هایما S7 صفرکیلومتر بخرم یا رنو داستر کارکرده؟

فهرست مطالب


برخی شاسی بلندهای جمع‌وجور میان‌قیمت همچون هایما اس ۷ و رنو داستر به دلیل کاربردپذیری فراوان در کنار بهای نه‌چندان گران، همواره مشتریان زیادی را به سوی خود جلب می‌کنند. هایما اس ۷ توربو صفرکیلومتر به‌عنوان یک محصول مونتاژی در حال حاضر از قیمتی تقریبا معادل یک رنو داستر کارکرده دو دیفرانسیل برخوردار بوده و به همین دلیل نیز احتمالا بعضی از مشتریان را در دوراهی خرید یکی از این دو محصول قرار داده است.

بر همین اساس لازم دیدیم به بررسی این دو شاسی بلند جمع‌وجور پرداخته و نظر خود را در قالب مقاله پیش رو به اطلاع مشتریان این کلاس از بازار برسانیم. لطفا با همراه مکانیک بمانید.

هایما s7 توربو

s7

مدتی بعد از عرضه هایما اس ۷ دو لیتری تنفس طبیعی از سوی ایران خودرو در سال ۹۴، شرکت مونتاژکننده تصمیم گرفت تا ایرادات ظاهری و فنی این خودرو را در قالب ارائه مدل توربو تا حدودی برطرف کند. هایما اس ۷ توربو ناکامی‌های مدل ۲ لیتری را به خوبی پوشش داد و ضمن بهره‌مندی از تجهیزات بیشتر، عملکرد فنی مهیج و جوان پسندانه‌تری را به کاربران خود پیشکش کرد.

طراحی بدنه هایما s7 توربو نسبتا کلاسیک و قدیمی جلوه می‌کند اما با این حال، در بازار کم‌تنوع ایران همچنان مشتریان و علاقه‌مندان خاص خود را داراست.

[hm_sell_form_inline]

تغییر جلوپنجره و سپر موجب شد تا چهره این خودرو نسبت به مدل ۲ لیتری از زیبایی بیشتری برخوردار شود. فضای کابین هایما s7 هم نسبت به برخی رقبا باکیفیت‌تر به نظر رسیده و جذابیت بصری بیشتری را در معرض دید قرار می‌دهد؛ به‌ویژه طرح کنسول میانی، پنل سیستم مالتی مدیا و دریچه‌های تهویه عمودی به همراه فرم مناسب غربیلک فرمان، نوعی حس آرامش‌بخش و دلپذیر را به کاربر القا خواهد کرد. برخلاف تصور، فاصله بین محور چرخ‌های خودرو چندان وسیع نیست اما با این حال پنج سرنشین بزرگسال می‌توانند با حداقل محدودیت درون کابین اس 7 حضور پیدا کنند.

هایما s7

پیشرانه ۱.۸ لیتری توربو شارژ هایما s7 توانی در حد ۱۷۰ اسب بخار قدرت و ۲۳۰ نیوتن متر گشتاور ارائه می‌دهد که به نسبت مطلوب و متعادل ارزیابی می‌شود. گیربکس ۶ دنده اتوماتیک این خودرو وظیفه انتقال نیروی پیشرانه به سمت چرخ‌های جلو را برعهده ‌دارد. این مجموعه فنی قادر است جثه ۱۵۴۵ کیلوگرمی اس ۷ را ظرف مدت‌زمان حدود 11 ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند که در نوع خود تقریبا چابک جلوه می‌کند. حداکثر سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت و میانگین مصرف سوخت ۹.۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر نیز از دیگر مشخصات فنی این خودرو به شمار می‌روند. هایما s7 توربو سواری نسبتا نرمی ارائه می‌دهد و سطح کیفیت سواری آن نسبت به بسیاری رقبا از جمله رنو داستر، بالاتر برآورد می‌شود.

همچنین s7 توربو با امکاناتی همچون کروز کنترل، سیستمهای کنترل کشش و پایداری، سنسور پارک عقب، سنسور فشار باد تایر، ترمز کمکی، دیلایت، اتولایت، چراغ‌های مه شکن جلو و عقب، فرمان برقی چهار حالته حساس به سرعت با روکش چرم، نمایشگر لمسی ۷ اینچی، نویگیشن، دوربین عقب و جانبی و ۳۶۰ درجه، بلوتوث و usb، کنترل توقف در سربالایی، سنسور باران، چراغ بدرقه، تنظیم برقی ارتفاع نور، چهار عدد کیسه هوا، ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، تهویه اتوماتیک، صندلی ۸ حالته برقی راننده با تنظیم گودی کمر، گرمکن صندلی جلو، آینه وسط الکتروکرومیک، آینه‌های بغل تاشونده برقی با گرمکن و سانروف به دست مشتریان می‌رسد که نشان از امکانات مناسب این خودرو به‌ویژه در قیاس با رقیب فرانسوی خود دارد.

رنو داستر (تیپ SE دو دیفرانسیل)

داستر

رنو داستر یکی دیگر از محصولات اقتصادی کمپانی فرانسوی رنو است که در زیر مجموعه رومانیایی این شرکت یعنی داچیا به تولید می‌رسد و از پلت‌فرم مشترک با لوگان بهره می‌برد. این خودرو ابتدا در قالب مدل‌های تک دیفرانسیل طی سال ۲۰۱۴ به بازار کشورمان راه یافت اما در سال ۲۰۱۶ با مدل فیس‌لیفت مجهز به دو دیفرانسیل به دست مشتریان ایرانی رسید.

نمای بیرونی داستر همان‌طور که از خانواده تندر ۹۰ انتظار می‌رود چندان مدرن نیست، اما فرمی نسبتا عضلانی و عامه‌پسند را ارائه می‌دهد. البته شمایل این خودرو ظرافت محصولات چینی را ندارد اما با این حال می‌تواند طرفداران مخصوص به خود را داشته باشد. در مورد طراحی داخلی نیز باید گفت که پاشنه در تقریبا در همان جهت می‌چرخد و طراحی ساده مشابه دیگر محصولات خانواده لوگان در اینجا نیز قابل مشاهده است.

فرم غربیلک فرمان و حالت طراحی رویه در‌ها، تقریبا مدرن‌تر جلوه می‌کند و اگرچه به‌هیچ‌وجه از لحاظ زیبایی به پای کابین هایما s7 توربو نمی‌رسد، اما همچنان ویژگی‌های مثبتی نیز در آن مشاهده می‌شود. از جمله فاصله محوری بزرگتر نسبت به حریف چینی باعث شده تا کابین داستر اندکی جادارتر باشد و محدودیت کمتری را برای سرنشینان به وجود آورد. البته کیفیت متریال کابین چندان مطلوب نیست و به پای حریف چینی نمی‌رسد.

رنو داستر از یک موتور ۲ لیتری ۴ سیلندر (مشابه با مگان ۲۰۰۰) نیروی برابر با ۱۳۵ اسب بخار قدرت و ۱۹۵ نیوتن متر گشتاور دریافت و آن را به‌واسطه گیربکس چهار سرعته اتومات و دو دیفرانسیل به سمت تمامی چرخ‌ها ارسال می‌کند. شتاب صفر تا صد آن حدود 11.5 ثانیه بوده و حداکثر سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت را به ثبت می‌رساند میانگین مصرف سوخت داستر دو دیفرانسیل نیز 8.9 لیتر در ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است. رنو داستر سواری نرم و آرامش‌بخشی ارائه می‌دهد اما در بحث گیربکس انتقاداتی به آن وارد است و شاید کندی آن در تعویض دنده برای برخی مشتریان جوان‌تر کمی آزاردهنده به نظر برسد، اما به هر حال در شرایط عادی و استفاده‌های روزمره نمی‌توان مشکل خاصی از این بابت برای داستر متصور بود.

داستر

از لحاظ آپشن ها و امکانات نیز همان‌طور که احتمالا استحضار دارید، رنو داستر در رده‌های بالای جدول قرار نمی‌گیرد و نسبت به رقیب خود یعنی هایما اس ۷ توربو تقریبا دست‌وپابسته نشان می‌دهد، اما با این حال می‌توان در نسخه SE دو دیفرانسیل امکاناتی مناسب همچون کروز کنترل، سیستم کنترل کشش و پایداری، کامپیوتر سفری، حسگر پارک عقب، سنسور فشار باد تایر، ترمز کمکی، دیلایت، چراغ‌های مه شکن، نمایشگر لمسی ۷ اینچی، نویگیشن، دوربین عقب، بلوتوث و usb، دو عدد کیسه هوا، کمربند ایمنی محدودکننده، تهویه و تنظیم صندلی‌های جلو به صورت دستی و آینه جانبی برقی را مشاهده کرد.

نتیجه‌گیری

اگر مجبور هستید از میان این دو گزینه یکی را انتخاب کنید، بهتر است شاخصه‌هایی همچون کیفیت ساخت، توان فنی، قابلیت آفرود و سطح امکانات را بیش از سایر موارد مورد توجه قرار دهید. رنو داستر از دوام فنی بالاتری بهره می‌برد، سواری نرمی را ارائه می‌دهد و به دلیل بهره‌مندی از دو دیفرانسیل، از قابلیت طبیعت‌گردی و آفرودنوردی بهتری برخوردار است. همچنین پیشرانه تنفس طبیعی آن استهلاک کمتری نسبت به موتور توربوشارژ هایما اس ۷ داشته و در طول زمان دردسرهای کمتری برای مالک خود به وجود می‌آورد. ضمنا به دلیل مشابهت قطعات فنی پیشرانه و گیربکس این خودرو با مدل‌هایی همچون مگان ۲۰۰۰ و خانواده تندر ۹۰، مالکان رنو داستر از لحاظ خدمات فنی و قطعات یدکی با مشکل چندانی مواجه نخواهند شد.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

اما در عوض هایما اس ۷ توربو از ظاهری شکیل‌تر سود می‌برد، کابین آن باکیفیت و زیباتر به نظر می‌رسد، بازار خریدوفروش دست‌دوم آن بسیار پررونق‌تر دنبال می‌شود، از گیربکس ۶ دنده با هماهنگی و عملکرد بهتر بهره‌مند است، لوازم آن به مقدار کافی در بازار موجود هستند و نمایندگی‌های گسترده ایران خودرو نیز این شاسی بلند جمع‌وجور چینی را تحت پوشش خود قرار داده‌اند. ضمن اینکه نسخه صفرکیلومتر هایما s7 توربو داری گارانتی بوده و تا مدت‌ها هزینه تعمیرات چندانی بر مالک تحمیل نخواهد کرد.
با این حساب به نظر می‌رسد که هایما اس 7 توربو گزینه‌ای منطقی‌تر در شرایط فعلی بازار باشد، اما به هر حال بهره‌مندی از دو دیفرانسیل و نیز کیفیت فنی بالاتر داستر سبب می‌شود تا برخی از مشتریان به جهت خرید این شاسی بلند فرانسوی اقتصادی اقدام بورزند. اگر نظر و تجربه‌ای در زمینه تملک این دو محصول دارید، خوشحال می‌شویم آن را با ما و سایر مخاطبان همراه مکانیک به اشتراک بگذارید.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها