لکسوس NX200t در برابر فولکس واگن تیگوان

فهرست مطالب


کراس‌اوورهای کامپکت، از پرطرف‌دارترین سگمنت‌های بازار هستند؛ ولی مشکلی که در مورد اغلب آ‌ن‌ها وجود دارد، توانایی حرکتی پایین است و همین باعث می‌شود تا برخی از خریدارانی که چالاکی و قدرت موتور را مهم می‌دانند، به سراغ این خودروها نروند. با این وجود، در سال‌های اخیر چند خودروی جدید در این سگمنت به بازار معرفی شدند که نه‌تنها تا‌حدودی می‌توانند انتظارات شاسی‌بلند‌سواران را برآورده ‌کنند، بلکه از نظر توانایی‌های حرکتی و مشخصات فنی نیز حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

دو خودرویی که امروز به مقایسه آ‌ن‌ها خواهیم پرداخت، یکی لکسوس NX200t از سرزمین آفتاب تابان و دیگری، فولکس واگن تیگوان از سرزمین ژرمن‌ها است. این خودروها، ابعاد و مشخصات نزدیکی دارند و از نظر قیمتی نیز در محدوده نسبتا یکسانی قرار می‌گیرند؛ از‌همین‌رو، تصمیم گرفته‌ایم تا در این مطلب به مقایسه لکسوس NX200t و فولکس تیگوان بپردازیم.

معرفی

لکسوس NX200t از سال ۲۰۱۵ در بازار عرضه می‌شود. شرکت ایرتویا که عرضه‌کننده این خودرو در بازار ایران است، نسخه هیبریدی با نام NX300h را نیز وارد کرد؛ ولی در این‌جا، به نسخه قوی‌تر یعنی کد 200t خواهیم پرداخت. لکسوس NX تا سال ۲۰۱۸ به بازار عرضه می‌شد و احتمالا هنوز هم بتوان نسخه‌های صفر‌کیلومتر آن را پیدا کرد. فولکس واگن تیگوان، به‌هیچ‌وجه به اندازه لکسوس شناخته‌شده نیست و حجم واردات آن توسط ماموت خودرو نیز بسیار کم‌تر از لکسوس بود.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

با این وجود، به دلیل علاقه مصرف‌کنندگان به برند آلمانی VW، تیگوان در آغاز عرضه با استقبال خوبی مواجه شد. تیگوان، خودروی بدشانسی بود؛ چون تنها مدتی پس از عرضه نسخه ۲۰۱۸ آن در بازار کشور، واردات خودرو به کل ممنوع شد و ماموت خودرو نتوانست فولکس واگن را در جایگاهی که شایسته آن است، بنشاند.

 مقایسه طراحی

لکسوس NX200 و فولکس واگن تیگوان، از طراحی‌هایی کاملا متفاوت با هم بهره می‌برند. در فولکس واگن، شاهد یک طرح جعبه‌ای‌شکل متداول هستیم که در عین حال، جذاب و مدرن است. چراغ‌ها، جلوپنجره و تقریبا تمام بخش‌های تیگوان، از خطوط صاف تشکیل شده‌اند که در کمال زیبایی در کنار هم قرار گرفته‌اند. البته انتقادی که می‌توان به تیگوان وارد کرد، سادگی بیش از حد نمای جلوی این خودرو است. در نمای عقبی، اوضاع بهتر است و به‌خصوص چراغ‌ها جلوه جالبی دارند. 

در سمت مقابل، لکسوس NX طرحی بسیار فضایی، مدرن و رادیکال دارد. لکسوس با جلو پنجره بزرگ، چراغ‌های خشن و حجم‌های پف‌کرده در جای‌جای بدنه، کاملا در بخش طراحی، برتری خود را به رخ تیگوان می‌کشد. البته در بخش عقبی، لزوما نمی‌توان لکسوس را برتر از فولکس واگن دانست و لکسوس می‌توانست بهتر باشد. لکسوس، طرحی اسپرت‌تر در قیاس با فولکس واگن دارد و همین می‌تواند خریداران جوان را بیشتر به سمت این خودرو جذب کند. 

با بازکردن درب خودرو نیز به تفاوت سبک طراحی دو کراس‌اوور پی خواهید برد. تیگوان در این بخش، بسیار به دیگر ساخته‌های فولکس واگن به‌خصوص گلف شبیه است و یک داشبورد ساده و در عین حال زیبا و مدرن را به نمایش می‌گذارد. طراحی غربیلک فرمان، کنسول میانی و پشت‌آمپرهای دیجیتالی، بسیار خوب است و نمره بالایی را دریافت می‌کند. از نظر فضای داخلی نیز می‌توان به تیگوان نمره خوبی داد و تقریبا با تویوتا راو ۴ برابری می‌کند. شکل جعبه‌ای فضای کابین تیگوان، سبب شده است تا این خودرو کابینی کاربردی‌تر در مقایسه با لکسوس داشته باشد.

لکسوس NX200 در کابین نیز سبک متفاوتی را در پیش گرفته است. گرچه وجود نمایش‌گر در بالای داشبورد در لکسوس ظاهری مدرن‌تر را ایجاد کرده است؛ اما پشت‌آمپرهای آنالوگ این خودرو با طراحی بسیار ساده خود، یک نمره منفی بزرگ برای لکسوس هستند. داشبورد نیز لزوما زیباتر از فولکس واگن تیگوان نیست و حتی در زمینه ارگونومی نیز نمی‌توان آن را از فولکس واگن و دیگر رقبای آلمانی‌ بهتر دانست؛ اما در زمینه کیفیت ساخت، با این‌که تیگوان خود اتومبیلی باکیفیت و مرغوب است، ولی در مقابل لکسوس کم می‌آورد. یک نکته منفی در مورد لکسوس NX200t، ثابت‌بودن سانروف پانورامای این خودرو است که به سبک دیگر کراس‌اوور لکسوس یعنی RX350، به شکل یک شیشه‌ یک‌تکه بزرگ طراحی شده است.

مقایسه فنی

این‌جا بخشی است که دو خودروی مورد‌نظر، بیشترین اختلاف را با هم دارند. با این‌که ژاپنی‌ها سال‌ها علاقه خود به پیشرانه‌های پر‌حجم تنفس طبیعی را نشان داده بودند، اما لکسوس NX200t یکی از اولین ژاپنی‌های توربو در بازار است و از موتوری کوچک ولی پر‌قدرت بهره می‌برد.

موتور ۲ لیتری لکسوس، قدرت و گشتاور به‌ترتیب ۲۳۵ اسب‌بخار و ۳۵۰ نیوتن‌متر دارد که کاملا در حد پیشرانه‌های ۶سیلندر خودروهای قدیمی‌تر است. این موتور، به یک گیربکس ۶ دنده خودکار کوپل شده است. توانایی این موتور گرچه نسبت به رقبای آلمانی هم‌چون بی ام و پایین‌تر است، ولی چابکی خوبی را در اختیار NX200t می‌گذارد. 

فولکس واگن تیگوان هم از یک موتور ۲ لیتری توربو ۴‌سیلندر استفاده می‌کند. با وجود حجم یکسان و بهره‌گیری هر دو خودرو از توربوشارژر، تیگوان قدرت و گشتاور به‌مراتب پایین‌تری به میزان ۱۸۰ اسب‌بخار و ۳۲۰ نیوتن‌متر تولید می‌کند. فولکس واگن نیروی موتور را با استفاده از گیربکس دوبل کلاچ ۷‌سرعته موسوم به DSG و سیستم چهارچرخ 4Motion به دو محور خود انتقال می‌دهد.

در بخش موتور، برتری بی‌چون‌وچرا با لکسوس است؛ چون نه‌تنها قدرت و کشش بالاتری دارد، بلکه وجود سیستم سوخت‌رسانی خاص تویوتا یعنی D4-S در این خودرو، سبب می‌شود تا استهلاک آن در مقایسه با سایر خودروهای توربو پایین‌تر باشد.

گیربکس معمولی لکسوس نیز گرچه سرعت عمل گیربکس‌های دوبل کلاچ را ندارد، ولی هم عملکرد آن رضایت‌بخش است و هم تعمیرات آن نیاز به تخصص کم‌تری دارد. بخشی که تیگوان می‌تواند برتری خود را به رخ بکشد، سیستم چهارچرخ محرک است که حالت‌های رانندگی مختلفی را ارائه می‌کند و بسته به نوع مسیر، می‌توان عملکرد آن را تغییر داد. به طور کلی، برتری فنی بین لکسوس NX200t و فولکس واگن تیگوان بسته به انتظار و نوع استفاده شما از خودرو دارد؛ چون روی جاده، لکسوس خودروی برتر و در خاکی، فولکس خودروی برتر است. 

در ادامه، در جدول زیر می‌توانید جزئیات فنی دو خودرو را با هم مقایسه کنید:

مدل خودرو

لکسوس NX200t

فولکس واگن تیگوان

پیشرانه

4 سیلندر توربوشارژ

4 سیلندر توربوشارژ

حجم موتور

2 لیتر

2 لیتر

حداکثر قدرت

235 اسب‌بخار

180 اسب‌بخار

حداکثر گشتاور

350 نیوتن‌متر

320 نیوتن‌متر

گیربکس

6 دنده اتوماتیک

7 سرعته دوکلاچه

مصرف سوخت (ترکیبی)

7.9 لیتر در صد کیلومتر

7.7 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد

7.2 ثانیه

7.7 ثانیه

حداکثر سرعت

198 کیلومتر برساعت

208 کیلومتر برساعت

مقایسه آپشن و امکانات رفاهی

لکسوس یک خودروی لوکس است و جای تعجبی ندارد که انبوهی از امکانات رفاهی و فناوری‌ها را در کابین آن ببینیم. فولکس واگن اما به طور عمومی، به‌عنوان یک خودروی اقتصادی و برای قشر متوسط شناخته می‌شود؛ اما خوشبختانه به دلیل شرایط کشورمان و نوع خاص بازار ایران، فولکس واگن نیز هم‌رده مرسدس، لکسوس و بی ام و به‌عنوان خودرویی لوکس طبقه‌بندی می‌شود و واردکننده آن، مجهزترین تیپ‌ها را برای عرضه در کشور انتخاب کرده است. 

لیست آپشن‌های هر دو خودرو، پروپیمان است و لکسوس چند آپشن بیشتر مانند چراغ‌شور، گرم‌کن فرمان، سیستم صوتی حرفه‌ای مارک لوینسون، تاچ پد، سردکن صندلی و شارژر وایرلس را ارائه می‌دهد. در سمت مقابل، فولکس واگن تیگوان نیز به سیستم تهویه سه‌نقطه‌ای، صندوق عقب هوشمند و نورپردازی داخلی مجهز است. 

لیست آپشن‌های دو خودرو را در لیست زیر می‌توانید ببینید:

تجهیزات

لکسوس NX200t

فولکس واگن تیگوان

چراغ

دی‌لایت، چراغ LED، نور بالای اتوماتیک، مه‌شکن جلو و عقب، چراغ چرخشی، چراغ شور، اتولایت، چراغ بدرقه

دی‌لایت، اتولایت، ارتفاع نور اتومات، چراغ مه‌شکن جلو و عقب، چراغ چرخشی، چراغ LED، چراغ بدرقه – نورپردازی داخلی

سیستم‌های مولتی‌مدیا

14 اسپیکر – سیستم پخش Mark Levinson – هندزفری – شبیه‌ساز صدای انجین – تنظیم هوشمند بلندی صدا

8 اسپیکر – تشخیص صدا – هندزفری

صفحه‌نمایش

7 اینچی لمسی

9.2 اینچی لمسی با کنترل اشاره‌ای

رینگ ها

225/60R18

235/50R19

آینه

آینه عقب الکتروکرومیک، آینه جانبی تاشو برقی، آینه جانبی با گرم‌کن، آینه جانبی با تنظیم برقی

 

آینه عقب الکتروکرومیک، آینه جانبی تاشو برقی، آینه جانبی با گرم‌کن، آینه جانبی با تنظیم برقی

تهویه مطبوع

اتومات دوگانه – دریچه تهویه عقب

اتومات سه‌گانه – دریچه تهویه عقب

صندلی

صندلی‌ راننده 8 حالته برقی – تنظیم برقی گودی کمر – مموری 3 حالته – صندلی اف اسپرت

صندلی سرنشین 8 حالته برقی – تنظیم برقی گودی کمر – صندلی اف اسپرت

صندلی‌ راننده 12 حالته برقی – مموری

صندلی سرنشین جلو تنظیم برقی – مموری

 

میز تاشوی صندلی عقب

شیشه

شیشه دودی عقب

شیشه دودی عقب – شیشه بالابر آنتی‌ترپ

سیستم‌های هشداردهنده

سنسور جلو و عقب، سنسور باران، سنسور فشار باد تایر، رادار نقطه کور، رادار تغییر لاین، رادار تصادف جلو وعقب،

سنسور جلو و عقب، سنسور باران، سنسور فشار باد تایر، سنسور خواب‌آلودگی راننده، رادار تصادف عقب

سایر امکانات

سنسور 360 درجه، تعلیق اف اسپرت، تاچ پد، شارژر وایرلس – پدال آلومینیومی اف اسپرت

ایزوفیکس- تریم چوب- هوک برقی عقب- سقف پانوراما- هدآپ- دوربین 360

مقایسه ایمنی

لکسوس NX200t و فولکس واگن تیگوان از جدیدترین تجهیزات ایمنی بهره‌مند هستند و هر دوی آن‌ها، موفق به کسب پنج ستاره ایمنی از موسسه Euro NCAP شده‌اند. با این وجود، تست‌های موسسه IIHS آمریکا نشان می‌دهد که لکسوس ایمنی بالاتری در مقایسه با تیگوان دارد؛ به‌طوری‌که با دریافت رده ایمنی +Top Safety Pick، یک رده خود را بالاتر از فولکس واگن با رده ایمنی Top Safety Pick نشان می‌دهد. 

در جدول زیر، می‌توانید تجهیزات ایمنی دو خودرو را مشاهده کنید:

 

تجهیزات

لکسوس NX200t

فولکس واگن تیگوان

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

کی‌لس استارت، کروزکنترل هوشمند، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل کشش و پایداری

کی‌لس استارت، کروزکنترل، کنترل سرعت در سرازیری، کنترل کشش و پایداری، اتوپارک، کنترل پایداری تریلر

کیسه‌هوا

۱۰ عدد

9 عدد

سیستم ترمز

توزیع نیرو ترمز، ترمز ضدقفل، ترمز کمکی، ترمز پارک برقی

توزیع نیروی ترمز، ترمز ضدقفل، ترمز کمکی، ترمز پارک برقی

تجربه رانندگی

پشت فرمان لکسوس، راننده دید جالبی به اطراف ندارد؛ ولی این مساله این روزها با توجه به تمرکز خودروسازان روی آیرودینامیک و طراحی، به امری طبیعی بدل شده است. هم‌چنین وجود انبوه سنسورها و دوربین‌ها، می‌تواند تا حد زیادی این نقص را برطرف کند. عایق‌بندی کابین لکسوس واقعا خوب است و روشن‌بودن موتور را تقریبا متوجه نمی‌شوید. 

با شروع حرکت و شتاب‌گیری، متوجه تاخیر جزئی توربو خواهید شد؛ اما با دورگرفتن موتور، پیشرانه به‌خوبی گشتاور ۳۵۰ نیوتن‌متری خود را نشان می‌دهد. در‌حقیقت، تا زمانی که پشت فرمان بی ام و یا مرسدس بنز ننشسته باشید، لکسوس NX خودروی بسیار هیجان‌انگیزی خواهد بود. سواری لکسوس NX200t، یکی از نقاط ضعف این خودرو است. با توجه به اینکه لکسوس NX روی پلتفرم تویوتا راو ۴ ساخته شده است، پس کیفیت سواری و هندلینگ آن نیز بالطبع با دیگر محصولات لکسوس فرق دارد و باید اعتراف کرد در سطح پایین‌تری است؛ به‌خصوص اگر برادر بزرگ‌ترش یعنی RX را رانده باشید، NX نمی‌تواند جلب توجه چندانی کند. 

تیگوان نیز وضعیتی مشابه دارد؛ ولی با توجه به این‌که از نظر کلاس‌بندی پایین‌تر از لکسوس است، سواری آن بی‌نقص و قابل‌قبول حس می‌شود. تیگوان پایداری بسیار خوبی به عنوان یک کراس‌اوور دارد و حس راندن آن، مانند حس راندن یک خودروی سدان است. عملکرد موتور و گیربکس این خودرو هم خوب است و هماهنگی خوبی بین آ‌ن‌ها دیده می‌شود. گرچه حس رانندگی خودرو در تیگوان بهتر است، ولی اگر به فکر شتاب‌گیری سریع باشید، لکسوس گزینه بهتری خواهد بود. 

 به طور کلی، رانندگی دو خودرو بسیار نزدیک به هم است؛ ولی دو کاراکتر مختلف را نشان می‌دهند. سواری هر دو خودرو گرچه قابل قیاس با اتومبیل‌های لوکس نیست، ولی هرگز خسته‌کننده نیستند و از سویی، ابعاد آ‌ن‌ها نیز برای استفاده شهری نیز مناسب است.

تحلیل شرایط بازار

در این بخش، فولکس واگن قربانی عرضه ضعیف و کمبود خدمات پس‌ازفروش است. گرچه تیگوان اتومبیلی بسیار شایسته است و در صورت عرضه گسترده می‌توانست تهدیدی بزرگ برای کراس‌اوورهای شرقی باشد، ولی کمبود تعداد این خودرو، محدودبودن بازار دست‌دوم و مشکل خدمات آن در کنار گرانی قطعات، سبب شده است تا بسیاری از خریداران گزینه‌ای کم‌دردسرتر مانند سورنتو یا سانتافه را با وجود توانایی حرکتی ضعیف‌تر ترجیح دهند. 

 

در سمت مقابل، لکسوس نه‌تنها عرضه طولانی‌تر و بیشتری را تجربه کرده است و بازار دست‌دوم پر‌رونقی هم دارد، بلکه از پشتیبانی سراسری شبکه خدمات پس‌از‌فروش ایرتویا نیز بهره‌مند است که خود تاثیر زیادی روی انتخاب نهایی مشتریان خواهد گذاشت.

جمع‌بندی

در انتخاب بین لکسوس NX200t و فولکس واگن تیگوان اگر شرایط بازار و خدمات دو خودرو را در نظر نگیریم، کار سختی است. در یک سمت، خودرویی زیبا، لوکس و بسیار با‌کیفیت از یک کمپانی خوش‌نام ژاپنی داریم و در سمت دیگر، مهندسی آلمانی در قالب طرحی با‌صلابت و امکانات مدرن قرار دارد.

با در‌نظر‌گرفتن همه شرایط، می‌توان گفت فولکس واگن تیگوان می‌تواند انتخابی عالی برای آن دسته از علاقه‌مندان به خودروهای آلمانی باشد که به دنبال اتومبیلی کم‌یاب‌تر و خاص هستند. با این وجود، باید کمبود قطعات و خدمات و خوش‌فروش‌نبودن خودرو را هم در نظر بگیرند.

لکسوس NX200t نیز یک کراس‌اوور لوکس تمام‌عیار با طراحی اغوا‌کننده است که موفقیت آن در بازار به اثبات رسیده است. لکسوس هم‌چنین برای استفاده روزمره گزینه بهتری است؛ چون هم استهلاک کم‌تری دارد و هم گیربکس اتومات آن، سواری کم تنش‌تر و آرام‌تری را در مقایسه با گیربکس دوبل کلاچ تیگوان ارائه می‌دهد. برای اطلاع از قیمت لکسوس NX 200T و کارشناسی خودرو کلیک کنید.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها