تیگو 5 صفرکیلومتر بخرم یا هاوال H2 کارکرده؟

فهرست مطالب


چری تیگو ۵ صفرکیلومتر و هاوال h2 کارکرده دو گزینه پیش روی مشتریان ایرانی هستند که در یک بازه قیمت جای گرفته و تردیدهایی را در ذهن متقاضیان خرید کراس اوورهای کامپکت شهری به وجود آورده‌اند؛ زیرا این افراد از یک طرف با یک محصول صفرکیلومتر به نام چری تیگو ۵ مواجه هستند که به‌راحتی قادر به تامین نیازهای خانوادگی خواهد بود و از سوی دیگر یک کراس اوور چینی کارکرده به نام هاوال  h2 با سطح کیفی بالاتر را مشاهده می‌کنند که جزو گزینه‌های وسوسه‌برانگیز در بازه قیمتی خود به شمار می‌رود و از مزیت‌های زیادی جهت رقابت با تیگو ۵ صفرکیلومتر بهره می‌برد.

چری تیگو ۵ از سال ۹۴ توسط مدیران خودرو با تبلیغات فراوان به بازار راه پیدا کرد. اواخر سال ۹۵ بود که نمونه فیس‌لیفت تیگو ۵ با برخی تغییرات ظاهری نظیر بازطراحی سپر، تغییر گرافیک چراغ‌های جلو و… به دست مشتریان ایرانی رسید. همچنین سال ۹۷ برخی تجهیزات جدیدتر همچون مانیتور ۱۰ اینچی عمودی، سامانه رهیاب، حسگر پارک جلو و سنسور باران نیز به خدمت کاربران تیگو ۵ درآمدند.

هاوال h2 هم از سری کراس اوورهای کمپانی گریت وال است که طی سال ۲۰۱۴ به بازارهای جهانی راه پیدا کرده و ابتدا به صورت محدود توسط عظیم خودرو به بازار ایران معرفی شد. در نهایت نیز این شرکت بهمن بود که طی سال ۹۷ خط مونتاژ هاوال اچ ۲ را در ایران به راه انداخت و البته در تیراژ نه‌چندان بالا، این خودرو را به دست مشتریان داخلی رساند. متاسفانه شروع تحریم‌ها مانع عرضه انبوه اچ ۲ به بازار کشور شد و این خودروی چینی نسبتا خوش‌کیفیت نتوانست جایگاه رفیعی در مرزوبوم ما برای خود مهیا سازد.

به هر حال اگر شما نیز در دوراهی انتخاب این خودروها مردد مانده‌اید، دعوت می‌کنیم به ادامه مطلب توجه کرده تا در نهایت بهتر بتوانید دراین‌باره تصمیم بگیرید.

هاوال H2

هاوال h2

هاوال h2 به عنوان یک کراس اوور کامپکت، ظاهری ساده در قیاس با محصولات مدرن چینی ارائه می‌دهد که البته با توجه به سال طراحی آن، چندان نمی‌توان باب انتقاد را از این زاویه به روی محصول بهمن موتور گشود. البته هاوال در قیاس با چری تیگو ۵ تقریبا نمایی پخته‌تر و با اصالت بیشتر را در معرض دید قرار می‌دهد. در مورد طراحی کابین هم باید گفت که اچ ۲ سعی داشته تا از ساده‌ترین شکل‌های هندسی بیشترین بهره را ببرد و کابینی متناسب با تمامی سلیقه‌ها را به وجود آورد. با این حال طرح کنسول میانی نسبتا از آب درآمده و دکمه‌های متعدد روی آن ممکن است موجب سردرگمی نسبی کاربران، به‌ویژه راننده شود. متریال به خدمت گرفته شده در کابین نیز سطح کیفی بالاتری نسبت به تیگو ۵ ارائه می‌دهد و صندلی‌های آن در مسافرت‌های طولانی آسایشی قابل قبول و نرمی لذت بخشی را فراهم خواهند آورد.

محصول مونتاژی گروه بهمن از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری چهار سیلندر توربوشارژ با توان خروجی ۱۴۱ اسب بخار، نیروی محرک خود را دریافت می‌کند و جعبه‌دنده ۶ سرعته اتوماتیک نیز وظیفه انتقال ۲۰۲ نیوتن متر گشتاور حاصل را به چرخ‌های جلو بر عهده ‌گرفته است. 

موارد دیگری همچون مصرف سوخت ترکیبی ۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر، شتاب صفر تا صد ۱۱.۹ ثانیه و حداکثر سرعت 185 کیلومتر بر ساعت نیز شاخص‌ترین آمار عملکردی محصول کمپانی گریت وال را به اطلاع شما خواهند رساند. ناگفته نماند که هاوال اچ ۲ سواری نسبتا نرمی را ارائه داده و سیستم تعلیق آن در قیاس با رقبا ناراحتی کمتری برای سرنشینان به وجود خواهد آورد.

هاوال h2

کروز کنترل، کنترل پایداری، سامانه‌های کنترل توقف در سربالایی، کنترل سرعت در سرپایینی، حسگرهای پارک، ترمز پارک برقی، اتو هلد، چراغ خودکار، سیستم صوتی با ۸ اسپیکر، دوربین عقب و جانبی،… کیسه هوا، تهویه اتوماتیک دوگانه، صندلی راننده شش حالته برقی سانروف و آینه‌های جانبی تاشونده برقی مهمترین تجهیزات رفاهی و ایمنی بهمن موتور تشکیل می‌دهند. بهتر است بدانید که هاوال اچ 2 در سال 2017 موفق شده است پنج ستاره ایمنی را از موسسه ایمنی ANCAP استرالیا دریافت کند که این موضوع مهر تایید بزرگی بر سطح امنیت این کراس‌اوور چینی به حساب می‌آید.

ایمنی هاوال h2

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

چری تیگو ۵

تیگو 5

تیگو ۵ نیز کمابیش از لحاظ ظاهری در حد و اندازه‌های هاوال اچ ۲ ظاهر شده و در برابر تولیدات مدرن چینی، ازنقطه‌نظر دیداری چندان هم بی‌عیب و ایراد برآورد نمی‌شود. در مورد طراحی کابین اما باید گفت که داشبورد تیگو ۵ از جذابیت بیشتری برخوردار بوده و محسنات بصری آن بر اچ ۲ خواهد چربید؛ البته در بحث کیفیت کابین، محصول مدیران خودرو در جایگاه پایین‌تر قرار می‌گیرد.

چری تیگو ۵ برخلاف رقیب خود از پیشرانه دو لیتری تنفس طبیعی و گیربکس سی وی تی به عنوان ارکان اصلی سامانه تامین قدرت خود سود می‌برد. حاصل کار نیز انتقال ۱۳۹ اسب بخار قدرت بعلاوه ۱۸۲ نیوتن متر گشتاور به سوی چرخ‌های جلو خواهد بود که شتاب صفر تا صد این خودرو را به رقم ۱۲.۸ ثانیه خواهد رساند. مصرف ترکیبی ۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و حداکثر سرعت ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت نیز از دیگر مشخصه‌های عملکردی این خودرو چینی به شمار می‌روند.

تیگو 5

فنربندی تیگو ۵ مقداری اسپرت بوده و سواری آن در قیاس با هاوال خشک‌تر احساس می‌شود؛ بنابراین آسایش سواری آن کمتر از حریف خواهد بود.

چری تیگو ۵ از لحاظ آپشن به دو تیپ لاکچری IL و نسخه فول آپشن اکسلنت یا IE دسته‌بندی شده که در نسخه فول می‌توان امکاناتی همچون کروز کنترل، کنترل کشش و پایداری، حسگرهای پارک و باران و فشار باد تایر، چراغ خودکار، نمایشگر لمسی ۱۰ اینچی، ۴ عدد کیسه هوا، تهویه اتوماتیک، صندلی برقی راننده، آینه‌های جانبی برقی تاشونده و… را مشاهده کرد.

جمع‌بندی

با توجه به اطلاعات ارائه‌شده در بالا بایست دو فاکتور خدمات پس از فروش و کیفیت سواری را مهمترین عوامل دخیل در انتخاب یکی از دو چینی مورد نظرمان قلمداد کنیم. TIGGO 5 به دلیل حضور گسترده در بازار ایران و خدمات پس از فروش وسیع مدیران خودرو، دردسرهای نگه‌داری از خود را به حداقل می‌رساند. ضمنا این خودرو به عنوان نمونه صفرکیلومتر با گارانتی چندین ساله در اختیار مالک قرار می‌گیرد؛ بنابراین از باب هزینه‌ها و مخارج نیز بسیار به‌صرفه‌تر از مدل کارکرده هاوال H2 خواهد بود که احتمالا در اواخر دوره گارانتی یا پایان آن قرار دارد. نکته دیگر اینکه پیشرانه تیگو ۵ از نوع تنفس طبیعی است و درنتیجه نه حساسیت زیادی به بنزین‌های داخلی نشان می‌دهد و نه به‌اندازه پیشرانه‌های توربوشارژ پراستهلاک ظاهر می‌شود.

اما در سوی دیگر هاوال اچ2 آسایش سواری نرم به‌علاوه کیفیت ساخت بالاتر را به مشتریان خود ارائه داده و از لحاظ چابکی نیز تجربه مهیج‌تری را برای کاربران خود رقم می‌زند، اما نکته اینجاست که این محصول گروه بهمن به صورت محدود به بازار داخلی عرضه‌شده و در بحث لوازم فنی، قطعات بدنه و به‌طور کل خدمات پس از فروش، در سطح مطلوبی قرار ندارد. بازار فروش نمونه‌های کارکرده آن نیز نسبت به تیگو ۵ از رونق کمتری بهره‌مند است.

درمجموع باید گفت ظاهرا چری تیگو ۵ در فضای کنونی بازار ایران انتخابی معقول‌تر برای مشتریان کمتر ریسک‌پذیر به شمار می‌رود؛ چراکه هم از لحاظ خدمات پس از فروش و هم بازار دست دوم نسبت به حریف خود برتر ظاهر شده است، اما با این وجود مشتریانی که به دنبال یک کراس اوور خاص‌تر، با کیفیت‌تر و همینطور امن‌تر از تیگو 5 هستند، می‌توانند محصول کمپانی گریت وال را با پذیرش ریسک بیشتر خریداری کرده و از سواری با آن لذت ببرند. برای اطلاع از قیمت چری تیگو 5 و دریافت کارشناسی خودرو کلیک کنید.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
5 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
احسان
1400-01-25 10:01

چرا
Awaiting for approval
؟؟
یعنی فقط یه چیزی چاپ میکنید اصلا به باز خوردش توجه ندارید

میناوند
1400-01-19 10:20

حیف نیست که هاوال رو با تیگو ۵ مقایسه میکنید؟؟
هاوال رو باید با خودروهای کره ای مقایسه کنید نه چینی‼️
دو ساله دارم سوار میشم و فقط میتونم بگم حرف نداره

ندا تبریزی
1400-01-22 16:45
پاسخ به  میناوند

در مقالات مقایسه‌ای، معیارهای مختلفی لحاظ می‌شود دوست عزیز.

احسان
1400-01-24 10:05
پاسخ به  ندا تبریزی

حدود قیمتی خودرو در بازار بین المللی نه ایران یکی از مهمترین شاخصه های رقابتی خودرو تو اون کلاسه
هاوال h2 و x55 و تقریبا تو یه رنج قیمتی 14000 دلار هستند در صورتیکه تیگو 5 وهایما s7 توربو فیس لیفت و جک s 5 فیس لیفت تو یه رنج هستند (19000 دلار)البته جک مدل دو دف هم داره که 1500 دلار گرونتره
قیمت evo 6 یا dr6 رو سرچ کنید قیمت تیگو 5 مونتاژ ایتالیاست

احسان
1400-01-18 14:22

سلام
در جریان قیمت جهانی این دو ماشین هستید؟
هاوال حدود 14000 دلاره و تیگو 19000 دلار
پس ارزش خرید درهیچ صورتی با هاوال نیست