رنو سیمبل بخرم یا دنا پلاس؟ اگر این سوال برایتان پیش آمده است و هنگام خرید دنا پلاس یا رنو سیمبل تردید دارید، خواندن این مقاله را از دست ندهید. در این مقاله به بررسی و مقایسه این دو خودرو از لحاظ مشخصات فنی، امکانات رفاهی و… میپردازیم.
این روزها یافتن خودرو برای خریداران اقشار متوسط ایرانی به دردسری جدی تبدیل شده، چرا که همزمان با بسته شدن واردات طی دو سال اخیر، کاهش تیراژ و افزایش قیمت خودروهای داخلی را نیز شاهد بودیم تا در نهایت بازاری آشفته نصیب این خریداران بدشانس شود. در شرایط فعلی بازار، مقایسههایی همچون نبرد رنو سیمبل و دنا پلاس به صحنهای همیشگی برای مشتریان تبدیل شدهاند که به نظر میرسد در کوتاه مدت راه فراری از آنها وجود ندارد.
قسمت اول مقاله ” رنو سیمبل بخرم یا دنا پلاس؟ ” این مقایسه را رنو سیمبل به خود اختصاص داده است، خودرویی که به عنوان نسل دوم رنو لوگان با نام سیمبل و به صورت وارداتی به بازار کشورمان عرضه شد. امروزه رنو سیمبل در کنار تندر پلاس، ارزانترین سدانهای جدید و اتوماتیک غیرچینی بازار را تشکیل میدهند.
دنا پلاس سمت دیگر این مقایسه است، محصولی که با هدف بهبود ایرادات و اشکالات دنا به تولید رسید و برخلاف دنا با استقبال گرم مشتریان مواجه شد. تغییرات ظاهری دنا پلاس به خصوص در نمای جانبی، موجب شد تا مصرفکنندگان ایرانی این خودرو را تا حدودی جدید تلقی کنند و علاوه برآن ایران خودرو نیز با افزودن آپشنهای بیشتر به تثبیت این تفکر کمک کرد. دنا پلاس به شدت در بازار موفق ظاهر شد تا حدی که نسخه عادی دنا را به حاشیه راند. در ادامه با مقاله ” رنو سیمبل بخرم یا دنا پلاس؟ ” با ما همراه باشید.
دنا پلاس
در این قسمت از مقاله ” رنو سیمبل بخرم یا دنا پلاس؟ ” تولید چند خودرو براساس یک پلتفرم با اسامی متفاوت، یکی از شگردهای خودروسازان ایرانی طی دهههای اخیر بوده است که محصولاتی همچون دنا پلاس و ساینا S حاصل آن هستند. با وجود تفاوتهای ظاهری دنا و دنا پلاس، زیر کاپوت این دو خودرو هیچ تفاوتی وجود ندارد و هر دو خودرو از پیشرانه 1.7 لیتری EF7 با 113 اسببخار قدرت و 155 نیوتنمتر گشتاور بهره میبرند. گیربکس پنج سرعته دستی نیز در هر دو خودرو وظیفه انتقال قدرت به دیفرانسیل جلو را بر عهده دارد. شتاب صفر تا صد 14 ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی 7.9 لیتر در صد کیلومتر، از دیگر مشخصات فنی دنا پلاس است.
امکانات رفاهی نسبتا قابل قبول دنا پلاس، یکی از مزایای اصلی این خودرو در رقابت با محصولات برند رنو و خودروهای چینی محسوب میشود. دیلایت، رینگ آلومینیومی، سنسور پارک و دوربین عقب، سیستم صوتی به همراه شش بلندگو با نمایشگر، دو کیسه هوا، سیستم تهویه اتوماتیک با دریچه برای سرنشینان عقب، صندلیهای برقی و آینههای جانبی تاشو برقی بخشی از امکانات رفاهی دنا پلاس هستند. لازم به ذکر است که ایران خودرو مدتی پیش و در راستای ارزانسازی تولید بخشی از امکانات دنا پلاس همچون کیسههای هوای جانبی و سانروف را از این خودرو حذف کرد و برای نصب آنها نیاز به پرداخت هزینه بیشتری خواهید داشت.
رنو سیمبل
در ادامه مقاله ” رنو سیمبل بخرم یا دنا پلاس؟ ” به بررسی رنو سیمبل میپردازیم. خودروساز رومانیایی یعنی داچیا، به تولید خودروهای اقتصادی و بادوام شهرت دارد که اکثر آنها براساس پلتفرم محصولات قدیمی رنو توسعه یافتهاند. رنو سیمبل نیز نسل دوم داچیا لوگان یا همان رنو تندر 90 محسوب میشود که در برخی بازارها با نشان رنو و در دیگر بازارها با نشان داچیا عرضه میشود. سهم بازار ایران در این بین نسخههای مزین به لوگو رنو بوده که اکثر آنها در سایت رنو واقع در مراکش به تولید رسیدهاند.
رنو سیمبل در ایران با دو تیپ LE یا فول و تیپ PE یا نیمه فول عرضه شدهاست که در صورت خرید رنو سیمبل تیپ LE، امکاناتی همچون فرمان مجهز به دکمههای کنترلی، کامپیوتر سفری، سیستم تهویه اتوماتیک و آینههای برقی نصیب شما خواهد شد. هر دو تیپ این خودرو همچنان از پیشرانه 1.6 لیتری K4M بهره میبرند، با این تفاوت که اکنون سیستم زنجیر تایم جایگزین سیستم تسمه تایم شده و در نتیجه میزان دوام موتور افزایش یافته است.
همانند دیگر محصولات داچیا نظیر ساندرو و داستر، بزرگترین مزیت رنو سیمبل برای مصرفکننده کیفیت ساخت بالا، استهلاک اندک و هزینه نگهداری پایین این خودرو برای مصرفکننده است. در سوی مقابل ظاهر ساده و کمبود امکانات نسبت به رقبای چینی، سبب شده تا این خودرو مورد پسند همگان نباشد و تنها افرادی رنو سیمبل را خریداری کنند که برای دوام و کیفیت اهمیت قابل توجهی قائل هستند.
نتیجهگیری رنو سیمبل بخرم یا دنا پلاس؟ ؛ رقابت کیفیت و آپشن
در پایان مقاله رنو سیمبل بخرم یا دنا پلاس؟ باید بگوییم که به نظر میرسد هر کدام از دو خودرو این مقایسه یعنی رنو سیمبل و دنا پلاس، جایگاه خود را هماکنون در بازار مشخص کردهاند و هریک موفق به جلب نظر طیف خاصی از مشتریان شدهاند.
رنو سیمبل خودرویی مناسب برای مشتریانی است که به دنبال خرید خودرویی کماستهلاک و کمدردسر هستند و علاقهای به گلاویز شدن با دردسرهای تعمیر و نگهداری ندارند. کیفیت ساخت رنو سیمبل و قطعات استفاده شده در آن رضایتبخش است و در صورتی که با این خودرو مدارا کنید، نیاز چندانی برای مراجعه به تعمیرگاه نخواهید داشت. با توجه به قیمت رنو سیمبل اگر از آن دسته افرادی هستید که تصمیم دارند خودرویی را برای مدت طولانی در تملک داشته باشند و از سوی دیگر سبک آرامی را در رانندگی دنبال میکنند، رنو سیمبل با قوای فنی کم استهلاک و گیربکس اتوماتیک بهترین گزینه برای شما خواهد بود.
در سوی دیگر این رقابت دنا پلاس قرار دارد که طی چند سال اخیر در حجمی گسترده وارد بازار کشورمان شده و همچنان تولید آن توسط ایران خودرو ادامه دارد. در یک جمعبندی کلی، به نظر میرسد که دنا پلاس گزینه برتر این مقایسه است؛ نخستین مزیت دنا پلاس نسبت به رنو سیمبل، بازار خرید و فروش پررونق آن است که تملک دنا پلاس در کوتاه مدت و بلندمدت را به سرمایهگذاری سودآوری تبدیل میکند. ناگفته نماند که قیمت دنا پلاس صفر کیلومتر در حال حاضر در حدود 380 میلیون تومان برآورد شدهاست.
بر خلاف این خودرو، بازار خرید و فروش رنو سیمبل چندان پررونق نیست. علاوه برآن دنا پلاس از ظاهر جذابتری بهره میبرد و به امکانات رفاهی بیشتری مجهز است. شبکه گسترده خدمات پس از فروش ایران خودرو نیز در سراسر کشور هرگونه نگرانی از بابت دسترسی به خدمات و قطعات را برطرف میسازند.
درنهایت اگر انتخاب بین این دو خودرو برای شما چندان آسان نیست، پیشنهاد میشود که پیش از اخذ تصمیم نهایی برای خرید دنا پلاس یا رنو سیمبل، با همکاران و مشاوران ما در همراه مکانیک تماس حاصل کنید تا خریدی آسان و لذتبخش برای شما فراهم شود. برای اطلاع از خرید اقساطی دنا پلاس و کارشناسی سیار خودرو از همراه مکانیک کلیک کنید.
بیشتر بخوانید:
بیشتر بخوانید