تندر 90 کارکرده بخرم یا رانا صفرکیلومتر؟

فهرست مطالب


کلاس سدان‌های جمع‌وجور اقتصادی، بازار تقریباً گرمی دارد و انتخاب خودروی مناسب با بودجه‌ای تقریباً متوسط کار چندان ساده‌ای نیست. به‌خصوص زمانی که پای انتخاب میان خودرویی کارکرده و یا صفرکیلومتر در میان باشد، اغلب تصمیم‌گیری سخت‌تر می‌شود. در این مقاله از مجله همراه مکانیک تصمیم داریم ارزش خرید میان تندر 90 کارکرده و رانا صفرکیلومتر به‌عنوان دو محصول از سبد خودروهای اقتصادی شرکت ایران‌خودرو را باهم مقایسه کنیم.

تندر 90 که یکی از سدان‌های اقتصادی برند داچیا یعنی زیرمجموعه‌ اقتصادی کمپانی رنو است، طی سال‌های گذشته با نسخه‌های مختلفی به بازار عرضه شده است و یکی از خودروهای تأثیرگذار بازار خودرو به‌حساب می‌آید. این سدان کم استهلاک اقتصادی، در سال‌های میانی دهه هشتاد مهمان خط تولید کار‌خانه‌‌های ایرانی شد و تولید آن تا پیش از اعمال مجدد تحریم‌ها ادامه داشت.

تندر 90 کارکرده بخرم یا رانا صفرکیلومتر؟

در سوی دیگر رانا صفرکیلومتر قرار دارد که یکی از چند خودروی ملی شرکت ایران خودرو به‌حساب می‌آید و از سال 1391 وارد بازار خودرو شده است. درواقع، رانا بر روی پلتفرم پژو SD 206 ساخته شده است و به‌نوعی نسخه تغییریافته‌ای از 206 صندوق‌دار با ظاهر و آپشن‌هایی در سطح پایین‌تر است. اگرچه هدف ایران‌خودرو از تولید رانا، عرضه خودرویی ارزان‌قیمت‌تر از 206 صندوق‌دار و اقتصادی بود، اما در حقیقت این هدف چندان عملی نشد و رانا باقیمت قابل توجهی راهی بازار داخلی شده است.

تندر 90

تندر 90 کارکرده بخرم یا رانا صفرکیلومتر؟

همان‌طور که در بالا به آن اشاره شد تندر 90 در میانه دهه 80 باهدف تولید خودرویی مقرون‌به‌صرفه و کاربردی روی خط مونتاژ کارخانه‌های ایرانی رفت و در تمامی این سال‌ها یکی از بهترین و باکیفیت‌ترین خودروهای موجود در رده قیمتی خود بوده است. به لحاظ ماهیت اقتصادی تندر 90، انتظار طراحی چندان جذابی از این خودرو نمی‌رود و ظاهری ساده و نسبتاً قدیمی دارد.

 

کابین تندر 90 هم از وضعیت چندان بهتری برخوردار نیست و استفاده از پلاستیک کاملاً خشک و بی‌کیفیت در سراسر کابین حقیقتاً توی ذوق می‌زند. جزئیات داخلی کابین نیز درنهایت بی‌سلیقگی و بدون توجه به‌راحتی سرنشینان طراحی شده است.

کابین تندر 90

پیشرانه به کار گرفته شده در تندر 90، یک موتور 1600 سی‌سی 4 سیلندر 16 سوپاپ است که توانایی تولید 105 اسب بخار در 5750 دور در دقيقه و گشتاور 140 نيوتن متر در 3750 دور در دقيقه را دارد. سیستم انتقال قدرت در نسخه کارکرده موردبررسی در این مقاله از نوع 5 دنده دستي است که از کیفیت و عملکرد مناسبی برخوردار است.

در بخش آپشن‌ها و تجهیزات رفاهی نیز، تندر 90 بسيار نااميدکننده ظاهرشده است و تنها امکاناتی ابتدايي مانند شیشه‌بالابر برقي درهاي جلو و عقب و گرم‌کن شيشه عقب، تنظيم برقي آينه‌هاي جانبي، ايموبيلايزر، قفل مركزي با ريموت راديويي و مه شکن جلو و عقب در لیست تجهیزات رفاهی این خودرو دیده می‌شود. ازلحاظ ایمنی، تندر 90 سابقه شرکت در تست‌های موسسه معتبر Euro NCAP در سال 2005 را در کارنامه خود دارد و موفق به کسب 3 ستاره ايمني از 5 ستاره بر طبق استاندارهاي آن زمان شده است.

رانا

رانا

در سوی دیگی رانایی قرار دارد که نام خودروی ملی را بر دوش می‌کشد. رانا بر روی پلتفرم پژو 206 صندوق‌دار ساخته شده است و طراحی خارجی آن تنها در بخش طرح سپرها، جلوپنجره و آینه‌های جانبی و چراغ‌های جلو و عقب تغییر کرده است. دقیقاً مانند تندر 90 داخل کابین رانا نیز چندان جذاب به نظر نمی‌رسد و از لحاظ طراحی تنها کمی از تندر 90 بهتر است.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

جنس پلاستیک خشک و بی‌کیفیت رانا دقیقاً مشابه متریال به‌کاررفته در سایپا 111 است و دریچه‌های سیستم تهویه هوا دقیقاً مشابه همان چیزی است که در تندر 90 می‌بینیم و طراح داشبورد، غربیلک فرمان و تودری‌ها، چندان جذاب و دل‌نشین و هماهنگ به نظر نمی‌رسد.

طراحی داخلی رانا

رانا نیروی خود را از یک پیشرانه نام آشنای TU5 با حجم 1587 سی‌سی 4 سیلندر می‌گیرد که همان موتور پژو 206 تیپ 5 است. حداکثر توان این پیشرانه 105 اسب بخار در 5800 دور در دقيقه و 142 نيوتن متر در 4000 دور در دقيقه است و از طریق جعبه‌دنده 5 سرعتِ دستی ساخت شرکت نیرومحرکه به چرخ‌های خودرو منتقل می‌شود.

شتاب رانا در مقایسه با برادر ناتنی خود پژو 206 sd اندکی کندتر است که ظاهراً افزایش وزن رانا و طراحی آیرودینامیک بهتر پژو ۲۰۶ چندان در آن بی‌تأثیر نبوده است. ازلحاظ تجهیزات و امکانات رفاهی، رانا نیز در مضیقه است و از امکانات حداقلی مانند چراغ مه شكن جلو و عقب، تنظيم آینه‌های جانبي برقي، شیشه‌بالابر درهاي جلو و عقب برقي، ايموبيلايزر و هشداردهنده موانع عقب برخوردار است. رانا تاکنون توسط هیچ‌یک از مؤسسات معتبر بین‌المللی موردبررسی ایمنی قرار نگرفته است و ایمنی این خودرو هيچ‌گاه به‌صورت رسمي مورد آزمایش قرار نگرفته است.

راند آخر: تندر 90 کارکرده یا رانا صفرکیلومتر

با توجه به موارد ذکرشده در این مطلب، می‌توان گفت که تندر 90 سدانی اقتصادی است که علی‌رغم ظاهر ساده‌ و عدم برخورداری از آپشن‌های به‌روز به‌راحتی توانسته است در بازار داخلی جایی برای خود باز کند و فروش قابل‌توجهی را نیز تجربه کند. این امر قطعاً به علت وجود مزایایی چون دوام فنی، کیفیت بالای قطعات و البته اعتبار برند سازنده این خودرو است. از سوی دیگر اگرچه رانا در بحث کیفیت به‌پای تندر 90 نمی‌رسد، اما ظاهری به‌مراتب مدرن‌تر و اسپرت تر را به نمایش گذاشته است. در بخش کابین نیز هر‌دو خودرو شرایط تقریباً مشابهی دارند و کابینی سرد و بی‌روح و عاری از المان‌های هیجان‌انگیز را پیش روی خریدار قرار داده‌اند.

رانا

 در بخش فنی، شتاب اولیه تندر 90 برای رسیدن به‌سرعت صد کیلومتر در ساعت از صفر مطلق برابر با 10.2 ثانیه است که در مقایسه با رانا با رکورد 12 ثانیه، نشان از چالاکی بیشتر دارد. مصرف سوخت تركيبي تندر 90 تقریباً 6.9 لیتر در هر صد کیلومتر است که با مصرف 6.6 لیتری رانا تقریباً شرایط مشابهی دارد. در کل هر‌دو خودرو در بخش قوای فنی برتری چندان محسوسی بر یکدیگر ندارند و عملکرد هردو تقریباً شبیه به هم است. البته که نباید از مزیت پیشرانه کم‌صدا و بدون لرزش تندر 90 غافل شد که در دور موتورهای کمتر از 3000 دور در دقیقه کاملاً نرم و بی‌صدا کار می‌کند.

ازلحاظ کیفیت سواری تندر 90 به لطف سیستم تعلیق مستحکمی که دارد ضربه‌های کمتری را به داخل کابین منتقل می‌کند و در مقایسه با سواری خشک رانا، بی‌شک از شرایط بهتری برخوردار است؛ اما در بخش هندلینگ و تجربه رانندگی، برتری با رانا است چراکه تندر 90 از مشکل فراگیر بی‌تعادلی محور عقب رنج می‌برد.

تندر 90

 در بخش مقایسه امکانات رفاهي اگرچه با توجه به قیمت اقتصادی هر دو خودرو، بايستي توقع حداقلي از آن‌ها داشت اما رانا با داشتن امکاناتی جزئی مانند سيستم عیب‌یابی هوشمند (مالتي پلكس) و سيستم روشنايي موقت در محيط‌هاي تاريك، اندکی برتر محسوب می‌شود. در بحث ایمنی نیز، وضعیت تندر 90 به لطف سابقه شرکت در تست‌های موسسه Euroncap، بهتر است اگرچه که هر دو خودرو فقط از دو کیسه هوا راننده و سرنشين جلو بهره می‌برند.

درنهایت انتخاب میان این دو گزینه، کار چندان دشواری به نظر نمی‌رسد چراکه با توجه به شرایط تقریباً برابر هردو خودرو ازلحاظ فنی و امکانات رفاهی و غیره، انتخاب گزینه برتر تنها مبنای شخصی و سلیقه‌ای پیدا می‌کند؛ اما بر طبق شواهد و اعداد و ارقام و همچنین بررسی وضعیت خودرو‌های کارکرده، تندر 90 در میان خریداران خودرویی به‌مراتب محبوب‌تر به‌حساب می‌آید و بازار خرید و فروش پررونق‌تری دارد. برای اطلاع از قیمت تندر 90 و دریافت کارشناسی خودرو کلیک کنید.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها