مقایسه نیسان ایکس تریل و فولکس واگن تیگوان

فهرست مطالب

مقایسه نیسان ایکس تریل و فولکس واگن تیگوان ؛ بررسی و مقایسه دو کراس‌اوور جذاب و پرمدعا است که علی‌رغم تمام شایستگی‌هایشان نتوانستند آن‌طور که باید و شاید در بازار ایران موفق شوند. تا پایان این مقاله با مجله خودرو همراه مکانیک باشید تا ببینیم نیسان ایکس تریل بخریم یا فولکس واگن تیگوان؟ 

معرفی نیسان ایکس تریل و فولکس واگن تیگوان

نیسان ایکس تریل بخریم یا تیگوان؟
نیسان ایکس تریل 2018

نسل سوم نیسان ایکس تریل تنها نمونه‌ای از این خودرو است که به‌واسطه فعالیت‌های شرکت جهان نوین آریا وارد ایران شد. ایکس تریل در سال 2018 یک فیس‌لیفت را تجربه کرد که این نسخه فیس‌لیفت بلافاصله در ایران هم عرضه شد، اما ممنوعیت واردات خودرو در همان سال، مجال چندانی برای درخشش به آن نداد. ما نیز برای این مقایسه، همین نسخه فیس‌لیفت مدل 2018 نیسان ایکس تریل را مدنظر داریم.

مقایسه نیسان ایکس تریل و فولکس واگن تیگوان
فولکس واگن تیگوان

در سمت دیگر فولکس واگن تیگوان را داریم که از سال 2007 تاکنون در دو نسل به بازار آمده است. پس از کش‌وقوس‌های فراوان و سال‌ها عدم حضور فولکس واگن در بازار ایران، سرانجام این طلسم در اواخر سال 1396 شکست و نسل دوم فولکس واگن تیگوان همراه با برادرش فولکس واگن پاسات توسط شرکت ماموت خودرو وارد بازار کشور ما شدند. البته چند ماه بعد واردات خودرو ممنوع شد و تنها تعدادی نه‌چندان زیاد از فولکس واگن تیگوان در مدل 2018 تحویل خریداران ایرانی شدند.

لازم به ذکر است که قیمت نیسان ایکس تریل مدل 2018 در حدود یک میلیارد 900 میلیون تومان و همچنین قیمت تیگوان در مدل 2018 در حدود 2 میلیارد و دویست میلیون تومان برآورد شده است.

مقایسه ایکس تریل و تیگوان از نظر طراحی

در طراحی نیسان ایکس تریل بیشتر شاهد خطوط شکسته و مستحکم هستیم که چهره‌ای مقتدر و شبیه به SUV های آفرودی را برای این خودرو ایجاد کرده است. البته طراحان نیسان سعی کرده‌اند با به‌کارگیری خطوط منحنی در برخی نقاط بدنه و بازی با LEDها در چراغ‌ها، کمی از خشونت طرح بکاهند و جلوه‌ای متمدن به آن ببخشند، اما با این وجود نمای کلی نیسان ایکس تریل حسی از صلابت و جذابیت را به بیننده القا می‌کند.

مقاییسه ایکس تریل با تیگوان
طراحی نیسان ایکس تریل

درون کابین نیسان ایکس تریل از این خشونت و حس آفرودی کاسته می‌شود و شاهد یک داشبورد کاملاً متقارن و البته ارگونومیک هستیم که هرچند پیچیدگی خاصی ندارد، اما به‌لطف چیدمان منظم دکمه‌ها و تزئینات مشکی پیانویی با کیفیت مناسب، جلوه‌ای نسبتاً لوکس و چشم‌نواز دارد.

اما در سمت دیگر فولکس واگن تیگوان را داریم که مثل یک مدیر موفق آلمانی، کاملاً اتوکشیده و موقر ایستاده است. درواقع فولکس واگن تیگوان هم بنا به سنت چندین ساله این خودروساز آلمانی با بهره‌گیری از خطوط کاملاً منظم طراحی شده‌است و هرچند سادگی زیاد آن به مذاق برخی افراد خوش نمی‌آید، اما هماهنگی و کیفیت مونتاژ فوق‌العاده آن تحسین برانگیز است.

بررسی طراحی فولکس واگن تیگوان
طراحی تیگوان

کابین تیگوان نیز مانند بدنه آن در نهایت سادگی طراحی شده‌است و شاید تنها نکته جذاب آن، صفحه نشان‌دهنده‌ تمام دیجیتال با قابلیت انتخاب طرح‌های مختلف باشد. البته نمی‌توانیم کیفیت مونتاژ بسیار خوب اجزای داشبود را نادیده بگیریم.

[hm_sell_form_inline]

در مجموع برای مقایسه ایکس تریل با تیگوان از نظر طراحی ظاهری بایستی بگوییم که هر دو خودرو طراحی نسبتاً ساده و نه‌چندان جوان‌پسند اما هماهنگ و چشم‌نواز دارند. البته در این میان، نیسان ایکس تریل طرحی خشن‌تر را ارائه می‌دهد، اما محصول فولکس واگن، جلوه‌ای متمدن‌تر دارد.

مقایسه تیگوان و ایکس تریل از جنبه مشخصات فنی و تجربه رانندگی

پیشرانه نیسان ایکس تریل یک نمونه 2.5 لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت 171 اسب بخار و حداکثر گشتاور 233 نیوتن‌متر است که نیروی خود را از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT-Xtronic) و سیستم دو دیفرانسیل موسوم به 4-i×4 روانه هر دو محور این کراس‌اوور ژاپنی می‌کند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد نیسان ایکس تریل با این مشخصات فنی نیز به‌ترتیب برابر با 8.3 لیتر در صد کیلومتر و 10.5 ثانیه است.

مقایسه فنی تیگوان با ایکس تریل
پیشرانه نیسان ایکس تریل

فولکس واگن برای تیگوان از یک پیشرانه 2 لیتری توربو با حداکثر قدرت 180 اسب بخار و حداکثر گشتاور 320 نیوتن‌متر استفاده کرده‌است. این پیشرانه به یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه موسوم به DSG متصل است و نیروی خود را از طریق سیستم انتقال نیروی هوشمند فولکس واگن موسوم به 4Motion به هر دو محور این جنتلمن آلمانی منتقل می‌کند. تیگوان با مصرف سوخت ترکیبی 7.3 لیتر در هر صد کیلومتر و شتاب صفرتاصد رسمی 7.7 ثانیه، برتری قابل‌توجهی نسبت به رقیب ژاپنی خود نشان می‌دهد.

مقایسه فنی تیگوان با ایکس تریل
پیشرانه تیگوان

مقایسه نیسان ایکس تریل با فولکس واگن تیگوان از نظر تجربه رانندگی را نیز مطابق رسم همیشگی با بررسی فضای کابین و کیفیت سواری آن‌ها آغاز می‌کنیم. هر دو خودروی مورد بحث فضای مناسبی را برای سرنشینان خود فراهم کرده‌اند و از این نظر جای نگرانی وجود ندارد، اما در مقام مقایسه، فضای کابین نیسان ایکس تریل اندکی بزرگتر از کابین فولکس واگن تیگوان است که البته این مسئله با توجه به اختلاف ابعاد دو خودرو، طبیعی به‌نظر می‌رسد.

کیفیت سواری نیسان ایکس تریل نیز نسبت به کلاس بدنه و رقبا بسیار خوب است و با یک کراس‌ اوور نرم طرف هستیم، اما فولکس واگن تیگوان حتی از این هم نرم‌تر است و کیفیت سواری شبیه به یک سدان را عرضه می‌کند. البته ایکس تریل کمی توانایی آفرود نیز دارد و می‌توانید هرازگاهی با آن به طبیعت‌گردی‌های معمول و نه‌چندان پرفشار بروید اما فولکس واگن تیگوان این‌طور نیست و سیستم انتقال نیروی هوشمند آن نیز بیش‌تر برای حفظ پایداری خودرو در شرایط جوی مختلف طراحی شده است؛ بنابراین بهتر است اصلاً هوس آفرود سواری با این جنتلمن آلمانی به سرتان نزند.

اما به بحث جذاب شتاب‌گیری و لذت رانندگی می‌رسیم. شاید با خواندن مشخصات فنی نیسان ایکس تریل تصور کنید با خودرویی کُند و اصطلاحاً پیرمردی طرف هستیم اما خوشبختانه در عمل این‌طور نیست و این ژاپنی جان‌سخت به‌لطف هماهنگی مناسب بین پیشرانه و گیربکس، به‌خوبی از پس خودش برمی‌آید و هرچند نمی‌توانیم آن را اسپرت یا تندوتیز بدانیم اما عنوان پیرمردی نیز شایسته این خودرو نیست. البته نیسان ایکس تریل نیز مانند همه خودروهای مجهز به گیربکس CVT، در شروع حرکت مقداری کند عمل می‌کند که پس از مدتی به این موضوع عادت خواهید کرد.

تجربه رانندگی با ایکس تریل
نیسان ایکس تریل

البته نیسان ایکس تریل با همه شایستگی‌هایش امروز بدشانس بوده و به جنگ حریف خیلی قَدَری رفته است. چرا که فولکس واگن تیگوان به‌لطف ارائه حداکثر گشتاور در دور پایین (1500 دور) و گیربکس دوکلاچه بسیار سریع، عملکرد فنی فوق‌العاده‌ای را در کلاس خود ارائه می‌دهد و برخلاف ظاهر ساده و بی‌ادعایش، عملکردی کاملاً جوان‌پسند دارد. درواقع شتاب‌گیری و هندلینگ فولکس واگن تیگوان به‌هیچ عنوان با رقبای آسیایی قابل مقایسه نیست و یک سروگردن از همه آن‌ها بالاتر است، اما این عملکرد فوق‌العاده رایگان به‌دست نمی‌آید و بهای آن استهلاک و حساسیت بالای مجموعه فنی این خودرو است.

مدل خودرو

نیسان ایکس تریل

فولکس واگن تیگوان

پیشرانه

4 سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

4 سیلندر توربوشارژر با آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور (cc)

2488

1984

حداکثر قدرت

171 اسب بخار در 6000 دور

180 اسب بخار در 3940 دور

حداکثر گشتاور

233 نیوتن‌متر در 4400 دور

320 نیوتن‌متر در 1500 – 3940 دور

گیربکس

اتوماتیک ضریب متغیر (CVT-Xtronic) با قابلیت تیپ‌ترونیک 7 سرعته مجازی

7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DSG) با قابلیت تیپ‌ترونیک و مجهز به حالت اسپرت

مصرف سوخت (ترکیبی)

8.3 لیتر در صد کیلومتر

7.3 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (ثانیه)

10.5

7.7

حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت)

190

208

مقایسه امکانات رفاهی نیسان ایکس تریل و فولکس واگن تیگوان

آپشن‌ها و امکانات رفاهی نیسان ایکس تریل
کابین نیسان ایکس تریل

نیسان ایکس تریل 2018 از نظر آپشنی در جایگاه خوبی قرار دارد و روی آن امکاناتی مثل چراغ‌های جلو LED با تنظیم ارتفاع اتوماتیک و قابلیت چرخش در پیچ‌ها (AFS)، نوربالا اتوماتیک، سیستم صوتی حرفه‌ای BOSE با 8 بلندگو و ساب‌ووفر، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، گرم‌کن تمامی صندلی‌ها، کی‌لس استارتر، سقف پانوراما، کروز کنترل، درب صندوق‌بار برقی مجهز به سنسور پا، جالیوانی ردیف جلو مجهز به گرم‌کن و سردکن، دوربین 360 درجه، حالت رانندگی اقتصادی (ECO)، گرم‌کن فرمان، ترمز پارک برقی با اتوهلد، سنسور نور، سنسور باران و… نصب شده‌است.

آپشن ها و امکانات رفاهی تیگوان
کابین تیگوان

البته در این بخش نیز تیگوان خودروی مجهزتری نسبت به رقیب ژاپنی به‌نظر می‌رسد و علاوه بر امکانات موجود روی نیسان ایکس تریل، به شیفترهای تعویض‌دنده پشت فرمان، اتوپارک، تهویه مطبوع سه‌کاناله، یدک‌کش (هوک) عقب برقی، هدآپ دیسپلی، سیستم خاموش‌ و روشن شدن اتوماتیک در ترافیک (استارت – استاپ)، حافظه صندلی‌های جلو، درایومد چهارحالته، کنترل سیستم صوتی با حرکت دست، گرم‌کن اتوماتیک نازل آب‌پاش شیشه جلو و میز تاشو برای سرنشینان عقب نیز مجهز شده‌است تا برای رفاه سرنشینان خود سنگ تمام گذاشته باشد، تنها کمبود این خودرو نسبت به رقیب ژاپنی، گرم‌کن فرمان است.

مقایسه ایمنی

مقایسه نیسان ایکس تریل و فولکس واگن تیگوان در بخش ایمنی خیلی تنگاتنگ دنبال می‌شود و خوشبختانه هر دو شرکت نیسان و فولکس واگن نمایندگان خود را با دست پر راهی بازار کرده‌اند. امکاناتی مثل کنترل پایداری الکترونیکی، کنترل کشش، هشدار بروز تصادف از عقب، کنترل سرعت در شیب، ایربگ‌های جلو، جانبی سرنشینان جلو و پرده‌ای در هر دو خودرو وجود دارد.

تست ایمنی فولکس واگن تیگوان
تست ایمنی تیگوان

در این بین، فولکس واگن تیگوان از سیستم کنترل پایداری یدک‌کش، هشدار خواب آلودگی راننده، ایربگ‌های جانبی ردیف عقب و ایربگ محافظ زانوی راننده برخوردار است که در نیسان ایکس تریل وجود ندارد، اما نماینده نیسان نیز کوتاه نمی‌آید و کنترل شروع حرکت در سربالایی، ترمز اضطراری، هشداردهنده نقاط کور، هشداردهنده خروج از خط، ترمز هوشمند موتور، سیستم تابلوخوان و سیستم شناسایی اشیا متحرک خود را به رخ رقیب می‌کشد. با این اوصاف بایستی نیسان ایکس تریل را در ایمنی فعال و فولکس واگن تیگوان را در ایمنی غیرفعال به‌عنوان خودروی برتر معرفی کنیم.

تجهیزات

نیسان ایکس تریل فیس‌لیفت (2018)

فولکس واگن تیگوان

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده فشار، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HSA)، کنترل سرعت در شیب (HDC)، هشداردهنده نقاط کور (BSW)، هشداردهنده خروج از خط (LDW)، شناسایی اشیا متحرک (MOD)، هشدار بروز تصادف از جلو (FCW)، تابلوخوان (TSR)، هشدار وضعیت خودروهای اطراف هنگام دنده عقب (RCTA)

کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده فشار، کنترل سرعت در شیب (HDC)، هشدار وضعیت خودروهای اطراف هنگام دنده عقب (RCTA)، هشداردهنده خواب‌آلودگی راننده

کیسه هوا

راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو، پرده‌ای سرتاسری (در مجموع 6 عدد)

راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو و عقب، پرده‌ای سرتاسری، محافظ زانوی راننده (در مجموع 9 عدد)

سیستم ترمز و پایداری

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA)، ترمز اضطراری (FEB)، کنترل پایداری الکترونیکی/دینامیکی (ESP / VDC)، کنترل هوشمند شاسی (ARC)، ترمز هوشمند موتور (AEB)

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA)، کنترل پایداری الکترونیکی (EDTC)، کنترل پایداری یدک‌کش (Trailer Stabalization)، کنترل کشش (ASR)

مقایسه ایمنی تیگوان و ایکس تریل
تست ایمنی نیسان ایکس تریل

هر دو خودروی مورد بحث نیز با کسب 5 ستاره ایمنی از موسسه Euro Ncap، عملکرد درخشانی را ارائه داده‌اند؛ البته میانگین امتیاز فولکس واگن تیگوان کمی بالاتر از نیسان ایکس تریل بوده است.

مقایسه شرایط بازار و جمع‌بندی نهایی

همان‌طور که اشاره کردیم، نیسان ایکس تریل و فولکس واگن تیگوان خیلی دیر به بازار کشور ما رسیدند و فرصت چندانی برای اثبات شایستگی‌های خود به خریداران ایرانی نداشتند. از این‌رو، وضعیت خدمات پس از فروش و بازار هر دو آن‌ها را می‌توانیم متوسط روبه پایین توصیف کنیم، اما با همه این اوصاف به‌دلیل اعتبار و خوش‌نامی برندهای نیسان و فولکس واگن، جای نگرانی زیادی وجود ندارد و فقط بایستی مالک وقت و هزینه بیشتری را در مقایسه با برخی رقبا برای نگهداری و همچنین فروش خودروی خود صرف کند. البته در این بخش، محصول نیسان به‌دلیل تعداد بیش‌تر در بازار و پیچیدگی فنی کمتر، وضعیت بهتری دارد.

به عنوان کلام آخر در مقایسه ایکس تریل با تیگوان می‌توانیم بگوییم که اگر در شهری غیر از تهران زندگی می‌کنید و علاوه بر مسافرت‌های خانوادگی، هرازگاهی به طبیعت‌گردی و آفرودهای سبک نیز می‌روید، خرید نیسان ایکس تریل گزینه مطلوب‌تری برای شما خواهد بود، اما اگر بیشتر ترددهایتان درون شهری است و در ضمن حوصله کافی برای رسیدگی به خودرو و نگهداری از آن را دارید، بهتر است به خرید فولکس واگن تیگوان بیندیشید.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها