مقایسه سانتافه و اسپورتیج ، دو کراس اوور جذاب

فهرست مطالب


مقایسه سانتافه و اسپورتیج با توجه به رقابت و نزدیکی قیمت کیا و قیمت هیوندای همواره برای ما ایرانی ها نبردی جذاب بوده است؛ بنابراین برویم و ببینیم که مدل‌های 2017 این دو کراس اوور شرقی نسبت به هم چند مرده حلاجند!

هر دو از دیار کره آمده‌اند، سنبه‌شان در بازار ایران پرزور است و هوادارانی دوآتشه برای خود دست‌وپا کرده‌اند. یکی از آن‌ها آن‌قدر محبوب شده که حتی پراید را به لُنگ انداختن جلوی خودش وادار ساخته و دیگری همچنان باد به غبغب دارد و از نردبان غروری که بنا کرده پایین نمی‌آید. ماجرا سر دعوای دو پسرعموی کره‌ای مقیم ایران است؛ در این میان خیلی‌ها سانتافه را برمی‌گزینند و خیلی‌های دیگر هم با اخمِ اسپورتیج قند در دلشان آب می‌شود و با قلبی پر از تپش خاطرخواهانه، به سمت این کراس اوور کامپکت می‌روند.

 حالا تکلیف ما چیست که دست از پا درازتر ایستاده‌ایم و نمی‌دانیم دلبری ماشین کوچک‌تر بیشتر اسیرمان کرده یا ابهت و جنتلمنی پسرعموی بزرگتر؟

برای یافتن پاسخ این سوال توصیه می‌کنیم که به مطلب مقایسه سانتافه و اسپورتیج گوش جان فرا دهید تا شاید بتوانید در انتخاب یک کراس اوور شهری مناسب و از بین این دو محصول پرطرفدار کره‌ای به یک نتیجه رضایت بخش برسید؛ البته باید یادآوری کنیم که چون قیمت سانتافه نیوفیس مدل 2017 با قیمت اسپورتیج صفرکیلومتر 2017 برابری می‌کند، بنابراین در ادامه ما هم این دو مدل را مدنظر قرار خواهیم داد.

معرفی هیوندای سانتافه نیوفیس و کیا اسپورتیج QL

معرفی هیوندای سانتافه نیوفیس

این دو پسرعموی اهل کره جنوبی دیگر آن‌قدر در ایران شناخته‌شده هستند که نیاز به معرفی نداشته باشند. سانتافه نیوفیس آخرین عضو خانواده سانتافه‌های نسل سوم یا DM به‌حساب می‌آید که دستی به سر و روی چراغ‌ها و سپرهای آن کشیده شده و در سال 2016 با واسطه‌گری دو شرکت داخلی پاسپورت ایرانی گرفت؛ تفاوت ظاهری و فنی خاصی بین سانتافه‌های آسان موتور و کرمان موتور وجود ندارد، اما آپشن‌های نمونه‌های فول آسان موتور، به‌خصوص از لحاظ رادارهای هشداردهنده، بیشتر از سانتافه‌های کرمان موتور است؛ بنابراین با خرید هیوندای سانتافه آسان موتوری آپشن‌های بیشتری را در اختیار خواهید داشت.

کیا اسپورتیج QL

کیا اسپورتیج نسل چهارم هم بالاخره بعد از کلی ناز و عشوه به‌صورت محدود از سال 2017 به مشتریان ایرانی سلامی چو بوی خوش آشنایی فرستاد و رابطه‌ای به‌ظاهر صمیمانه با آن‌ها برقرار کرد. این کراس اوور کره‌ای توسط اطلس خودرو به ایران آمد و هم‌اکنون با مدلهای 2017-2018 در بازار ما حضور دارد.

به قد و بالای رعنای سانتافه دل ببندیم یا هیکل ورزشکاری اسپورتیج؟

شاید خیلی از ما از بس سانتافه در کوچه و بازار دیده‌ایم که دیگر همه‌شان را به یک چشم نگاه می‌کنیم و نیوفیس و غیر نیو‌فیس آن را مثل هم می‌دانیم. البته که چندان بیراه هم فکر نمی‌کنیم و طراحی ظاهری هیوندای سانتافه در نسخه نیوفیس به‌جز قسمت‌هایی مثل مه‎‌شکن‌ها، جلوپنجره و سپر جلو خیلی فرقی با مدل فیس قدیم ندارد. اسائه ادب نباشد، اما از نظر وجنات و تیپ و قیافه، ماشین همان ماشین است فقط سپرش عوض شده!

مقایسه سانتافه و اسپورتیج

البته از انصاف نباید گذشت؛ بدنه سانتافه همچنان باکلاس به نظر می‌رسد و روح اسپرت در آن نهفته است. از دید کارشناسی عدم تطابق زیادی بین المان‌های بدنه این خودرو وجود ندارد و ظاهر آن در نوع خود همچنان یکی از خوش‌تیپ‌ترین کراس اوورهای شهری کشور تلقی می‌شود.

در سمت دیگر کیا اسپورتیج نسل جدید نشسته و با سگرمه‌های در هم رفته ما را نگاه می‌کند. فرم بدنه‌اش نسبت به گذشته کمی ورزیده‌تر شده و نسبت به نسل قبلی عضلانی‌تر به‌ نظر می‌رسد. به طور کل گرچه تیپ و استایل اسپورتیج نسبت به سانتافه کمی خاص و ویژه‌تر به نظر می‌آید، اما باید گفت که ظاهر سانتافه نسبت به کیا اسپورتیج QL جذاب‌تر است و ناهماهنگی‌های کمتری در طراحی زوایای مختلف آن به چشم می‌خورد.

[hm_buy_form_inline]

تفاوت اسپورتیج و سانتافه از نظر کابین 

در مورد طراحی کابین هم وضعیت به همین منوال است و فرم داشبورد سانتافه جذابیت بیشتری برای مشتریان، به‌ویژه جوان‌ترها خواهد داشت؛ با این حال طرح داشبورد اسپورتیج نیز اگرچه پیچیدگی‌های طراحی‌های امروزی در آن مشاهده نمی‌شود اما در نوع خود باوقار و متین است.

کیفیت متریال به‌کاررفته در کابین هر دو خودرو تقریبا مشابه بوده و از سطح کیفی نسبتا مناسبی برخوردار است. درون کابین سانتافه می‌توانید پاهایتان را کمی بیشتر دراز کنید که با توجه به ابعاد بزرگ‌تر آن، این کار امری بدیهی به نظر می‌رسد.

وقتی‌که درب صندوق عقب سانتافه را باز می‌کنید، با خواباندن صندلی‌های ردیف سوم فضایی در حدود 1002 لیتر به شما خوش‌آمد می‌گوید و پذیرای اسباب و وسایل شما خواهد بود. این در حالی است که اسپورتیج با ظرفیتی در حد 869 لیتر به میزبانی از لوازم شما مشغول خواهد شد. با این حساب به نظر می‌رسد که کابین سانتافه مکان بهتری برای حضور یافتن و لذت بردن از سواری طولانی مدت باشد و با خرید کیا اسپورتیج فضای بار کمتری در اختیار خواهید داشت.

مقایسه فنی و تجربه رانندگی

مقایسه فنی و تجربه رانندگی

خب اگر کمی تا قسمتی فنی باشید و بتوانید طی یک حرکت ضربتی موتور این دو خودرو را از روی بدنه سوا کرده و پخش زمین کنید، در کمال تعجب و شاید هم خونسردی ببینید که هر دو پیشرانه در اصل یکی هستند و به خانواده موتورهای سری تتا 2.4 لیتری GDI هیوندای تعلق دارند.

همچنین از آنجا که گیربکس 6 دنده اتوماتیک به همراه دو دیفرانسیل برای این دو کراس اوور کره‌ای در نظر گرفته شده، شاید برخی افراد عجول در همین ابتدای کار عملکرد فنی دو خودرو را یکسان بدانند و تفاوتی میان این دو قائل نشوند، اما باید این نکته را به یاد داشته باشند که نسل چهارم اسپورتیج تصمیم گرفته تا یک کراس اوور جمع‌وجور نسبتا تندوتیز باشد و شتاب صفر تا صد 9.8 ثانیه را ارائه دهد. این در حالی است که سانتافه به‌عنوان یک کراس اوور سایز متوسط و با حدود 52 کیلوگرم وزن بیشتر، می‌تواند فرایند شتاب‌گیری صفر تا 100 را ظرف 11.6 ثانیه انجام دهد؛ بنابراین کیازاده ما چُست و چابک‌تر است و هیجان رانندگی با آن نسبت به سانتافه با سطح آدرنالین خون جوان‌ترها بیشتر جور درمی‌آید.

سانتافه یا اسپورتیج، کدام یک نرم‌تر است؟

اما اگر دُز ماشین‌سواری خانوادگی‌تان بالاست، باید بدانید که سیستم تعلیق اسپورتیج کمی سفت تنظیم شده و در جاده‌های ناهموار ممکن است کوبش آن تا حدودی شما و سرنشینانتان را به ناسزاگویی وادار کند. دید راننده هم به‌خصوص نسبت به کناره‌های بدنه، کمی محدودتر از سانتافه احساس می‌شود.

این در حالی است که کوبش‌های گاه‌وبیگاه درون سانتافه کمتر احوال شما را خواهند پرسید و سواری نسبتا نرم‌تری را با این خودرو در مقایسه با اسپورتیج تجربه خواهید کرد. در عوض، این خشک‌تر بودن سیستم تعلیق سبب شده تا دور زدن یا عبور سریع از مسیرهای مارپیچ با اسپرتیج اطمینان‌بخش‌تر شود و حرکات عرضی کمتری نسبت به سانتافه در اتاق آن بروز کند.

موتور هیوندای سانتافه
موتور هیوندای سانتافه

اگر هم احیانا به سرتان زد که با این دو کراس اوور دو دیفرانسیل سری به دشت و صحرا بزنید، اولا توصیه می‌کنیم که مسیرهای نسبتا هموارتر را انتخاب کرده و از شیب‌زنی، رمل نوردی، صخره‌نوردی و خلاصه هر کار سخت دیگری اجتناب کنید؛ چراکه این دو جنتلمن کره‌ای محصولاتی نسبتا آفتاب مهتاب ندیده هستند و برای آفرود ساخته نشده‌اند؛ اما با این حال به دلیل تجهیز شدن به دو دیفرانسیل و همچنین فاصله مناسب از سطح زمین می‌توانند در طبیعت‌گردی‌های معمول و عبور از جاده‌های خاکی طبیعی یا روستایی، عملکردی تقریبا همسطح و نسبتا مناسب از خود به نمایش بگذارند‌.

 جدول مقایسه اسپورتیج 2017 و سانتافه 2017 از نظر فنی

مدل خودرو

هیوندای سانتافه 2017

کیا اسپرتیج 2017

پیشرانه

تنفس طبیعی GDi

تنفس طبیعی GDi

حجم موتور

2.4 لیتر

2.4 لیتر

حداکثر قدرت

188 اسب بخار

181 اسب بخار

حداکثر گشتاور

245 نیوتن متر

237 نیوتن متر

گیربکس

اتوماتیک 6 سرعته – دو دیفرانسیل

اتوماتیک 6 سرعته – دودیفرانسیل

مصرف سوخت (ترکیبی)

8.5 لیتر

8.5 لیتر

شتاب صفر تا 100

11.6 ثانیه

9.8 ثانیه

حداکثر سرعت

190 کیلومتر بر ساعت

217 کیلومتر بر ساعت

مقایسه هیوندای سانتافه و کیا اسپورتیج از نظر آپشن

مقایسه هیوندای سانتافه و کیا اسپورتیج از نظر آپشن
کابین اسپرتیج

مقایسه اسپورتیج و سانتافه 2017 فول‌آپشن آسان موتور از نظر امکانات رفاهی به ما چند نکته ریز را نشان می‌دهد اول اینکه بین این دو خودرو امکانات زیر به‌صورت مشترک وجود دارد.

کروز کنترل هوشمند، سه حالت رانندگی، فرمان برقی چهار حالته با روکش چرم، پدال شیفتر و گرمکن فرمان، سنسور باران، سامانه مالتی مدیا با نمایشگرهای لمسی البته به قطر متفاوت، دوربین عقب، نمایشگر 4.3 اینچی صفحه کیلومتر، دیلایت، اتولایت، مه‌شکن‌های جلو و عقب، چراغ شور، ورود و استارت بدون کلید، تهویه اتوماتیک دوگانه، صندلی‌های برقی جلو 8 و 6 حالته برای سانتافه و 10 و 8 حالته برای اسپورتیج، گرمکن صندلی‌های جلو و عقب، سردکن صندلی‌های جلو، صندلی چرمی، صندوق برقی هوشمند، پورت 12 ولت، آینه وسط الکتروکرومیک، آینه‌های جانبی تاشونده برقی با گرمکن و سانروف پانوراما.

دوم اینکه باید بدانید هیوندای، سانتافه نیوفیس را در مدل‌های فول آپشن خود به سیستم اتو پارک، نمایشگر لمسی 8 اینچی، سیستم پخش صوتی 10 اسپیکر اینفینیتی، دوربین جانبی و دوربین 360 درجه، نوربالا و تنظیم ارتفاع نور اتوماتیک، چراغ چرخشی، کول باکس و بالاخره صندلی ردیف سوم مجهز کرده‌است که در اسپرتیج QL وجود ندارند.

مقایسه هیوندای سانتافه و کیا اسپورتیج از نظر آپشن
کابین هیوندای سانتافه

نمایشگر 5 اینچی، شارژر وایرلس، سیستم صوتی JBL با 8 اسپیکر به همراه تشخیص‌صدا جزو تفاوت‌های آپشن‌های رفاهی اسپورتیج در مقایسه با سانتافه به شمار می‌رود؛ بنابراین درمجموع باید گفت که سانتافه محیط مرفه‌تری را برای شما رقم خواهد زد.

مقایسه سانتافه و کیا اسپورتیج از نظر ایمنی

مقایسه سانتافه و کیا اسپورتیج از نظر ایمنی

مسلما این دو خودرو با آن همه سرمایه‌گذاری عظیمی که برای ساخت آن‌ها اعمال شده باید هم در تست تصادف موسسه معتبری همچون یورو انکپ 5 ستاره ‌ایمنی دریافت کنند. سانتافه DM در سال 2012 به درجه پنج ستاره‌ای نائل آمده و اسپورتیج کیو ال هم سه سال بعد آزمون ایمنی سنجی خود را با نتیجه مشابه به پایان رسانده است. منتها اختلافات جزئی در ریزنمرات این دو خودرو مشاهده می‌شود که نشانگر ایمن‌تر بودن سانتافه در بحث حفاظت از سرنشینان بزرگسال و خردسال است؛ بنابراین با اختلافی اندک، سانتافه خودروی ایمن‌تری از اسپورتیج ارزیابی می‌شود.

ضمنا جدول زیر را هم مطالعه فرمایید تا نسبت به تجهیزات ایمنی موجود در این دو خودرو و اختلافاتشان اطلاعات کامل کسب کنید. همان‌طور که مشاهده می‌شود، سانتافه فول آپشن با برخورداری از رادارهای نقطه کور، تغییر لاین و پیشگیری تصادف دست برتر را در بخش سیستم‌های ایمنی فعال دارد. 

جدول مقایسه تجهیزات ایمنی اسپورتیج و سانتافه

تجهیزات

سانتافه 2017

اسپرتیج 2017

تجهیزات­ ایمنی وحفاظتی

ورود بدون کلید، ایزوفیکس، قفل مرکزی، رادار هشدار نقاط کور، تغییر لاین، هشدار پیشگیری از تصادف جلو و عقب، پشت سری فعال، کمربند ایمنی پیش کشنده و محدودکننده، سنسور فشار باد تایر، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل سرعت در سرپایینی 

کمربند ایمنی پیش کشنده و محدودکننده، ورود بدون کلید، سیستم هشدار خروج از پارک به صورت دنده عقب (RCTA)، رادار تشخیص نقطه کور (BSD)، پشت سری فعال، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل سرعت در سرپایینی

کیسه هوا

2 عدد کیسه هوا (راننده و سرنشین جلو)، ایربگ‌های پرده‌ای، جانبی جلو و زانویی راننده (سفارشی)

6 عدد کیسه هوا (راننده و سرنشین جلو) +ایربگ‌های پرده‌ای و ایربگ جانبی جلو

سیستم ترمز و پایداری

ترمزهای جلو و عقب دیسکی خنک شونده،

ESP ، VSM ، TCS، BAS ، ABS ، EBD

ترمز اضطراری، اتوهلد، ترمز پارک برقی 

ترمزهای جلو و عقب دیسکی خنک شونده،

ESP ، VSM ، TCS، BAS ، ABS ، EBD

ترمز اضطراری، اتوهلد، ترمز پارک برقی

 جمع بندی مقایسه سانتافه و اسپورتیج 

 جمع بندی مقایسه سانتافه و اسپورتیج 

به انتهای مقاله مقایسه سانتافه و اسپورتیج رسیدیم. پیش از آنکه به سراغ نتیجه کلی رقابت برویم، باید خدمتتان عرض کنیم که سانتافه را در بازار روی هوا می‌زنند و می‌برند. اسپورتیج را نیز روی هوا خواهند زد، اما این زدن با آن زدن کمی فرق دارد و مدت‌زمان آن نسبت به محصول هیوندای کمی بیشتر طول می‌کشد؛ بنابراین وضعیت بازار سانتافه پررونق‌تر از اسپورتیج 2017 ارزیابی می‌شود.

اما در پایان اگر بخواهیم یکی از این دو خودرو را پیشنهاد دهیم، باید بگوییم که شما می‌توانید بر اساس معیارهای موردنظرتان یکی از آن دو را برگزینید. اگر چابکی بیشتر، هندلینگ و پایداری مناسب‌تر، طراحی خاص‌تر و صفرکیلومتر بودن خودرو را مدنظر دارید، مسلما خرید اسپورتیج می‌تواند گزینه بهتری برای شما باشد‌.

 جمع بندی مقایسه سانتافه و اسپورتیج 

اما در سمت دیگر هیوندای سانتافه خودرویی پرآپشن‌تر بوده و تجهیزات ایمنی بیشتری به شما ارائه خواهد داد. سواری آن نیز نرم‌تر است و به دلیل بازار دست دوم مناسب می‌توانید در حداقل زمان آن را به پول نقد تبدیل کنید. همچنین فضای کابین جادارتر سانتافه باعث می‌شود تا تطابق بیشتری با نیاز خانواده‌های پرجمعیت داشته باشد. فرم ظاهری سانتافه هم عامه‌پسندتر بوده و لوازم بدنه آن راحت‌تر در بازار ما پیدا می‌شود؛ پس اگر همه دلایل گفته شده برای شما حائز اهمیت است بهتر است به فکر خرید سانتافه باشید. با این حساب به نظر می‌رسد هیوندای سانتافه برتری‌های بیشتری نسبت به اسپورتیج داشته باشد و می‌توان آن را با اختلاف اندک برنده مقایسه با اسپورتیج QL دانست.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
میثم
1401-05-30 12:28

انگار پروین اعتصامی این متنو نوشته‍♂️