مقایسه ساندرو و لیفان X50

فهرست مطالب


این مقاله درباره‌ی مقایسه بین دو خودروی هاچبک است که این‌گونه خودروها بیشتر باب میل قشر جوان جامعه هستند. خودروهای هاچبک معمولاً به خاطر فضای کوچک صندوق‌عقب و حتی کم جا بودن اتاق به درد خانواده‌های دارای فرزند نمی‌خورند. البته خوب این مقوله وحی منزل هم نیست و ممکن است برخی از عیالواران از این خودروهای جمع‌وجور و جوان‌پسند استفاده کنند.

در یک‌طرف این مقایسه ساندرو قرار دارد که در ایران تحت عنوان برند شناخته‌شده‌ی رنوتولید می‌شود و برچسب خودروی فرانسوی را هم دارد؛ اما در حقیقت ساندرو محصول داچیای رومانی است که از زیرشاخه‌های رنو به‌حساب می‌ِآید. ساندرو در کشورهای دیگر مانند برزیل، روسیه و … هم بانام داچیا شناخته می‌شود و کسی پیشوند رنو را به نام آن اضافه نمی‌کند.

در طرف دیگر اما لیفان X50 قرار دارد که یکی از ده‌ها چینی موجود در بازار کشورمان است. لیفان برای مردم و بازار ایران نام نا آشنایی نیست و علیرغم چهره‌ی درهمی که مردم به خودروهای چینی نشان می‌دهند، لیفان توانسته محصولات خود را به‌خوبی در کشورمان به فروش برساند. این مقاله راجع به مقایسه ساندرو و لیفان X50 است.

پیش از هر چیزی بگوییم که این دو خودرو ازنظر قیمت در کلاس اقتصادی قرار می‌گیرند. البته تنها در ظاهر، وگرنه باقیمت‌های این روزها قشر متوسط جامعه هم نمی‌توانند مالک این خودروها باشند چه برسد به قشر ضعیف جامعه.

اول‌ازهمه، موتور

کمپانی داچیا برای به حرکت درآوردن چرخ‌های ساندرو مانند برادر بزرگ‌ترش یعنی تندر 90 از پیشرانه‌ای به نام K4M 696 استفاده کرده است. از انصاف که نگذریم این موتور قدرت و بی‌نظیر بودن خود را بر روی تندر 90 ثابت کرده است و از دلایل موفقیت چندین ساله‌ی تندر در ایران به‌حساب می‌آید.

این موتور1600 cc حجم دارد و از نوع 4 سیلندر خطی است. همچنین توانایی تولید 105 اسب بخار در دور موتور 5750 دور بر دقیقه را دارد. نهایت گشتاور تولیدی این موتور هم 140 نیوتون متر در دور موتور 3750 دور بر دقیقه است. مشخصات ذکرشده می‌توانند ساندرو را در مدل اتوماتیک در 11.5 ثانیه از حالت سکون به‌سرعت 100 کیلومتر بر ساعت و پس‌ازآن به 170 کیلومتر بر ساعت برسانند.

مقایسه ساندرو با لیفان X50

رقیب ساندرو در این مقایسه یعنی لیفان X50 از موتوری با حجم 1500 cc زیر کاپوت خود بهره می‌برد. این موتور هم 4 سیلندر خطی و 16 سوپاپ است، درست مانند موتور ساندرو. قدرتی که موتور لیفان X50 توانایی تولید آن را دارد 102 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه است و حداکثر گشتاور آن 133 نیوتون متر در دور موتور 3500 دور بر دقیقه است.

شاید در اعداد و ارقام تفاوت زیادی بین دو پیشرانه به چشم نیاید اما در آمار نهایی تفاوت دو موتور مشهود است. نهایت سرعتی که لیفان X50 با جعبه‌دنده‌ی اتوماتیک CVT خود می‌تواند به آن دست پیدا کند 160 کیلومتر بر ساعت است که 10 کیلومتر کم‌تر از ساندرو است. در ضمن شتاب اولیه‌ی 0 تا 100 آن توسط لیفان اعلام‌نشده است. احتمالاً آن‌قدر خجالت‌آور بوده که حتی چینی‌ها هم از گفتنش شرم کرده‌اند.

 آیا می دانید وضعیت 60 درصد از خودرو های کارکرده از نظر فنی و بدنه با ادعای مالک مطابقت ندارد.

اگر قصد خرید خودروی دست دوم را دارید نمایشگاه خودروهای کارشناسی شده  همراه مکانیک بهترین گزینه برای شماست تا ضمن خرید خودروی خود از مزایای بلند مدت همراه مکانیک نیز بهره مند شوید.

 

مقایسه ساندرو با لیفان X50

 زیبایی، عنصری نه‌چندان مهم ولی همچنان پراهمیت

حال نوبت به مقایسه ساندرو و لیفان X50 از نظر طراحی بدنه و داخلی می باشد که هرچقدر هم بخواهیم برای انتخاب خودرو منطقی عمل کنیم و احساسات را کنار بگذاریم، بازهم نمی‌توان به زیبایی خودرویی که قصد خرید آن را داریم بی‌اعتنا باشیم. شاید مسائل فنی، مصرف سوخت، خوش‌معامله بودن، امنیت و … مسائل پراهمیت‌تری باشند، اما این دلیل نمی‌شود که زیبایی بی‌اهمیت باشد. همه‌ی ما لایق راندن خودرویی زیبا هستیم. البته گویا ازنظر داچیا و رنو ما این لیاقت را نداریم.

همان‌طور که در فوق‌العاده بودن تندر 90 در مسائل فنی شکی نیست، باید گفت که در زشتی آن‌هم جای هیچ مجادله‌ای وجود ندارد. بی‌تعارف باید گفت که تندر 90 یک فاجعه در طراحی خودرو در قرن 21 است. جدا از طراحی زشت ظاهر، هنگامی‌که وارد اتاق می‌شوید تازه می‌فهمید که این زشتی پایانی ندارد و پیدا کردن زیبایی در طراحی این خودرو مثل پیدا کردن سوزن در انبار کاه است. ساندرو هم گرچه در طراحی خارجی و ظاهر بیرونی خود تغییرات زیادی داشته که الحق باعث قابل‌قبول شدن آن شده، اما در طراحی اتاق به‌خوبی توانسته تا در مسیر حرکت برادر بزرگ‌تر به راه خود ادامه دهد. به گفتن این جمله بسنده می‌کنیم که طراحی ساندرو، به‌خصوص در اتاق هیچ شباهتی به خودرویی که باید نظر قشر جوان یک جامعه را جلب کند، ندارد. حتی اگر این قشر جوان مربوط به جامعه‌ی ایران باشد که حق انتخاب زیادی ندارند. ناگفته نماند که باوجود طراحی بد، مواد اولیه‌ی استفاده‌شده در ساندرو از کیفیت خوبی برخوردار هستند.

چینی‌ها اما به خاطر پیشرفت زیادی که درزمینه‌ی طراحی خودرو در چند سال گذشته داشته‌اند، توانستند ظاهر قابل‌قبولی به خودروهای خود بدهند. در ابتدا توانستد از تقلیدهای فاجعه‌بار به تقلیدهای معقول برسند و پس‌ازآن هم به پیشرفت خود ادامه دادند. لیفان X50 از تقلیدهای خوب خودروسازان چین درزمینه‌ی طراحی است. این تقلید شاید با دقیق شدن در جزئیات اشکالات زیادی داشته باشد اما در ابتدای عرضه و زمانی که به‌عنوان خودرویی ناشناخته در سطح شهر تردد می‌کرد بسیار پیش می‌آمد که با آلفا رومئوجولیتا اشتباه گرفته شود. درمقایسه ساندرو با لیفان X50   در مورد طراحی اتاق هم قطعاً و بدون هیچ شکی لیفان X50 بهتر از ساندرو عمل کرده است. البته ساندرو و تندر 90 در این زمینه همیشه بازنده هستند و شاید پیدا کردن خودرویی زشت‌تر کاری نشدنی باشد. البته برعکس ساندرو که کیفیت ساخت خوبی دارد، لیفان X50 مثل بیشتر هم‌وطنان خود از بنجل‌ترین مواد اولیه برای ساخت بهره برده است.

مصرف سوخت، امنیت، امکانات

با توجه به گرانی‌های اخیر و ثابت ماندن قیمت بنزین شاید مصرف سوخت دیگر از دغدغه‌های مردم به‌حساب نیاید؛ اما این مسئله مجدداً به صدر جدول دغدغه‌ها بازمی‌گردد. این روزها بیشتر از همیشه بحث سهمیه‌بندی دوباره و دونرخی شدن بنزین به گوش می‌رسد.

بگذریم هم اکنون قصد مقایسه ساندرو با لیفان X50  از نظر مصرف سوخت را داریم . مصرف سوخت ترکیبی ساندرو با گنجایش باک 50 لیتر، 8.3 لیتر به ازای هر 100 کیلومتر است. این عدد برای لیفان X50 کم‌تر است و مصرف سوخت این خودرو در حالت ترکیبی 6.5 در هر 100 کیلومتر است. البته باک این خودرو هم گنجایش کم‌تری دارد. 42 لیتر.

مقایسه ساندرو با لیفان X50

لیفان X50 در ظاهر سیستم ترمز کامل‌تری نسبت به ساندرو دارد، اما ساندرو توانسته از NCAP اروپا 4 ستاره ایمنی دریافت کند درحالی‌که لیفان X50 در این آزمون شرکت هم نکرده است. هر دو خودرو هم دارای دو کیسه‌ی هوا در قسمت راننده و سرنشین جلو هستند.

در مقایسه ساندرو و لیفان X50 در قسمت امکانات ساندرو تقریباً هیچ حرفی برای گفتن ندارد و بزرگ‌ترین آپشن آن شیشه‌های برقی است. لیفان X50 در این بخش کمی بهتر عمل کرده و حداقل سانروف و Day Light دارد. در کل این دو خودرو از امکانات خاصی برخوردار نیستند.

جدول مقابسه فنی ساندرو و لیفان x50

 

 

لیفان X50

 

رنو ساندرو

 

حجم موتور

 

1498CC

 

1598CC

 

قدرت موتور

 

102 اسب بخار در 6000 دور

 

105 اسب بخار در 5750 دور

 

تعداد سیلندر/سوپاپ

 

4/16

 

4/16

 

جعبه دنده

 

5 سرعته دستی

 

4 سرعته اتومات

 

شتاب صفر تا صد(ثانیه)

 

 

11.5ثانیه

 

ماکزیمم سرعت KM/H

 

160

 

170

 

مصرف سوخت ترکیبی لیتر

 

6.5

 

8.3

 

حجم باک

 

42 لیتر

 

50 لیتر

 

تجهیزات ایمنی و امنیتی

 

سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD – سیستم ترمز ضد قفل ABS – سیستم ترمز کمکی BAS-کیسه هوای راننده و سرنشین جلو

 

ترمز های جلو دیسکی و عقب کاسه ای – ترمز ضدقفل ABS بهمراه توزيع الكترونيكي ترمز-

كيسه هواي راننده و سرنشین جلو

 

 

امکانات رفاهی

 

کیسه هوای راننده و سرنشین جلو-دارای 4 بلندگو، سیستم پخش CD با خروجی USB، AUX – کنترل سیستم صوتی از روی فرمان-مجهز به سیستم ISOFIX – سنسور دنده عقب – صندلی چرمی – کامپیوتر سفری – رینگ آلومینیومی – Day Light – تنظیم الکترونیکی ارتفاع نور چراغ های جلو – شیشه های جلو و عقب برقی – سان روف – رینگ 15 اینچ آلومینیومی

 

كنترل سيستم صوتي زير فرمان – سيستم صوتي (راديو + سي دي (پخش فشرده)+USB+4بلندگو)- رینگ 15 اینچی آلومینیومی – سيستم تهويه مطبوع با كنترل دستي – چراغ مه شكن جلو – آينه هاي جانبي همرنگ بدنه

 

بدون شک ساندرو بهتر از لیفان معامله می‌شود

ساندرو در بازار ایران پشتوانه‌ای به نام تندر 90 داشت و خودش هم توانست باکیفیت بالای ساخت، جدا از مسائل مربوط به‌ظاهر و امکانات خود را اثبات کند. در حال حاضر ساندرو یکی از خودروهایی است که علیرغم تمام نوسانات قیمت در بازار، به‌خوبی خریدوفروش می‌شود.

در مقابل اما لیفان X50 هرچقدر هم بخواهد خوب باشد که خیلی هم خوب نیست، بازهم چینی است. درست است که مردم به‌تدریج و هرچند با اکراه در حال پذیرش خودروهای چینی هستند اما همچنان مسئله‌ای به نام افت قیمت شدید بر روی دوش برندهای چینی سنگینی می‌کند. در ضمن لیفان X50‌ دیگر تولید نمی‌شود. برای اطلاع از قیمت رنو ساندرو و قیمت لیفان X50 دنده‌ ای کلیک کنید.

 اگر قصد خرید خودروی لیفان و یا خودروهای چینی  چه صفر و چه کار کرده را دارید مطالعه مقاله ام وی ام صفر با گلگیر تعویض شده را که از تجارب همراه مکانیک است از دست ندهید

تا به ضرورت و اهمیت کارشناسی 209 نقطه ای خودرو در جلوگیری از هزینه های بعد از معامله خودرو دست دوم پی ببرید

 

مقالات مرتبط:

لیفان X60 بخریم یا نه؟

حضور لیفان x70 به زودی در جاده های کشور به همراه مشخصات فنی

بیشترین و کمترین افت قیمت خودروهای داخلی

شاسی بلندهای چینی

مقایسه برلیانس کراس و لیفان X50

درشرایط کنونی خرید خودروی اتومات انتخاب درستی است؟

مقایسه ساندرو و ساندرو استپ وی

کدام خودروها قدرت نقدشوندگی بالاتری دارند؟

خرید ساندرو به جای ساندرو استپ وی

برزخ حواله های ساندرو و ساندرو استپ وی در بازار

مقایسه مزدا 2 با رنو ساندرو ، کوچک های بلند پرواز وارد می شوند.

مقایسه ساندرو با پژو 207

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
عرفان
1403-05-10 09:29

در کل ساندرو یه ماشین پیرمردی و پلاستیکی هست.
ایکس ۵۰ انتخاب خیلی بهتری میتونه باشه هم از لحاظ اپشن هم کیفیت و حس داخل ضمن اینکه فرمان برقی هست و سواری بسیار نرم تری داره.
تنها عیب ایکس ۵۰ گیربکس اتومات cvt هست که هزینه نگهداری بالایی داره و چاره اش هم اینه دنده ای رو انتخاب کنید و خیالتون از بابت بی خرج بودن راحت کنید.