مقایسه تندر 90 پلاس با برلیانس H330 ، دو سدان فرنگی در جاده های ایران

فهرست مطالب


مقایسه تندر 90 پلاس و برلیانس H330 دو خودرو پر طرفدار امروز بازار کشور موضوع این مقاله از سری مقالات مقایسه ای همراه مکانیک است. با همراه مکانیک همراه شوید تا در کنار یکدیگر ویژگیهای فنی و امکانات رفاهی این دوخودرو را بررسی کنیم. این‌بار و در سری مقالات بررسی خودروهای بازار ایران، قصد مقایسه تندر 90 پلاس و برلیانس H330 را داشته و به این سدان ‌های شهری چین و فرانسه که چند سالی است خاک جاده‌های ایرانی را خورده‌اند، با دقت بیشتری  از نظر فنی و امکانات رفاهی نگاه خواهیم کرد.

با همراه مکانیک همراه شوید تا علاوه بر مقایسه تندر 90 پلاس و برلیانس H330 از تمام جوانب، با برخی از خصوصیات کمتر شناخته شده این دو خودرو نیز آشنا شویم.

امپراطوری چین در برابر ظرافت فرهنگ فرانسوی

اجازه دهید بلافاصله مقایسه تندر 90 پلاس و برلیانس H330 را آغاز کرده و در همان ابتدای کار نگاهی داشته باشیم به کابین این دو سدان شهری. بررسی طراحی داخلی این دو خودرو گویایی تازه نفس بودن برلیانس نسبت به تندر بوده و گرچه مدل فیس‌لیفت‌ شده رنو تندر 90 که تحت عنوان «پلاس» روانه بازار شد، عمر کوتاه‌تری نسبت به برادر بزرگ‌تر خود (تندر 90 معمولی) دارد، اما ظاهرا چینی‌ها دست جنبانده و در طراحی داخلی برلیانس H330 توجه بیشتری به زیبایی و کارایی داشته‌اند.

تریم برلیانس چینی دو رنگ بوده و استفاده بجا از رنگ کرم در کنار ترکیب آن با خاکستری فرمان و قسمت‌های بالایی داشبورد، کابین آن را به یکی از نمونه‌های زیبای بازار کشورمان تبدیل کرده است. از سویی دیگر صندلی‌های برلیانس H330 نیز راحتی بسیار بالایی را برای سرنشینان به ارمغان آورده و وجود قابلیت تنظیم برقی صندلی راننده در هشت جهت مختلف نیز تجربه رانندگی با این سدان چینی را به شکل دلچسبی تحت تاثیر قرار داده است. (در ادامه مطلب به این مورد بیشتر خواهیم پرداخت).

اما طراحی کابین تندر 90 پلاس تقریبا تکرار همان روند مملو از خاکستری ایران‌خودرو بوده و پلاستیک خشک محبوب‌ این شرکت ، در سراسر فضای داخلی تندر پلاس ملموس است. متاسفانه کابین تندر 90 پلاس در مقایسه با ذوق و سلیقه بکار گرفته شده در برلیانس H330 حرف زیادی برای گفتن نداشته و صرفا می‌توان از مونتاژ مناسب قطعات داخلی و داشبورد در کنار فضای مناسب و کافی برای سرنشینان جلو و عقب، به عنوان نکات مثبت و مزایای تندر 90 پلاس یاد کرد که البته تمام این موارد در تندر 90 معمولی نیز وجود داشتند.

بنابراین در بخش طراحی داخلی، برتر خواندن برلیانس H330 نسبت به تندر 90 پلاس کار دشواری نبوده و تفاوت‌های موجود در فضای این دو خودرو در یک نگاه اجمالی نیز حاکی از موفقیت چینی‌ها در امر طراحی کابین سدان خود است.

تندر جهش یافته در برابر برلیانس اقتباسی!

اما حال نوبت به مقایسه تندر 90 پلاس و برلیانس H330 از نظر طراحی بدنه رسیده و می‌بایست به بررسی ویژگی‌های خارجی این سدان‌های فرنگی در خاک وطن‌مان بپردازیم. بدون شک یکی از تفاوت‌های اصلی تندر 90 پلاس در مقایسه با تندر معمولی، تغییرات رخ داده در طراحی بدنه و اقدام ایران‌خودرو در جهت ارائه یک فیس‌لیفت‌ جدید از تندر به بازار کشور است.

مقایسه تندر 90 پلاس و برلیانس H330 اکنون به ما نشان می‌دهد که ایران‌خودرو در طراحی بدنه فیس‌لیفت‌ جدید خود عملکرد قابل قبولی داشته و اعمال همین تغییرات اندک که شکل چراغ‌های جلو، سپر جلو و عقب، صندوق عقب، جلو پنجره و خطوط جانبی تندر را شامل می‌شوند موجب بهبود ظاهر تندر 90 پلاس شده است. در واقع اگر همین تغییرات کوچک در بدنه تندر 90 پلاس اعمال نشده بود و در مقایسه تندر 90 پلاس و برلیانس H330 به جای مدل پلاس از تندر معمولی یاد می‌کردیم، برلیانس بدون شک پیروز میدان می‌بود. 

اما آیا این تغییرات اعمال شده روی فیس‌لیفت‌ ایران‌خودرو برای شکست رقیب چینی و همدست آلمانی‌ها کافی بوده است؟! بدون شک پاسخ این پرسش منفی است؛ چرا که در تمام مراحل مقایسه تندر 90 پلاس و برلیانس H330 (مخصوصا طراحی بدنه) می‌بایست بخاطر داشته باشیم که این شرکت چینی، تحت نظر بی‌ام‌دبلیو آلمان فعالیت خود را آغاز کرده و در طراحی بدنه خودروهای تولیدی خود به شدت از محصولات این غول خودروسازی بهره گرفته است.

در واقع یک نگاه گذری به سپر جلویی برلیانس H330 برای پی بردن به رنگ و بوی حضور بی‌ام‌دبلیو در روح این خودرو کافی بوده و البته همین مسئله در فضایی مانند بازار ایران که فروش خودروهای خوش چهره با ظاهری جهانی،  چندان رایج نیست، یک امتیاز بزرگ محسوب می‌شود.

اما به هر روی، با در نظر گرفتن تغییرات تندر پلاس و اقتباس صحیح برلیانس از محصولات غول آلمانی خودروسازی در H330، می‌توان اذعان داشت که این دو سدان شهری فرنگی، از نظر طراحی خارجی و بدنه رقابت تنگاتنگی داشته و سلیقه خریداران تنها ملاک تعیین برنده اصلی خواهد بود.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

لذت رانندگی روان با سدان‌های فرنگی در ایران

پس از بررسی نکات ظاهری این سدان‌ها، حال وقت مقایسه تندر 90 پلاس و برلیانس H330 از منظر تجربه رانندگی فرا رسیده است. بدون شک یکی از عوامل مؤثر بر تجربه رانندگی، مسئله پیشرانه و سیستم‌های انتقال قدرت در کلیه خودروهاست و از همین روی، پیش از بررسی تجربه رانندگی با سدان‌های مورد نظر این مقاله می‌بایست به معرفی اجمالی پیشرانه‌های آن‌ها بپردازیم.

موتور تندر 90 پلاس همانند طراحی داخلی و شاسی خود، حرف جدیدی برای گفتن نداشته و همان K4M همیشگی ایران خودرو که در ساندرو و تندر 90 معمولی نیز مشاهده می‌شود.  این پیشرانه ۱۰۵ اسب بخار قدرت داشته و در قیاس با وزن تندر 90 پلاس، شتاب مناسبی را برای آن پدید می‌آورد. از سویی دیگر، پیشرانه برلیانس H330، از نظر مشخصات فنی اعداد و ارقام کمتری را نسبت به سدان فرانسوی جاده‌های ایران نشان داده و گزینش برتر میدان را به امری دشوار تبدیل کرده است. بنابراین لازم است برای تصمیم‌گیری‌‌‌ بهتر به تجربه رانندگی این سدان‌ها بیش از پیش توجه داشته باشیم.

مقایسه تندر 90 پلاس و برلیانس H330 از نظر رانندگی تجربه‌ای قابل قبول را به ما ارائه کرده و برخلاف عادت ما ایرانی‌ها به فرمان ناپذیری و مقاومت بی‌دلیل کلاچ و دنده، عملکردی روان را به نمایش می‌گذارد. تندر 90 پلاس مانند برادر بزرگ‌تر خود چسبندگی مناسبی داشته و اگر دید محدود راننده در برخی زوایا را در نظر نگیریم، می‌توان گفت که قدرت مانور و انتقال قدرت از طریق جعبه دنده نیز در جهت ارائه یک رانندگی‌ آرام و روان با این سدان  خصوصا در مسیرهای شهری قدم‌های صحیحی برداشته‌اند.

اما برلیانس چینی داستان ما در مقایسه تندر 90 پلاس و برلیانس H330 یک سر و گردن بالاتر بوده و علاوه بر ارائه کلیه ویژگی‌های مثبتی که در رانندگی با تندر 90 پلاس به آن اشاره شد، حس رانندگی اسپرت را نیز به رانندگان خود هدیه می‌دهد. البته در تجربه رانندگی با برلیانس H330 به هیچ‌وجه نباید از نقش پررنگ صندلی قابل تنظیم برقی و امکان تغییر ستون فرمان غافل شد؛ چرا که این عوامل به شدت تجربه رانندگی با این سدان چینی را تحت تاثیر قرار داده و آن را تنها با اندکی اختلاف، در جایگاهی برتر از تندر 90 پلاس قرار داده است.

حال که رنو از ایران رفته و چین ظهور کرده است چه؟

بله، بلاشک یکی از عوامل بسیار موثر در تعیین گزینه بهتر برای خریداران در مقایسه تندر 90 پلاس و برلیانس H330 همین مسئله خروج رنو از ایران و احتمال توقف تولید محصولات این شرکت در کشورمان است. عدم همکاری این شرکت با خودروسازان ایرانی در آینده قادر به ایجاد مشکلات عدیده‌ای مانند کمبود قطعات یدکی اصل برای صاحبان محصولات این شرکت فرانسوی شده و آن‌ها را با دشواری‌های ناخواسته‌ای مواجه سازد.

لذا در حال حاضر که آینده رنو در ایران مملو از ابهام بوده و از سویی دیگر چینی‌های برلیانس با تمام قوا وارد بازار ایران شده‌اند، خرید محصولات رنو کار چندان عاقلانه‌ای به نظر نرسیده و بهتر است جهت کاهش مخاطرات فنی در آینده، از خودروهای برلیانس (که خدمات پس از فروش و تعمیرات قابل اعتمادتری ارائه می‌کنند) بهره گرفت.

اما به هر روی، انتخاب اصلی با شماست و اگر همچنان به مونتاژهای قابل قبول محصولات فرانسوی وفادار هستید، تندر 90 پلاس گزینه خوبی جهت کاربردهای شهری خواهد بود. ولی اگر اهل ریسک نبوده و می‌خواهید از آینده فنی خودروی خود نیز مطمئن باشید، برلیانس H330 منتظر شماست. (البته، راستش را بخواهید هیچ‌کدام از این خودروها با توجه به افزایش قیمت‌های اخیر، ارزش خرید را ندارند!). برای اطلاع از قیمت تندر 90 و خرید اقساطی خودرو کلیک کنید 

مقایسه فنی تندر 90 پلاس و برلیانس H330

 

تندر 90 پلاس

برلیانس H330

حجم موتور

1598CC

1498CC

قدرت موتور

105 اسب بخار در 5750 دور

103 اسب بخار در 5800 دور

تعداد سیلندر/سوپاپ

4 سیلندر 16 سوپاپ

4 سیلندر 16 سوپاپ

جعبه دنده

4 دنده اتومات

4 دنده اتومات

شتاب صفر تا صد(ثانیه)

11.7

ماکزیمم سرعت KM/H

175

170

مصرف سوخت ترکیبی (لیتر)

8.3

6.7

حجم باک

50

55

تجهیزات ایمنی و امنیتی

ترمز ضد قفل ABS چهار كاناله بهراه EBD – ترمز جلو ديسكي خنك شونده و ترمز عقب كاسه اي-کیسه هوای راننده و سرنیشین جلو

ترمزهای جلو و عقب دیسکی (در مدل دستی ترمز عقب کاسه ای است) – ABS – EBDکیسه هوای سرنشینان- جلو

امکانات رفاهی

دیگر تجهیزات  مه شكن عقب و جلو – چراغ داخل صندوق عقب – چراغ ترمز سوم – جلو پنجره جديد – تغيير در طرح سپر جلو و عقب – طرح جديد چراغهاي جلو و عقب – طرح جديد چراغ مه شكن جلو – شبرنگ و قلاب يدك كش مخفي سپر عقب – داشبورد دو رنگ جديد – كنسول مياني – طرح جديد صفحه آمپر – رودريهاي هماهنگ با داشبورد – دكمه درب بازكن درب صندوق عقب – زههاي همرنگ بدنه – دستگيره جديد دربها و همرنگ بدنه – طاقچه جديد عقب – آيينههاي جانبي جديد همرنگ بدنه – بكارگيري قطعات كرومي در بالاي جلو پنجره و درب صندوق عقب – 2 عدد پشت سري بالني شکل و 1 عدد مركزي ويرگولي شكل براي صندلي عقب – طرح جديد قربيلك فرمان همراه با قابليت تنظيم ارتفاع – دسته دنده جديد چرمي – روكش صندلي جديد – رودريهاي جديد – پوشش سقف – آفتاب گير – ايموبلايزر – سيستم تهويه هوا دستي – تنظيم ارتفاع چراغهاي جلو از داخل-راديو پخش CD خوان با پورت USB و AUX و بلوتوث

قابلیت پخش MP3 – ورودی USB – 4 عدد بلندگو در مدل دستی و 6 عدد بلندگو در مدل اتوماتیک-رینگ 15 اینچی آلومینیومی– شیشههای بالابر برقی – تنظیم ارتفاع نور چراغ جلو – باز شدن خودکار قفل دربها هنگام تصادف

مدل اتوماتیک به علاوه امکانات بالا: سیستم تهویه مطبوع خودکار – سانروف – سنسور دنده عقب – بسته شدن پنجرهها با ریموت – قابلیت تنظیم صندلی راننده در 8 جهت – آینههای جانبی برقی – چراغ مه شکن جلو – سیستم ورود بدون کلید و دکمه استارت – روکش چرمیغربیلک فرمان و دکمه تنظیم صدا

 

مقالات مرتبط:

مقایسه 206 و تندر 90

مقایسه رانا و دنا و تندر 90

بیشترین و کمترین افت قیمت خودروهای داخلی

کدام خودروها قدرت نقدشوندگی بالاتری دارند؟

مقایسه تندر 90 با دنا ، بدپوش فرانسوی و جوان اخموی ایرانی

نگاهی به مدلهای مختلف برلیانس پارس خودرو

در شرایط کنونی خرید خودروی اتومات انتخاب درستی است؟

معایب برلیانسهای پارس خودرو

مقایسه جک j4 برلیانس h330

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها