وضعیت قیمتها در بازار این روزهای خودرو کشور به نحوی رقم خورده که دو سدان شرکت ایران خودرو و سایپا، یعنی پژو پارس اتوماتیک صفر کیلومتر و برلیانس H330 ۱.۶۵ کارکرده از لحاظ قیمت در یک گستره قرار گرفتهاند و همین امر ممکن است مشتریان را جهت خرید یکی از این دو اتومبیل دچار شک و تردید کند.
در همین راستا تصمیم گرفتیم تا به مقایسه این دو سدان جمعوجور خانوادگی پرداخته و نظر خود مبنی بر نقاط ضعف و قوت هر یک نسبت به دیگری را به شما مخاطبان گرامی اعلام کنیم. لطفا در ادامه با همراه مکانیک همراه باشید.
پژو پارس اتوماتیک
پژو پارس نسخه فیسلیفت و نسبتاً لوکستر پژو ۴۰۵ به شمار میرود که از سال ۷۹ به بازار کشور راه پیدا کرده و با وجود گذشت بیش از ۲۰ سال، همچنان یکی از پرطرفدارترین سدانهای تولید داخل به شمار میرود. طی این سالها این خودرو با چند موتور مختلف و البته مجهز به گیربکس دستی یا اتوماتیک روانه بازار شده است که در حال حاضر نسخه اتوماتیک آن صرفاً با موتور Tu5 شانزده سوپاپ و گیربکس ۴ دنده اتوماتیک در اختیار مشتریان داخلی قرار میگیرد.
طراحی ظاهری پژو پارس طی این سالها تغییر خاصی به جز عوضشدن قاب آینهها یا طرح رینگها را تجربه نکرده است. با این حال فضای داخلی از لحاظ داشبورد و غربیلک فرمان دچار تحول شده و هرچند که همچنان طرح کابین قدیمی و از مد افتاده به نظر میرسد، اما نمایی نوینتر نسبت به گذشته را به نمایش میگذارد.
[hm_sell_form_inline]
پیشرانه TU5 ۱۶ سوپاپ ۱.۶ لیتری پژو پارس اتوماتیک قادر به تولید ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور است که نیروی آن به یاری گیربکس ۴ دنده اتوماتیک al4 روانه چرخهای جلو میشود و شتاب ۰ تا ۱۰۰ حدود ۱۵ ثانیه را برای این سدان خانوادگی را رقم میزند؛ بنابراین پژو پارس اتوماتیک از لحاظ شتاب اولیه خودرو چابکی بهحساب نمیآید و از این لحاظ بههیچوجه مناسب افراد جوان و نیازمند هیجان استنباط نمیشود. کیفیت سواری این خودرو نیز خیلی خشک نیست اما نسبت به برلیانس h330 کمی اسپرت و خشکتر احساس میشود.
حداکثر سرعت این پارس اتوماتیک نیز به رقم ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت رسیده و حدود 8.15 لیتر در ۱۰۰ کیلومتر سوخت مصرف خواهد کرد. باک پژو پارس حدود ۶۶ لیتر گنجایش دارد و صندوق عقب آن نیز فضایی معادل ۴۷۰ لیتر را در اختیار اسباب و وسایل کاربران قرار میدهد. وفور قطعات یدکی، کابین نسبتا جادار و بازار دست دوم قوی از جمله مزایای این سدان ایرانی-فرانسوی به شمار میروند.
همچنین نسخههای سفارشی پژو پارس اتوماتیک امکانات قابل قبولی را نسبت به دیگر سدانهای تولید داخل در دسترس مشتریان قرار میدهند که از جمله این تجهیزات سفارشی میتوان به کروز کنترل، رینگهای آلومینیومی ۱۵ اینچی، دزدگیر فابریک، ترمز عقب دیسکی، نمایشگر ۱۳ اینچی بهعلاوه مانیتور ردیف عقب، دوربین عقب، دوربین شب، گیرنده تلویزیون و روکش صندلی چرمی اشاره کرد. تجهیزات استاندارد این خودرو نیز شامل آینههای جانبی برقی، تنظیم برقی پشتی صندلیهای جلو، تهویه اتوماتیک، دو کیسه هوا، فرمان هیدرولیک با روکش چرم و دکمههای کنترل، چراغهای مه شکن جلو و عقب ترمزهای abs و ebd و سنسور پارک عقب خواهد بود.
برلیانس h330
شرکت سایپا بهمنظور تنوعبخشی به تولیدات اقتصادی خود و رقابت با سدانهای جمعوجور شرکت ایران خودرو، تصمیم گرفت تا یک محصول چینی را در این کلاس وارد بازار کند. این خودرو برلیانس H330 نام داشت و در ابتدا با پیشرانه ۱.۵ لیتری به دست مشتریان ایرانی رسید که عملکرد فنی آن چندان رضایتبخش نبود.
به همین علت از سال ۹۶ نسخه ۱.۶۵ لیتری برلیانس h۳۳۰ روانه میدان شد تا ضعفهای فنی مدل پیشین را تا حد امکان برطرف سازد. این خودرو از لحاظ طراحی ظاهری یک سر و گردن بالاتر از سدانهای تولید داخل نظیر پژو پارس به نظر میرسد و ظاهر زیباتر آن موجب جلبتوجه مشتریان زیادی شده است. در مورد فضای کابین نیز گرچه از طراحی ساده و نسبتا قدیمی برخوردار است اما همچنان نسبت به محصولاتی همچون پژو پارس زیبایی و وقار بیشتری را به نمایش میگذارد.
موتور ۱.۶۵ برلیانس قدرتی معادل ۱۱۴ اسب بخار و ۱۵۴ نیوتن متر گشتاور را به وسیله یک گیربکس چهار دنده اتوماتیک بهسوی محور جلو ارسال میکند و شتاب صفر تا صد ۱۳.۵ ثانیه را برای این سدان 1250 کیلوگرمی رقم میزند. علاوه بر بهبود توان و چابکی نسبت به پژو پارس اتوماتیک، این خودرو از پیشرانه مجهز به زنجیر تایم سود میبرد؛ بنابراین هیچ نیازی به تعویض تسمه در بازههای زمانی کوتاه ندارد و این مسئله میتواند هزینههای نگهداری و دردسرهای ناشی از مراجعه به تعمیرگاه را تا حد امکان کاهش دهد. میانگین مصرف سوخت برلیانس بسیار کمتر از پژو پارس است و تنها معادل ۶.۵ در هر ۱۰۰ کیلومتر ارزیابی میشود.
امکانات برلیانس چندان سطح بالا نیست و تقریبا در حد تجهیزات استاندارد پژو پارس برآورد میشود؛ با این تفاوت که برلیانس به طور استاندارد از نمایشگر ۷ اینچی، نویگیشن و دوربین عقب سود میبرد، اما این امکانات به صورت پایه و پیشفرض در پژو پارس موجود نیستند. البته اچ ۳۳۰ فاقد تنظیم برقی صندلی و آینه تاشونده برقی است که در پژو پارس یافت میشوند.
دیگر آپشنهای برلیانس H330 شامل موارد زیر است:
سنسور پارک عقب، چراغهای مه شکن جلو و عقب، ترمزهای دیسکی ضد قفل abs و ebd، فرمان برقی دو حالته با دکمههای کنترل، بلوتوث و usb، دو عدد کیسه هوا، ورود و استارت بدون کلید، تهویه اتوماتیک، تنظیم دستی صندلیهای جلو، آینه جانبی برقی.
نتیجهگیری
اگر معیارهایی همچون قیمت قطعات یدکی، وفور لوازم فنی و جانبی، بازار پررونقتر، کابین و صندوق عقب جادارتر و گارانتی چندساله را به عنوان اولویتهای اصلی خود در خرید یک سدان خانوادگی مدنظر قرار دادهاید که قطعا پژو پارس اتوماتیک انتخاب نهایی شما در این بین خواهد بود.
اما اگر از ظاهر فرتوت تولیدات ایران خودرو دلزده شده و نیاز به یک سدان جدیدتر با سواری نرم، ظاهر شکیلتر و کابین ساکتتر، مصرف سوخت کمتر و چابکی بیشتر دارید، احتمالا برلیانس اچ ۳۳۰ به نحوی شایستهتر پاسخگوی نیاز شما خواهد بود. البته در این میان بحث طراحی و قیمت قطعات یدکی بیشتر از سایر عوامل میتواند مورد نظر خریداران قرار گیرد و تاثیر بیشتری در تصمیم نهایی متقاضیان داشته باشد.
بیشتر بخوانید: