مقایسه تندر 90 با برلیانس H230 ، تلاش برای تصاحب بازار ایران ادامه دارد

فهرست مطالب


مفایسه تندر 90 و برلیانس H230  مقاله‌ای از مجله همراه مکانیک می باشد که در آن از تلاش چینی ها برای کسب بازار ایران روایت می‌کنیم و همچنین این دو خودرو را از نگاه های متفاوت با یکدیگر مقایسه می‌کنیم.

مقاله‌ی پیش ‌رو درباره‌ی مقایسه‌ی دو خودروی سدان است که یکی از آن‌ها مدت زیادی است که توانسته بازار را قبضه کند و دیگری به همراه خانواده‌ی تازه‌وارد خود در حال نفوذ به پارکینگ خانه‌ی ایرانی‌ها است. تندر 90 سال‌ها است که جزو محبوب‌ترین خودروهای داخلی محسوب ‌می‌شود و این محبوبیت را به کمک کیفیت مطلوب خود درزمینه‌ی فنی به دست آورده است.

مقایسه تندر 90 با برلیانس H230

در مورد برلیانس هم باید گفت که در ادامه‌ی به قهقرا رفتن صنعت خودروسازی کشور، چند سالی است که خودروهای چینی راه خود را به بازار ایران پیداکرده‌اند. خودروهای ساخت این کشور ابتدا باکیفیت بسیار پایین و البته قیمتی بسیار کم‌تر از رقبای احتمالی خود وارد بازار شدند. آزمون‌وخطا کردند و نسبت به گذشته‌ی خود پیشرفت کردند.

حالا باگذشت زمانی اندک، برخی از خودروهای چینی باقیمت‌های بسیار بالا و البته باکیفیتی بالاتر از رقبای داخلی در معابر ایران ویراژ می‌دهند. از انصاف که نگذریم کمپانی برلیانس ‌نسبت به دیگر خودروسازهای چینی از کیفیت و اعتبار بیشتری برخوردار است. به‌هرحال این مقاله راجع به مقایسه تندر 90 و برلیانس H230 و محاسن و معایب این دو خودرو است.

باید این را بگوییم که محبوبیت تندر 90، در سرزمین عجایب یعنی ایران باعث به وجود آمدن دردسرهایی شد. تندر 90 که قرار بود جایگزین پیکان در خیابان‌ها و جاده‌های ایران شود، در ابتدای عرضه‌ی خود بنا به مدل، از 10 تا 16 میلیون تومان قیمت داشت. هم‌زمان این خودرو توانست باکیفیت بالای خود نظر مثبت بازار را به خود جلب کند. این افزایش تقاضا طبق معمول رسوم عجیب‌وغریب در ایران با افزایش قیمت همراه شد. پس از افزایش قیمت ارز و به دنبال آن‌همه‌چیز ازجمله خودرو، در لیست قیمت‌های جدید تندر 90 از همه‌ی رقبای داخلی خود گران‌تر شد و به 40 میلیون تومان رسید.

جانشین پیکان با فخرفروشی بر نوک قله ایستاد، دست‌نیافتنی‌تر از همیشه شد. بماند که در زمان نگارش این مقاله قیمت تندر 79 میلیون تومان ناقابل است. بله حقیقتی باورنکردنی است.

نگاه کلی به هر دو خودرو

مقایسه تندر 90 با برلیانس H230

گرچه هنگامی‌که برلیانس H230 طراحی شد، 13 سال از طرح اولیه‌ی تندر 90 می‌گذشت؛ اما این 2 خودرو نکات مشترک زیادی دارند.

مثلاً هر دو خودرو از دید عقب خوبی برخوردار نیستند و به‌خصوص برای رانندگان مبتدی دنده‌عقب رفتن با این خودروها مشکل است. کیفیت مواد اولیه استفاده‌شده در داشبورد و داخل اتاق هم تندر 90 و هم برلیانس H230 در پایین‌ترین حد ممکن قرار دارد و از نامرغوب‌ترین پلاستیک ممکن برای این امر استفاده‌شده است.

هر دو خودرو برای قشر متوسط رو به ضعیف جامعه ساخته‌شده‌اند. البته در ایران برای قشر متوسط رو به ضعیفی که می‌توانند ماشین بخرند، وگرنه باقیمت‌هایی که این 2 خودرو دارند، برای قشر متوسط رو به ضعیف جامعه دست‌نیافتنی هستند.

صندوق‌عقب جادار از ویژگی‌های مثبت این دو خودرو است و هر دو خودرو به‌راحتی نیاز‌های خانواده‌ای 4 و حتی 5 نفرِ را تأمین می‌کنند.

در ضمن هر دو خودرو هم به‌صورت دنده‌ای و هم به‌صورت اتوماتیک به بازار عرضه می‌شوند.

موتور، گیربکس و دیگر فنی جات

موتور، گیربکس و دیگر فنی جات
موتور تندر 90

نقطه قوتی که تندر 90 می‌تواند در صورت وجود هر عیب دیگری بازهم به آن بنازد بدون شک مربوط به موتور و پیشرانه‌اش است. موتوری با حجم 1598 cc و دارای 16 سوپاپ. حداکثر توان خروجی این موتور 105 اسب بخار در 5750 دور بر دقیقه و حداکثر گشتاور خروجی آن 140 نیوتون ‌متر در 3750 دور بر دقیقه است. شتابی که این موتور به تندر 90 می‌دهد 11.7 ثانیه زمان می‌برد تا خودرو از حالت سکون به‌سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد. حداکثر سرعت تندر 90‌ هم 175 کیلومتر بر ساعت است.

موتور قرارگرفته بر روی برلیانس H230 حجمی معادل 1500 cc دارد و درست مانند موتور تندر 4 سیلندر و 16 سوپاپ است. توان خروجی و گشتاور این موتور هم مانند حجم آن کم‌تر از موتور تندر 90 هستند. 103 اسب بخار و 138 نیوتون متر، حداکثر توان خروجی و حداکثر گشتاوری هستند که به ترتیب در دور موتورهای 5800 و 3800 دور بر دقیقه حاصل می‌شوند.

در نسخه‌ی دنده‌ای گیربکس هر دو خودرو دارای 5 دنده جلو و 1 دنده‌عقب است؛ اما در نسخه‌ی اتومات تندر 90 دنده‌‌های جلو به 4 کاهش پیدا می‌کند و دربرلیانس H230 برخلاف تندر دنده‌های جلو به 6 افزایش پیدا می‌کند.

در مقایسه تندر 90 اتوماتیک و برلیانس H230 اتوماتیک قطعاً تندر برتری دارد. گیربکس استفاده‌شده در نسخه‌‌ی اتومات برلیانس در دسته‌ی گیربکس‌ها AMTقرار می‌گیرد. این نوع گیربکس‌ها درواقع همان گیربکس‌های دستی هستند با این تفاوت که کلاچ از زیر پای راننده حذف‌شده است و عملیات کلاچ‌ گیری و تعویض دنده توسط ربات انجام می‌شود. این نوع گیربکس‌ها کیفیت مطلوبی ندارند و برای ساخت خودروهای اتوماتیک ارزان‌قیمتی مانند برلیانس H230 از آن‌ها استفاده می‌شود. ناهماهنگی این گیربکس با پیشرانه‌ی قرارگرفته بر روی خودرو و زمان‌بندی نامناسب تعویض دنده باعث شده تا در این زمینه برلیانسهیچ حرفی در مقابل تندر 90 نداشته باشد.

تندر 90 در قسمت طراحی به همه می‌بازد، حتی پیکان

طراحی تندر 90

تندر ماشین بسیار خوبی است که طراحی بسیار افتضاحی دارد. گرچه این طراحی مربوط به سال 1999 میلادی است و برخی هم می‌گویند با توجه به اقتصادی بودن تندر 90 این طراحی چیز عجیبی نیست؛ اما به‌هرحال زشتی ظاهر تندر چیزی نیست که به‌راحتی بتوان از آن گذشت.

طراحی داخلی آن حتی در بد بودن از طراحی خارجی آن‌هم پیشی گرفته است و یکی از بی‌روح‌ترین خودروهای چند سال اخیر دنیا را تحویل بازار داده است.

همان‌طور که گفتیم مواد اولیه‌ی استفاده‌شده در ساخت هر دو خودرو از کیفیت بسیار پایینی برخوردار هستند؛ اما حداقل ‌برلیانس H230 ظاهر داخلی و خارجی زیباتری نسبت به رقیب خود دارد.

طراحی برلیانس H230 توسط شرکت ایتال دیزاین انجام‌شده که البته از آن‌ها هم انتظار بیشتری می‌رفت. شاید ذکر این مسئله که این خودرو اقتصادی است برای چشم‌پوشی از برخی از نواقص ظاهری برلیانس H230 قانع‌کننده باشد ولی برای تندر 90 نه. هیچ خودرویی حتی اگر قرار است به‌صورت رایگان میان مردم پخش شود نباید به این شکل باشد.

البته ناگفته نماند که ازنظر جادار بودن و ارتفاع بلند سقف تندر 90 عملکرد بهتری از رقیب داشته است.

مقایسه‌ای بین دو رقیب محکم و ایمن

مقایسه‌ای بین دو رقیب محکم و ایمن

از دیگر وجوه مشترک این دو خودرو، ایمنی بالای هردوی آن‌ها است. هر دو خودرو از سیستم ترمز خوب و مطمئنی بهره‌ می‌برند و دارای 2 کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو هستند.

از دیگر ویژگی‌های این دو رقیب که آن‌ها را نسبت به دیگر خودروهای هم‌سطح خود در بازار متمایز کرده است کسب ستاره‌ی ایمنی در تست NCAP است.

برلیانس H230 توانسته 5 ستاره از NCAP چین کسب کند و تندر 90 هم 3 ستاره از NCAP اروپا دریافت کرده. با توجه به این‌که یکی از آزمون‌ها در چین و دیگری در اروپا برگزارشده است، می‌توان گفت که این 2 ستاره تفاوت، همان تفاوت سخت‌گیری‌ها و البته کیفیت بین چین و اروپا است. به‌بیان‌دیگر دو خودرو در 1 سطح از ایمنی قرار دارند.

مقایسه فنی تندر 90 و برلیانس H230

 مشخصات

تندر 90

برلیانس H230

حجم موتور

1598CC

1500CC

قدرت موتور

105 اسب بخار در 5750 دور

103 اسب بخار در 5800 دور

تعداد سیلندر/سوپاپ

4 سیلندر 16 سوپاپ

4 سیلندر 16 سوپاپ

جعبه دنده

4 دنده خودکار

6 دنده AMT

شتاب صفر تا صد(ثانیه)

11.7

ماکزیمم سرعت KM/H

175

180

مصرف سوخت ترکیبی لیتر

8.3

6.2

حجم باک

50

42

تجهیزات ایمنی و امنیتی

سيستم ترمز ضد قفل (ABS و EBD)، ترمز جلو ديسكي، ترمز عقب كاسه‌ايکیسه هوای راننده و سرنشین جلو

ترمز جلو دیسکی – ترمز عقب کاسه ای – ABS – EBD-


کیسه هوای سرنشینان جلو

 

امکانات رفاهی

راديو، قابلیت پخش CD و MP3 – بلندگوي تاقچه عقب – بلندگوي درب‌هاي جلوفرمان هیدرولیک – سیستم تهویه مطبوع دستی – چراغ مه شكن جلو و عقب – چراغ داخل صندوق عقب – چراغ سوم ترمز روي طاقچه عقب – چراغ نقشه خوان جلو – چراغ داخل داشبورد – تنظيم ارتفاع چراغ‌هاي جلو از داخل – آيينه‌هاي جانبي برقي با گرمكن – شيشه بالابر برقي درهاي جلو و عقب – گرمكن شيشه عقب – تريم خاكستري – سپرهاي همرنگ بدنه – زه‌هاي جانبي مشكي – تزيين كروم روي جلو پنجره – قاب كرومي پشت آمپر – ايموبيلايزر – قفل مركزي با ريموت راديويي – كمربندهاي ايمني جلو با قابليت تنظيم ارتفاع – بوق هشدار روشن ماندن چراغ هاي جلو – رینگ 15 اینچی آلومینیومی – صندلي راننده با قابليت تنظيم ارتفاع و گودي كمر – پشت سري جلو با قابليت تنظيم ارتفاع – پشت سري صندلي عقب با قابليت تنظيم ارتفاع – محافظ فيش و رابط‌هاي بلندگو جلو و عقب – جاي نقشه براي صندلي جلو – نمايشگر اطلاعات سفر (اطلاعات مسافت و مصرف سوخت) – بوق 2 شيپوره – پاركابي رنو – آفتاب‌گير سمت مسافر با آينه – كفپوش موكتي – جاي ليوان صندلي جلو

مانیتور با قابلیت پخش -MP3رینگ 15 اینچی – سانروف – سنسور دنده عقب

برلیاتس H230

پادشاه بازار و تازه‌واردی که می‌خواهد سهم خود را داشته باشد

در طول متن هم چند بار اشاره کردیم که تندر 90 یکی از پرفروش‌ترین و خوش‌معامله ترین خودروهای بازار ایران است. به‌قدری که باقیمتی پایین‌تر از دیگر رقبا وارد بازار شد و پس از اثبات خود، باقیمتی بالاتر از رقبا همچنان پرفروش ماند.

اما نباید H230 و خانواده‌اش را دست‌کم بگیریم. چینی‌ها در مدت‌زمانی کوتاه با خودروهای خود ایران را فتح کردند و قصد ندارند به این سادگی پا پس بکشند. در عملیات فتح بازار ایران قطعاً برلیانس‌ها از ژنرال‌های رده‌ی بالای چینی محسوب ‌می‌شوند. برای اطلاع از قیمت تندر 90  و خرید اقساطی کلیک کنید.

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید:

چرا تندر 90 بخریم؟

مقایسه پژو پارس با برلیانس H230

تندر 90 پارس خودرو بخریم یا ایران خودرو

راهنمای خرید تندر 90 دست دوم

مقایسه برلیانس H320 و H230

کدام تندر 90 را انتخاب کنیم؟

با معایب تندر 90 آشنا شوید

چرا برلیانس H320 بخریم؟

تندر 90 ؛ بله یا خیر؟!

مقایسه تندر 90 و دنا

چرا برلیانس h330 بخریم؟

مقایسه تندر 90 پلاس با برلیانس H330

مقایسه تندر 90 با برلیانس H230

مقایسه پژو پارس و تندر 90

برلیانس h320 بخریم یا نه

مقایسه پژو 207 صندوق دار و رنو تندر 90 پلاس

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
3 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
حسین
1401-06-03 13:29

درود برشما
سپاس بابت اطلاعات مفیدی ک جمع آوری کردید
هنوز مردم متوجه پیشرفت چین نشدن.در زمینه تکنولوژی بخصوص گوشی های موبایل شرکتهای چینی گوی سبقت رو از اپل هم ربودن.یادمه خودروهای کره ای ک وارد بازار میشدن همه ناله میکردن ولی الان کم ازژاپن ندارن.چین هم بهمین صورته و مطمئن باشید روزی آرزوی هرفرد خرید خودروی چینی خواهد بود
باتشکر

رضا
1399-03-15 21:00

این نظر شخصی شماست و با واقعیت خیلی فاصله داره .

محمد رحیمیان
1399-03-17 07:54
پاسخ به  رضا

سلام و عرض ادب و متشکرم بابت زمانی که گذاشتید و این مقاله رو مطالعه کردید و فیدبک دادید ببینید دوست گرامی اساس نوشتن این مقالات نظرات مردم و کارشناسان هستش و افرادی که میرن تست درایو میگیرن و مشخصات رو در میارن،نوشتن یه مقاله واقعا زمان بر هستش و در واقع بجای سلیقه بهتره بگیم استاندارد های نگارش متفاوت هستش