کرونا چه بر سر بازار خودرو در کشورهای مختلف جهان آورد؟

فهرست مطالب

به گزارش مجله همراه مکانیک، شیوع جهانی ویروس کرونا از ماه مارس سبب شد اختلال بزرگی در عرضه و تقاضای بازار خودرو رخ دهد و این صنعت یکی از بزرگترین آسیب‌های خود را از زمان جنگ جهانی ببیند.. از طرفی اعمال محدودیت قرنطینه باعث شد مردم تمایلی به خرید خودرو جدید نشان ندهند و از طرف دیگر کارخانه‎های خودروسازی در راستای پیشگیری از این ویروس تعطیل شدند؛ نمایشگاه‌ها و نمایندگی‌های خودرویی نیز کار را متوقف کردند و منتظر ماندند تا شیوع ویروس کمتر شود. در ماه آوریل برخی از شرکت‎های خودرو سازی با اعمال محدودیت‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی تولید خود را مجددا آغاز کردند. اگرچه چرخ تولید سرعت گذشته را ندارد و بدیهی است مدت زمانی طول می‌کشد تا کارخانه‌ها طبق روال سابق بتوانند به تولید خودروها بپردازند. شیوع کرونا علاوه بر تعطیل کردن کارخانه‌ها، رویه رساندن مواد اولیه و قطعات را نیز با اختلال روبه رو کرده است.

شیوه فروش خودرو در دوران پساکرونا
شیوه فروش خودرو در دوران پساکرونا

در این راستا، کشورهای مختلف در پی بازگرداندن رونق به بازار خودرو هستند. آلمان در ماه آوریل نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۱ درصد افت تولید داشته و کمترین میزان فروش خودرو را از سال ۱۹۹۰ تجربه کرده است. فروش خودروهای جدید در بریتانیا نیز با ۹۷ درصد افت کمترین میزان را از فوریه سال ۱۹۴۶ به ثبت رسانده است. در اسپانیا نیز اتفاق مشابهی افتاده و فروش خودروهای سواری ۹۶ درصد به نسبت آوریل سال گذشته کاهش داشته است. آمریکا هم یکی از کشورهایی بود که بشدت از کرونا آسیب دید؛ تویوتا و هوندا افت ۵۴ درصدی را در بازار ایالات متحده تجربه کرده‎‌اند که این یعنی نسبت به آوریل سال گذشته فروششان به نصف رسیده است.

تاثیر منفی کرونا بر صنعت خودروسازی
تاثیر منفی کرونا بر صنعت خودروسازی

کاهش تقاضای خودرو در پی شیوع کرونا گریبان‌گیر ژاپن هم شده و این کشور برای هفتمین ماه پیاپی روندی نزولی را طی کرده و فروش خودروها نسبت به آوریل سال گذشته ۲۸ درصد کاهش داشته است. با این حال، بازار خودرو چین پس از گذشتن از روزهای سخت کرونایی رو به بهبودی است و فروش ماه آوریل این کشور در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۰.۹ درصد رشد داشته و نسبت به ماه مارس نیز ۳۹ درصد رشد کرده است. این رشد چشمگیر که پس از ۲۱ ماه در چین اتفاق افتاده از نظر تحلیل گران بسیار امیدوار کننده است. اگرچه برخی از کارشناسان معتقدند که با بازگشایی مراکز فروش خودرو و بازگشت به میزان تولید قبل از شیوع کرونا، تقاضا نیز افزایش می‌یابد اما به نظر می‌رسد که تاثیر ویروس کرونا بر بازار خودرو حداقل تا پایان سال ادامه داشته باشد.

منبع: دنیای خودرو

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید:

آپشن های تویوتا راو4

آپشن های بی ام و سری 5

آپشن های نیسان جوک

آپشن های بنز e350

آپشن های بنزی e250

آپشن های تیگو 7

آپشن های جک s5

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها