مقایسه کیا سورنتو و میتسوبیشی اوتلندر 2016

فهرست مطالب


مقایسه کیا سورنتو و میتسوبیشی اوتلندر 2016 موضوع این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک است که قصد داریم به بررسی و مقایسه سورنتو با اوتلندر از نظر مشخصات فنی، طراحی، امکانات رفاهی، ایمنی و… بپردازیم. 

کیا سورنتو در کنار برادر ناتنی‌اش هیوندای سانتافه در سال‌های حضور در بازار ایران، رقبای ژاپنی زیادی را زخمی کرده‌اند، اما سامورایی‌ها نیز بیکار ننشسته‌ و سعی دارند با تکیه بر نقاط قوت خاص خود، خریداران بیشتری را به‌خود جذب کنند. در این مقاله از مجله خودرو نیز همراه مکانیک یک رقابت داغ کُره‌ای–ژاپنی را تدارک دیده‌ایم. ناگفته نماند که قیمت میتسوبیشی اوتلندر 2016 در حدود یک میلیارد تومان و قیمت سورنتو مدل 2015 نیز در حدود یک میلیارد و پانصد میلیون تومان برآورد شده‌است. تا پایان مقایسه کیا سورنتو و میتسوبیشی اوتلندر 2016 با ما همراه باشید تا ببینیم کیا سورنتو بخریم یا میتسوبیشی اوتلندر؟

معرفی کیا سورنتو و میتسوبیشی اوتلندر 2016

بررسی کیا سورنتو
کیا سورنتو

کیا سورنتو نخستین بار در سال 2002 معرفی شد و تاکنون چهار نسل از آن در بازارهای دنیا عرضه شده است. نسل موردنظر ما، نسل سوم این خودرو است که در سال 2015 توسط کیا معرفی و چند ماه بعد به بازار کشور ما راه پیدا کرد. این نسل از کیا سورنتو تا سال 2017 در تعداد بالایی وارد ایران شد و فروش خوبی را تجربه کرد، اما معرفی نسخه فیس‌لیفت آن در سال 2018، تقریباً هم‌زمان با ممنوعیت واردات خودرو به ایران بود و معدود نسخه‌های فیس‌لیفت آن پس از تأخیری طولانی از گمرک ترخیص شدند. البته ما به‌دلیل تعداد اندک و قیمت نجومی این نسخه‌های فیس‌لیفت، از آن‌ها صرف‌نظر کرده‌ایم و کیا سورنتو نسل سوم قبل از فیس‌لیفت را برای مقایسه با میتسوبیشی اوتلندر مدنظر داریم.

بررسی میتسوبیشی اوتلندر
میتسوبیشی اوتلندر

معرفی کوتاه اوتلندر 2016

در ادامه مقاله “مقایسه کیا سورنتو و میتسوبیشی اوتلندر ” به میتسوبیشی اوتلندر می‌رسیم که تنها یک سال با رقیب کُره‌ای خود اختلاف سنی دارد و از سال 2001 تاکنون در چهار نسل به بازار آمده است. تنها نسلی از میتسوبیشی اوتلندر که در بازار کشور ما عرضه شد، نسل سوم آن بود که ابتدا با مدل 2014 به ایران آمد، اما به‌دلیل چهره نه‌چندان زیبا، خیلی در بازار مورد استقبال قرار نگرفت. گویا مدیران میتسوبیشی هم چندان از ظاهر این فرزند قدبلند خود راضی نبودند چراکه در سال 2016، یک فیس‌لیفت اساسی (Major) را برای آن تدارک دیدند. این فیس‌لیفت، چهره میتسوبیشی اوتلندر را در نماهای جلو و عقب به‌صورت کامل دگرگون و البته بسیار زیباتر از قبل کرد.

عرضه نسخه فیس‌لیفت میتسوبیشی اوتلندر توسط شرکت آرین موتور، جایگاه این خودرو را در بازار کشور ما تقویت کرد و هرچند این ژاپنی الماس نشان نتوانست در حد رقبای کره‌ای خود پرفروش شود اما طرفداران خاص خود را در بازار دارد. ما نیز همین نسخه فیس‌لیفت که در مدل‌های 2016 تا 2018 در بازار موجود است، اما در بین بازاریان با نام میتسوبیشی اوتلندر 2016 شناخته می‌شود را برای مقایسه با کیا سورنتو در نظر داریم.

[hm_sell_form_inline]

مقایسه کیا سورنتو و میتسوبیشی اوتلندر 2016 از نظر طراحی

مقایسه کیا سورنتو و میتسوبیشی اوتلندر را با بررسی طراحی این دو خودرو ادامه می‌دهیم. نمای ظاهری نسل سوم کیا سورنتو ‌گونه‌ای است که طراحی آن به‌واسطه برخورداری از خطوط ساده و درعین‌حال مستحکم، شباهت فراوانی به SUV های آمریکایی دارد؛ این سبک طراحی باعث شده‌است تا کیا سورنتو چهره‌ای نسبتاً خشن و مردانه پیدا کند و از استایل نرم و فانتزی خودروهای کره‌ای فاصله بگیرد.

مقایسه طراحی سورنتو و اوتلندر
طراحی سورنتو

این سادگی و استحکام، درون کابین کیا سورنتو نیز ادامه پیدا کرده است و شاهد داشبوردی با خطوط برجسته و چیدمان منظم هستیم که هرچند ارگونومی مطلوبی دارد اما کیفیت بصری متریال استفاده شده، در شأن خودرویی با این قیمت نیست.

ظاهر میتسوبیشی اوتلندر را نیز می‌توانیم به سه بخش تقسیم کنیم. بخش دماغه خودرو به‌لطف ترکیب جذاب چراغ‌ها، جلوپنجره و قطعات کرومی روی سپر، نمایی بسیار زیبا و لوکس دارد. نمای عقب میتسوبیشی اوتلندر نیز ساده اما هماهنگ طراحی شده‌است و نمره قابل‌قبولی می‌گیرد، اما پاشنه آشیل طراحی این خودرو را می‌توانیم نمای جانبی درنظر بگیریم که با کاربرد خطوط خیلی ساده و اتوکشیده‌، چهره‌ای جعبه‌ای شکل به میتسوبیشی اوتلندر داده است.

مقایسه سورنتو با اوتلندر از لحاظ طراحی
طراحی اوتلندر

داشبورد میتسوبیشی اوتلندر نیز به‌صورت راننده‌محور طراحی شده و ارگونومی بسیار مطلوبی را ارائه می‌دهد، اما طرح نامتقارن آن چندان عامه‌پسند نیست و اکثر افراد، داشبورد کیا سورنتو را زیباتر می‌دانند. کیفیت متریال داشبورد میتسوبیشی اوتلندر نیز کمابیش شبیه به رقیب کره‌ای است و در آن شاهد متریالی با دوام مناسب اما ظاهر نه‌چندان لوکس و جذاب هستیم.

مقایسه فنی و تجربه رانندگی کیا سورنتو و میتسوبیشی اوتلندر 2016

مشخصات فنی اوتلندر
پیشرانه میتسوبیشی اوتلندر

معرفی کوتاه پیشرانه سورنتو

حال نوبت آن رسیده که در مقایسه سورنتو با اوتلندر به سراغ بررسی مشخصات فنی این دو حودرو برویم. کیا سورنتو نسل سوم با یک پیشرانه 4 سیلندر 2.4 لیتری تنفس طبیعی در بازار کشور ما عرضه شده‌است. این پیشرانه به‌کمک سیستم تزریق مستقیم سوخت (GDI) قادر است حداکثر قدرت 188 اسب بخار و حداکثر گشتاور 240 نیوتن‌متر را تولید کند که این میزان از قدرت و گشتاور توسط یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک و سیستم تمام چرخ متحرک AWD روانه هر دو محور این کُره‌ای درشت‌اندام می‌شود. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد رسمی کیا سورنتو نیز به‌ترتیب برابر با 9.4 لیتر در صد کیلومتر و 11 ثانیه است.

معرفی کوتاه پیشرانه اوتلندر

پیشرانه میتسوبیشی اوتلندر نیز از نوع تنفس طبیعی و با حجم مشابه پیشرانه کیا سورنتو است که حداکثر قدرت 168 اسب بخار و حداکثر گشتاور 222 نیوتن‌متر را از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) و سیستم 4WD روانه هر دو محور میتسوبیشی اوتلندر می‌کند. میتسوبیشی اوتلندر برحسب اعداد اعلامی کارخانه، کمی بهتر از کیا سورنتو عمل می‌کند و مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد رسمی آن به‌ترتیب 9.3 لیتر در صد کیلومتر و 10.8 ثانیه است. ناگفته نماند که تعداد محدودی از نسخه‌های پلاگین هیبریدی میتسوبیشی اوتلندر، موسوم به اوتلندر PHEV نیز در بازار کشور ما موجود هستند، اما به‌دلیل تفاوت فنی بسیار زیاد آن‌ها با کیا سورنتو از بررسی این نسخه صرف‌نظر می‌کنیم.

مشخصات فنی سورنتو
پیشرانه کیا سورنتو

برای مقایسه کیا سورنتو و میتسوبیشی اوتلندر از نظر فضای کابین و کیفیت سواری بایستی بگوییم که هر دو خودرو، فضای بسیار مناسبی را در اختیار سرنشینان خود قرار می‌دهند و از این نظر تفاوت فاحشی بین آن‌ها وجود ندارد. کیفیت سواری کیا سورنتو و میتسوبیشی اوتلندر نیز قابل‌قبول است و اگر از تکان‌های معمول کراس‌ اوورها صرف‌نظر کنیم می‌توانیم نمره‌ای خوب و بهتر از برخی هم‌کلاسان به این دو خودرو بدهیم.

البته کیا سورنتو به‌صورت استاندارد از ردیف سوم صندلی‌ها بهره می‌برد، اما تعداد نسبتاً محدودی از نسخه‌های 7 نفره میتسوبیشی اوتلندر به بازار کشور ما راه پیدا کرده‌اند؛ بنابراین اگر اهل مسافرت‌های خانوادگی هستید، محصول کیا گزینه بهتری خواهد بود. ضمن این‌که صندلی‌های کیا سورنتو طراحی ارگونومیک‌تری دارند و بهتر بدن سرنشینان را در برمی‌گیرند!

تجربه رانندگی سورنتو و اوتلندر

اما به تجربه رانندگی می‌رسیم؛ در آغاز حرکت، کیا سورنتو به‌لطف قدرت بیشتر پیشرانه و بهره‌گیری از گیربکس AT، خیلی روان‌تر از میتسوبیشی اوتلندر شتاب می‌گیرد، اما با روی دور افتادن خودروها، وزن سبک‌تر محصول میتسوبیشی به‌‌خوبی جور اسب‌های کمتر پیشرانه را می‌کشد و این خودرو پابه‌پای کیا سورنتو به پیش‌ می‌رود. هرچند رفتار گیربکس میتسوبیشی اوتلندر اصلاً قابل مقایسه با گیربکس‌های CVT خودروهای چینی نیست و به‌خوبی با پیشرانه هماهنگ شده‌است‌، اما کماکان مشکل یکنواخت‌بودن و سروصدای زیاد در دورهای بالا را دارد؛ بنابراین کیا سورنتو در مسیرهای عادی، رانندگی لذت‌بخش‌تری را ارائه می‌کند.

اما هنگامی که به جاده‌های کوهستانی یا مسیرهای خارج‌ جاده‌ای پا بگذاریم، میتسوبیشی اوتلندر با هندلینگ بهتر و عملکرد کارآمدتر سیستم دو دیفرانسیل خود، اصالت ژاپنی‌اش را به‌رخ کیا سورنتو می‌کشد. البته تأکید می‌کنیم که کیا سورنتو و میتسوبیشی اوتلندر به‌هیچ وجه مناسب ماجراجویی‌های جوانانه و یا آفرودهای سنگین نیستند، اما اگر سطح توقعتان را در حد یک کراس‌اوور خانوادگی نگه دارید، هر دو خودرو می‌توانند در نوع خود راضی‌کننده باشند.

جدول مقایسه فنی میتسوبیشی اوتلندر و کیا سورنتو

مدل خودرو

کیا سورنتو

میتسوبیشی اوتلندر

پیشرانه

4 سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

4 سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور (cc)

2359

2360

حداکثر قدرت

188 اسب‌بخار در 6000 دور

168 اسب‌بخار در 6000 دور

حداکثر گشتاور

240 نیوتن‌متر در 4000 دور

222 نیوتن‌متر در 4100 دور

گیربکس

6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک

اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) با قابلیت تیپ‌ترونیک 6 سرعته مجازی

مصرف سوخت (ترکیبی)

9.4 لیتر در صد کیلومتر

9.3 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتا صد (ثانیه)

11.1

10.8

حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت)

195

198

تفاوت آپشن‌های سورنتو و اوتلندر

مقایسه سورنتو با اوتلندر از لحاظ امکانات رفاهی
کابین میتسوبیشی اوتلندر

در ادامه مقاله مقایسه کیا سورنتو و میتسوبیشی اوتلندر 2016 به بررسی امکانات رفاهی و آپشن‌ها می‌پردازیم. خودروسازان کره‌ای در سال‌های اخیر خیلی دست‌ودل‌باز شده‌اند و محصولات خود را با انواع و اقسام آپشن‌های روز دنیا روانه بازار می‌کنند تا بیش از پیش رقبای خود (به‌خصوص ژاپنی‌ها) را تحت فشار بگذارند. داستان امروز ما نیز همین‌طور است و هرچند میتسوبیشی اوتلندر خودروی کم‌آپشنی محسوب نمی‌شود، اما مقابل کیا سورنتو حرف چندانی برای گفتن ندارد.

از جمله آپشن‌های شاخص نسخه فول‌آپشن میتسوبیشی اوتلندر (تیپ 5) می‌توانیم به کی‌لس استارتر، کروز کنترل، سانروف، گرم‌کن صندلی‌های جلو، گرم‌کن غربیلک فرمان، تنظیم برقی صندلی راننده، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله، دی‌لایت، سیستم مالتی‌مدیا با مانیتور لمسی و 8 بلندگو، درب صندوق‌بار برقی، دوربین 360 درجه، ترمز پارک برقی با اتوهلد، سنسور نور، سنسور باران و… اشاره کنیم.

مقایسه سورنتو با اوتلندر از لحاظ امکانات رفاهی
کابین کیا سورنتو

آپشن های سورنتو جی تی لاین

اما نسخه‌های فول آپشن کیا سورنتو GT-Line با تجهیز به مواردی مثل اتوپارک، گرم‌کن صندلی‌های عقب، سردکن صندلی‌های جلو، سقف پانوراما، کروز کنترل هوشمند، تنظیم برقی صندلی سرنشین جلو، سیستم صوتی حرفه‌ای اینفینیتی، تنظیم حالت رانندگی (Drive Mode) سه‌حالته، چراغ‌های جلو با تنظیم ارتفاع اتوماتیک و قابلیت چرخش در پیچ‌ها (AFS)، کول‌باکس و… فرصت نفس‌کشیدن به میتسوبیشی اوتلندر را نخواهند داد.

مقایسه ایمنی اوتلندر و سورنتو

در مقایسه کیا سورنتو و میتسوبیشی اوتلندر از نظر ایمنی فعال، بازهم برتری با فرزند کیا است و این خودرو به‌لطف امکاناتی مثل هشداردهنده نقاط کور، سیستم پیشگیری از تصادف عقب و هشداردهنده عدم رانندگی بین خطوط، از رقیب خود جلو می‌افتد.

مقایسه کیا سورنتو و میتسوبیشی اوتلندر
بررسی ایمنی اوتلندر

البته میتسوبیشی اوتلندر تیپ 5 نیز خودروی دست‌وپا بسته‌ای نیست و با وجود سیستم کنترل شتاب ناگهانی در کنار دیگر سیستم‌های ایمنی معمول خودروهای این رده قیمتی، ایمنی مناسبی را برای سرنشینان خود به‌ارمغان می‌آورد. در بخش ایمنی غیرفعال نیز هر دو خودرو با وجود 7 ایربگ، بسیار کارآمد ظاهر می‌شوند.

جدول بررسی تجهیزات ایمنی سورنتو و اوتلندر

تجهیزات

کیا سورنتو فول‌آپشن GT-Line

میتسوبیشی اوتلندر تیپ 5

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

کمربندهای ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده نیرو، پشت‌سری‌های فعال صندلی‌های جلو، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، هشداردهنده نقاط کور، هشداردهنده عدم رانندگی بین خطوط، سیستم پیش‌گیری از تصادف جلو و عقب

کمربندهای ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده نیرو، پشت‌سری‌های فعال صندلی‌های جلو، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HSA)، کنترل شتاب ناگهانی (UMS)

کیسه هوا

راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو، پرده‌ای سرتاسری، محافظ زانوی راننده (در مجموع 7 عدد)

راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو، پرده‌ای سرتاسری، محافظ زانوی راننده (در مجموع 7 عدد)

سیستم ترمز و پایداری

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)، مدیریت پایداری خودرو (VSM)

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA)، کنترل فعال پایداری (ASC)، کنترل کشش (TCL)

بررسی ایمنی کیا سورنتو
ایمنی سورنتو

هردو خودروی مورد بحث موفق شده‌اند در تست‌های تصادف موسسه Euro Ncap امتیاز درخشان 5 ستاره را کسب کنند. البته میانگین امتیازهای میتسوبیشی اوتلندر کمی بالاتر از کیا سورنتو بوده است.

مقایسه شرایط بازار و جمع‌بندی نهایی

 کیا سورنتو  راحت‌تر از خودرویی مانند میتسوبیشی اوتلندر خرید و فروش می‌شود. از نظر گستردگی خدمات پس از فروش، فراوانی قطعات یدکی و قیمت این قطعات نیز برتری با کیا سورنتو است. البته میتسوبیشی اوتلندر نیز به‌عنوان یک خودروی اصیل، اوضاع چندان بدی از این جنبه‌ها ندارد و خیلی مالک خود را آزرده‌خاطر نخواهد کرد و قیمت میتسوبیشی نیز به عنوان نماینده ژاپنی بازار کراس اوور های ایران در برابر رقبای کره ای مناسب است .

به‌عنوان کلام آخر در مقایسه کیا سورنتو و میتسوبیشی اوتلندر 2016 باید بگوییم که هر دو خودرو می‌توانند به‌خوبی در نقش یک کراس‌اوور مدرن، جادار و کم‌دردسر ظاهر شوند. در نگاه اول به‌نظر می‌رسد که کیا سورنتو با توجه به مواردی مثل بازار خریدوفروش داغ‌تر، آپشن‌های بیش‌تر، رانندگی لذت‌بخش‌تر و خدمات پس از فروش گسترده‌تر بتواند برنده قاطع این رقابت باشد اما وقتی به برچسب قیمتی دو خودرو نگاهی بیندازیم متوجه خواهیم شد که میتسوبیشی اوتلندر حدود 60 درصد ارزان‌تر از کیا سورنتو در بازار معامله می‌شود. 60 درصد در این رنج قیمتی، مبلغ بالایی است و به‌همین خاطر محصول میتسوبیشی خیلی ارزنده‌تر ظاهر می‌شود.

از این‌رو، اگر مبلغ پرداختی برای خودرو اهمیتی چندانی برایتان ندارد، عاشق آپشن‌های رنگارنگ و کابین‌های پردکمه هستید و معمولاً پس از یکی دو سال خودروی خود را عوض می‌کنید؛ برای خرید سورنتو اقدام کنید، اما اگر دید بلندمدت‌تری دارید و خیلی ظاهربین نیستید، می‌توانید به خرید میتسوبیشی اوتلندر بیندیشید.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
3 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
احمد
1402-05-17 16:13
امتیاز دهی :
     

من تجربه رانندگی با هر دو ماشین رو داشتم کاملا موافقم

سعید هوشیار موید
1402-01-18 22:58
امتیاز دهی :
     

تشکر و سپاس فراوان از تیم خوب همراه مکانیک…

تلاش زیادی شده بود تا در مطلب فوق ، بدون جانبداری از خودرویی ، مباحث کارشناسی در اختیار خواننده قرار گیرد.
درود بر شما ، مانا باشید❤

سردبیر
1402-01-21 15:07

ممنون از همراهی شما دوست عزیز