مقایسه ام وی ام 110 با دوو ماتیز

فهرست مطالب


مقایسه ام وی ام 110 با دوو ماتیز دقیقاً مقایسه کالای اصل و کپی است؛ در نگاه اول به‌نظر می‌رسد که همه افراد باید کالای اصل را به کپی ترجیح دهند و تنها مزیت کپی، قیمت ارزان‌تر آن باشد. اما باید بگوییم که این‌جا کمی شرایط متفاوت است و کالای کپی نیز برگ‌های برنده خود را در چنته دارد. در هر صورت اگر قصد خرید خودرو کوچک و کم‌مصرف شهری را دارید و بودجه‌تان کفاف قیمت خودروهایی مثل کیا پیکانتو یا هیوندای i10 را نمی‌دهد تا پایان مقایسه ام وی ام 110 با دوو ماتیز ما را همراهی کنید.

معرفی ام وی ام 110 و دوو ماتیز

دوو ماتیز نخستین بار در سال 1998 معرفی و به بازار عرضه شد. حدود دو سال بعد و در سال 1379 بود که شرکت کرمان موتور، این محصول کوچک دوو را روی خط مونتاژ خود آورد و با استقبال نسبتاً خوبی از سوی خریداران روبه‌رو شد. اما دوو ماتیز جزو خودروهای بدشانس بازار ایران بود و خرید سهام دوو از سوی جنرال موتورز باعث شد تا این خودرو از سال 1382 به‌ بعد با خریداران ایرانی خداحافظی کند.

دوو ماتیزی که ما در ایران داریم، نسل اول قبل از فیس‌لیفت است، اما جالب است بدانید که تاکنون 4 نسل از این خودرو تولید شده که البته نسل‌های دوم به‌ بعد در اکثر بازارهای دنیا تحت برند شورولت و نام‌هایی مثل شورولت ماتیز، شورولت بیت و شورولت اسپارک عرضه شده‌اند. در حال حاضر قیمت ماتیز مدل 82 در بازار کشورمان در حدود 55 میلیون تومان برآورد شده‌است.

مقایسه ام وی ام ۱۱۰ با دوو ماتیز
ام وی ام 110

اما آنچه که ما در ایران با نام ام وی ام 110 می‌شناسیم، همان چری QQ است که نخستین بار سال 2003 معرفی شد و البته در سال 2006 به‌دلیل گسترش خانواده QQ، نام آن به چری QQ3 تغییر کرد. سال 1384 بود که شرکت مدیران خودرو، این سوپرمینی چینی را به‌عنوان نخستین محصول خود و البته نخستین خودروی چینی مونتاژی در ایران، روی خط مونتاژ خود آورد. با وجود این‌که MVM 110 در آن زمان برندی گمنام داشت، اما شباهت زیاد آن به دوو ماتیز و نبود رقیب صفر کیلومتر، موفقیتی نسبی را برای آن به ارمغان آورد.

نسل نخست ام وی ام 110 تا سال 1392 و در نسخه‌های مختلف در بازار کشور ما عرضه شد. سال 1393، سال غیبت این خودرو در ایران بود تا این‌که در سال 1394 نسل دوم آن (چری QQ مدل 2013) با نام MVM 110s روی خط مونتاژ مدیران خودرو آمد و تا سال 1397 عرضه شد. ناگفته نماند که در حال حاضر قیمت ام وی ام 110 سه سیلندر مدل 92 در حدود 70 میلیون تومان است.

از آن‌جایی که نسل دوم ام وی ام 110 وجه اشتراک چندان زيادي با دوو ماتیز ندارد، ما در این‌جا همان نسل اول را با دوو ماتیز مقایسه خواهیم کرد.

مقایسه ام وی ام 110 با دوو ماتیز در بخش طراحی

ماتیز و ام وی ام 110 چه تفاوت‌هایی دارند؟
طراحی دوو ماتیز

تیتر این قسمت کمی تا قسمتی غلط‌انداز است! چراکه درواقع طراحی کلی هر دو خودرو یکسان است و تنها در برخی جزئیات ظاهری باهم تفاوت دارند. بنابراین در این قسمت نمی‌توانیم یک مقایسه به‌معنای واقعی داشته باشیم و باید به تحلیل طراحی و البته بیان همین تفاوت‌های جزئی بسنده کنیم. طراحی اولیه دوو ماتیز به دهه 90 میلادی، یعنی زمانی که اکثر خودروها طرحی نسبتاً جعبه‌ای شکل داشتند برمی‌گردد، اما وجود خطوط منحنی در طراحی این خودرو باعث شده‌است تا جلوتر از زمان خود به‌نظر برسد و حتی پس از گذشت بیش از دو دهه نیز کسل‌کننده نباشد.

در این میان ام وی ام 110 با وجود مواردی مثل چراغ‌های مه‌شکن جلو و عقب یا سپرهای هم‌رنگ بدنه سعی دارد خود را اندکی به‌روزتر جلوه دهد، اما محصول دوو طراحی متناسب‌‌تری را ارائه می‌دهد. این مسئله نشان می‌دهد که طراحان چری در ایجاد همین تفاوت‌های اندک طراحی نیز چندان موفق نبوده‌اند و بهتر بود تا به کپی‌کاری موبه‌موی خود ادامه می‌دادند.

[hm_buy_form_inline]

درون کابین دوو ماتیز نیز شاهد یک داشبورد کاملاً ساده و پلاستیکی هستیم که تنها با معیارهای دهه 90 میلادی قابل قضاوت است و نسبت به خودروهای امروزی بیش‌ازحد ساده به‌نظر می‌رسد. ام وی ام 110 نیز همین طرح داشبورد را دارد و تنها مواردی مثل غربیلک فرمان و دریچه‌های تهویه با دوو ماتیز تفاوت دارند. رنگ روشن داشبورد MVM 110 باعث شده‌است تا کیفیت نسبتاً پایین‌ آن به چشم بیایید اما در مقابل، وجود دورشمار موتور در صفحه نشان‌دهنده‌ها و انتقال دکمه‌های شیشه‌بالابر جلو به رودری‌ها، از جمله نقاط قوت کابین این خودرو نسبت به همزاد کُره‌ای آن هستند.

مقایسه فنی و تجربه رانندگی ام وی ام 110 و دوو ماتیز

مشخصات فنی ماتیز
موتور ماتیز

دوو ماتیز یکی از کوچک‌ترین قلب‌ها را بین خودروهای موجود در بازار ایران دارد و از یک پیشرانه 3 سیلندر 0.8 لیتری (با حجم دقیق 796 سی‌سی) بهره می‌برد. این پیشرانه با حداکثر قدرت 52 اسب بخار و حداکثر گشتاور 69 نیوتن‌متر به یک گیربکس 5 سرعته دستی متصل می‌شود و ضمن مصرف ترکیبی 6.3 لیتر سوخت در هر صد کیلومتر، شتاب صفرتاصد 17.6 ثانیه را برای این کوچولوی کُره‌ای به ارمغان می‌آورد. هرچند این اعداد و ارقام اصلاً درخشان نیستند، اما خب خریداران دوو ماتیز نیز قطعاً به‌دنبال کَل‌کَل‌های خیابانی یا دریفت‌زدن با این خودرو نخواهند بود!

ام وی ام 110 نسل اول با سه آرایش فنی در بازار کشور ما موجود است. 3 سیلندر دنده‌ای، 4 سیلندر دنده‌ای و 4 سیلندر اتوماتیک که ما برای رعایت هرچه بیش‌تر عدالت، نسخه 3 سیلندر دنده‌ای را به‌عنوان معیار مقایسه با دوو ماتیز درنظر گرفته‌ایم. پیشرانه این نسخه، به‌صورت خیلی اتفاقی! هم‌حجم با دوو ماتیز (البته به‌صورت دقیق‌تر با 16 سی‌سی حجم بیشتر) است و همان حداکثر قدرت 52 اسب بخار را در کنار حداکثر گشتاور 70 نیوتن‌متر تولید می‌کند. نتیجه همکاری این پیشرانه با یک گیربکس 5 سرعته دستی، مصرف سوخت ترکیبی 5 لیتر در صد کیلومتر و شتاب صفرتاصد 18.7 ثانیه خواهد بود.

ام وی ام 110 و دوو ماتیز فضای کابین یکسانی دارند و فضای سر و پای مناسبی را ارائه می‌دهند، اما عرض کم کابین گاهی اوقات باعث می‌شود سرنشینان خیلی مهربانانه و شانه‌به‌شانه یکدیگر بنشینند! در مورد فضای صندلی عقب نیز نباید از خودروهایی با این ابعاد توقع خاصی داشته باشید اما با این وجود، فضای سرنشینان عقب ام وی ام 110 و دوو ماتیز خیلی هم اذیت‌کننده نیست و می‌توانید هرازگاهی همه‌ اعضای خانواده را سوار کنید و به مهمانی بروید. البته صندوق‌بار 190 لیتری این خودروها فقط برای جادادن چند کیسه خرید روزمره یا کیف دستی شما کارایی خواهد داشت. علی‌رغم این فضای کابین یکسان، کیفیت سواری این دو خودرو خیلی به‌هم شبیه نیست و محصول دوو به‌میزان قابل‌توجهی نرم‌تر از کپی چینی خود ظاهر می‌شود.

مشخصات فنی ام وی ام 110

شاید مقایسه ام وی ام 110 با دوو ماتیز از نظر توانمندی‌های فنی و لذت رانندگی، چندان لازم نباشد چراکه هردو خودرو صرفاً با هدف کارامدبودن در جابجایی‌های روزمره شهری ساخته شده‌اند و قرار نیست لذت رانندگی عجیب‌وغریبی داشته باشند. البته در مقام مقایسه، بازهم دوو ماتیز عملکرد سریع‌تری نسبت به ام وی ام 110 سه سیلندر دارد و در خیابان‌های سربالایی ‌شهرهای کوهستانی، ديرتر اشک راننده خود را در می‌آورد.

مدل خودرو

دوو ماتیز

ام وی ام 110 سه ‌سیلندر

پیشرانه

3 سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

3 سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور (cc)

796

812

حداکثر قدرت

52 اسب بخار در 5900 دور

52 اسب بخار در 6000 دور

حداکثر گشتاور

69 نیوتن‌متر در 4600 دور

70 نیوتن‌متر در 3500 – 4000 دور

گیربکس

5 سرعته دستی

5 سرعته دستی

مصرف سوخت (ترکیبی)

6.3 لیتر در صد کیلومتر

5 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (ثانیه)

17.6

18.7

حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت)

144

130

مقایسه امکانات رفاهی ام وی ام 110 با دوو ماتیز

مقایسه ام وی ام ۱۱۰ با دوو ماتیز از نظر امکانات و آپشن ها
کابین ام وی ام 110

بخش امکانات رفاهی مقایسه ام وی ام 110 با دوو ماتیز بخش خیلی سوت‌وکوری است چراکه دو خودروی ارزان‌قیمت و با ساختار قدیمی را پیش‌رو داریم که قاعدتاً لیست پروپیمانی از آپشن‌ها را به‌همراه نخواهند داشت. آپشن‌های دوو ماتیز تنها شامل شیشه‌های برقی ردیف جلو، تهویه مطبوع دستی، فرمان هیدرولیک و پخش کاست با 4 بلندگو می‌شود. ام وی ام 110 کمی دست‌ودلبازتر است و شیشه‌های برقی ردیف عقب، تنظیم برقی آینه‌های جانبی، مه‌شکن جلو و عقب، پخش MP3 (MP3 / USB / AUX / SD Card در مدل‌های 1390 به‌بعد)، تنظيم دستی ارتفاع چراغ‌های جلو و قفل مرکزی با ریموت کنترل را نیز به‌همراه دارد.

ماتیز چه امکاناتی دارد؟
کابین دوو ماتیز

مقایسه ایمنی

دوو ماتیز زمانی در ایران مونتاژ می‌شد که هنوز هیچ قانون و اجباری در زمینه نصب امکانات ایمنی روی خودروها وجود نداشت و این خودرو ارزان‌قیمت هم هیچ آپشن ایمنی را به‌همراه ندارد و تنها به پدال ترمز تجهیز شده‌است تا مجبور نباشید برای توقف، پای خود را روی زمین بکشید! MVM 110 نیز تا مدل 1389 دقیقاً همین وضع را دارد، اما از مدل‌های 1390 به‌بعد از روی اجبار به ترمز ABS و 2 ایربگ تجهیز شده‌است.

مقایسه ایمنی ماتیز و ام وی ام 110
MVM 110

تجهیزات

دوو ماتیز

ام وی ام 110 سه سیلندر

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

کیسه هوا

راننده و سرنشین جلو (مدل‌های 1390 به‌بعد)

سیستم ترمز و پایداری

ترمز دیسکی جلو و کاسه‌ای عقب

ترمز دیسکی جلو و کاسه‌ای عقب، ترمز ضدقفل (ABS) {مدل‌های 1390 به‌بعد}

اما علی‌رغم شباهت بدنه و امکانات ایمنی ام وی ام 110 و دوو ماتیز، ایمنی واقعی آن‌ها تفاوت زیادی با هم دارد. درحالی‌که دوو ماتیز موفق شده‌است در سال 2000 تعداد 3 ستاره ایمنی را از موسسه Euro Ncap کسب کند، MVM 110 در تمام تست‌های انجام شده مردود شده و هیچ ستاره‌ای را به‌دست نياورده است. اين‌جا است که يکی از تفاوت‌های مهم کالای اصل و کپی مشخص می‌شود.

مقايسه شرايط بازار و جمع‌بندی نهايی

ماتیز بخریم یا ام وی ام 110؟
دوو ماتیز

ام وی ام 110 و دوو ماتيز خودروهايی با کاربری خاص شهری هستند و اغلب به‌عنوان خودروی دوم خانواده استفاده می‌شوند. بنابراين طبيعی است که بازار فروش نسبتاً محدودی داشته باشند و آن‌چنان سريع به پول نقد تبديل نشوند، اما اگر مالک مقداری صبر کند، بالاخره خريدار پيدا خواهد شد. قيمت قطعات يدکی اين دو خودرو نيز نسبت به قيمت خودرو کمی گران ‌است اما برای مقايسه دقيق‌تر بايد بگوييم لوازم يدکی دوو ماتيز کمياب‌تر اما ارزان‌تر و باکيفيت‌تر از لوازم ام وی ام 110 هستند.

 

به‌عنوان کلام پايانی مقايسه ام وی ام 110 با دوو ماتيز بايستی بگوييم که در صورت يافتن نسخه‌ای تميز و سالم از دوو ماتيز (که البته کار بسيار سختی است)، در خريد آن شک نکنيد. چراکه اين خودرو، تقريباً هر آن‌چه را که از يک خودروی شهری ارزان‌قيمت توقع داريد به شما عرضه می‌کند. اما در صورتی‌که بيشتر مراقب خودروی خود هستيد و پيمايش ساليانه زيادی با آن نداريد و از طرفي وجود همين چند آپشن بيشتر نيز برايتان مهم است؛ خرید ام وی ام 110 نيز می‌تواند انتخابی راضی‌کننده باشد.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
علی
1400-08-14 02:10

دوو ماتیز فقط بخاری المنتی اش بهترین ایده در میان رقبا است