ام وی ام x22 پرو یکی از کراساوورهای چینی موفق بازار کشورمان است که به لطف چهره جذاب، آپشنهای قابل قبول و قیمت منطقی، طرفداران پرشماری دارد. اما از آنجایی که شرکت مدیران خودرو همیشه به عرضه بهروزترین مدلها در بازار کشورمان شهرت دارد، چند وقتی است که نسخه فیسلیفت و بهبودیافته ام وی ام x22 را پرو را با نام x33 کراس عرضه میکند. خودرویی که برخلاف رویه معمول مدیران خودرو، به صورت همزمان با x22 پرو روی خط تولید قرار دارد.
ام وی ام x22 پرو و ام وی ام x33 کراس از نظر فضای کابین و مشخصات فنی شباهتهای بسیاری دارند و تفاوت آنها بیشتر در موارد ظاهری و آپشنی است. به همین دلیل اکثر خریداران احتمالی به دنبال مقایسه x22 پرو با x33 کراس هستند و میخواهند بدانند که پرداخت پول بیشتر برای خرید x33 کراس تا چه حد توجیه دارد.
به همین دلیل امروز به سراغ مقایسه x33 کراس با x22 پرو رفتهایم و میخواهیم با بررسی دقیق شباهتها و تفاوتهای این دو برادر چینی، ببینیم در نهایت کدام یک را بخریم. اگر شما هم قصد خرید یک کراساوور جمع و جور شهری را دارید، در ادامه همراه ما باشید.
معرفی x22 پرو و x33 کراس
طبق رسم همیشگی و قبل از شروع مقایسه x22 پرو با x33 کراس نگاهی به تاریخچه این خودروها و حضورشان در بازار کشورمان میاندازیم. ریشه هر دو خودروی مورد نظر به چری تیگو 3 ایکس یا همان ام وی ام x22 برمیگردد که نخستین بار در سال 2016 معرفی شد و از اواخر سال 1395 با نام ام وی ام x22 روی خط مونتاژ مدیران خودرو آمد.
سال 2020 بود که شرکت چری اولین فیسلیفت تیگو 3 ایکس را با نام تیگو 3 ایکس پلاس معرفی کرد. این نسخه، همان ام وی ام x22 پرو است که از اواسط سال 1400 روی خط مونتاژ مدیران خودرو آمد و جایگزین نسخه اولیه x22 شد.
اما 3 سال بعد و در سال 2023 بود که دومین فیسلیفت چری تیگو 3 ایکس معرفی شد. این نسخه به فاصله خیلی کوتاهی نسبت به بازار چین و در پاییز سال 1402 توسط مدیران خودرو به ایران آمد. البته با توجه به اینکه مدیران خودرو قصد داشت کماکان تولید x22 پرو را نیز ادامه دهد، نام x33 کراس را برای این نسخه جدید انتخاب کرد تا بتواند آن را نسبت به x22 پرو، خودرویی متفاوت و رده بالاتر جلوه دهد.
مقایسه x22 پرو با x33 کراس از نظر ظاهری
ام وی ام x22 پرو از اولین خودروهای چینی حاضر در بازار کشورمان بود که از ترند جدید طراحی دماغه یعنی چراغهای جلو دو قسمتی بهره میگرفت. این سبک جانمایی چراغها در کنار جلوپنجره با تزئینات کرومی (در اصطلاح کهکشانی)، جلوهای اسپرت و بهروز به نمای جلو x22 پرو بخشیده که کماکان بعد از گذشت چند سال جذاب است.
اما بخش عمده خلاقیت طراحان ام وی ام x22 پرو به همین نمای جلو خلاصه میشود. چراکه نماهای جانبی و عقب این خودرو تفاوت چندان زیادی با نسخه قبلی x22 ندارد و طراحان تنها با تغییر جزئی برخی المانها، در پی ایجاد تنوع نسبت به نمونه قبلی بودهاند.
کابین x22 پرو هم به لطف خطوط شکسته داشبورد و طرحهای متنوع قسمتهای مختلف، ظاهری قابل قبول دارد اما چندان بهروز نیست و کاملاً نشان میدهد که ام وی ام x22 پرو یک نسل قدیمیتر از اکثر خودروهای چینی حال حاضر بازار کشورمان است.
اما طراحی ظاهری ام وی ام x33 کراس را میتوانیم نسخه بهروز شده و البته کمی اغراق شده x22 پرو بدانیم. بزرگتر شدن جلوپنجره و ادغام آن با دیلایتهای شطرنجی، نمای جلو x33 کراس را نسبت به x22 پرو خشنتر کرده است.
نمای جانبی x33 کراس طراحی تقریباً یکسانی با x22 پرو دارد و تنها طرح متفاوت رینگ چرخها و قطعه تزئینی نارنجی رنگ روی رکاب، این دو برادر را از هم متمایز میکند.
اما نمای عقب x33 کراس به لطف بههم پیوستگی چراغها، بیشترین تمایز را نسبت به x22 پرو دارد. هرچند این چراغها مطابق ترند روز هستند و گرافیک خوبی دارند اما شکل ظاهری آنها با ابعاد و طراحی کلی خودرو همخوانی چندانی ندارد.
درون کابین x33 کراس شاهد یک داشبود کاملاً جدید هستیم که بهجز غربیلک فرمان، شباهتی به داشبورد x22 پرو ندارد. این داشبورد به لطف طرح باریک و یکپارچه دریچههای تهویه، مانیتور ایستاده روی قسمت بالایی و کلیدهای پیانویی سیستم تهویه، کاملاً بهروز و با سلیقه خریداران ایرانی هماهنگ است.
در مجموع برای مقایسه x22 پرو با x33 کراس از نظر طراحی باید بگوییم که x22 پرو ظاهری قدیمیتر اما هماهنگتر را به نمایش میگذارد. در حالی که طراحان x33 کراس بخشی از هماهنگی طراحی را فدای بهروزتر و اسپرتتر بودن کردهاند. از این رو، برنده این قسمت از مقایسه را سلیقه خریدار تعیین خواهد کرد.
مقایسه x22 پرو با x33 کراس از نظر امکانات رفاهی
هر دو خودرو ام وی ام x22 پرو و x33 کراس در دو تیپ دندهای و اتوماتیک عرضه میشوند که تیپهای اتوماتیک آپشنهای بیشتری نسبت به برادران دندهای خود دارند. البته طبیعی است که x33 کراس به عنوان محصول جدیدتر و گرانتر، آپشنهای بیشتری نسبت به x22 پرو داشته باشد.
در مقام مقایسه، x33 کراس دندهای نسبت به x22 پرو دندهای، دو آپشن شارژ وایرلس تلفن همراه و ترمز پارک برقی را بیشتر دارد. تفاوت آپشنی نسخههای اتوماتیک این خودروها هم دو مورد است که شامل نورپردازی داخلی کابین و شارژر وایرلس تلفن همراه میشود.
برای مقایسه x33 کراس با x22 پرو از نظر امکانات رفاهی به صورت دقیقتر، میتوانید جدول زیر را ببینید. لازم به ذکر است که موارد داخل پرانتز، آپشنهای مخصوص نسخههای اتوماتیک هستند.
تجهیزات |
ام وی ام x22 پرو |
ام وی ام x33 کراس |
چراغ |
مه شکن عقب، دیلایت، سنسور نور، (چراغهای جلو LED) |
مه شکن عقب، دیلایت، سنسور نور، چراغهای عقب LED (چراغهای جلو LED) |
سیستمهای مالتی مدیا |
USB، بلوتوث، میرور لینک، مانیتور 9 اینچی لمسی، 4 بلندگو |
USB، بلوتوث، میرور لینک، مانیتور 10.25 اینچی لمسی، 4 بلندگو |
رینگها |
16 اینچی آلومینیومی |
17 اینچی آلومینیومی |
شیشه و آینه |
شیشههای برقی، آینههای جانبی تاشو برقی با گرمکن |
شیشههای برقی، آینههای جانبی تاشو برقی با گرمکن |
تهویه مطبوع |
الکتریکی |
الکتریکی |
صندلی |
روکش چرمی، تنظیم دستی صندلی راننده در 6 جهت و صندلی سرنشین جلو در 4 جهت، گرمکن صندلیهای جلو |
روکش چرمی، تنظیم دستی صندلی راننده در 6 جهت و صندلی سرنشین جلو در 4 جهت، گرمکن صندلیهای جلو |
سایر امکانات |
کروز کنترل، سانروف، (کیلس استارتر با امکان استارت پیشرانه از روی ریموت)، (ترمز پارک برقی با اتوهلد)، سنسور پارک عقب، دوربین دید عقب، سنسور فشار باد لاستیکها |
کروز کنترل، سانروف، (کیلس استارتر با امکان استارت پیشرانه از روی ریموت)، ترمز پارک برقی، (اتوهلد)، سنسور پارک عقب، دوربین دید عقب، سنسور فشار باد لاستیکها، (نورپردازی داخلی 64 رنگ)، شارژر وایرلس تلفن همراه، پورت USB ردیف عقب برای شارژ تلفن همراه |
مقایسه x22 پرو با x33 کراس از نظر ایمنی
لیست آپشنهای ایمنی ام وی ام x22 پرو شامل کنترل پایداری الکترونیکی، کنترل کشش، کنترل شروع حرکت در سربالایی، کنترل حرکت در سراشیبی و 2 ایربگ میشود که نسبت به این رده قیمتی قابل قبول است. اما x33 کراس علاوه بر آپشنهای مذکور، به ایربگهای جانبی سرنشینان جلو هم مجهز است و به همین دلیل در این قسمت از مقایسه دست برتر را دارد.
متأسفانه هیچ تست ایمنی رسمی روی x22 پرو یا x33 کراس انجام نشده است و درخصوص ایمنی کلی این خودروها در تصادفات نمیتوانیم قضاوت دقیقی داشته باشیم. اما با توجه به یکسان بودن پلت فرم و فرم کلی بدنه x22 پرو و x33 کراس، با اطمینان میتوانیم بگوییم که هر دو خودرو مقاومت یکسانی در تصادفات خواهند داشت.
برای مقایسه x22 پرو با x33 کراس از نظر آپشنهای ایمنی میتوانید جدول زیر را ببینید:
تجهیزات |
ام وی ام x22 پرو |
ام وی ام x33 کراس |
تجهیزات ایمنی و حفاظتی |
کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل حرکت در سراشیبی (HDC) |
کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل حرکت در سراشیبی (HDC) |
کیسه هوا |
راننده و سرنشین جلو (در مجموع 2 عدد) |
راننده و سرنشین جلو + جانبی سرنشینان جلو(در مجموع 4 عدد) |
سیستم ترمز و پایداری |
ترمز ضد قفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (EBA)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS) |
ترمز ضد قفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (EBA)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS) |
مقایسه x22 پرو با x33 کراس از نظر فنی و تجربه رانندگی
مقایسه x22 پرو با x33 کراس از نظر فنی معنایی ندارد! چراکه هر دو خودرو مشخصات فنی و پلت فرم کاملاً یکسانی دارند. بنابراین در این قسمت فقط حس و حال رانندگی با نسخههای دندهای و اتوماتیک این دو خودرو را بررسی خواهیم کرد.
در نسخههای اتوماتیک ام وی ام x22 پرو و x33 کراس شاهد یک پیشرانه سه سیلندر 1 لیتری توربو با حداکثر قدرت 102 اسب بخار و حداکثر گشتاور 150 نیوتن متر هستیم که نیروی خود را از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) به محور جلو منتقل میکند.
مصرف سوخت ترکیبی این برادران مدیران خودرویی هم 6.1 لیتر در صد کیلومتر اعلام شده است.
اما قلب تپنده نسخههای دندهای x22 پرو و x33 کراس یک پیشرانه چهار سیلندر 1.5 لیتری تنفس طبیعی است که حداکثر قدرت 116 اسب بخار و حداکثر گشتاور 143 نیوتن متر را تولید و از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی به محور جلو منتقل میکند.
مصرف سوخت ترکیبی نسخههای دندهای x22 پرو و x33 کراس هم دقیقاً 1 لیتر بیشتر از نسخههای اتوماتیک و برابر با 7.1 لیتر در صد کیلومتر است.
بعد از بررسی مشخصات فنی به سراغ بررسی تجربه رانندگی میرویم. ام وی ام x22 پرو و ام وی ام x33 کراس از نظر فضای کابین کاملاً یکسان هستند و باید بگوییم که با خودروهایی نه چندان جادار طرف هستیم. به بیان دقیقتر، فضای سرنشینان جلو مناسب است اما سرنشینان قسمت عقبی فضای چندان مطلوبی را در اختیار ندارند.
کیفیت سواری ام وی ام x22 پرو و x33 کراس کمی بهتر از هاچ بکهای داخلی است اما بازهم کوبشهای نرمال خودروهای این رده قیمتی در آنها احساس میشود.
در بحث توانمندیهای فنی هم باید هر دو نسخه دندهای و اتوماتیک x22 پرو و x33 کراس را با کلمه «معمولی» توصیف کنیم. در واقع اگر توقع خود را در حد یک کراساوور ساب کامپکت شهری نگه دارید، از این محصولات ام وی ام راضی خواهید بود اما اگر در فکر رانندگی اسپرت و شتاب خوب باشید، ناامید میشوید.
البته در مقام مقایسه، نسخههای دندهای توانمندی فنی بهتری نسبت به برادران اتوماتیک خود دارند. اما کلاچ نه چندان نرم این نسخهها به میزان قابل توجهی از لذت رانندگی درون شهری کم میکند.
ام وی ام x22 پرو و x33 کراس از نظر هندلینگ هم بسیار معمولی هستند و بهتر است در پیچهای تند جوانب احتیاط را رعایت کنید. هرچند که وجود سیستمهای کنترل پایداری تاحد زیادی میتواند خطر بروز حادثه را کاهش دهد.
بالأخره x22 پرو بخریم یا x33 کراس؟
در پایان مقایسه x22 پرو با x33 کراس و با توجه به یکسان بودن مشخصات فنی، فضای کابین و کیفیت سواری آنها، بهتر است در ابتدا ببینیم این خودروها برای چه معیارها و سلایقی مناسب هستند و بعد به مقایسه ارزش خرید بپردازیم.
ام وی ام x22 پرو و x33 کراس در هر دو نسخه دندهای و اتوماتیک، چهره بهروز، آپشنهای قابل قبول و مصرف سوخت مناسبی دارند. اما تواناییهای حرکتی، هندلینگ و فضای کابین این محصولات مدیران خودرو چنگی به دل نمیزند.
بنابراین اگر سبک رانندگی آرامی دارید و خودرویی جمع و جور میخواهید که نسبت به محصولات داخلی، چهره بهروزتر، آپشنهای بیشتر و پرستیژ بالاتری داشته باشد؛ خرید x22 پرو یا x33 کراس میتواند برایتان مطلوب باشد.
اما بهتر است نگاهی به فاکتور تعیینکننده در انتخاب خودرو، یعنی قیمت بپردازیم و ببینیم کدام یک از این دو محصول مدیران خودرو ارزش خرید بالاتری دارد. در حال حاضر قیمت x33 کراس در نسخههای دندهای و اتوماتیک حدود 12 درصد بالاتر از قیمت x22 پرو در نسخه مشابه است که در ازای پرداخت این اختلاف قیمت، ظاهر بهروزتر و چند آپشن بیشتر به دست خواهید آورد.
با این اوصاف باید بگوییم که اگر چندان تابع مد روز و توجه به جزئیات نیستید، خرید x22 پرو با توجه به قیمت ارزانتر، منطقیتر است. اما در صورتی که تمایل دارید با توجه به بودجه خود همیشه بهروزترین گزینه ممکن را در اختیار داشته باشید؛ اضافه پرداخت را تقبل کنید و به سراغ خرید x33 کراس بروید. برای دریافت کارشناسی خودرو کلیک کنید.
مقایسه سریعالسیر x22 پرو با x33 کراس
به عنوان حسن ختام مقایسه x22 پرو با x33 کراس به سراغ جدول مقایسه سریعالسیر این خودروها میرویم. لازم به ذکر است که اطلاعات داخل پرانتز مربوط به نسخههای دندهای میشوند.
ویژگیها |
ام وی ام x22 پرو |
ام وی ام x33 کراس |
|
حجم موتور (cc) |
998 (1499) |
998 (1499) |
|
تنفس موتور |
توربو (طبیعی) |
توربو (طبیعی) |
|
تعداد سیلندر |
3 (4) |
3 (4) |
|
قدرت موتور |
102 اسب بخار در 5500 دور (116 اسب بخار در 6150 دور) |
102 اسب بخار در 5500 دور (116 اسب بخار در 6150 دور) |
|
گشتاور |
150 نیوتن متر در 4500 دور (143 نیوتن متر در 4000 دور) |
150 نیوتن متر در 4500 دور (143 نیوتن متر در 4000 دور) |
|
گیربکس |
اتوماتیک CVT با قابلیت تیپترونیک 9 سرعته مجازی (5 سرعته دستی) |
اتوماتیک CVT با قابلیت تیپترونیک 9 سرعته مجازی (5 سرعته دستی) |
|
شتاب صفر تا صد (S) |
— |
— |
|
مصرف سوخت ترکیبی |
6.1 (7.1) |
6.1 (7.1) |
|
فضای صندوق (L) |
420 |
420 |
|
وزن (Kg) |
1239 |
1314 |
|
برتریهای ام وی ام x22 پرو · قیمت منطقیتر · تناسب بهتر در طراحی بدنه |
برتریهای ام وی ام x33 کراس · ظاهر بهروزتر · آپشنهای بیشتر |
سلام و عرض ادب ….به نظرم من یه چیز سلیقه ای هست ، اما من x33 اتومات خریدم و برادرم x22 poro پس با هردوشون تجربه رانندگی دارم ، هردو زیبا و جذاب هستند ، اما درون کابین x33 و همچنین نمای جلو خیلی زیباتر از x22 ، نمای پشتش هم کاملا سلیقه ای هست که به نظرم هردو زیباست ، اما x33 به خاطر پیوستگی چراغ و ال ای دی روشن و زیباتر به نظرم جلوه ی خاص تری داره ، از لحاظ سرعت و قدرت هم فرقی با هم ندارند ، اینو هم اضافه کنم که اینقدر میگن… بیشتر »
نمای پشت کراس ایکس ۳۳ کاملاً غیر هماهنگ با بدنه هست شبیه کرست های مادام هست که از دو طرف کشیدی و اونا رو از هم دور کرده
ایکس ۲۲ با اینکه نمای پشت قدیمی داره ولی منطقی و هماهنگ با بدنه هست
چون خودت x22 داری میگی که کاملا در اشتباهی ، به نظرم جفتشون زیبا هستند اما x33 زیباتر ….من بیشتر به خاطر نمای زیبای پشتش سمت این ماشین رفتم
شما هم به پول پاشی های این نادان ها اضافه شدید تبریک میگم