مقایسه لندکروز با پورشه ماکان نبرد خیلی جذابی است؛ چراکه از یک طرف تویوتا لندکروز با جثه درشت خود ادعای فروانروایی خیابانها را دارد و از طرف دیگر پسرک شرور و کلهشقی بهنام پورشه ماکان را داریم که از کَلکَلکردن با این فرمانروا لذت میبرد! اگر شما هم کنجکاو هستید که نتیجه این نبرد جذاب به سود چه کسی رقم خواهد خورد و به خرید خودرو شاسی بلند علاقه دارید، این مقاله مجله خودرو همراه مکانیک را از دست ندهید.
معرفی تویوتا لندکروز و پورشه ماکان
تاریخچه تویوتا لندکروز (با تلفظ صحیح لندکروزِر) به سال 1951 میلادی برمیگردد. نخستین نمونههای این خودرو، آفرودرهایی سختجان و فاقد امکانات لوکس بودند که بیشتر با هدف استفاده نظامی توسط تویوتا تولید شدند اما از سال 1967 و معرفی نسل موسوم به J50 بود که تویوتا تصمیم گرفت کمی چاشنی لوکسگرایی را نیز به این فرزند ارشد خود بیافزاید و یک SUV متمدنتر را خلق کند. نسخه مدنظر ما، نسل پنجم این SUV شهرنشین است که با کد J200 شناخته میشود و در بین فعالان بازار خودروی ایران به لندکروز اتاق 200 مشهور است.
تویوتا لندکروز J200 از سال 2008 تا 2021 روی خط تولید بود و در طی عمر طولانی 13 ساله خود دوبار فیسلیفت شد. با توجه به علاقه هموطنان ما به خودروهای درشتهیکل، این نسل از تویوتا لندکروز نیز همزمان با بازار جهانی وارد کشور ما شد و علیرغم قیمت نجومی خود، آمار فروش فوقالعادهای را ثبت کرد. روزهای خوش این فرمانروای ژاپنی در ایران ادامه داشت تا اینکه منع واردات خودروهای با حجم پیشرانه بیش از 2500 سیسی، ترمز تویوتا لندکروز را کشید و آخرین نسخههای آن با مدل 2013 وارد کشور ما شدند. البته این ممنوعیت، چیزی از ارزشهای این خودرو کم نکرد و کماکان نسخههای کارکرده آن را بهقول معروف روی هوا میبَرَند.
اما به آلمانی جذاب و مغرور قصه میرسیم. پس از موفقیت مدل کاین بهعنوان اولین کراساوور ساخت پورشه، این اسپرتساز مشهور آلمانی تصمیم گرفت تا یک کراساوور دیگر را نیز در یک کلاس پایینتر طراحی کند و سهم خود را از بازار جذاب و رو به رشد این سگمنت افزایش دهد. این گونه بود که پورشه ماکان در سال 2014 متولد شد. عرضه پورشه ماکان با پیشرانه 2 لیتری توربو، راه ورود این خودرو به بازار کشور ما را هموار کرد و نخستین نمونههای آن در اواخر سال 2015 روانه ایران شدند. پورشه ماکان تا سال 2018 در بازار کشور ما حضور داشت و بهلطف ویژگیهای جذاب خود و البته غیبت برادر بزرگترش پورشه کاین، آمار فروش خیلی خوبی را ثبت کرد. پورشه ماکان برخلاف تویوتا لندکروز، کماکان در نسخههای صفر کیلومتر نیز قابل خریداری است. میتوانید لیست قیمت پورشه ماکان در نمونه صفر کیلومتر و کارکرده را در همراه مکانیک بخوانید.
مقایسه طراحی لندکروز با پورشه ماکان
مقایسه تویوتا لندکروز و پورشه ماکان را با بررسی طراحی این خودروها آغاز میکنیم. تویوتا لندکروز ظاهر پیچیدهای ندارد و طراحان آن، از الگوی مکعب مستطیل عریض و طویل پیروی کردهاند. اما همین سادگی را میتوانیم نقطه قوت طراحی این خودرو محسوب کنیم؛ چراکه باعث شدهاست تا تویوتا لندکروز ظاهری باابهت و مردانه پیدا کند که کاملاً با ذات بیابانگرد آن هماهنگ است. از طرف دیگر، عدم بهکارگیری خطوط اغراقآمیز، ماندگاری طرح را افزایش داده است و مالک را به این زودیها از خودروی خود دلزده نخواهد کرد.
طرح کابین تویوتا لندکروز نیز پیچیدگی و شلوغکاری خاصی ندارد، اما کنسول میانی حجیم و بهکارگیری یکسری قطعات طرح چوب این کابین را از یک طرح آفرودی خشک بیرون آورده است و حس نشستن در یک SUV فولسایز نسبتاً لوکس را به سرنشینان القا میکند.
[hm_buy_form_inline]
اما پورشه ماکان سبک طراحی کاملاً متفاوتی نسبت به رقیب ژاپنی دارد و اکثر بخشهای بدنه آن با استفاده از خطوط منحنی و زوایای نرم شکل گرفتهاند. البته این خطوط نرم برخلاف بسیاری از خودروهای آسیایی، چهره پورشه ماکان را خنثی و مهربان نشان نمیدهند بلکه این خودرو نیز مثل تمام محصولات پورشه، چهرهای عصیانگر و تهاجمی را (بهخصوص در نمای جلو) به نمایش میگذارد. در مجموع، طراحی پورشه ماکان بهروزتر از تویوتا لندکروز بهچشم میآید که البته با توجه به اختلاف سال طراحی دو خودرو طبیعی است.
طراحان پورشه ماکان در طراحی کابین این خودرو تعادل خیلی خوبی بین المانهای اسپرت و لوکس برقرار کردهاند؛ چراکه از یک طرف، بخشهایی مثل غربیلک فرمان، صفحه نشاندهندهها و ساعت کورونوگراف معروف پورشه، کاملاً شبیه به خودروهای سوپراسپرت هستند اما در طرف دیگر، استفاده فراوان از چرم باکیفیت و کلیدهای کنترلی متعدد در جایجای کابین، بهکام لوکسبازان است.
مقایسه مشخصات فنی و تجربه رانندگی تویوتا لندکروز و پورشه ماکان
تویوتا لندکروز اتاق 200 در دو تیپ GXR (شش سیلندر) و VXR (هشت سیلندر) در بازار کشور ما عرضه شدهاست، اما با توجه به اینکه اکثر نسخههای موجود در ایران از تیپ شش سیلندر هستند، ما نیز همین تیپ و مدل 2013 را برای بررسی و مقایسه با پورشه ماکان درنظر گرفتهایم.
تویوتا لندکروز GXR مجهز به یک پیشرانه 6 سیلندر تنفس طبیعی 4 لیتری با حداکثر قدرت 271 اسب بخار و حداکثر گشتاور 385 نیوتنمتر است که این پیشرانه نیروی خود را از طریق یک گیربکس 5 سرعته اتوماتیک و سیستم چهارچرخ محرک 4WD روانه هر دو محور این سامورایی قلچماق میکند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد تویوتا لندکروز با این مشخصات فنی نیز بهترتیب برابر با 13.4 لیتر در صد کیلومتر و حدود 11 ثانیه است.
اما پورشه ماکان زمانی پا به سرزمین ایران گذاشت که قانون منع واردات خودروهای با حجم پیشرانه بیش از 2500 سیسی وضع شده بود و از اینرو، این کراساوور آلمانی، پیشرانههای حجیم خود را کنار گذاشت و با یک قلب تپنده 4 سیلندر 2 لیتری راهی بازار کشور ما شد. این پیشرانه بهلطف توربوشارژر قادر است حداکثر قدرت 252 اسب بخار و حداکثر گشتاور 370 نیوتنمتر را تولید و از طریق یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه و سیستم تمامچرخ محرک AWD روانه هر دو محور این کراساوور لوکس کند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد پورشه ماکان با این مشخصات فنی نیز بهترتیب برابر با 7.4 لیتر در صد کیلومتر و 6.7 ثانیه است که از برتری قابل توجه این خودرو نسبت به تویوتا لندکروز حکایت میکند.
برای مقایسه تویوتا لندکروز و پورشه ماکان از جنبه تجربه رانندگی نیز بایستی بگوییم که تویوتا لندکروز از نظر فضای کابین نهتنها برتر از پورشه ماکان ظاهر میشود بلکه یکی از بزرگترین کابینها را در بین همه خودروهای موجود در بازار ایران دارد. حتی فضای ردیف سوم این خودرو نیز برخلاف بسیاری از شاسیبلندهای مشابه، چندان ناراحتکننده نیست. تویوتا لندکروز یک SUV شاسی مستقل محسوب میشود و این دسته از خودروها معمولاً تکانهای عرضی زیادی دارند، اما خوشبختانه مهندسان تویوتا این مسئله را بهخوبی مدیریت کردهاند؛ بهگونهای که تویوتا لندکروز را میتوانیم یک SUV نرم و راحت محسوب کنیم.
هرچند پورشه ماکان کابین خیلی کوچکتری نسبت به تویوتا لندکروزر دارد و از صندلیهای ردیف سوم نیز بیبهره است، اما از نظر کیفیت سواری کاملاً در حد و اندازه رقیب ژاپنی (حتی اندکی بهتر) ظاهر میشود و برخلاف ظاهر اسپرتش، اصلاً خودروی خشک و خستهکنندهای نیست.
اما از هرچه بگذریم سخن شتابگیری و لذت رانندگی خوشتر است! تویوتا لندکروز در مجموع شتابگیری معمولی را ارائه میکند و هرچند نمیتوانیم آن را خودرویی کُند محسوب کنیم، اما در گروه خودروهای جوانپسند و با دینامیک رانندگی بالا نیز قرار نخواهد گرفت. اما پورشه ماکان دقیقاً در نقطه مقابل تویوتا لندکروز قرار دارد و جزو سریعترین کراساوورهای بازار ایران است. ارائه حداکثر گشتاور پیشرانه این خودرو در دور موتور 1500 و عملکرد بینقص گیربکس دوکلاچه آن باعث شدهاست تا این ببر آلمانی (ماکان در زبان اندونزیایی به معنی ببر است)، رقیب قُلدر ژاپنی را یک لقمه چربونرم کند.
البته تمام این روایتها مربوط به مسیرهای آسفالته است و اگر قصد ماجراجویی در معابر خارج جادهای را داشته باشیم؛ تویوتا لندکروز هیچ شانسی برای درخشش پورشه ماکان باقی نمیگذارد و نشان میدهد که یکی از سلاطین آفرود (حداقل در بین خودروهای موجود در ایران) است. البته پورشه ماکان نیز از سیستم دو دیفرانسیل و حتی حالت رانندگی آفرود نیز بهره میبرد اما آفرود در این خودرو به جاده خاکی و ناهمواریهای نهچندان عجیبوغریب تعبیر میشود و بهتر است فکر سایدزدن در رملهای کویر را با آن از سر بیرون کنید وگرنه طبیعت روی خشن خود را به شما نشان میدهد و ببر قصه ما طعمه مارمولکهای بیابان خواهد شد!
نام خودرو |
تویوتا لندکروز J200 تیپ GX.R فیسلیفت اول (2012-2013) |
پورشه ماکان فولآپشن |
پیشرانه |
6 سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خورجینی (V شکل) سیلندرها |
4 سیلندر توربو با آرایش خطی سیلندرها |
حجم موتور (cc) |
3956 |
1984 |
حداکثر قدرت |
271 اسب بخار در 5200 دور |
252 اسب بخار در 5000 – 6800 دور |
حداکثر گشتاور |
385 نیوتنمتر در 3800 دور |
370 نیوتنمتر در 1500 – 4500 دور |
گیربکس |
5 سرعته اتوماتیک |
7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه |
مصرف سوخت (ترکیبی) |
13.4 لیتر در صد کیلومتر |
7.4 لیتر در صد کیلومتر |
شتاب صفر تا 100 (ثانیه) |
11 |
6.7 |
حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت) |
200 |
229 |
مقایسه پورشه ماکان و لندکروز از نظر امکانات رفاهی
خودروهای تویوتا از قدیم علاقه چندانی به آپشن نداشتند. تویوتا لندکروز نیز از این قاعده مستثنی نیست و نسبت به قیمت نجومی خود، لیست آپشنهای چندان بلندبالایی ندارد. البته اوضاع خیلی هم بغرنج نیست و این SUV ژاپنی در نسخههای فولآپشن، امکانات معقولی مثل کیلس استارتر، کروز کنترل، سانروف، چراغهای جلو زنون با تنظیم ارتفاع اتوماتیک و مجهز به چراغشور، تنظیم برقی صندلی راننده، گرمکن و سردکن صندلیهای جلو، کولباکس، سنسور نور، سیستم مالتی مدیا با مانیتور 8 اینچی لمسی، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله، تهویه جداگانه ردیف دوم و… را ارائه میکند.
اما پورشه ماکان بهعنوان یک خودروی نسبتاً بهروز اروپایی، لیست بسیار کاملی از آپشنها را بههمراه دارد و روی نسخههای فولآپشن آن شاهد امکاناتی مثل کروز کنترل هوشمند، Drive Mode سهحالته، تعلیق هوشمند، کیت اگزوز، سیستم استارت-استاپ، چراغهای جلو تمام LED هوشمند (PDLS Plus)، شیفترهای تعویضدنده پشت فرمان، سیستم صوتی حرفهای Burmester با 16 بلندگو، مانیتور سرنشینان عقب، دوربین 360 درجه، تنظیم برقی 18 حالته صندلیهای جلو، گرمکن تمام صندلیها، سردکن صندلیهای جلو، گرمکن غربیلک فرمان، درب صندوقبار برقی، سقف پانوراما و… هستیم.
البته نسخههای کمآپشنتر پورشه ماکان نیز در بازار یافت میشوند، اما در بدترین حالت نیز پورشه ماکان خودروی آپشنالتری نسبت به تویوتا لندکروز است.
مقایسه ایمنی لندکروزر و پورشه ماکان
تویوتا لندکروزر 6 سیلندر بهکمک امکاناتی مثل کمربندهای ایمنی پیشکشنده و محدودکننده نیرو، ترمز کمکی و 6 ایربگ از جان و مال سرنشینان خود حفاظت میکند، اما عدم برخورداری آن از سیستم کنترل پایداری الکترونیکی واقعاً انتقادبرانگیز است. در عوض پورشه ماکان در این بخش نیز دست پر ظاهر شدهاست و نسخههای فولآپشن آن علاوه بر امکانات تویوتا لندکروز، کنترل پایداری الکترونیکی، کنترل کشش، کنترل شروع حرکت در سربالایی، کنترل سرعت در شیب، هشداردهنده نقاط کور، هشداردهنده عدم رانندگی بین خطوط، ترمز اضطراری، پشتسریهای فعالشونده و ایربگهای جانبی ردیف عقب را نیز بههمراه دارند تا نماینده ژاپن بیش از پیش خجالتزده شود.
تجهیزات |
تویوتا لندکروز GXR |
پورشه ماکان فولآپشن |
تجهیزات ایمنی و حفاظتی |
کمربند ایمنی پیشکشنده و محدودکننده نیرو |
کمربند ایمنی پیشکشنده و محدودکننده نیرو، پشتسریهای فعالشونده، هشداردهنده نقاط کور، هشداردهنده عدم رانندگی بین خطوط، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل سرعت در شیب (DAC) |
کیسه هوا |
راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو، پردهای سرتاسری (درمجموع 6 عدد) |
راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو و عقب، پردهای سرتاسری (درمجموع 8 عدد) |
سیستم ترمز و پایداری |
ترمز ضد قفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA) |
ترمز ضد قفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA)، ترمز اضطراری، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS) |
تویوتا لندکروز 4 ستاره ایمنی را از موسسه استرالیایی A-Ncap دریافت کرده و نتیجه تست تصادف پورشه ماکان نیز امتیاز 5 ستاره از موسسه Euro Ncap بوده است که بازهم کفه ترازو را به سمت نماینده آلمان سنگین میکند.
مقایسه شرایط بازار و جمعبندی نهایی
تویوتا لندکروز محبوبیت عجیبوغریبی در بازار کشور ما دارد. کاری به تحلیل دلایل این محبوبیت نداریم، اما نتیجه این موضوع بازار فروش بسیار داغ نسخههای کارکرده این خودرو و افزایش روزافزون قیمت لندکروز است. سادگی نسبی سیستم فنی تویوتا لندکروز نیز باعث شدهاست تا دسترسی به خدمات پس از فروش آن در بسیاری از نقاط کشور امکانپذیر باشد. قطعات این خودرو نیز با قیمتهایی گران اما معقولتر از رقبای آلمانی بهفروش میرسند.
اما پورشه ماکان بهدلیل تکنولوژی بهروز خود، حساسیت فنی بسیار بالایی دارد و تعمیر آن نیز از دایره علم و تجربه 99 درصد از تعمیرکاران کشور خارج است. از اینرو، اگرچه برند پورشه بسیار محبوبتر از برند تویوتا است، اما بسیاری از علاقهمندان ترجیح میدهند برای در امان ماندن از دردسرهای احتمالی، بهسراغ خرید پورشه ماکان نیایند.
بهعنوان کلام آخر در مقایسه تویوتا لندکروز و پورشه ماکان بایستی بگوییم که اگر در شهری غیر از تهران زندگی میکنید و پیمایش سالانه شما با خودرو نسبتاً بالا است و همچنین هرازگاهی هوای طبیعتگردی و آفرودسواری به سرتان میزند؛ خرید لندکروز انتخاب بهتری است. اما اگر خواهان یک کراساوور لوکس و جذاب هستید که بیشتر در مسیرهای شهری با آن تردد کنید و البته در نگهداری از خودروی خود سهلانگاری نمیکنید؛ بهسراغ پورشه ماکان بروید و از مالکیت یک کراساوور اسپرت، پرآپشن و زیبا لذت ببرید.
بیشتر بخوانید