مقایسه رانا پلاس سقف شیشه ای با تارا

فهرست مطالب


رانا پلاس سقف شیشه ای و تارا دنده ای دو مدل از سدان‌های ایران خودرو هستند که از لحاظ کلاس فنی و بدنه می‌توان آنها را به عنوان رقیبان یکدیگر در نظر گرفت. بنابراین در این مطلب به سراغ آنها رفته‌ایم و مقایسه رانا پلاس سقف شیشه ای با تارا دنده ای را انجام داده‌ایم . پس اگر تصمیم به خرید تارا یا رانا پلاس پاناروما دارید، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مقایسه رانا پلاس سقف شیشه ای با تارا از نظر طراحی

در ابتدای مقایسه تارا دنده ای و رانا پلاس پاناروما به سراغ طراحی این دو خودرو می‌رویم. رانا پلاس در اصل نسخه فیس لیفت پژو ۲۰۶ صندوقدار است و تارا دنده ای نیز نمونه تغییر شکل یافته پژو ۳۰۱ محسوب می‌شود. تارا ظاهری مردانه‌تر و تا حدودی اسپرت را از خود به نمایش می‌گذارد اما طراحی چراغ‌ها به‌ویژه نمای عقب آن خیلی دلچسب و هماهنگ با ویژگی‌های بدنه آن به نظر نمی‌رسد.

در طرف دیگر رانا پلاس طراحی ظاهری ساده‌تری دارد ولی ناهماهنگی چندانی در استایل بدنه آن احساس نمی‌شود. در مجموع به نظر می‌رسد که تارا به دلیل جدیدتر بودن و برخورداری طراحی امروزی‌تر، احتمالا بتواند مشتریان بیشتری را با خود همراه سازد. ولی در سوی دیگر احتمالا برخی مشتریان و خریداران نیز به ظاهر رانا پلاس علاقه نشان دهند.

رانا پلاس پانوراما

در مورد طراحی داخلی نیز با توجه به اختلاف قیمت تارا و قیمت رانا پلاس سقف شیشه ای، وضعیت تارا کمی بهتر است اما در کل هر دو خودرو کابین زیبا و جذابی ارائه نمی‌دهند. البته کیفیت پنل‌های کابین و مواد به کار رفته در آن برای تارا سطح بالاتر از حریف ارزیابی می‌شود و از این نظر با معیارهای مشتریان تطابق بیشتری پیدا خواهد کرد.

کابین رانا پلاس سقف شیشه ای

همچنین کابین تارا به‌ویژه در ردیف عقب فضای بزرگتر از رانا پلاس سقف شیشه ای ارائه می‌دهد و صندوق عقب آن نیز بسیار وسیع‌تر از حریف است. بنابراین از لحاظ کاربردپذیری قطعا می‌تواند خودرو بهتری باشد و نیازهای مسافرتی را به نحو مطلوب‌تر برآورده کند.

کابین تارا دنده ای

مقایسه فنی تارا و رانا پلاس سقف شیشه ای

تارا دنده ای و رانا پلاس سقف شیشه ای از لحاظ نوع موتور تشابه کامل با یکدیگر دارند و هر دو از موتور TU5 پلاس استفاده می‌کنند. البته در برخی بخش‌های الکترونیکی و برقی این دو خودرو تفاوت‌هایی مشاهده می‌شود اما به هر حال در عمل هر دو خودرو با یک موتور به حرکت درمی‌آیند. این پیشرانه معادل ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۴۴ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. تارا دنده ای فعلا با گیربکس ۵ سرعته دستی عرضه شده اما رانا پلاس سقف شیشه ای به گیربکس جدید شش سرعته دستی مجهز است که قاعدتا در سرعت‌های بالاتر از لحاظ میزان مصرف سوخت شرایط بهتری برای خودرو ایجاد کرد‌ه و فشار کمتری به موتور وارد خواهد آورد.

موتور TU5 P

گرچه شتاب ۰ تا ۱۰۰ رسمی رانا پلاس سقف شیشه ای یک ثانیه نسبت به تارا سریعتر ذکر شده است اما احتمالا در عمل خیلی تفاوت زیادی میان توان حرکتی این دو خودرو دیده نشود و این میزان اختلاف چابکی در شرایط واقعی چندان محسوس نباشد. اما از لحاظ هندلینگ و پایداری وضعیت تارا دنده‌ای به‌ویژه به علت بهره‌مندی از سیستم‌های کنترل کشش و پایداری در مقایسه با رانا پلاس بسیار اطمینان‌بخش و بهتر ارزیابی می‌شود. در مورد نرمی سواری هم هر دو خودرو وضعیت تقریبا قابل قبولی ارایه می‌دهند و سواری آنها خیلی خشک نیست، اما باز هم نمی‌توان روی نرمی سیستم تعلیق آنها حساب ویژه باز کرد.

مقایسه آپشن های رانا پلاس سقف شیشه ای و تارا

اگر نگاهی به لیست آپشن های رفاهی و ایمنی این دو محصول ایران خودرو بیندازید، متوجه برتری تارا خواهید شد؛ زیرا این محصول از امکانات بیشتری مثل سامانه‌های کنترل کشش و پایداری، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی، سنسور فشار باد تایرها، نمایشگر لمسی ۷ اینچی همراه با سیستم مسیریاب، بلوتوث، usb، میرورلینک، نشانگر تعویض دنده، دیلایت، صندلی عقب تاشونده و ترمز دیسکی عقب برخوردار است. در عوض رانا پلاس سقف شیشه ای نیز از گرمکن آینه‌های جانبی و سقف پانورامیک بهره می‌برد. مواردی مثل کروز کنترل، دو کیسه هوا، ترمزهای ضد قفل abs و ebd، تنظیم دستی صندلی‌های جلو، تهویه غیر اتوماتیک و سنسور پارک عقب هم جزو امکانات و تجهیزات مشترک این دو محصول به حساب می‌آیند.

نتیجه‌گیری؛ رانا پلاس پاناروما بخریم یا تارا دنده ای؟

در انتهای مقایسه تارا دنده ای و رانا پلاس پاناروما اگر فاکتور قیمت را در نظر نگیریم، باید اعلام کنیم که قاعدتا تارا دنده ای به دلایلی مثل برخورداری از امکانات بیشتر، هندلینگ پایدارتر، کابین و صندوق جادارتر، طراحی ظاهری به‌روزتر و پرستیژ بالاتر، می‌تواند برنده مقایسه رانا پلاس سقف شیشه ای با تارا باشد. اگر بودجه کافی برای خرید خودرو مورد پسند خود ندارید از طرح فروش اقساطی ایران خودرو شرکت همراه‌مکانیک؛ بدون ضامن، بدون در رهن رفتن سند و در سریع‌ترین زمان استفاده کنید.

تارا از نمای کناری

اما باید بدانید که تارا دنده ای از قیمت بالاتری در بازار و کارخانه نسبت به رانا پلاس سقف شیشه ای برخوردار است و قطعا برای مشتریانی که بودجه کمتری دارند، خرید رانا نسخه پلاس از نظر اقتصادی گزینه منطقی و عقلانی‌تری خواهد بود.

نمای عقب رانا پلاس سقف شیشه ای

برخورداری از گیربکس شش دنده، راندمان مصرف سوخت بهتر در سرعت‌های بالا، چابکی کمی بیشتر، لوازم بدنه ارزان‌تر و قیمت کمتر از جمله مزیت‌های رانا پلاس پاناروما نسبت به تارا دنده ای به شمار می‌روند و احتمالا بتوانند شمار نه‌چندان کمی از مشتریان را به سمت خرید این خودرو سوق دهند. برای اطلاع از قیمت تارا و کارشناسی خودرو کلیک کنید.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
16 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
مجید
1403-06-20 19:08

من زمانی متوجه این قضیه شدم که تارام به بنزین خیلی حساس بود

مجید
1403-06-20 19:07

سلام یک نکته که هیچ جا ندیدم بهش توجه شده باشه و حتی خود ایرانخودرو هم سعی کرده نشونش نده اینکه موتور تیوفایو پلاس رانا ۶دنده با تارا فرق داره تارا نسبت تراکم ۱۱ داره و حساستر به اکتان بنزین و رانا ۶دنده نسبت تراکم همون ۱۰.۵ داره حتی روی ایسیو تارا نوشته ec5 و تو قسمت مشخصات فنی سایت ایرانخودرو هم نسبت تراکم تیوفایوپلاس رانا رو ۱۰.۵ زده تارا ۱۱، درمورد سورن با موتور xu7p هم نسبت تراکم بالاتر رفته و شده ۱۰.۵ ولی در اریسان۲ که اسم موتور رو xu7p گذاشتن تراکم ۹.۵ باقی مونده پس نتیجه موتور… بیشتر »

ابوالفضل
1402-12-16 16:56

سلام در مورد رانا پانا بعد از 10 هزار کیلومتر رانندگی:

  1. موتور کشش و مصرف خوبی دارد و نسبت به تیوفایو معمولی عملکرد مشخصا بهتری دارد.
  2. گیربکس برای جاده مناسب و عالی ولی برای شهر دشواری های مثل نیاز به تعویض دنده زیاد دارد.
  3. سقف شیشه و فرمان برقی و جدیدا کنترل پایداری امکانات جذابی هستن

نتیجه گیری: با این قیمت امکان ندارد ماشین مدل بالایی با این امکانات و مشخصات فنی پیدا کنید و من راضی هستم، تنها نکته منفی نگاه مردم احمق به اسم رانا و ایرانی بودن آن است که برای افراد فنی اهمیتی ندارد. سپاس

محمدیان
1402-10-08 20:11

من چهارسال دناپلاس مدل ۹۶ داشتم با کارکرد ۹۸ هزار فروختم و بعد شاهین خریدم که کلی اذیتم کرد تا ۱۵ هزار کیلومتر اول خیلی خوب بود شتاب قدرت ولی از ۱۵ هزار کیلومتر که رد کرد یواش یواش اذیت شروع شد. مشکلات برقی که داشت مخصوصا دریچه گاز برقی سه ماه کارم رفتن به نمایندگی و تعویض از دریچه گاز تا دسته سیم و کوئل وایر شمع وغیره آخرش زیر قیمت با ضرر فروختم رفت . الان چند ماهی راناپلاس پانوراما گرفتم مسافرت هم رفتم باهاش خیلی خوب و کم مصرف هستش من کلا رفت و برگشت ۸۰ لیتر… بیشتر »

ممد
1402-05-23 14:03

بنظر من این مقایسه اصلا درست نیست. مثل اینه که ساینا رو با رانا پلاس مقایسه کنی !
نه قیمتشون رقابتیه نه فنی نه بدنه و … حتی خریدار هم اگر بودجه ای داشته باشه این دوتا رو باهم مقایسه نمیکنه . شاید مقایسه رانا پلاس با ۲۰۷ یا ۲۰۶ یا سورن پلاس )بازم میگم شاید( کار درستی باشه . اما کلا این مقایسه بنظرم درست نیست

سعید
1402-01-30 01:18

وقتی صدای ما به جایی نمی‌رسد نظر دادن چه سودی دارد تارا ماشین معقول و نرمالی است و از نیم رخ حرف نداره ولی نمیدونم این چه لجبازی هست که بعد از اینهمه انتقاد شرکتی که ادعای مشتری محوری می‌کند حاضر نیست چراغهای پیوسته و آزار دهنده عقب این ماشین را اصلاح کند یعنی اگر چراغهای روی صندوق را کلا حذف کنند واقعا از زمین تا آسمان تیپ ماشین جذاب‌تر میشه تو را به خدا برای نظر مردم ارزش قائل باشید و اصلاح کنید

سروش
1402-01-04 11:24

این دو ماشین هر دو خوبند رانا پانوراما و تارا هر دو موتور ec5 پژو ۳۰۱ و سیتروئن الیزه رو دارند که ایران خودرو دارد میسازد و نامش را tu5+ میگذارد . مخصوصا در کنار گیربکس شش دنده حرف ندارد باید تست کرده باشید .

سروش
1402-01-04 11:21

قبل از رانندگی با رانا شش دنده تصور میکردم مدام باید دنده عوض کرد اما کاملا برعکس ، برای سرعت پایین ۳ و سرعت بالاتر ۴ رو میتونه اکثر وقتها ساپورت کنه (یه جورایی اتومات)

حسام
1401-11-28 06:33

این گیربکس ۶ سرعته مزیتی برلی مصرف کننده ندارد اصلا با موتور های ایرانخودرو هماهنگی هم ندارد، و ترکیبی نا امید کننده نسبت به گیربکس ۵ سرعته قبلی که خودش نیز ایراداتی داشت دارد. حتی برای استفاده در شهر و ترافیک به شدت آزار دهنده خواهد بود ، بخاطر ضرایب کوتاه‌تر مدام باید دنده عوض کرد. برای ماشینی که موتورش نهایت سرعت ۱۲۰ خواهد بود (سرعت بیشتر برای ابن موتور ها یعنی فشار وارد کردن! ) ۴ دنده هم زیاد است! اما مزیت تنها برای ایرانخودرو دارد تولید این ۶ سرعته چرا که ارزان‌تر تمام میشود (و البته گران‌تر هم… بیشتر »

مهدی
1401-12-10 09:47
پاسخ به  حسام

دوست عزیز گیربکس ۶سرعته مدرن ترین گیربکس حال حاضر ایرانخودروهست که ۵درصد صرفه جویی درسوخت و مهمتر فشارکمتری برموتور واردمیکنه و عمرموتور روافزایش میده شما کارنکردی با این گیربکس که نظر خلاف واقع دادی…..این گیربکس تاااازه قراره ازسال بعد روتارا سال نصب شه با کلی افزایش قیمت….مسلما انتخاب راناپانوراما به صرفه تر وعقلانی تره حالا سقف شیشه بماند……

امیر
1402-01-17 17:08
پاسخ به  مهدی

پس میخوای بگی سقف شیشه از سیستم کنترل پایداری و سیستم کنترل کشش سربالایی و پلتفرم به روزتر و ترمز دیسکی و فضای عالی سرنشین مهمتره ؟

مهدی
1401-11-14 22:19

رانا پلاس پانوراما انتخاب عاقلانه تری هست چون دو ویژگی گیربکس ۶سرعته و سقف شیشه ای رو داره که تارا نداره موتکرهم که عینا مشترک….حدود۱۰۰میلیونم ارزونتر شتابم بهتر مصرفم کمتر

هادی عباسپور
1401-10-22 10:53
امتیاز دهی :
     

سلام چرا در قسمت برقی رانااز کویل جداگانه مثل ای اف سون استفاده شده ولی در تارا از کویل سر هم مثل تیو فایو قدیمی که نسب شده استفاده شده ایادر عمل هم باهم فرق دارند

محمد جواد
1401-07-21 17:15

تو سایت ایران خودرو توان موتور رانا سقف شیشه ای و تارا و ۲۰۷ اتومات که هر سه موتور tu5pدارن یکیه اما گشتاور و ضریب تراکمشون متفاوته مثلا برای تارا گشتاور ۱۵۰ نیوتن متر هست ولی برای رانا ۱۴۴ این تفاوت ها از کجا ناشی میشه

مصطفی
1401-07-12 23:30
امتیاز دهی :
     

سلام
ممنون از راهنمایی خوبتون

سید
1401-08-10 14:55
پاسخ به  مصطفی

به دو دلیل میتونه باشه
اول اینکه شاید به خاطر گیربکس ۶ سرعته که در رانا پلاس پانوراما هست ولی در تارا استفاده نشده.
دوم اینکه چون قیمت کارخانه تارا حدود ۶۵ ملیون بیشتره بالاخره شاید مقداری اعداد نیاز به دستکاری داشته باشه که چندان هم تو صنعت خودرو سازی فعلی ما دور از انتظار نیست.