیشتر باشد و بسیاری از مشتریان، تمایلی به خرید آن‌ها نداشته باشند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

شرکت خودروسازی رومانیایی داچیا که یکی از زیرمجموعه‌های رنو محسوب می‌شود، به طور معمول اتومبیل‌هایی ارزان، بادوام و کم‌استهلاک را به تولید می‌رساند. محصولات داچیا، نیازی را که برای مدت‌ها در بازار وجود داشت و خودروسازان از پاسخ به آن عاجز مانده بودند، به‌‎خوبی برطرف می‌کنند: نیاز به تملک خودروهایی مدرن، ایمن و جدید که هزینه خرید آن‌ها، چندان گزاف نباشد. حال این شرکت رومانیایی، ارزان‌ترین خودروی الکتریکی بازار اروپا به نام داچیا اسپرینگ را به تولید رسانده است؛ خودرویی که عملکرد فنی ضعیفی دارد؛ اما برچسب قیمتی جذابش، خرید آن را برای مشتریان توجیه‌پذیر می‌کند.

داچیا اسپرینگ

بدون شک، نخستین مورد از مزایای داچیا اسپرینگ، به قیمت رقابتی این خودرو مربوط می‌شود. داچیا اسپرینگ طی چند ماه آینده، به بازار اروپا عرضه خواهد شد و به همه مشتریان، امکان بهره‌مندی از یک خودروی الکتریکی مقرون‌به‌صرفه را اعطا خواهد کرد. شاید برچسب قیمتی 21500 دلاری داچیا اسپرینگ در ابتدا چندان ارزان به نظر نرسد؛ اما با درنظرگرفتن مشوق‌های مالی که دولت‌های مختلف برای خرید خودروهای الکتریکی فراهم می‌کنند، قیمت داچیا اسپرینگ به نصف کاهش خواهد یافت. در حال حاضر، داچیا اسپرینگ لقب ارزان‌ترین خودروی الکتریکی بازار اروپا را در اختیار دارد و ممکن است این عنوان را در دیگر بازارها نیز به چنگ آورد.

نبرد پاک و ارزان با ترافیک شهری، تحقق رویاهای محال

داچیا اسپرینگ

امروزه کمتر شهری را در دنیا می‌توان یافت که از معضل ترافیک در امان مانده باشد. استفاده از خودروهای الکتریکی ارزان و کارآمد، راهکاری منطقی برای مقابله با این ترافیک است که این مورد را باید یکی دیگر از مزایای داچیا اسپرینگ بدانیم.

محدوده برد داچیا اسپرینگ مطابق چرخه WLTP، به‌صورت ترکیبی 230 کیلومتر اعلام شده است؛ درحالی‌که اگر از این خودرو فقط برای مسیرهای درون‌شهری استفاده شود، بردی معادل 305 کیلومتر را در اختیار مالک خود قرار خواهد داد. با توجه به چنین محدوده‌ای، می‌توان گفت که داچیا اسپرینگ وسیله نقلیه مناسبی برای مصارف روزمره است.

مطابق گفته داچیا، پکیج باتری اسپرینگ 24.7 کیلووات ظرفیت دارد که با استفاده از یک سوکت 220 ولت خانگی، طی 14 ساعت به‌صورت کامل شارژ می‌شود. زمان شارژ باتری داچیا اسپرینگ با استفاده از منبع 30 کیلوواتی DC نیز، حدود یک‌ساعت‌ونیم اعلام شده است که برای رانندگان عادی، بیش از حد مطلوب ارزیابی می‌شود.

سواری راحت و پاک با داچیا اسپرینگ

داچیا

خلق کابین راحت و جادار برای خودروهای کوچک شهری، یکی از دغدغه‌های همیشگی خودروسازان بوده است. ساخت و تولید خودروهایی جمع‌وجور با کابین راحت، نشان‌دهنده بلوغ طراحی شرکت سازنده است که خوشبختانه در داچیا اسپرینگ به‌صورت کامل رعایت شده است.

مواد استفاده‌شده در ساخت کابین داچیا اسپرینگ، چندان مرغوب نیستند که البته از یک خودروی اقتصادی نیز نباید انتظاری غیر از این داشت. با این حال، فضای داخلی داچیا اسپرینگ راحت و جادار است و چهار بزرگسال به‌راحتی درون آن جای می‌گیرند. قسمت بار اسپرینگ نیز 300 لیتر فضا را در اختیار مالک قرار می‌دهد که با توجه به کلاس خودرو، رضایت‌بخش محسوب می‌شود.

معایب داچیا اسپرینگ

نوبت به بررسی معایب این خودرو می‌رسد:

الکتریکی و پاک اما ضعیف

داچیا اسپرینگ

شاید بزرگ‌ترین مورد در لیست معایب داچیا اسپرینگ، پیشرانه ضعیف و کم‌توان این خودرو باشد. داچیا اسپرینگ، خودرویی مقرون‌به‌صرفه محسوب می‌شود و قرار نیست انتظار موتوری در حد تسلا مدل S‌ را از این خودرو داشته باشیم؛ با این حال، داچیا بیش‌ازحد در زمینه قوای فنی اسپرینگ صرفه‌جویی کرده است.

موتور الکتریکی و کوچک داچیا اسپرینگ، تنها 45 اسب‌بخار قدرت تولید می‌کند که رقم چندان قابل‌توجهی نیست. حداکثر سرعت اسپرینگ نیز 125 کیلومتر بر ساعت عنوان شده است و از این نظر نیز با خودرویی کند مواجه هستیم.

مناسب برای شهر، نامناسب برای جاده

داچیا اسپرینگ

پیشرانه ضعیف و کوچک داچیا اسپرینگ، باتری بزرگی را طلب نمی‌کند و به همین دلیل، شرکت سازنده در کنار موتور نه چندان قدرت‌مند این خودرو، باتری کوچکی را نیز قرار داده است. در بخش‌های قبلی، اشاره شد که محدوده برد اسپرینگ به‌صورت ترکیبی، 230 کیلومتر است که به‌هیچ‌عنوان، عدد فوق‌العاده‌ای محسوب نمی‌شود.

برای این‌که درک بهتری از برد محدود اسپرینگ به دست آورید، توجه کنید که فاصله تهران تا چالوس حدود 200 کیلومتر است و با این خودرو، نمی‌توانید فاصله‌ای بیش از یک تهران تا شمال را طی کنید. طبیعی است که تمام مالکین اسپرینگ، از این خودرو فقط برای مسیرهای درون‌شهری استفاده نمی‌کنند و بخشی از آن‌ها، این خودرو را برای استفاده برون‌شهری انتخاب خواهند کرد؛ انتخابی که در کوتاه‌مدت موجب یاس و ناامیدی آن‌ها خواهد شد.

مبدا برند: اروپا، کشور سازنده: چین

داچیا اسپرینگ

تولید قطعات و ماشین‌های صنعتی در کشورهایی هم‌چون چین و هند، سبب کاهش هزینه‌های سربار برندهای بزرگ می‌شود. از این رو، بسیاری از مارک‌های تجاری معتبر، خطوط تولید خود را به این کشورها منتقل کرده‌اند. با توجه به این‌که داچیا خودروهای مقرون‌به‌صرفه تولید می‌کند و از سوی دیگر، هزینه تولید خودروهای الکتریکی گران‌تر از اتومبیل‌های درون‌سوز است، طبیعی است که انتظار داشته باشیم بخشی از فرآیند تولید اسپرینگ در چین صورت بگیرد.

بسیاری از قطعات فنی ازجمله پلتفرم اسپرینگ، با رنو سیتی K-ZE مشترک است و ازآن‌جایی‌که رنو سیتی K-ZE محصول انحصاری بازار چین محسوب می‌شود، هر دو محصول رنو و داچیا، در یک سایت مشترک به تولید می‌رسند. هر دو خودروی الکتریکی مقرون‌به‌صرفه رنو و داچیا، از نظر کیفیت و ایمنی در شرایط مطلوبی قرار دارند؛ با این حال، ذکر عبارت ساخت چین برای کالاهای صنعتی، بار معنایی منفی را به‌همراه دارد و ممکن است برای مشتریان چندان مطلوب به نظر نرسد.

جمع‌بندی، ارزان، ساده، ضعیف و احتمالا پرفروش!

مشتریان ایرانی با محصولات داچیا به طور کامل آشنا هستند. خودروهایی هم‌چون رنو تندر 90 (داچیا لوگان) و رنو ساندرو (داچیا ساندرو) برای مدتی مدید در صنعت خودروسازی کشورمان حضور داشتند و محصولاتی هم‌چون داستر و سیمبل نیز به‌صورت وارداتی به ایران عرضه شدند. تردیدی نیست که تولید خودروهای ارزان‌قیمت و مدرن، سکوی پرتاب داچیا و رنو در یک دهه گذشته بوده است و آن‌ها به‌واسطه تولید همین خودروها، موفق شده‌اند تا بازار کشوری هم‌چون ترکیه را به‌صورت کامل تحت تسط خود در آورند.

داچیا اسپرینگ نیز به‌نوعی نسخه برقی رنو ساندرو محسوب می شود و با تکیه بر فاکتورهایی هم‌چون قیمت مقرون‌به‌صرفه، کابین بزرگ و جادار و سهولت استفاده در فضاهای درون‌شهری، به ستاره پرفروش بازار خودروی اروپا و کشورهای درحال‌توسعه تبدیل خواهد شد. احتمالا مشتریان ایرانی از حضور نسل اول این خودرو محروم خواهند بود؛ اما شاید روزی نسل‌های بعدی داچیا اسپرینگ در بازار کشورمان عرضه شوند و شرایط را به نفع خودروهای مدرن و پاک تغییر دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خودروهای جدید و مطالب خودرویی جذاب، صفحات همراه مکانیک را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها