مقایسه رنو کولیوس و نیسان ایکس تریل موضوع این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک است که قصد داریم به بررسی و مقایسه نیسان ایکس تریل با رنو کولیوس از نظر مشخصات فنی، طراحی داخلی و ظاهری، تجربه رانندگی، ایمنی و… بپردازیم.
یک باور عجیب در بین مشتریان داخلی وجود دارد که مالکان خودروهای چینی، تولیدات داخلی را قبول ندارند. مالکان خودروهای کرهای، محصولات چینی را قبول ندارند. در بالاترین سطح این رقابت، فرانسویها و ژاپنیها را میبینیم که هریک خود را برتر میدان میدانند. بهترین مثالش جدال و مقایسه همین رنو کولیوس و نیسان ایکس تریل است. دو کراساووری که یکی از زیباترین تقابلها را در بازار رقم زدهاند. ناگفته نماند که در حال حاضر قیمت نیسان ایکس تریل 2018 در حدود دو میلیارد تومان و قیمت رنو کولیوس 2018 نیز در حدود یک میلیارد و نهصد میلیون تومان است.
بررسی رنو کولیوس و نیسان ایکس تریل
در یک سوی میدان رنو را میبینیم که سابقه حضورش در بازار ایران به بیش از یک دهه میرسد. فرانسوی محافظهکاری که از همان ابتدا چهره نمونه اولیه آن بحثبرانگیز شد ولی به لطف کیفیت ساخت قابلقبول خود تا جایی که میتوانست برای بقا تلاش کرد. این از بخت بد رنو کولیوس نسل اول در سال 2011 بود که عرضه آن با حضور کیا اسپرتیج و سوزوکی ویتارا همزمان شده بود!
شاید جالب باشد بدانید این خودرو فرانسوی یکی از اولین خودروهای وارداتی بازار بود که آپشنی به اسم گرمکن صندلی داشت. آن روزها به دلیل فضای باز سیاسی و بهبود اوضاع بینالمللی، تعاملات خوبی با خودروسازان غربی صورت میگرفت. به همین دلیل بود که سال 2013 فیسلیفت جدید کولیوس بهموازات رونمایی در بازارهای اروپایی در بازار ایران نیز معرفی شد. در حالی دومین فیسلیفت کولئوس سال 2014 معرفی شد که دیگر نگین خودرو بهعنوان واردکننده پشت آن دیده نمیشد و اکنون پارسخودرو بانی عرضه این کراساوور فرانسوی شده بود. دست آخر شاهد بودیم که نسل دوم این خودرو نیز سال 2017 مطابق با برنامهریزی جهانی وارد ایران شد.
آن سوی میدان کراساووری از نیسان را میبینیم که محبوبیتش جهانی است؛ درواقع پیش از آنکه X-Trail در بازار ایران گل کند، این برند ژاپنی جا پای خود را در کشور سفت کرده بود. مسیری که با پاترول شروع شد و با ماکسیما ادامه پیدا کرد. با رونیز و سرانزا تکامل یافت و با تیینا و مورانو به پختگی رسید. وقتی پای موج جدید وارداتیها به کشور باز شد ابتدا قشقایی آمد و سپس شاهد بودیم سر و کله جوک پیدا شد و البته در نوک قله همین ایکس تریل میدرخشید. حالا همه اینها را گفتیم، یادمان نمیرود پیش از آنکه همه این خودروها به دنیا بیایند، نیسان جونیور یا همان وانت نیسان آبی بود که ایرانیها را با این برند ژاپنی آشنا آغاز کرد. خودروهایی که امروز سراغشان رفتهایم چندان هم بیارتباط با هم نیستند. رنو و نیسان سالهاست در یک اتحاد به همین نام با یکدیگر همکاری میکنند.
مقایسه طراحی کولیوس و ایکس تریل
در ابتدای مقاله ” مقایسه رنو کولیوس و نیسان ایکس تریل ” به سراغ مقایسه طراحی داخلی و ظاهری این دو کراس اوور محبوب میرویم. اصولاً اظهارنظر درباره طراحی یک خودرو بدون لحاظ کردن سلایق و علایق مخاطب، منطقی نیست. آنچه قصد داریم در ادامه مقایسه رنو کولیوس و نیسان ایکس تریل به آن بپردازیم بررسی اصول و مبانی گرافیک و استانداردهای بصری است. بهوضوح احساس میشود که کولیوس زبانی پویا و مدرنتر دارد. انحنای خطوط و بازی زوایا در نمای بیرونی این محصول به طرزی تحسینبرانگیز شکل گرفتهاند. تردیدی نیست که امضای اصلی خودروهای جدید رنو یعنی آن برش زیر چراغ در این کراساوور هم رعایت شدهاست. باریک بودن چراغ اصلی در کنار محفظه مهشکن ساختاری است که اغلب در خودروهای اروپایی میبینیم. در نمای انتهایی نیز شاهد یک تعادل معنادار بین هندسه چراغهای پشتی و برش روی درب صندوق و حتی خروجی اگزوزها هستیم. در کل باید گفت که آنچه اینجا روی نمای کولیوس میبینیم، مقیاسی بزرگتر از چیزی است که روی سدان تلیسمان هم دیده بودیم.
داخل کابین کولیوس چیدمانی را میبینیم که دستکم چندان با چشم مشتری ایرانی آشنا نیست؛ مینیمالیست در رعایت جزئیات کاملاً ملموس است. البته این یکی از عادات همیشگی رنو است که بیش از اجرای طراحی عوامفریبانه سراغ کیفیت و آرایش کاربردی میرود. فرانسویها تلاش نکردهاند بین شکل دریچههای تهویه مطبوع و عقربههای پشت آمپر و غربیلک فرمان هماهنگی اجباری ایجاد کنند. یک نمایشگر عمودی ساده با نورپردازی جذاب زیر کنسول و پشت چیزی است که راننده سختگیر امروزی را متقاعد میکند. رنو به لحاظ فلسفه طراحی افراد درونگرا و منطقگرا را به سمت خود میکشد. افرادی که به جزئیات اهمیت میدهند و تا حدودی نیز برایشان لوکس بودن حائز اهمیت دارد.
اما بازی برای نیسان به شکلی دیگر پیش میرود. جسارت و افسارگسیختگی شگفتانگیزی در زبان بصری این ژاپنی موج میزند. با اینکه طی سالهای اخیر استفاده از این فرم جلوپنجره را روی تمام تولیدات بزرگ و کوچک شرکت میبینیم، ولی با استادی تمام شاهد هستیم که هیچ شباهت آزاردهندهای به تولیدات آنها دیده نمیشود. ایکس تریل در نمای جلویی خود چهره بسیار جذاب و مصممی دارد و این را مدیون چراغهای اریب و با گوشههای تیز است که LEDهای نور روز جذابیت آنها را دو برابر کرده است. گویی تمام اجزای صورت این خودرو قرار است در یک نقطه جمع شوند. در نمای پشتی چیزی را میبینیم که همیشه از نیسان سر میزده است؛ یعنی یک شوک بزرگ به چشمان بیننده.
مورانو و قشقایی را به یاد بیاورید. گویی ژاپنیها برای خود قانونی ترسیم نکردهاند که الزاماً طراحی چراغهای عقب و جلو باید همشکل باشند. نگاهی به درون کابین این خودرو به خوبی نشان میدهد که مشتری ایرانی ارتباط بهتری با آن برقرار میکند. فوران دکمهها و پیچها و شلوغی چیدمان چیزی است که مشتریان داخلی را به وجود میآورد. هماهنگی قابل قبولی بین هندسه اجزای درونی دیده میشود. یک انحنای ملایم نیز کل کنسول داخلی را شکل داده است. فرمان هم به خوبی نشان میدهد که این خودرو برای رفتار چندان متمدنانه آمادگی ندارد. هیجان و جسارت پنهانی در طراحی داخل به چشم میخورد. عموماً نیسان ایکس تریل را باید خودرویی برای افراد برونگرا و جسور تلقی کرد. خودرویی که نه با رانندگی آرام بلکه با رفتار هیجانانگیز به آرامش میرسد.
مقایسه فنی و تجربه رانندگی ایکس تریل با رنو کولئوس
پیشتر به این نکته اشاره کردیم که رنو و نیسان شریک تجاری یکدیگر هستند. این دو شرکت از اواخر سال 2011 اقدام به توسعه یک پلتفرم مشترک به اسم CMF کردند. البته فرانسویها و ژاپنیها انواع مختلفی از این پلتفرم را معرفی کردهاند. رنو Kwid، رنو City، نیسان Magnite، رنو کپچر، نیسان جوک، رنو آرکانا و حتی رنو ساندرو از زیرمجموعههای این پلتفرم هستند. نیسان ایکس تریل و رنو کولیوس هم دو کراساووری هستند که به نوعی از این پلتفرم مشترک استفاده میکنند. به همین دلیل است که شباهت معناداری بین مشخصات فنی آنها دیده میشود.
شباهت در اعداد خروجی قدرت، گشتاور، حجم باک، فاصله محوری، سایز لاستیک، مصرف سوخت و شتاب صفر تا صد نمیتواند اتفاقی باشد. البته از روی ابعاد کاملاً مشخص است که هر دو شرکت فلسفههای متفاوتی را در طراحی خودروهایشان به کار بردهاند. رنو با هدف افزایش جذابیت رانندگی سیستم تعلیق خود را تغییر داده است. پایداری در این خودرو با هدف رانندگی شهری توسعه یافته است. به همین جهت وقتی پشت فرمان کولیوس هستید آرامش و سکوت بیشتری را تجربه میکنید؛ اما در مقابل اگرچه ایکس تریل از همین ساختار فنی استفاده میکند، ولی فلسفه طراحی آن کارایی و عملکرد در شرایط دشوار بوده است. ویژگیهای آفرود در رقیب ژاپنی به مراتب بالاتر است. درواقع عمده تفاوت این دو محصول را باید در نحوه انتقال قدرت آنها جستجو کرد. جعبهدنده هر دو خودرو از نوع CVT ایکس ترونیک است، اما در عمل شاهد خواهید بود که ضرایب دنده در ایکس تریل کمی کوتاهتر است.
شتاب صفر تا صد هر دو خودرو ثابت است؛ یعنی چیزی در حدود 10 ثانیه و حتی فراتر از آن. بنابراین پشت فرمان این دو کراساوور جذاب نباید انتظار چالاکی و شتاب خیرهکنندهای داشته باشید. هر دو خودرو در پیمایشهای شهری نمایشی بسیار باشخصیت از خود نشان میدهند و تقریبا میتوانند تمامی انتظارات شما را برآورده کنند، اما در مسیرهای ناهموار بهتر است همیشه به یاد داشته باشید که برخورداری از قابلیت چهارچرخ محرک نمیتواند باعث شود که یک کراساوور جمعوجور بتواند هم پای خودروهای شاسیبلند قدرتمند به پیشروی ادامه دهد. بنابراین بهتر است جوانب احتیاط را به خوبی رعایت کنید و از ماشین خود انتظار بیش از حد نداشته باشید.
مدل خودرو |
نیسان ایکس تریل |
رنو کولیوس |
پیشرانه |
تنفس طبیعی |
تنفس طبیعی |
حجم موتور |
2.5 لیتر |
2.5 لیتر |
حداکثر قدرت |
171 اسب بخار |
170 اسب بخار |
حداکثر گشتاور |
233 نیوتن متر |
233 نیوتن متر |
گیربکس |
CVT ایکسترونیک |
CVT ایکسترونیک |
مصرف سوخت (ترکیبی) |
8.3 لیتر |
8.3 لیتر |
شتاب صفر تا 100 |
9.8 ثانیه |
9.8 ثانیه |
حداکثر سرعت |
210 کیلومتر بر ساعت |
200 کیلومتر بر ساعت |
مقایسه امکانات و ایمنی
آنطور که تصور میشد این دو خودرو در زمینه تجهیزات و آپشنها هم تفاوتهای ملایمی دارند. پیش از آن اجازه بدهید شباهتهای هر دو خودرو را بیان کنیم. کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل کشش، کنترل پایداری، فرمان برقی با تنظیم 4 حالته و مجهز به دکمههای کنترلی در این دو خودرو دیده میشوند. از نظر سیستم ترمز نیز در هر دو خودرو توزیع نیروی ترمز، ترمز ضدقفل، ترمز کمکی و ترمز پارک برقی مشترک هستند اما در عمل، عملکرد ایکستریل در توقفهای ناگهانی کمی بهتر است. ست کاملی از سنسورها هم روی کولیوس و ایکس تریل وجود دارد؛ از جمله سنسور پارک جلو و عقب، سنسور باران و سنسور فشار باد تایر. دوربین عقب، دیلایت، اتولایت، تنظیم اتوماتیک ارتفاع نور و چراغ چرخشی آخرین وجه تشابه آپشنهای این دو خودرو هستند.
حالا سراغ تفاوتهای دو خودرو میرویم. روی ایکس تریل سیستم کنترل سرعت در سرازیری وجود دارد که خودروی حریف از آن محروم است. در مقابل رنو کولیوس فناوری جذاب اتوپارک دارد که رقیبش ندارد. شاید شباهت در بخش ترمز بین دو خودرو زیاد باشد ولی فقط این کراساوور ژاپنی است که ترمز اضطراری دارد. همچنین فاحشترین تفاوت آپشنی این دو خودرو در قسمت رادارهایی باشد که کولیوس از آنها محروم است!
رادار تغییر لاین، رادار تصادف جلو، رادار تصادف عقب، رادار تابلوخوان و حتی سنسور تشخیص اشیا متحرک (MOD) هم روی ایکستریل به صورت استاندارد وجود دارد. در مقابل اینها وقتی حرف از سیستم صوتی به میان میآید، کولیوس با 13 اسپیکر از برند Bose خودنمایی میکند. اگرچه ایکس تریل نیز همین برند را برای سیستم صوتی انتخاب کرده ولی فقط 8 اسپیکر دارد. بنابراین تعجبی ندارد نمایشگر کولیوس 8.7 اینچی باشد و نمایشگر ایکس تریل 7 اینچی. کراساوور فرانسوی برتری خود را در بخش نویگیشن نیز حفظ کرده است. به طرزی عجیب فقط روی نیسان ایکس تریل دوربین 360 درجه، نور بالا اتوماتیک و چراغشور دیده میشود؛ بنابراین پرواضح است که میتواند نسان ایکستریل را در این بخش برنده این رقابت دانست.
تجهیزات |
نیسان ایکس تریل فیسلیفت (2018) |
رنو کولئوس |
تجهیزات ایمنی و حفاظتی |
کمربند ایمنی پیشکشنده و محدودکننده فشار، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HSA)، کنترل سرعت در شیب (HDC)، هشداردهنده نقاط کور (BSW)، هشداردهنده خروج از خط (LDW)، شناسایی اشیا متحرک (MOD)، هشدار بروز تصادف از جلو (FCW)، تابلوخوان (TSR)، هشدار وضعیت خودروهای اطراف هنگام دنده عقب (RCTA) |
کمربند ایمنی پیشکشنده و محدودکننده فشار، قفلهای ایمنی کودک، قفل درب سنجش سرعت، کلید هوشمند رنو با بسته شدن درب از راه دور، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، رادار نقطه کور (BSM)
|
کیسه هوا |
راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو، پردهای سرتاسری (در مجموع 6 عدد) |
6 کیسه هوا (جلو، جانبی جهت سرنشین جلو، پردهای) |
سیستم ترمز و پایداری |
ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA)، ترمز اضطراری (FEB)، کنترل پایداری الکترونیکی / دینامیکی (ESP / VDC)، کنترل هوشمند شاسی (ARC)، ترمز هوشمند موتور (AEB) |
ترمزهای ضدقفل (ABS) و EBD، سیستمترمز خودکار (AEB)، کنترل کشش و کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، ترمز پارک برقی |
هرخودرو حاضر در این مقایسه دارای 5 ستاره ایمنی از موسسه یوروانکپ هستند که نشان دهنده استحکام و امنیت بالای آنها است؛ ناگفته نماند که مجموع امتیازات ایکس تریل اندکی بیشتر از کولئوس است.
سخن پایانی
تا اینجای مقایسه رنو کولیوس و نیسان ایکس تریل، روی کاغذ دستکم شاهد هستیم که تفاوت فاحشی بین مشخصات فنی دو خودرو وجود ندارد. با این حال در بخش آپشنها تا حدودی برتری را باید از آن ایکس تریل بدانیم. ولی در مقابل کولیوس هم آپشنهایی دارد که نظر مالکان سختگیر را جلب میکند. حالا سؤال این است که چه کسی باید کدام خودرو را بخرد؟
نیسان ایکس تریل کراساوور باکیفیت و سختجانی است که میتواند رضایت کامل خریداران آپشنپسند ایرانی که ارادت خاصی هم به خودروهای ژاپنی دارند را به خوبی جلب کند. این خودرو وضعیت بازار قابل قبولی دارد، اما خیلی نمیتوان روی آن حساب باز کرد. اگر هم بخواهیم درباره رنو کولیوس نظر بدهیم، باید بگوییم این خودرو مختص افرادی است که بیشتر پیرو ریزهکاریهای ظاهری و جزئیات بصری هستند و میخواهند با بودجه خود کراساووری را خریداری کنند که هم جذاب و جدار باشد و هم بازار و خدمات مناسبی داشته باشد؛ در واقع کولیوس مانند اغلب فرانسویهای حاضر در کشور، بازار دستدوم بسیار خوبی دارد و از این نظر بهتر از رقیب خود به نظر میرسد.
حال اگر شما خودرویی با آپشنهای متعدد و باکیفیت میخواهید خرید نیسان ایکس تریل به شما پیشنهاد میشود، اما اگر طراحی جذاب در کنار دیگر مزایا نیز مورد پسندتان است و به خودروهای فرانسوی علاقه دارید بهتر است به خرید رنو کولیوس فکر کنید.
بیشتر بخوانید