مقایسه لیفان 820 با سراتو سایپا مقاله ای جذاب که هر دو خودرو را از نظر فنی ،اپشن های رفاهی طراحی داخلی و طراحی بیرونی یا بدنه مورد بررسی قرار می دهیم.لیفان 820 و سراتو سایپا دو خودروی دورگه بازار می باشند که توجه زیادی را بخود جلب کرده اند که مطالعه این مقاله به شما کمک میکند تا بهترین گزینه را از میان سراتو سایپا و لیفان 820 انتخاب کنید.
مقایسه لیفان 820 و سراتو سایپا مقاله ای که در آن مسائل فنی ،اپشن های رفاهی سراتو سایپا و لیفان 820 مقایسه خواهند شد.با همراه مکانیک همراه شوید تا علاوه بر مقایسه لیفان 820 و سراتو سایپا، این دو طالب آسفالت ایرانی را از نزدیک شناخته و حتی اندکی با تولیدکنندگان یا همان مونتاژ کنندگان داخلی سراتو و لیفان آشنا شویم!
کره دست از سراتو 2000 برداشت اما سایپا دست بردار نیست
شرکت سایپا از همان ابتدای کار نیز دست روی یک نسخه قدیمیتر از سراتو گذاشت و با اینکه کیا موتورز از تولید این مدل به ورژنهای جدیدتری شیفت کرده بود اما ظاهرا همین نسخه (که مسلما ارزانتر بوده و جلب توجه کرده است!) به طرز عجیبی به مزاج مسئولان سایپا خوش آمد… یعنی اگر بخواهیم خودمان را گول بزنیم، باید بگوییم که شرکت سایپا با برنامهریزی دقیق اقدام به مونتاژ نسل دوم سراتو در ایران نمود که با نام های سراتو سایپا و یا سراتو مونتاژ در بازار عرضه شده اند و این در حالی است که حقیقت ماجرا حاکی از امر دیگری بوده و مشخصا، ارزانتر بودن این نسخه دلیل اصلی انتخاب شدن آن نیز بوده است.
به هر حال امتیاز تولید سراتو نسل دوم از کیا موتورز خریداری شده و توسط سایپا وارد جادههای ایرانی شد. اما در همین حال کرمان موتور نیز دست روی دست نگذاشته و با لیفان چین که به تازگی نسخهای جدید از محصولات خود تحت عنوان لیفان 820 را معرفی کرده بود، وارد مذاکره شد. پس از مذاکرات اولیه، کرمان موتور نمایندگی تولید (بخوانید مونتاژ) لیفان 820 را عهده دار شده و آن را از سال ۹۵ وارد بازار کرد.
حال به مطالعه ادامه دهید تا در نگاهی جامع، به مقایسه لیفان 820 و سراتو سایپا پرداخته و این دو خودروی مونتاژ داخل را بیشتر بشناسیم.
لیفان 820 و سراتو سایپا ، شاید ما هیچ بویی از طراحی داخلی نبرده ایم
مقایسه لیفان 820 و سراتو سایپا را با بررسی کابین و طراحی داخلی آنها آغاز کرده و متاسفانه از همان ابتدای کار (به دلیل قیمتهای نجومیشان) آنها را به باد انتقاد خواهیم گرفت. سراتو مونتاژ در زمینه طراحی داخلی هیچ بویی از ذوق نبرده و اگر قیمت کنونی آن نزدیک ۲۰۰ میلیون تومان نبود، ظاهرا همه آن را به عنوان رقیبی برای پراید در نظر میگرفتند! پلاستیک خشک ظاهرا تنها درک و فهم سایپا از مواد اولیه بوده و حاضر است به هر قیمتی، تولیدات خود را با آن بپوشاند. گرچه کیفیت مونتاژ قطعات در فضای داخلی سراتو در حد قابل قبولی است، اما تریم دو رنگ و یک صفحه نمایش باقی مانده از عصر حجر بلاشک پاسخگوی توقعات خریداری که نزدیک ۲۰۰ میلیون تومان خرج خودروی خود کرده است، نخواهد بود.
بنابراین در خصوص طراحی داخلی سراتو سایپا همان بهتر که چیزی نگوییم و قضاوت را به شما عزیزان بسپاریم؛ ولی لیفان 820 نیز از این قاعده مستثنی نبوده و واقعا جای این پرسش را باقی گذاشته که ما چرا و چطور برای خرید این خودرو نزدیک ۲۰۰ میلیون تومان هزینه کنیم؟! طراحی داخلی لیفان در این مدل شبیه نمونههای ارزان قیمت محصولات تولید کننده اصلی (لیفان) است که در بازار چین نیز به وفور قابل مشاهده است. یک صفحه نمایشگر لمسی، تریم تقسیمبندی شده و صندلی بخاری دار تنها آپشنهایی است که در این خودرو عاید شما خواهد شد و فقط در صورتی که پول برایتان چرک کف دست باشد، از حضور در کابین این خودرو احساس خشنودی خواهید کرد.
مقایسه لیفان 820 و سراتو سایپا از نظر طراحی داخلی هیچ برندهای نداشته و صرفا از روی پلاستیک خشک و بی ذوق سایپا و صندلی بخاری دار (!) و آپشنهای کوچک دیگری که لیفان ارائه میکند، میتوان لیفان 820 را یک گام جلوتر خطاب کرد.
دل به اندام زوار در رفته کدامتان خوش کنیم؟
حال وقت آن فرا رسیده است که مقایسه لیفان 820 و سراتو سایپا را وارد مرحلهای جدید کرده و این دو سدان گران قیمت را از نظر طراحی بدنه نقد کنیم. لیفان در طراحی بدنه این فرزند خود سنگ تمام گذاشته و از آنجایی که نقشههای بزرگی را برای آن در سر میپرورانده، ظاهرا مهندسان بیشتری را نیز برای تکمیل مراحل طراحی بدنهاش استخدام کرده است. لیفان 820 گرچه ظاهری نچسب و مشابه با نقاشیهای کودکان خردسال دارد، اما یکی از برترینهای خانواده پرجمعیت لیفان چین محسوب شده و از این منظر مایه افتخار آنهاست. اما آیا ما نیز مجبوریم که به موفقیتهای کوچک چینیها مفتخر باشیم؟! معلوم است که خیر.
بدنه کشیده، چراغهای کشیده و درشت نامناسب و سپر بزرگ لیفان 820، هیچ تلاشی برای هماهنگ کردن بخش جلویی با عقب این خودرو نداشته و دقتی که یحتمل مهندسان و طراحان جهت تکمیل جلوی این خودرو به خرج دادهاند، در قسمت عقبی جای خود را به یک طراحی کاملا معمولی و بی اصالت سپرده است.
از طرفی سراتو سایپا نیز امتحان خود را در همان کشور کره با شکست به پایان رسانده و تولید آن متوقف شده است؛ بنابراین تلاش بیهوده سایپا جهت احیای یک طراحی خارج شده از رده و برنامههای نافرجام وی در راستای دوام تولید سراتو آپشنال ، مشابه رنگ کردن قناری و امثالهم است…
جلو پنجره نزدیک به چراغهای جلویی و اندک هماهنگی موجود میان چراغهای ترمز و جلو، هیچ تاثیری در گرفتن نقد مثبت از سوی ما نداشته و در پاسخ به کلیه تلاشهای طراحان این خودرو میبایست با صدایی رسا بگوییم که: «سراتو ارزش قیمتاش را ندارد! همین». لذا مقایسه لیفان 820 و سراتو سایپا از نظر طراحی بدنه نیز بدون برنده و صرفا مبتنی بر سلیقه خریداران به پایان برسد بهتر است.
پیش به سوی اینکه بدانیم بین لیفان 820 و سراتو سایپا کدام را برانیم و کدام را نخواهیم!
در مقایسه لیفان 820 و سراتو سایپا، حال میبایست کاپوت آنها را بالا زده و ببینیم چه برای ما سوغات آوردهاند. پیشرانه سراتو سایپا ۲ لیتری، با ۱۵۶ اسب بخار قدرت و ۱۹۴ نیوتن متر گشتاور به یک جعبه دنده ۶ سرعته منتهی شده و از منظر تجربه رانندگی نیز نمره قابل قبولی را میگیرد. سیستم هدایتی واکنش نسبتا مناسبی به فرمان داشته و اگر از سراتو برای مصارف شهری بهره بگیرید، احتمال بروز مشکلات عدیده در رانندگی با آن اندک است.
از سویی دیگر لیفان 820 نیز یک موتور ۱۵۸ اسب بخاری را با ۲۲۱ نیوتن متر گشتاور در دل خود جای داده و با بهرهگیری از یک گیربکس ۶ دندهای، قصد انتقال قدرت به چرخها را داشته است. البته گرچه لیفان 820 از نظر مشخصات فنی و با توجه به اطلاعات روی کاغذ به نظر برندهٔ مقایسه لیفان 820 و سراتو سایپا به نظر میآید، اما حقیقت حاکی از امر دیگری بوده و عملکرد جادهای سراتو به مراتب از لیفان بهتر است. این شرکت چینی پتانسیل موتور خود را به خوبی بکار نگرفته و در سیستمهای هدایتگر و انتقالدهنده هماهنگی لازم را ایجاد نکرده است. اما به هر روی رانندگی با لیفان را نیز میتوان رضایتبخش خواند و راحتی صندلی قابل تنظیم راننده در کنار آپشنهای دیگر کابین را بر تجربه رانندگی موثر خواند.
ولی حال بگذارید ببینیم که مقایسه لیفان 820 و سراتو سایپا چه نتیجهای را برای ما به ارمغان داشته است؟ در واقع میتوان اذعان داشت که مقایسه این دو خودرو بیشتر از هر امری نشاندهنده عدم وجود هماهنگی میان قیمت و کیفیت این محصولات بوده و یکبار دیگر اعداد و ارقام نجومی بازار را به رخ ما میکشد.
جدول مقایسه فنی لیفان 820 با سراتو سایپا
لیفان 820 | سراتو سایپا | |
حجم موتور | 2373CC | 2000CC |
توان موتور | 158 اسب بخار | 156اسب بخار |
تعداد سیلندر/سوپاپ | 4/16 | 4/16 |
سیستم انتقال قدرت | اتومات | اتومات،6 دنده |
ماکزیمم سرعت KM/H | 180 | 190 |
شتاب صفر تا صد(ثانیه) | 9.6 | 10.5 |
مصرف سوخت ترکیبی | 8.7 | 7.9 |
حجم باک(لیتر) | 63 | 52 |
تجهیزات ایمنی | ABS+EBD،6 کیسه هوا،ترمز کمکی،سیستم پیشرفته EBD،ایموبلایزر و سوئیچ ضد سرقت | ABS+EBD،کیسه هوای راننده و سرنشین،ایموبلایزر و سوئیچ ضد سرقت |
تکنولوژی | سیستم پخش MP5 با خروجی USB + AUX + بلوتوث به همراه 6 بلند گو | سیستم صوتی مجهز به CD player – MP3 – USB – AUX – iPod و 6 بلندگو و بلوتوث |
امکانات رفاهی |
سان روف- چراغ های جلو هالوژن و عقبLED- روشن شدن اتوماتیک چراغ های جلو-خاموش شدن چراغ های جلو با تأخیر-تنظیم ارتفاع نور چراغ های جلو-چراغ روشنایی روز-ترمز پارک پدالی-صندلی چرمی-صندلی راننده با تنظیم گودی کمر- تنظیم برقی صندلی راننده در 6 جهت-گرمکن صندلی راننده-استارت دکمه ای-قفل کودک + مجهز به سیستم ISOFIX-سنسور دنده عقب + دوربین عقب-تنظیم فرمان در 4 جهت-کنترل سیستم صوتی از روی فرمان-تهویه مطبوع اتوماتیک | کامپیوتر اطلاعات سفر- کروز کنترل-غربیلک فرمان و دسته دنده چرمی-غربیلک فرمان قابل تنظیم ارتفاع با کلید های کنترل-سیستم هشداردهنده بسته نبودن کمربند ایمنی-باز شدن اتوماتیک درب ها هنگام تصادف-سیستم ضد سرقت ایموبیلایزر-چراغ های جلو با قابلیت تنظیم نور-چراغ های اتوماتیک-چراغ مه شکن جلو و عقب- قفل مرکزی- شیشه بالابر برقی جلو و عقب-آینه های جانبی برقی مجهز به چراغ راهنما-باز کننده درب باک و صندوق از داخل خودرو |
اما به هر روی اگر هدف شما از مطالعه مقایسه لیفان 820 و سراتو سایپا این بود که یکی را انتخاب کنید، میبایست بگوییم که وضعیت خرید و فروش مدلهای صفر و کارکرده سراتو در وضعیت بهتری نسبت به لیفان 820 قرار داشته و عده بسیاری معتقدند خدمات پس از فروش و مشخصات فنی سراتو سایپا موجب برتری آن به لیفان 820 شده است. لذا از همین مقایسه لیفان 820 و سراتو سایپا نیز میتوان نتیجه گرفت که چینیها راه زیادی را برای طی کردن داشته و همچنان یک قدم عقبتر از. رقبای اصلیشان به سر
میبرند.
اگر قصد خرید هر یک از این دو خودرو را دارید هشدار همراه مکانیک را بخصوص در مورد خودروی چینی جدی بگیرید چرا که طبق تجارب کارشناسان متخصص خودرو همراه مکانیک برخی خودروهای اسما صفر چینی یا سایر برند ها دارای تعویض شدگی قطعات می باشند که فقط از طریق کارشناسی تخصصصی می توانید به آن پی ببرید.
برای اطلاع بیشتر از این مشکلات از شما دعوت میکنیم مقاله مربوط به MVM صفر که پس از کارشناسی همراه مکانیک ایرادات مشخصی در آن پیدا شد را مطالعه بفرمایید.
ایا می دانید یکی از محبوب ترین خدمات همراه مکانیک کارشناسی تخصصی خودرو در محل می باشد؟که تا کنون بسیاری از همراهان ما بواسطه استفاده از این خدمت از ضرر های چند ده میلیونی جلوگیری کرده اند. برای اطلاع از قیمت لیفان 820 اتوماتیک و دریافت کارشناسی سیار خودرو از همراه مکانیک کلیک کنید.
مقالات مرتبط:
مقایسه هیوندای النترا و کیا سراتو
درشرایط کنونی خرید خودروی اتومات انتخاب درستی است؟